09 Temmuz 2010, Cuma 22:02:17

BORAJET GAZİPAŞA'YA NE ZAMAN UÇACAK?

Gazipaşa Havaalanı'nda test uçuşlarını yapan Borajet'e SHGM'den sevindirici haber geldi. SHGM, Gazipaşa'ya uçuş izni verdi.
  • vatandaş bu fiyattan bilet almasın biraz burunları sürtülsün bakalım
  • Adamlar tek firmayiz diye bilet fiyatlarını 120TL'den başlatmış. Antalya biletleri ise 69TL'den basliyor. Aradaki fiyat farkina bakin. Merak etmesinler, yakında rakipleri çıkar inşallah.
  • Borajet ile Gazipaşa uçuşları şu an itibari ile başladı.
  • Tebrikler.. Hem SHGM ye, hemde Borajet e.. Umarim yakinda DHMI birde VOR-DME koyar ve en azindan daha rahat ucma imkani olur.. Hayirli olsum..
  • BoraJetin kendisini gerçekten uçuracak bir hatta sahip olduğunu düşünüyorum. Özellikle SAW a almanyadan uçan Low Coast firalarıda Borajet ile kombine çalışırlar ise Alanyada yaşamayı tercih eden Alman vatandaşlarının aktarmalı dahi olsa bu hattı tercih edeceklerine şüphem yok. Umarım bu hususu gözden kaçırmazlar yoksa sezon dışında uçuşlarda zorlanırlar. Bağlantıların düzenlenebilir olması çok önemli bu hususda.
  • Esas IFR lazım bu meydana. Neden hala VFR ?
  • Haydi bakalım AYT çığırtkanları nerdesiniz ? Adam gibi hizmet veremedikleri gibi başkalarına laf söyleyenler. Hodri meydan.. Seferler başlıyor işte.
  • SHGM'yi yaptığı bu geniş ve doyurucu açıklamaları için kutlarız. Ders notuna benzer bu açıklamadan herkes dersini almıştır diğe düşünüyorum. SHGM'den tüm açıklamalarını buna benzer olarak yapmasını bekliyoruzki herkes anlasın yani balyozla kafalara çakılsın diğe., başka türlü anlamamak için direnmeğe devam eden çakma havacılar varda. Fikir fırtınasında birçok kez dile getirildiği gibi çakma havacıların beğnine çakmak lazım.
  • Sonunda oldu başlıyo uçuşlar :))
İste SHGM'den yapılan o açıklama:

Gazipaşa Havaalanının Türk Sivil Havacılığına mevcut yapısı ile kazandırılmasına yönelik olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koordinesinde birçok uzman kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile uçuş emniyetinin sağlanmasına yönelik SHGM, DHMİ, DLHİ, Anadolu Üniversitesi SHYO, THY, TALPA, TÖSHİD gibi kurum ve kuruluşlardan uzman kişilerin de katılımı ile son birkaç yıl içerisinde yoğun ve kapsamlı çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Bu çalışmalar sonucunda, dünyada Gazipaşa Havaalanı'nın durumuna benzer diğer havaalanlarındaki uygulamalar da incelenmiş ve uçuş emniyeti üst başlığı altında söz konusu havaalanının kullanıma açılması için belirlenen bir dizi tedbirler alınmıştır.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Gazipaşa Havaalanı'na daha önce verilmiş olan 3C aletsiz pist statüsündeki işletme izni kapsamında, havaalanı çevresindeki mânia kriterlerini ihlal eden doğal mânialar nedeniyle söz konusu havaalanına emniyetli bir şekilde uçuş gerçekleştirilmesini teminen, son olarak 4 Haziran 2010 tarihinde SHGM, DHMİ Genel Müdürlüğü, Havaalanı işletmecisi konumundaki TAV Gazipaşa ile tüm Havayolu İşletmelerinin hava aracı performans müdürleri ile yetkililerin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Geniş katılımlı toplantıdaki uzmanların görüşleri doğrultusunda, aşağıdaki hususlara ilişkin çalışmalar tamamlanarak havaalanının emniyetli bir şekilde kullanılabilmesi için gerekli tüm kriterler belirlendi. Bu çerçevede,

1) ICAO Annex 14 kriterleri kapsamında 3C aletsiz statüdeki Gazipaşa Havaalanındaki Mâniaları Gösterir Harita ile ICAO Doc. 8126 kapsamında görerek yaklaşma planı (Visual Approach Chart) havaalanı işletmecisi tarafından DHMİ Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak hazırlandı ve kullanıma sunuldu.

