09 Şubat 2013, Cumartesi 14:28:06

BU OLAY THY UÇAĞINDA YAŞANDI

Türk Hava Yolları'nın dünkü Kayseri uçağında yaşanan olay, Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar tarafından kaleme alındı. İşte THY uçağında yaşanan o olay...
  • Havacılık sektöründeki insanların %90 ı operasyonun hangi şartlar altında yapıldığını, apronda nasıl bir koşuşturmanın yaşandığını bilir, catering firmalarının eksik malzeme yüklemesi ise sık sık yaşanan bir durumdur, aslında çoğu zaman bu olay yaşanır ve kabin ekipleri tarafından bir şekilde yolcuya hissettirilmeden halledilir, bir bilseniz galleylerdeki koşuşturmayı gerçekten inanamazsınız. Herşeyi fırsat bilip gericilik vs yaftasını yapıştıranlar kendine gelsin. Bu şirket Avrupa daki tek 5 yıldızlı şirket olacak inşallah, alkolü nasıl kaldırabilir bu amacın peşinde koşarken? Muhalefet yapacaksınız diye gözleriniz bu kadar mı kör oldu, aklınız bu kadar mı tutuldu?
  • Evet bir hürriyet gazetesi yazari bunu hiic kacirirmi zaten beklentileri bastan böyleydi!thy de hiic iyi bisey görememistir buzamana kadar eminim
  • Konu içmek- içmemek, inanmak-inanmamak, kesmek-kesilmek değil, hak edilmiş olarak görülen bir uygulamanın bilinçli veya bilinçsiz olarak ihmal edilmesi ile ilgilidir. Korku, bunun bilinçli ve kasıtlı olabileceği ihtimalidir. Çünkü bu hizmet, şu an için bu hizmeti veren kuruluşu yönetenlerin ideolojileri ile çakışmaktadır. Bu da diğer kesimin gülüp geçeceği durumlarda aşırı hassasiyete ve yanlış yorumlara yol açmakta, bu da toplumu bölen güvensiz bir duruma sebebiyet vermektedir. Yönetime talip olanların, açıklama ve uygulamaları ile tüm kesimlere güvence vererek akıl ve ilim ile sorunlara çözüm araması gerekir. Gerekir, ama nerdeeee?
  • Airporthaber sitesinin mudavimlerinin kim oldugunu bilmiyorum ama ulke olarak cikarabildigimiz bir tane global marka yokken ve de THY ile buna cok yaklasmisken bu kadar kotu niyetli kostekvari zihniyete sahip insanlari gorunce uzuluyorum. Biz galiba unlu bir siyasetcinin dedigi gibi ipteki cambazi ha gecti ha gecicek diye degil ha dustu ha dusecek diye izleyen bu zavallilarla bir yere varamayiz.
  • Ben ucakta alkhol olmasina cok karsiyim insallah Türk Hava Yollari Bu Alkohleri yasaklar
  • önceleri otobüslerde sigara içiliyordu. küçük çogugu olanlar mı yoksa zor nefes alan yaşlılar mı ararsın hepsi var idi. gün geldi toplu taşımada yasaklandı sigara içmek. şimdi işin diger yanına gelirsek yanıma oturan kişi edebiyle içse kokusu şunu bunu önemli değil. ama ben içmiyorsam yada yanımdaki içmiyorsa benim içerek onu rahatsız etmeye hakkım yok ki parası bol olanlar agzıyla içmeyip uçuş ekibine vs saldırabiliyor. o zaman bir seçenek belirtilsin ve içki içenleri bir kısımda toplamak için uçuştan önce onay alınsın. içkiyi yasaklıyorlar zihniyetine karşı ben diyorum ki kimse kimsenin ne içtiğine karışamaz ama rahatsızlık veriyorsan içilmesine izin vermeyeceksin.
  • hayatımda okuduğum, en saçma yazılardan bir tanesi. günde kaç sefer yapıyor THY.kaçında uçuyorsun. İkramların uçağa nasıl yüklendiği biliyor musun peki.kaçında alkol yüklemesi unutulmuş çetelesini tuttun mu peki. bu neyin kafası anlamış değilim.toplumu kutuplaştırmaya çalışacağınıza birleştirici olunuz.
  • iyi güzel de hostes ablanın yüzü neden sansürlü? içki hazırlarken suç mu işliyor?
  • THY ile uçmuyorum içkimi de içiyorum,sıkıntı yok isterlerse tamamen kaldırsınlar,.
  • içki düşkünlüğünü , sosyal ayyaşlığı laiklik , çağdaşlık olarak görenler kadar cumhuriyete zarar veren bir başka kesim yoktur, bu gün avrupada ve amerikada açık alanlarda ve kamusal alanlarda alkol almak yasaktır , zaman gelecek sigara gibi alkolde tüm dünyada uçaklarda yasaklanacak zira alkol zehirdir, yuşturucudur, insan sağlığının en birinci düşmanıdır , bu gün alkolü savunanların hiç bir geçerli mazeretleri yoktur

