05 Şubat 2010, Cuma 10:34:20

BU HABER ÇOK CAN YAKAR

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü denetimi altında bulunan tüm şirketleri ilgilendiren çok önemli bir kararı uygulamaya koyacak. Bu karar şirketlerin bundan sonra daha dikkatli olmasını sağlayacak. İşte önemli kararın detayları…
  • Sevgili Saf Kardesim EASA ya sikayet etsen ne yazar, SHGM nin Turk tasiyicilara ayni gun icinde izin verememesi yabancilarin hosuna gider, cunku isi onlar kapiyorlar, bu ulkeye getirilecek olan paranin kaybolmasidir, turk tasiyici yerine isi yabanci hemen kapar, SHGM nin kendine derhal cekiduzen vermesi ve bu hiza ayak uydurmasi lazim ve eskiden oldugu gibi FIC'ye yetki vermesi.. aksi hainlik olur, batsin kardesim o kadar parayi da kazanmayiversein zihniyetinin yok olmasi lazim,,
  • bundan sonra shgm yi easa ya sikayet edelim
  • Havacilik piyasasi oyle hizli ki, eger SHGM bu hiza ayak uyduramazsa, bu sirketleri etkiler.. ve sirket batirmaya kadar gider.. Ornek: AOG si olan bir havayolu ucak istiyor, AOG yerde kalan ucak'tir ve ACILIYET gerektirir.. Su anda Turkiye onlarca ucak yerde yatiyor cunku kis sezonu olu sezon ve is yok. Yurtdisinda boyle bir is ciktiginda Havayollari hemen teklif verir ve kontrat imzalanir. Simdi sorun basliyor SHGM ye izin icin basvuran havayolu o ucusun permisini gunlerce beklemek zorundadir ve haftasonuna denk geldiyle o permi cikmaz herkes ceplerini kapar ve havayolumuz isi kacirir. Gunah degilmi??
  • SHGM nin duzgun isleyebilmesi icin ADVISOR adi altinda havayolunda calismis her departmandan kalifiye personel almasi gerekir Ve onlarin dinlenmesi gerekir, yoksa ne SHGM sektorun problemlerini dertlerini anlar ne de bizler onlari.. ve isler sadece tehditler ve ozel fonlarla yurur ki bu da ozel sektoru batirir.
  • Bence de çok önemli ve gerekli bir düzenleme. Ama uygulamaın nasıl yapılacağı önemli. Tüm hava yolu şirketlerine aynı şekilde uygulanmalı ki sonuç versin. Yoksa birilerine aba altından sopa göstermek için kullanılacasa bir işe yaramayacağı gibi sektörü çok olumsuz etkiler.
  • 1 genel müdürle görüşmek için 25 kişi ankaraya gidiyor,1 kişi istanbula gelse ne olur ? mevzuat ahh mevzuat...
  • Arkadaşlar kesinlikle ve kesinlikle SHT6A-rev 5 eğer avrupadan bir zorlama gelmez ise çıkmayacaktır. Aynı işi yapan avrupadaki meslektaşlarıma imreniyorum. Onları düşünen kollayan daha iyi şartlar sağlamak için araştırma yapan bir otoriteleri var. Uçuş programını eline alınca şanslı meslektaşım 'YA BEN NE ZAMAN DİNLENECEĞİM?' diye düşünmüyor. Ya SHGM sizlere ne diyeyim! Milli havayolumuza yerli pilotların girmesini centilmenik adı altında yapılan anlaşmalarla engelleyip yabancıları doldurdunuz.Dinlenme ve görev suresi talimatını TÖSHİD nasıl istediyse değiştirdiniz. Onurair de motor arızası olan uçağı uçuşa kabul etmedi diye kaptanın lisansını aldınız! Avanta alamadınız diye uçağa denetleme yapıp civata eksik diye uçağı ground ettiniz.Dah
  • Hatası kanla ödenen bir branşta af veya görmemezlik olamaz. Çok yerinde bir karar. Nush ile uslanmayana etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı... Tail commender.
  • Butun dunyada SITA kullanilirken, Permi Basvurularini AFTN sistemiyle bize ulastirin diyen zihniyet nasil olurda E-mail kullanir arkadaslar Hayal gormeyin,, AFTN su an Afrikada baska komunikasyon cihazi olmayan SITA'si olmayan birkac ulkenin Kullandigi sistemdir.. Butun Avrupa permileri e-mail veya Sita yoluyla isterken Bizim SHGM ille AFTN,, geriye gidelim daha da geriye, butun Avrupadaki havayollarini kendimize guldurelim,, Ne E-maili ne diyorsunuz..
  • Evet E-MAIL seçeneğinin olmaması büyük bir eksiklik.En hızlı şekilde ulaşılamamazlık..Kimbilir ne mail'ler gelecek,nelerden haberdar olacaklar... Acaba şirket denetlemeleri aniden baskın şeklinde mi yapılıyor? Yoksa ''biz bu hafta gelmeyi düşünüyoruz'' şeklinde mi?

