05 Haziran 2010, Cumartesi 14:18:14

BU ŞARTLARDA KTHY ALINIR MI?

Kıbrıs Türk Hava Yolları ile ilgili ihale hazırlıkları devam ederken, AirportHaber şartname hakkında önemli bilgilere ulaştı. KTHY’yi kurtarma planı çerçevesinde hazırlanan şartname altından kalkılacak gibi değil. İşte şartnamenin ayrıntıları...
  • kalan 16 pilot ne iş yapar bunuda açıklıyabilirmisin?????zahmet olmazsa
  • kktc hükümeti nin yerinde olsam kthy yı satmam nedeni kurtlar kışın aç kalınca köylere va şehirlere iner ve sonu hüsran dır yani avcı onu vurur sonra derisi duvara asılır kthy ye bilerek öylebir son hazırlanmışki kaçacak yer bırakmamışlar zannediyorlarki bugün yarın kthy teslim olacaktır vermeyin bu fırsatı yoksa bugün bu görevde olan hükümet ve kthy yöneticileri tarihteki yerlerini alacaklar unutmayın devletin en üst makamları savaş zamanında silahındaki son kurşunu kendine sıkmıştır devletinin sırlarını düşmanına işkence ile söylememek için kthy batırılıyorsa şayet kktc de bundan sonra tc tescilli hiçbir havayolunu kktc ye uçurmasın tc yi tanımasın elin gavurunu kendine dost bilsin şu an kktc ye en büyük ambargoyu tc yapıyor yazıklar olsu
  • adamlar 36 senedir hazır yemeye alışmış.çalışanı emeklısı ayda 3 000 veya 4000 maaş. adam başı bir mercedes veya bmv . ülkede belediye otobüsü yok. türkiyeden göç edenleri sevmezler.yani ver parayı yesinler.hepsi kendini kraliçenin evladı sanıyor.zaten çalışmıyorlar birde üstüne şirket verdik ellerine kökü zarar. 3 yılda batırdılar dibine kadar. kapat şirketi özel hava yolları var zaten . ödemelerinde hane başı 3 000 tl yapılması lazım.zaten ada yeter onlara.
  • 4 boeing 738,1 airbus 321 vardı ne zaman 6 oldu uçak sayısı?
  • KTHY de 5 ucaga toplam 20 kaptan 20 firs olmak uzere 40 pilot vardır pilot sayısı ingiltere ve diger yabancı ulkeler icin yetmemektedir.direkt ucuslar yapılamadıgından her ucus için 2 fo 2 kaptan gerekir cunku kthy ambargo vardır.bir ingiltere ucusu icin bir ekip pass gider diger ekip goturur ve tekrar pass doner mesai sartları pilotlar icin dunyanın en agırıdır.Eleman sayisinin fazla olması yerde calisanlardan kaynaklanmaktadır.
  • benim soruma cevap vermediniz..6 uçaga kthy de kaç pilot ve hostes düşüyor.bide neden konaklamalar 5 yıldızlı otellerde yapılır(hilton,sheraton) bu kadar borç varken
  • İkram dediğin sadece sandviç hazırlıyor. 10 kişi olsa rahat rahat yeter. Kaç kişi var bilmiyorum. Yer hizmetlerini kas yapıyor. Onun personeli çalışıyor siz kahve içiyosunuz. Teknik desen sadece basit işler yapıyor. Tüm bakımlar TR de yapılır. Ne yapar bu 600 kişi ? Başkanlar desen bilgisiz. 600 kişinin dağılımını yaparmısın ?
  • 6 uçak 600 kişi. İnanılır gibi değil. Tevekkeli değil bu şirket batmış
  • soru başlığına cevap, söken biz olsak dikelim ancak söken veya sökülmesini isteyenlerin kimler olduğunu kısa bir araştırma ile öğrenebilirsiniz. 36 yıllık bir hava yolu olduğumuzu ve 17 havayolu arasında denetlemelerde 1. olunduğu da unutulmamalıdır. Bir diğer bilgi. KKTC de olmayan yan kuruluşlar Teknik ,İkram ,Yer Hizmetleri tarafımızdan yürütülmekte olduğunu biliyormusunuz, personel sayısı 600 olduğunu biliyormusunuz.. Filomuzda 6 uçak olduğunu biliyormusunuz... araştırdıktan sonra yazalım.. ltf...
  • kendi sökügünüzü kendiniz dikiniz türkiyeyi bu işe karıştırmayın bizim vergilerimizle adamlar 14 maaş alıyor nasıl bir iştir bu ve rahat içinde yaşıyorlar sıkıştınmı türkiye gönder para bana biri 6 uçaga kaç pilot ve hostes düşer söylebilirmi???????????????????????

Borç batağına saplanan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nı kurtarmak için adeta seferberlik ilan edildi. Geçtiğimiz haftalarda Özelleştirme İdaresi’nden bir yetkili KKTC’ye gitmiş ve çalışmalar yapılmıştı. Bu çalışmalar neticesinde Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın hisse ortaklığı bazında özelleştirilmesi değil sadece işletme olarak özelleştirilmesi görüşü ağırlık kazandı. Ancak bu özelleştirmenin şartları altından kalkılacak gibi değil.

AirportHaber’in edindiği bilgilere göre şartnamenin en ağır maddesi KTHY’nin mevcut borçlarından 40 milyon dolarlık  kısmının üstlenilmesi oldu. 100 milyon dolar borcu olduğu iddia edilen şirketin 60 milyon dolarlık kısmını ise KKTC hükümetinin üstlenecek. Şartnamenin bir başka ağır maddesi ise çalışanlara yönelik. 700 çalışanı bulunan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın özelleştirme şartnamesinde iş garantilerinin saklı tutulacağı belirtiliyor. 6 uçağı bulunan KTHY’nin uçak başına personel sayısı Türkiye ve dünya ortalamasının çok üzerinde bulunuyor.

