10 Mart 2011, Perşembe 08:22:16

BOMBARDIER İZMİR'E GÖZ KIRPTI

Kanadalı şirketten gelen 4 kişilik bir heyet, İzmir'de bakım merkezi kurmak için ESBAŞ'ta THY teknik yönetimiyle yatırım olanaklarını araştırdı.
  • Yahu güzel kardeşlerim Eloğlu gelmiş burada merkez kurmak istiyor dediğiniz laflara bakın. İster batar ister çıkar size ne. Ayrıca o adam fizibilitesini yapmadan mı gelip burada bakım merkezi kurmak istiyor. Ne kadar çok yatırım yapılırsa o kadar gelişir ülkemiz. Boş boş konuşmayın.
  • Bombardier'e bakım yapan merkez var zaten Türkiye'de
  • sanki memlekette bombardier uçağı kullanan havayolu varda, izmir de bakım merkezi kuracaklar-mış!!! 3-5 tane özel jet için bakım merkezi kuruluyorsa, herkes bu işe girsin o zaman. standart bir turk işi desteksiz haber örneği...
Kanadalı uçak devi Bombardier, İzmir'e bakım merkezi kurmak için çalışma başlattı. Havacılık ve Uzay Kümelenmesi ile ESBAŞ'ın müşterek çalışmaları sonucu Bombardier'den 4 kişilik bir heyet ESBAŞ'a gelerek yatırım olanaklarını araştırdı.

Türkiye'nin ilk havacılık ve Uzay Kümelenmesinin İzmir merkezli olarak faaliyete geçmesi ile birlikte, havacılık sektöründe faaliyette bulunan dünyanın önde gelen firmalarının da İzmir'e olan ilgisinde bir artış görülüyor.

ÜRETİM GİRİŞİMİ
Özel jetlerden 145 yolcu kapasiteli ticari uçaklara kadar 3 ayrı tipte uçak üretimi yapan Kanadalı Bombardier firması, dünyada hali hazırda uçmakta olan Bombardier uçaklarının Türkiye'de bakımının yapılıp yapılamayacağı konusunda görüşmelerde bulunmak üzere, THY Teknik yöneticileri ile ESBAŞ'ta düzenlediği toplantıda bir araya geldi.

Dünya çapında 30 bin çalışanı olan Bombardier firması ayrıca TAI (Türkiye Uçak Sanayi) ile de, 70-100 kişi yolcu kapasiteli Regional Uçak denilen yolcu uçaklarını ortak üretmek konusunda da girişimlerde bulunmayı düşünüyor. Bombardier heyeti Ege Serbest Bölgesinde de üretim tesisleri bulunan ve Bombardier'e üretim yapan Fransız Lisi ve Alman PFW firmalarını da ziyaret ederek, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

ÖNCELİKLİ TERCİH
Ana üretim merkezleri Qebec/Kanada ve Belfast/Kuzey İrlanda''da olan Bombardier firmasının yıllık cirosu 9,5 milyar dolar. Bombardier yetkilileri İzmir ve Ege Serbest Bölgesini her bakımdan çok beğendiklerini ifade ederek, Türkiye'de yatırım düşünmeleri halinde, yatırımları için öncelikli tercihlerinin Ege Serbest Bölgesi olacağını ifade ettiler.

Biyomedikal koordinatörler toplantısı
Avrupa Araştırma Platformu Strateji Forumu Biyomedikal Koordinatörler toplantısı 4 Mart 2011 Cuma günü ESBAŞ'ın ev sahipliğinde ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlendi. İzmir'in uluslararası sağlık ve biyomedikal projelerine katılarak kümelenme çalışmalarında yer alabilmesi, teknoloji transferi yapılabilmesi ve sektöre yönelik yatırımları kazanabilmesi bakımından bir hayli önem taşıyan bu toplantıya, 30'a yakın komite üyesi katıldı. Türkiye ve İzmir'in biyomedikal projeler konusundaki çalışmalarından etkilendiğini belirten komite üyelerine, 'İnoviz Sağlık için İzmir' projesi hakkında Prof. Dr. Fazilet Vardar Sükan bir sunum yaptı.

Bremenliler iş yapmaya geliyor
Bu hafta açılışı yapılacak Bremen Yatırım Ofisi için İzmir'e gelecek olan Federal Almanya Bölgesel Ekonomi Bakanı Martin Günthner ve beraberindeki 30 kişilik heyet 10 Mart Perşembe günü ESBAŞ'ı ziyaret edecek. SSM-Savunma Sanayi Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Tohumcu'nun da hazır bulunacağı ziyaret esnasında, Aviabelt kümelenmesine üye havacılık sektöründeki firmalar ile Ege Serbest Bölgesi ve İzmir'de faaliyette bulunan havacılık sektör firmaları karşılıklı olarak birlikte iş yapma imkını değerlendirecekler.

(Yeni Asır)
BOMBARDIER İZMİR'E GÖZ KIRPTI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu güzel kardeşlerim Eloğlu gelmiş burada merkez kurmak istiyor dediğiniz laflara bakın. İster batar ister çıkar size ne. Ayrıca o adam fizibilitesini yapmadan mı gelip burada bakım merkezi kurmak istiyor. Ne kadar çok yatırım yapılırsa o kadar gelişir ülkemiz. Boş boş konuşmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bombardier'e bakım yapan merkez var zaten Türkiye'de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sanki memlekette bombardier uçağı kullanan havayolu varda, izmir de bakım merkezi kuracaklar-mış!!! 3-5 tane özel jet için bakım merkezi kuruluyorsa, herkes bu işe girsin o zaman. standart bir turk işi desteksiz haber örneği...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000