Türk Hava Yolları’nın (THY) dünkü 17.25 Kayseri uçağı havalanıp tırmanışını tamamladıktan sonra kabin görevlileri servise başladı. Business Class’daki bir yolcu yemek almayıp içki rica etti:

- Buzlu bir viski alabilir miyim?

- Elbette efendim.

Kabin görevlisi 5 dakika sonra viski isteyen yolcunun yanına döndü:

- Efendim maalesef uçağımıza içki yüklenmemiş.

- Neden? Kayseri uçağına özellikle mi içki yüklenmiyor?

- Kayseri ayrımından değil. Büyük olasılıkla yüklemeyi unuttular.

- Uçağa alkollü içki yüklenmesinin unutulması çok sık yaşanır mı?

- Daha önce de bir kez denk gelmiştim.

Kabin görevlisi yolcuya başka birşeyler ikram etmek istedi:

- Meyve suyu içmek ister misiniz?

- Bari bir çay içeyim.

Ardından yolcular arasında yorumlar başladı:

- "Unuttuk" bahanesiyle THY uçakta giderek alkollü içkiyi kaldıracaklar.

- Dünyada liderliğe oynayan THY, en azından yabancı yolcularını düşünmeli. Yabancı yolcular alkollü içki istediğinde "Biz günaha giremeyiz" mi diyecekler?

- Bu uçağa alkollü içki yüklenmedi diye hemen işi abartmayın. Olayda hemen art niyet aramayın. Gerçekten unutulmuş olamaz mı?

- Meyve suyu veya çayı unutmayan görevli, alkollü içkiyi neden unutuyor?

Yolcular arasındaki bu tartışmayı duyunca geçen hafta Kenya’da Türkiye’nin Nairobi Büyükelçisi Avni Aksoy’un heyecan ve mutlulukla aktardığı veriyi anımsadım:

- THY’nin Nairobi-İstanbul seferleri ortalama yüzde 80-85 transit yolcuya hizmet veriyor. Bu müthiş bir oran.

Şimdi, bu yazıya şöyle itirazların geleceğini tahmin ediyorum:

- Zıkkım için. Bir saatlik uçuşta sabredin, sonra gidin ziftlenin.

Böyle düşünenlere Büyükelçi Avni Aksoy’un sözleri üzerinden THY’nin transit yolcu yönünü anımsatmakta yarar var...

BU OLAY THY UÇAĞINDA YAŞANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (92)

