21 Temmuz 2015, Salı 10:43:47

Bomba notunu neden koyduğunu açıkladı?

THY uçaklarına son birkaç ayda üst üste gelen 10’a yakın asılsız bomba ihbarı, havadaki paniği yere indirdi.
  • Bu siteye yalnizca havacilikta calisan uçan cpt fo kabin ekibi yorum yapsin .Gereksiz kisilerin ve cpt ve kabin memuru olamayan yolcu olarak uçup sizofren davranislariyla kendini ön plana atan belliki havaciligin disinda kalmis basi kadin ve erkek yorumcular yazmasin.Belki oteki hayatta olursunuz ucucu ekip:) bu arada kabinde erkek gormek istemeyen Fo musfettesi ve remzi isimli köylü vatandas ben de Erkek yolcu ve erkek kaptan gormek istemiyorum nolucak simdi.Kadin pilotlar hizla cogaliyor ne mutlu.kro anonslara veda kokpitten artik hanimefendi kaptanlari goruyor calisiyoruz.Thy ve Onur fo alirken Kadin almaya devam kabin de erkek kokpitte kadin iste bu
  • çok kadin kabin memuru gormek istiyorsan baciini kuzenlerini sok sirkete biz de gorelim
  • Algoritmayı bozmuş 7 haziranı kaçırınca 7 temmuzda ihbar yapim demiş :))
  • sayın kaptanım bu sözleri uçakta da söyleyin bir zahmet. Tabi önce kaptanınızdan izin almanız gerekecek.
  • Şu yorumları okudukça cinnet geçiresi geliyor insanın. Herkes hafiye, herkes çamur atma derdinde. Rahmetli dedem ahırdaki öküzler bir biri ile itişmeye başladığı zaman, bunların yemi fazla geldi der o gün başka yem vermezdi. Bu taktiği birbiri ile geçinemeyen insan müsvettelerine de mi uygulasalar acaba. Kimin aç kimin tok olduğundan size ne işinizi yapın siz. Bırakın emniyette kendi işini yapsın. Adamın bahanesine bakın yönetimle iletişim kuramamış ta bu yolu bulmuş. Fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Ne kadar hasta ruhlu varmış şu sektörde. Milletin canı kimlere emanet... Sonumuz hiç hayır olmayacak anlaşılan.
  • KARDEŞİM GÜZEL KARDEŞİM, SEN STEWARD GÖRMEK İSTEMİYORSAN ÜZGÜNÜM, ÇÜNKÜ GÖRMEYE DAHA ÇOK DEVAM EDERSİN. HAA KOLAYI VAR DEFOLUP GİDERSİN ATLASA YADA BORYADA NE BİZ SENİ GÖRÜRÜZ NE DEN SEN BİZİ ;)
  • Seni köyünden getirip bu şirkette çalıstıran zihniyetin ben... Üzerine şirketin parasını verdiği takımı giyip şirketin parasını ödediği otelde kalıp devletin almadığı vergi yüzünden yüksek olan maaşın ile neyin kafasında ve neyin havasındasın. Canım benim sen tea or coffee seviyesindeki Ingilizcen ile sıcak dağıtmaya devam et. Senin gibi bir tek hücreli yüzünden mesleğini layıkıyla yapan hem teknisyen hem kabin memuru arkadaşlar An altında kalıyor. Nolursun birazcık havacılık kültürü al. Hee yikarıdakiler kabin memurlarının hepsine değil sen ve senin gibi kendini özel sananlara sadece. 2 ayda yetistin unutma :)
  • ADAM BEN YAPTIM DIYE ITIRAF ETTI ZATEN. AMA ORGANIZE OLDUKLARI ICIN FAZLA ITIRAZ EDEMEDI BEN YANDIM OTEKILER YANMASIN DIYOR. OTEKILERIDE TESPIT ETTIK SEBEKE BUYUK. HEPSININ ICABINA BAKILACAK.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Çıkarın grevcileri işten bak nsıl bitiyo.

THY uçaklarına son birkaç ayda üst üste gelen 10’a yakın asılsız bomba ihbarı, havadaki paniği yere indirdi. Bir bomba notunda parmak izi bulunan kabin memuru işten atılsa da ihbarlar sürünce, polis ikinci ihbarcının peşine düştü.

Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında bomba paniği yaşanmasına neden olan ilk ihbar, 29 Mart’ta İstanbul-Tokyo seferi yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağının tuvaletinde bulundu. Notta, “C4 cargo-kargo C4 var” yazılıydı. Dev uçak, Sinop üzerinden Atatürk Havalimanı’na döndü. Uzman ekipler didik didik aradıkları uçakta patlayıcıya rastlayamasa da ardından THY uçaklarında peş peşe bomba ihbarı notları bulunmaya başlandı. Polis her notu inceledi, uçaktaki görevlilerin ifadeleri alındı.

PARMAK İZİ ÇIKINCA

17 Nisan’da İstanbul-Basel seferine çıkan uçağın tuvaletinde de bomba yazılı bir not kâğıdı çıktı. Ancak bu kez kâğıdın üzerinde parmak izleri vardı. Polis, izlerin bir kabin memuruna ait olduğunu tespit etti. Kabin memuru, mayıs ayında gözaltına alındı. İfadesinde “Yaşadığım bir sorunla ilgili yönetimle görüşmek istedim ancak benimle görüşmediler. Ben de notu yazdım” dediği öne sürülen kabin memuru adliyeden serbest bırakıldı. Diğer ihbarlarla bağlantısı bulunamayan kabin memurunun Terör örgütü bağlantısı da tespit edilmedi. THY işine son verdiği çalışanı hakkında suç duyurusunda bulundu. Şirkete maliyeti yüzbinlerce Euro’yu aşan asılsız bomba ihbarlarının arkası kesilmedi. Polis ikinci ihbarcıyı arıyor.

