12 Şubat 2009, Perşembe 07:53:26

"Bu afişte bir eksiklik var"

Hürriyet Gazetesi'nin Kelebek eki yazarlarından Melis Karakartal, THY'nin first class reklamındaki afişte bir hata olduğunu iddia ediyor...
  • Haber içeriğine göre başlığın "bu afişte bir terslik var" olması gerekmez miydi?
  • Bu afişte değil kampanyada bir eksiklik var..Efendim?Hamdi..evet evet hamdi..doğru..ta kendisi..nerede kendisi, gözümüz yollarda kaldı, sakın tek kelime ingilizce bilmiyor diye ortalarda dolaşmıyor olmasın..
  • Aslında yazarın düşündüklerini anen ben de düşünmüştüm reklamı ilk izlediğimde... Yani normalde sıradan insan olan arkadaşın aynaya bakması ve orada Kevin Costner'i görmesi daha mantıklı olurdu; ya da aynada kendisini görünce bi şaşırması falan gerekirdi.. Neyse hadi bunlar bakış açısınıa göre değişen şeyler de her dıştan görünüşte (iniş kalkış vs.) ayrı bir uçak tipinin görünmesi ve bunların hiçbirinin geniş gövdeli uçak olmamasına ne demeli... Yüzbinlerce dolar harca sonra bu ayrıntıları atla... Nasıl bir mantık bu? Başarı ayrıntılarda gizlidir diye bir şey duymamış mı bunlar?
  • reklamda ... uçağını gösteriyorlardı. utanmasalar onu da göstermeye devam ederlerdi.
  • Ayrıca Uçak İstanbul'dan kalkıp Istanbul'a iniyor....
  • thy deki reklam işlerine bakanların ne kadar başıboş ve yandaş olduğunun göstergesi bu durum. tv deki reklamda starrrrrr söylenirken sanki birisi küçük bir ihtiyacını gideriyor sesi geliyor. panodaki reklamda da kevinin sanki arkadan yontulmuş gibi duran kafa yapısının iğrençliği -allaha güç gitmesin- ve pencereden yansıyan kişinin lambadan çıkmış gibi duran gözlüklü adamın garip duruşu. ve de uçağın penceresinin kafasının üstünde ispanyol şapkası ya da arap başlığını andırır şekilde durması insanın bu reklamdan tiksinmesine yetiyor. candan beyin kafasını oraya koysalar daha iyi görünürdü herhalde. candan beyin kafası bu işlere çalışmadığı gibi thy ye doldurduğu bu beceriksiz avanesi rezilliğin kaynağı olmaya durmadan devam ediyor
  • ya bu ne hiddet böyle arkadaşlar yazıyı birkaç defa okuyun isterseniz.sadece afişle ilgili bir yorum. zaten yazar bunu açıkça da yazmış sonunda herşey olmuş,güzel olmuş,afiş hariç demiş. sakin olalım , eleştri varsa bile herkesin hakkı . körükörüne bu hiddet ne böyle . sakin,sakin, olalım. heyecanlı kardeşlerim benim (!)
  • şimdi geçen gün yenişafak gazetesini olumsuz eleştiren arkadaşlar konussun nerdeler... bakın ne kadar saçma haber yapılmaya çalışılıyor görün bence diğer haber gerçekten kaliteliydi bunun yanında bunu haber diye bi gazete yayınlıyosa gercekten habercilik anlayısına göre çok üzücü bir durum... lütfen bu yorumu yayınlayın gönderiyorum gönderiyorum yayınlanmıyor....
  • ne saçmalamaya çalışılmış şimdi bi şeyler için mücadele ediyor bayan ama....
  • Oturmuş, düşünmüş, bugün ne saçmalayabilirim diye. "Kel alaka" bir yazı yazmış. Hadi bakalım Melis Hanım siz eksik kalmayın THY reklamına laf söyleyenlerden. Bu kadar mesnetsiz, bu kadar laf kalabalığı bi yazı görmedim. İnsan bi destur der yazarken.

THY’nin Kevin Costner’lı reklam filmini izlemeyen kalmamıştır herhalde. Peki billboard’larda asılı afişlerini gördünüz mü? Peki bir terslik fark ettiniz mi? Etmediyseniz ettireyim.

Şimdi bu reklam, THY’nin först klas, bizinıs demeden tüm yolcularına adeta bir starmışçasına özel muamele yapmasıyla ilgili, değil mi? Evet.

Peki afişte ne görüyoruz? “Star” olan birinin kendini “sıradan” hissetmesini.

Şimdi reklam filminde Kevin Costner’ı seyahat ederken ve doğal olarak star muamelesi görürken izliyoruz. Efendim sonra ne oluyor, reklam biterken bir Shyamalan manevrasıyla “meğer Kevin Costner ölüymüş” değil tabii, star muamelesi gören herhangi bir yolcuymuş, onu anlıyoruz.