Layıkçılara ~ 11 yıl önce
Havacılık sektöründeki insanların %90 ı operasyonun hangi şartlar altında yapıldığını, apronda nasıl bir koşuşturmanın yaşandığını bilir, catering firmalarının eksik malzeme yüklemesi ise sık sık yaşanan bir durumdur, aslında çoğu zaman bu olay yaşanır ve kabin ekipleri tarafından bir şekilde yolcuya hissettirilmeden halledilir, bir bilseniz galleylerdeki koşuşturmayı gerçekten inanamazsınız. Herşeyi fırsat bilip gericilik vs yaftasını yapıştıranlar kendine gelsin. Bu şirket Avrupa daki tek 5 yıldızlı şirket olacak inşallah, alkolü nasıl kaldırabilir bu amacın peşinde koşarken? Muhalefet yapacaksınız diye gözleriniz bu kadar mı kör oldu, aklınız bu kadar mı tutuldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hürriyet ~ 11 yıl önce
Evet bir hürriyet gazetesi yazari bunu hiic kacirirmi zaten beklentileri bastan böyleydi!thy de hiic iyi bisey görememistir buzamana kadar eminim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Solduyu.. ~ 11 yıl önce
Konu içmek- içmemek, inanmak-inanmamak, kesmek-kesilmek değil, hak edilmiş olarak görülen bir uygulamanın bilinçli veya bilinçsiz olarak ihmal edilmesi ile ilgilidir. Korku, bunun bilinçli ve kasıtlı olabileceği ihtimalidir. Çünkü bu hizmet, şu an için bu hizmeti veren kuruluşu yönetenlerin ideolojileri ile çakışmaktadır. Bu da diğer kesimin gülüp geçeceği durumlarda aşırı hassasiyete ve yanlış yorumlara yol açmakta, bu da toplumu bölen güvensiz bir duruma sebebiyet vermektedir. Yönetime talip olanların, açıklama ve uygulamaları ile tüm kesimlere güvence vererek akıl ve ilim ile sorunlara çözüm araması gerekir. Gerekir, ama nerdeeee?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kostek zihniyeti ~ 11 yıl önce
Airporthaber sitesinin mudavimlerinin kim oldugunu bilmiyorum ama ulke olarak cikarabildigimiz bir tane global marka yokken ve de THY ile buna cok yaklasmisken bu kadar kotu niyetli kostekvari zihniyete sahip insanlari gorunce uzuluyorum. Biz galiba unlu bir siyasetcinin dedigi gibi ipteki cambazi ha gecti ha gecicek diye degil ha dustu ha dusecek diye izleyen bu zavallilarla bir yere varamayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SENOL ~ 11 yıl önce
Ben ucakta alkhol olmasina cok karsiyim insallah Türk Hava Yollari Bu Alkohleri yasaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerede saygı ~ 11 yıl önce
önceleri otobüslerde sigara içiliyordu. küçük çogugu olanlar mı yoksa zor nefes alan yaşlılar mı ararsın hepsi var idi. gün geldi toplu taşımada yasaklandı sigara içmek. şimdi işin diger yanına gelirsek yanıma oturan kişi edebiyle içse kokusu şunu bunu önemli değil. ama ben içmiyorsam yada yanımdaki içmiyorsa benim içerek onu rahatsız etmeye hakkım yok ki parası bol olanlar agzıyla içmeyip uçuş ekibine vs saldırabiliyor. o zaman bir seçenek belirtilsin ve içki içenleri bir kısımda toplamak için uçuştan önce onay alınsın. içkiyi yasaklıyorlar zihniyetine karşı ben diyorum ki kimse kimsenin ne içtiğine karışamaz ama rahatsızlık veriyorsan içilmesine izin vermeyeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
night ~ 11 yıl önce
hayatımda okuduğum, en saçma yazılardan bir tanesi. günde kaç sefer yapıyor THY.kaçında uçuyorsun. İkramların uçağa nasıl yüklendiği biliyor musun peki.kaçında alkol yüklemesi unutulmuş çetelesini tuttun mu peki. bu neyin kafası anlamış değilim.toplumu kutuplaştırmaya çalışacağınıza birleştirici olunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hidalgo ~ 11 yıl önce
iyi güzel de hostes ablanın yüzü neden sansürlü? içki hazırlarken suç mu işliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçmuyorum ~ 11 yıl önce
THY ile uçmuyorum içkimi de içiyorum,sıkıntı yok isterlerse tamamen kaldırsınlar,.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birol ~ 11 yıl önce
içki düşkünlüğünü , sosyal ayyaşlığı laiklik , çağdaşlık olarak görenler kadar cumhuriyete zarar veren bir başka kesim yoktur, bu gün avrupada ve amerikada açık alanlarda ve kamusal alanlarda alkol almak yasaktır , zaman gelecek sigara gibi alkolde tüm dünyada uçaklarda yasaklanacak zira alkol zehirdir, yuşturucudur, insan sağlığının en birinci düşmanıdır , bu gün alkolü savunanların hiç bir geçerli mazeretleri yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000