Geçtiğimiz hafta Sapanca’da sektörün temsilcilerini toplayan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, dün de Türk Havayolları Genel Müdürü Temel Kotil ve THY’nin tüm post-holder’larını Ankara’ya çağırmıştı.

Sapanca’da TÖSHİD üyelerini uyaran Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, uçuş emniyeti açısından tüm havayolu şirketlerinin eksiklerin gözler önüne sererek herkesin karnesini eline vererek eksiklikleri göstermişti.

Bu kapsamda THY’de dün Ankara’ya davet edilmişti. TÖSHİD üyesi olmayan THY için ayrı bir toplantı düzenleyen Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, THY’nin karnesini de genel müdür Temel Kotil dahil olmak üzere tüm post-holderler’a verdi.

VE SHGM’DEN ASRIN KARARI

Buraya kadar her şey normal. Ancak AirportHaber’in Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü çok önemli bir kararı uygulamak için harekete geçti. O karar tüm havacılık sektörünü kılcal damarlarına kadar ilgilendiriyor.

Bugüne kadar tüm havacılık hadiselerinde hedef olarak, sorumlu olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gösterilmiş gerek yazılı basın gerekse görsel basın tüm sorumluğu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yüklemişti.

Havacılık olaylarında hedef tahtası haline gelen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havayolu işletmelerinin hatasından kaynaklanan eleştirileri kaza kırımlarda yaşanan eleştirilerin cevabını önceden vermiş olacak. Alınan kararla birlikte bundan sonra havacılık sektörü rahat bırakılmayacak.

150 personelle 900’e yakın hava aracını denetleyen ve onlarca şirketin tüm sorumluluğunu taşıyan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bundan sonra yapacağı denetlemelerin sonuçlarını basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacak. Hangi şirket bakım atlaması yapmış, hangi şirket değişecek parçayı değiştirmemiş, hangi şirket kural dışı hareket etmişse anında basınla paylaşılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanmış olacak.

Karar bununla da bitmiyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yöneticiler hakkında alacak olduğu kararları da basınla paylaşarak kamuoyunun bilgilenmesini sağlayacak. Yöneticilere verilen cezalar, form–4 yetkilerinin ellerinden alınması gibi cezalar da kamuoyu ile paylaşılacak.

Havacılık sektörüne kesilen para cezaları da anında basınla paylaşılacak.

Karar sadece havayolu işletmecilerini ilgilendirmiyor. Havacılık sektöründe faaliyet gösteren ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün denetimlerine tabi olan tüm şirketler için aynı uygulama gerçekleştirilecek.

Bu kararla şeffaf bir uygulama içine girecek olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, özellikle uçuş emniyeti açısından önemli bir adıma imza atmış olacak. Kamuoyu önünde deşifre olmaktan ve yolcuların güvenini kaybetmek istemeyen şirketler en az Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kadar sorumluluk hissederek daha dikkatli olacaklar.