Şartnameye göre ihaleyi kazanan firmanın işletme kârının %50’sini Kıbrıs Türk Hava Yolları’na vermesi ve şirketin kâr etmemesi durumunda bile minimum kar etmiş gibi şirkete pay vermesi de şartname maddeleri arasında bulunuyor. İşte şartnamenin kritik noktalarından birisi de bu maddede odaklanıyor. KTHY ihalesini almanın tek yolu şartnamede belirtilen tüm şartları kabul etmek ve kâr etmese bile kâr etmiş gibi en yüksek bedeli KTHY’ye vermeyi taahhüt etmek.

Öte yandan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın işletmesinin özelleştirilmesi için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başkanlığında bir toplantı yapıldığı ifade edildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ihalenin şeffaf bir şekilde olması için KTHY yetkililerini uyardığı belirtildi.

KTHY ile ilgili KKTC’den gelen bilgiler ise şirketin geleceğini daha da karanlığa gömecek şekilde. Özelleştirme karşıtı muhaliflerin mevcut durumun korunması ve Türkiye’nin KTHY’nin borçlarını üstlenmesi konusunda baskı yaptığı ileri sürülüyor.

Bu arada mali açıdan sıkıntıda bulunan KTHY’ye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden mali durumun bir an önce düzeltilmesi konusunda uyarıda bulunulduğu kaydedildi.

©AirportHaber.com

BU ŞARTLARDA KTHY ALINIR MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 14 yıl önce
kalan 16 pilot ne iş yapar bunuda açıklıyabilirmisin?????zahmet olmazsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kktc hükümeti nin yerinde olsam kthy yı satmam nedeni kurtlar kışın aç kalınca köylere va şehirlere iner ve sonu hüsran dır yani avcı onu vurur sonra derisi duvara asılır kthy ye bilerek öylebir son hazırlanmışki kaçacak yer bırakmamışlar zannediyorlarki bugün yarın kthy teslim olacaktır vermeyin bu fırsatı yoksa bugün bu görevde olan hükümet ve kthy yöneticileri tarihteki yerlerini alacaklar unutmayın devletin en üst makamları savaş zamanında silahındaki son kurşunu kendine sıkmıştır devletinin sırlarını düşmanına işkence ile söylememek için kthy batırılıyorsa şayet kktc de bundan sonra tc tescilli hiçbir havayolunu kktc ye uçurmasın tc yi tanımasın elin gavurunu kendine dost bilsin şu an kktc ye en büyük ambargoyu tc yapıyor yazıklar olsu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adamlar 36 senedir hazır yemeye alışmış.çalışanı emeklısı ayda 3 000 veya 4000 maaş. adam başı bir mercedes veya bmv . ülkede belediye otobüsü yok. türkiyeden göç edenleri sevmezler.yani ver parayı yesinler.hepsi kendini kraliçenin evladı sanıyor.zaten çalışmıyorlar birde üstüne şirket verdik ellerine kökü zarar. 3 yılda batırdılar dibine kadar. kapat şirketi özel hava yolları var zaten . ödemelerinde hane başı 3 000 tl yapılması lazım.zaten ada yeter onlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
4 boeing 738,1 airbus 321 vardı ne zaman 6 oldu uçak sayısı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY de 5 ucaga toplam 20 kaptan 20 firs olmak uzere 40 pilot vardır pilot sayısı ingiltere ve diger yabancı ulkeler icin yetmemektedir.direkt ucuslar yapılamadıgından her ucus için 2 fo 2 kaptan gerekir cunku kthy ambargo vardır.bir ingiltere ucusu icin bir ekip pass gider diger ekip goturur ve tekrar pass doner mesai sartları pilotlar icin dunyanın en agırıdır.Eleman sayisinin fazla olması yerde calisanlardan kaynaklanmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
benim soruma cevap vermediniz..6 uçaga kthy de kaç pilot ve hostes düşüyor.bide neden konaklamalar 5 yıldızlı otellerde yapılır(hilton,sheraton) bu kadar borç varken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İkram dediğin sadece sandviç hazırlıyor. 10 kişi olsa rahat rahat yeter. Kaç kişi var bilmiyorum. Yer hizmetlerini kas yapıyor. Onun personeli çalışıyor siz kahve içiyosunuz. Teknik desen sadece basit işler yapıyor. Tüm bakımlar TR de yapılır. Ne yapar bu 600 kişi ? Başkanlar desen bilgisiz. 600 kişinin dağılımını yaparmısın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
6 uçak 600 kişi. İnanılır gibi değil. Tevekkeli değil bu şirket batmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
soru başlığına cevap, söken biz olsak dikelim ancak söken veya sökülmesini isteyenlerin kimler olduğunu kısa bir araştırma ile öğrenebilirsiniz. 36 yıllık bir hava yolu olduğumuzu ve 17 havayolu arasında denetlemelerde 1. olunduğu da unutulmamalıdır. Bir diğer bilgi. KKTC de olmayan yan kuruluşlar Teknik ,İkram ,Yer Hizmetleri tarafımızdan yürütülmekte olduğunu biliyormusunuz, personel sayısı 600 olduğunu biliyormusunuz.. Filomuzda 6 uçak olduğunu biliyormusunuz... araştırdıktan sonra yazalım.. ltf...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kendi sökügünüzü kendiniz dikiniz türkiyeyi bu işe karıştırmayın bizim vergilerimizle adamlar 14 maaş alıyor nasıl bir iştir bu ve rahat içinde yaşıyorlar sıkıştınmı türkiye gönder para bana biri 6 uçaga kaç pilot ve hostes düşer söylebilirmi???????????????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000