İŞTE O İHBARLAR

THY uçaklarına tümü bu yıl içinde yapılan asılsız bomba ihbarlarının tarihleri ve seferleri şöyle:

29 Mart, İstanbul-Tokyo.

30 Mart, İstanbul-Sao Paulo.

17 Nisan, İstanbul-Basel.

18 Nisan, İstanbul-Tokyo.

6 Haziran, İstanbul- New York.

7 Temmuz, Bangkok-İstanbul.

ZARARI HEM MADDİ HEM DE MANEVİ

THY yetkilileri, bu tür ihbarların son yıllarda yükselişte olan şirketin marka değerine zarar vermek amacıyla yapıldığını tahmin ettiklerini söylediler. Havacılık kurallarına göre uçaklarda bulunan bu tür ihbar notlarında olay havada gerçekleşirse, uçak en yakın meydana inmek zorunda. Pilot bu durumda, uluslararası havacılık kuralları gereği ‘patlayıcı madde prosedürü’ uyguluyor. Gizli bir kod ile en yakın uçuş kulesi ile temasa geçiyor, uçak en yakın meydana iniyor, yolcu ve valizler detaylı şekilde aranıyor. Uçak en az, varacağı havalimanına ulaşacağı süre kadar bekletiliyor. (Hürriyet)

Bomba notunu neden koyduğunu açıkladı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

yorumculara ~ 9 yıl önce
Bu siteye yalnizca havacilikta calisan uçan cpt fo kabin ekibi yorum yapsin .Gereksiz kisilerin ve cpt ve kabin memuru olamayan yolcu olarak uçup sizofren davranislariyla kendini ön plana atan belliki havaciligin disinda kalmis basi kadin ve erkek yorumcular yazmasin.Belki oteki hayatta olursunuz ucucu ekip:) bu arada kabinde erkek gormek istemeyen Fo musfettesi ve remzi isimli köylü vatandas ben de Erkek yolcu ve erkek kaptan gormek istemiyorum nolucak simdi.Kadin pilotlar hizla cogaliyor ne mutlu.kro anonslara veda kokpitten artik hanimefendi kaptanlari goruyor calisiyoruz.Thy ve Onur fo alirken Kadin almaya devam kabin de erkek kokpitte kadin iste bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 9 yıl önce
sen bilsen senin gibi kac kisi calisiyor o koylu remzinin sirketlerinde
a320 fofo ya ~ 9 yıl önce
çok kadin kabin memuru gormek istiyorsan baciini kuzenlerini sok sirkete biz de gorelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Solo ~ 9 yıl önce
Algoritmayı bozmuş 7 haziranı kaçırınca 7 temmuzda ihbar yapim demiş :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320F/O'ya ~ 9 yıl önce
sayın kaptanım bu sözleri uçakta da söyleyin bir zahmet. Tabi önce kaptanınızdan izin almanız gerekecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çamur ~ 9 yıl önce
Şu yorumları okudukça cinnet geçiresi geliyor insanın. Herkes hafiye, herkes çamur atma derdinde. Rahmetli dedem ahırdaki öküzler bir biri ile itişmeye başladığı zaman, bunların yemi fazla geldi der o gün başka yem vermezdi. Bu taktiği birbiri ile geçinemeyen insan müsvettelerine de mi uygulasalar acaba. Kimin aç kimin tok olduğundan size ne işinizi yapın siz. Bırakın emniyette kendi işini yapsın. Adamın bahanesine bakın yönetimle iletişim kuramamış ta bu yolu bulmuş. Fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Ne kadar hasta ruhlu varmış şu sektörde. Milletin canı kimlere emanet... Sonumuz hiç hayır olmayacak anlaşılan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O YA ~ 9 yıl önce
KARDEŞİM GÜZEL KARDEŞİM, SEN STEWARD GÖRMEK İSTEMİYORSAN ÜZGÜNÜM, ÇÜNKÜ GÖRMEYE DAHA ÇOK DEVAM EDERSİN. HAA KOLAYI VAR DEFOLUP GİDERSİN ATLASA YADA BORYADA NE BİZ SENİ GÖRÜRÜZ NE DEN SEN BİZİ ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM'ye ~ 9 yıl önce
Seni köyünden getirip bu şirkette çalıstıran zihniyetin ben... Üzerine şirketin parasını verdiği takımı giyip şirketin parasını ödediği otelde kalıp devletin almadığı vergi yüzünden yüksek olan maaşın ile neyin kafasında ve neyin havasındasın. Canım benim sen tea or coffee seviyesindeki Ingilizcen ile sıcak dağıtmaya devam et. Senin gibi bir tek hücreli yüzünden mesleğini layıkıyla yapan hem teknisyen hem kabin memuru arkadaşlar An altında kalıyor. Nolursun birazcık havacılık kültürü al. Hee yikarıdakiler kabin memurlarının hepsine değil sen ve senin gibi kendini özel sananlara sadece. 2 ayda yetistin unutma :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yönetici ~ 9 yıl önce
ADAM BEN YAPTIM DIYE ITIRAF ETTI ZATEN. AMA ORGANIZE OLDUKLARI ICIN FAZLA ITIRAZ EDEMEDI BEN YANDIM OTEKILER YANMASIN DIYOR. OTEKILERIDE TESPIT ETTIK SEBEKE BUYUK. HEPSININ ICABINA BAKILACAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serefsis kopekler ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 9 yıl önce
Çıkarın grevcileri işten bak nsıl bitiyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000