Bu kurguya paralel olarak, afişte yolcu koltuğunda padişah gibi oturan Badigart’ın camdaki yansıması “normal adam”.

Şimdi bu afişten Kevin Costner THY ile uçarsa kendini “sıradan” hissedecek gibi bir çıkarım oluyor. Dolayısıyla reklam filminin aksine, afişte camdan yansıyan adam Kevin Costner olmalıydı. Bir yandan THY’yi de anlamak lazım. Afişin odağı, başrolü sıradan adam olacak, camdaki yansımaya da Costner’ın fotoğrafını Photoshop’la dekupe edecek değillerdi.
Sen koskoca Kevin Costner’ı getir, sonra kafasını afişe oturt. Olmaz tabii. Neyse totalde güzel olmuş. Yani her şey olmuş ama afiş olmamış.

Melis Karakartal
Hürryet /KELEBEK

"Bu afişte bir eksiklik var"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 15 yıl önce
Haber içeriğine göre başlığın "bu afişte bir terslik var" olması gerekmez miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu afişte değil kampanyada bir eksiklik var..Efendim?Hamdi..evet evet hamdi..doğru..ta kendisi..nerede kendisi, gözümüz yollarda kaldı, sakın tek kelime ingilizce bilmiyor diye ortalarda dolaşmıyor olmasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aslında yazarın düşündüklerini anen ben de düşünmüştüm reklamı ilk izlediğimde... Yani normalde sıradan insan olan arkadaşın aynaya bakması ve orada Kevin Costner'i görmesi daha mantıklı olurdu; ya da aynada kendisini görünce bi şaşırması falan gerekirdi.. Neyse hadi bunlar bakış açısınıa göre değişen şeyler de her dıştan görünüşte (iniş kalkış vs.) ayrı bir uçak tipinin görünmesi ve bunların hiçbirinin geniş gövdeli uçak olmamasına ne demeli... Yüzbinlerce dolar harca sonra bu ayrıntıları atla... Nasıl bir mantık bu? Başarı ayrıntılarda gizlidir diye bir şey duymamış mı bunlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
reklamda ... uçağını gösteriyorlardı. utanmasalar onu da göstermeye devam ederlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ayrıca Uçak İstanbul'dan kalkıp Istanbul'a iniyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy deki reklam işlerine bakanların ne kadar başıboş ve yandaş olduğunun göstergesi bu durum. tv deki reklamda starrrrrr söylenirken sanki birisi küçük bir ihtiyacını gideriyor sesi geliyor. panodaki reklamda da kevinin sanki arkadan yontulmuş gibi duran kafa yapısının iğrençliği -allaha güç gitmesin- ve pencereden yansıyan kişinin lambadan çıkmış gibi duran gözlüklü adamın garip duruşu. ve de uçağın penceresinin kafasının üstünde ispanyol şapkası ya da arap başlığını andırır şekilde durması insanın bu reklamdan tiksinmesine yetiyor. candan beyin kafasını oraya koysalar daha iyi görünürdü herhalde. candan beyin kafası bu işlere çalışmadığı gibi thy ye doldurduğu bu beceriksiz avanesi rezilliğin kaynağı olmaya durmadan devam ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya bu ne hiddet böyle arkadaşlar yazıyı birkaç defa okuyun isterseniz.sadece afişle ilgili bir yorum. zaten yazar bunu açıkça da yazmış sonunda herşey olmuş,güzel olmuş,afiş hariç demiş. sakin olalım , eleştri varsa bile herkesin hakkı . körükörüne bu hiddet ne böyle . sakin,sakin, olalım. heyecanlı kardeşlerim benim (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şimdi geçen gün yenişafak gazetesini olumsuz eleştiren arkadaşlar konussun nerdeler... bakın ne kadar saçma haber yapılmaya çalışılıyor görün bence diğer haber gerçekten kaliteliydi bunun yanında bunu haber diye bi gazete yayınlıyosa gercekten habercilik anlayısına göre çok üzücü bir durum... lütfen bu yorumu yayınlayın gönderiyorum gönderiyorum yayınlanmıyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne saçmalamaya çalışılmış şimdi bi şeyler için mücadele ediyor bayan ama....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Oturmuş, düşünmüş, bugün ne saçmalayabilirim diye. "Kel alaka" bir yazı yazmış. Hadi bakalım Melis Hanım siz eksik kalmayın THY reklamına laf söyleyenlerden. Bu kadar mesnetsiz, bu kadar laf kalabalığı bi yazı görmedim. İnsan bi destur der yazarken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000