2) Havaalanı etrafındaki dağlık coğrafi yapı ve aletsiz pist statüsünün VFR uçuşu zorunlu kılması nedeniyle, Gazipaşa Havaalanına uçuş gerçekleştirecek olan pilotların, JAR OPS 1 AMC OPS 1.975'te belirtilen özel eğitim gerekliliklerinin yerine getirdiğine dair bilgi ve belgeler ile işletme tarafından hazırlanan performans ve teknik analizlere dayanarak yapılacak uçuşların emniyetli olarak gerçekleştirilebileceğine ve tüm sorumluluğun uçuş emniyetine yönelik her türlü sorumluluğun ilgili hava taşıma işletmesi ile uçuşu gerçekleştiren kaptan pilotta olacağına dair beyanı içeren Taahhütname Formu hazırlandı.

3) Tüm bu hususlar Türkiye AIP'sinde (Havacılık Bilgi Yayını) yayımlanacak hale getirilmiş olup, AIP güncelleme tarihinde yayımlanacaktır. Bu süre zarfında söz konusu hususlara ilişkin bilgilendirme hazırlanan NOTAM ile kullanıcılara duyuruldu.

Söz konusu NOTAM'da yer alan tüm bu hususlar çerçevesindeki gerekliliklileri yerine getiren uçak işletmecileri uçuş izni başvurularını yapabilmektedirler. Bu suretle, söz konusu havaalanının son yıllarda hızlı gelişme gösteren ülkemiz sivil havacılık sektörünün kullanımına açılması önemli bir gelişmedir.

BORAJET Gazipaşa'da…

 

ATR–72 tipi uçaklarla ticari hava taşıma işletmeciliği yapmak üzere Bakanlığımızca yetkilendirilen Borajet Havacılık Taşımacılık Uçak Bakım Onarım Tic. A.Ş. tarafından Gazipaşa Havaalanına uçuş yapmak üzere başvuruda bulunuldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, söz konusu NOTAM'da belirtilen tüm gereklilikleri yerine getirdiği tespit edilen Borajet, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden 09 Temmuz 2010 tarihinde Gazipaşa Havaalanı için uçuş izni alarak uçuş noktalarına Gazipaşa'yı da eklemiş oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan uçuş programına göre 12 Temmuz 2010 tarihinden itibaren Gazipaşa uçuşlarına başlayacak olan Borajet;

*Ankara-Gazipaşa-Ankara hattında, haftanın her günü,

*S.Gökçen- Gazipaşa-S.Gökçen hattında, Pazartesi ve Çarşamba günleri 1'er, Cuma ve Pazar günleri 2'şer

*S.Gökçen- Gazipaşa-Nevşehir ve tersi hatta ise Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri

 

sefer düzenleyecek.


BORAJET GAZİPAŞA'YA NE ZAMAN UÇACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
vatandaş bu fiyattan bilet almasın biraz burunları sürtülsün bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adamlar tek firmayiz diye bilet fiyatlarını 120TL'den başlatmış. Antalya biletleri ise 69TL'den basliyor. Aradaki fiyat farkina bakin. Merak etmesinler, yakında rakipleri çıkar inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Borajet ile Gazipaşa uçuşları şu an itibari ile başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tebrikler.. Hem SHGM ye, hemde Borajet e.. Umarim yakinda DHMI birde VOR-DME koyar ve en azindan daha rahat ucma imkani olur.. Hayirli olsum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BoraJetin kendisini gerçekten uçuracak bir hatta sahip olduğunu düşünüyorum. Özellikle SAW a almanyadan uçan Low Coast firalarıda Borajet ile kombine çalışırlar ise Alanyada yaşamayı tercih eden Alman vatandaşlarının aktarmalı dahi olsa bu hattı tercih edeceklerine şüphem yok. Umarım bu hususu gözden kaçırmazlar yoksa sezon dışında uçuşlarda zorlanırlar. Bağlantıların düzenlenebilir olması çok önemli bu hususda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Esas IFR lazım bu meydana. Neden hala VFR ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haydi bakalım AYT çığırtkanları nerdesiniz ? Adam gibi hizmet veremedikleri gibi başkalarına laf söyleyenler. Hodri meydan.. Seferler başlıyor işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM'yi yaptığı bu geniş ve doyurucu açıklamaları için kutlarız. Ders notuna benzer bu açıklamadan herkes dersini almıştır diğe düşünüyorum. SHGM'den tüm açıklamalarını buna benzer olarak yapmasını bekliyoruzki herkes anlasın yani balyozla kafalara çakılsın diğe., başka türlü anlamamak için direnmeğe devam eden çakma havacılar varda. Fikir fırtınasında birçok kez dile getirildiği gibi çakma havacıların beğnine çakmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sonunda oldu başlıyo uçuşlar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000