©AirportHaber.com ÖZEL

BU HABER ÇOK CAN YAKAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili Saf Kardesim EASA ya sikayet etsen ne yazar, SHGM nin Turk tasiyicilara ayni gun icinde izin verememesi yabancilarin hosuna gider, cunku isi onlar kapiyorlar, bu ulkeye getirilecek olan paranin kaybolmasidir, turk tasiyici yerine isi yabanci hemen kapar, SHGM nin kendine derhal cekiduzen vermesi ve bu hiza ayak uydurmasi lazim ve eskiden oldugu gibi FIC'ye yetki vermesi.. aksi hainlik olur, batsin kardesim o kadar parayi da kazanmayiversein zihniyetinin yok olmasi lazim,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bundan sonra shgm yi easa ya sikayet edelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacilik piyasasi oyle hizli ki, eger SHGM bu hiza ayak uyduramazsa, bu sirketleri etkiler.. ve sirket batirmaya kadar gider.. Ornek: AOG si olan bir havayolu ucak istiyor, AOG yerde kalan ucak'tir ve ACILIYET gerektirir.. Su anda Turkiye onlarca ucak yerde yatiyor cunku kis sezonu olu sezon ve is yok. Yurtdisinda boyle bir is ciktiginda Havayollari hemen teklif verir ve kontrat imzalanir. Simdi sorun basliyor SHGM ye izin icin basvuran havayolu o ucusun permisini gunlerce beklemek zorundadir ve haftasonuna denk geldiyle o permi cikmaz herkes ceplerini kapar ve havayolumuz isi kacirir. Gunah degilmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM nin duzgun isleyebilmesi icin ADVISOR adi altinda havayolunda calismis her departmandan kalifiye personel almasi gerekir Ve onlarin dinlenmesi gerekir, yoksa ne SHGM sektorun problemlerini dertlerini anlar ne de bizler onlari.. ve isler sadece tehditler ve ozel fonlarla yurur ki bu da ozel sektoru batirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence de çok önemli ve gerekli bir düzenleme. Ama uygulamaın nasıl yapılacağı önemli. Tüm hava yolu şirketlerine aynı şekilde uygulanmalı ki sonuç versin. Yoksa birilerine aba altından sopa göstermek için kullanılacasa bir işe yaramayacağı gibi sektörü çok olumsuz etkiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1 genel müdürle görüşmek için 25 kişi ankaraya gidiyor,1 kişi istanbula gelse ne olur ? mevzuat ahh mevzuat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar kesinlikle ve kesinlikle SHT6A-rev 5 eğer avrupadan bir zorlama gelmez ise çıkmayacaktır. Aynı işi yapan avrupadaki meslektaşlarıma imreniyorum. Onları düşünen kollayan daha iyi şartlar sağlamak için araştırma yapan bir otoriteleri var. Uçuş programını eline alınca şanslı meslektaşım 'YA BEN NE ZAMAN DİNLENECEĞİM?' diye düşünmüyor. Ya SHGM sizlere ne diyeyim! Milli havayolumuza yerli pilotların girmesini centilmenik adı altında yapılan anlaşmalarla engelleyip yabancıları doldurdunuz.Dinlenme ve görev suresi talimatını TÖSHİD nasıl istediyse değiştirdiniz. Onurair de motor arızası olan uçağı uçuşa kabul etmedi diye kaptanın lisansını aldınız! Avanta alamadınız diye uçağa denetleme yapıp civata eksik diye uçağı ground ettiniz.Dah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hatası kanla ödenen bir branşta af veya görmemezlik olamaz. Çok yerinde bir karar. Nush ile uslanmayana etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı... Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Butun dunyada SITA kullanilirken, Permi Basvurularini AFTN sistemiyle bize ulastirin diyen zihniyet nasil olurda E-mail kullanir arkadaslar Hayal gormeyin,, AFTN su an Afrikada baska komunikasyon cihazi olmayan SITA'si olmayan birkac ulkenin Kullandigi sistemdir.. Butun Avrupa permileri e-mail veya Sita yoluyla isterken Bizim SHGM ille AFTN,, geriye gidelim daha da geriye, butun Avrupadaki havayollarini kendimize guldurelim,, Ne E-maili ne diyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet E-MAIL seçeneğinin olmaması büyük bir eksiklik.En hızlı şekilde ulaşılamamazlık..Kimbilir ne mail'ler gelecek,nelerden haberdar olacaklar... Acaba şirket denetlemeleri aniden baskın şeklinde mi yapılıyor? Yoksa ''biz bu hafta gelmeyi düşünüyoruz'' şeklinde mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000