03 Mart 2009, Salı 09:35:29

BOEING'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Schiphol Havaalanı’na inişi sırasında düşen THY uçağında pilotaj hatası olmadığı ortaya çıktı. Boeing, "Kule hatalı, düşüşün nedeni vorteks" dedi.
  • Arkadaşlar yorumda bulunurken biraz düşünün. Daha hiç bir şey kesin olarak bilinmiyorken bilip bilmeden konuşmayın. Uçaklar hakkında ne biliyosunuz ki bu şekilde yorum yapabiliyosunuz. Sadece kulaktan dolma bilgiler. Lütfen herşeyin kesinleşmesini bekleyin sonra bu tür yorumlarınızı yapın. İnsanlarıda etkiliyosunuz. Ölen pilotlarımızın arkasından konuşuyorsunuz yazık değil mi? Kendi milletinizi savunmuyosunuzda suçluyosunuz. Yazık.
  • Alın size başka bakış açısı...B-757 nin iniş zamanı actual olarak 10:24 görünüyor, peki saniyesi var mı kayıtlı mesela ya 10:24:55 ise ve de kaza anı 10:26:01 ise nasıl bir durum olur..Arkadaşlar havacılık bunun adı hassasiyet ister buyrun bakalım...temel konu GPS saatidir bunu nereden öğrenicez hadi bakalım çalıştırın kafaları...
  • Türbülans değip başka bir şey demeyenler unutmay tüm avrupada uçak diziliş aralıkları 5 bin fitten bin fite uçak iniş aralıklarıda 4 dk. 2 dk indirildi tüm avrupa hava sahasında RNAV uygulanıyor. Beşyıldır uygulanmakta olan bu usuller hiç bir emniyetsizliğe neden olmamışken ne oldu da bizim uçakta oldu anlayamadım.
  • Ister inanin ister inanmayin: Ucak Wake Turbulence ayirimlari radar yardimi ile yapiliyorsa (ki Amsterdam Schipoll da oyle) biribirini takip eden ucak tiplerine bagli olarak bu ayirim 4 ile 6 deniz mili (NM) arasinda degisir. Eger radar yoksa bu ayirim zaman ile yapilir ve ayni sekilde 2 ile 3 dk arasinda degisir. Yani 4 dk diye bir sey kesinlikle yok. B 757 yi (Heavy:Agir) takip eden B 737 (medium: orta) icin bu mesafe 4 Nm veya 2 dk dir. Zaten ucagin son yaklasmasi sirasinda 2 dk da katettigi mesafe yaklasi 4 NM dir. Yani Amsterdam 2 dk /4 NM mesafe koyduysa bu normaldir. Ayrica ben bu kazanin Wake Turb den olduguna da kesinlikle inanmiyorum. Zaten yetkililer herseyi biliyor da, yarini bekliyorlar aciklamak icin.
  • 10:30 daki arkadaş 'a cevaben yazıyorum arkadaşım bir kaç keredir senin yazdıklarına benzer yazılar okuyorum. YA HEPSİNİ SEN YAZIYORSUN YA DA SENİN KAFANDA BİR KAÇ KİŞİ DAHA VAR .. anlayamadığımsa niye böyle ESRARENGİZ bir tutum içindesin ? AZZZZ sonra diye diye bir hal oldun . bugün de suçlu başka nedenlerdir diyorsun Dünkü yazında kaza sebebi hiç kimsenin tahmin edemediği bir yerden çıkacak demiştin. KİMSİN SEN? müneccim falanmısın ? veya suç'un kaynağımısın? niye açıklamıyorsun bildiklerini ?
  • bir medium'un başka bir medium veya heavy ardından aynı piste inmesi wake turbulance seperationu 3 dakikadır.757 için ayrı bir standart veya 4 dakika diye birşey yok.
  • BUNU TÜM DÜNYA VE TÜRKİYEDEKİ İNSANLAR DUYSUN DÜNYANIN EN YÜREKLİ,EN USTA VE EN KAHRAMAN PİLOTLARI TÜRK PİLOTLARIDIR. TEKNİSYEN
  • yorumalrdan birisimde amsterdam uçuşları iptal edilsin diye bir öneri gelmiş. işte havacılıkla ilgisi bu kadar olanlar bile yorum yapıyor kazalara. Amsterdama THY ucmasa Amsterdamın zerre kaybı olmaz KLMye de gün doğar.
  • CNN , Reuters , SKY news , BBC World News ve Hollanda basininda bu Airport haberin yaptigi sok haber yazmiyor, ya airport haber salliyor yada bahs ettigim haber ajanslari aciklamadi henuz , acaba neden ?
  • Eee, Pilotların suçu yokmuş, demek ki son saniyeye kadar görevlerini yapmak için uğraşmışlar, hayatlarını vermişler, bir dolu yolcuyu da kurtarmışlar. Peki bu pilotlar kahraman değil de nedir, "kahraman ilan etmek şovenliktir " diyenler şimdi ne diyeceksiniz bakalım.

Türk Hava Yolları'nın Tekirdağ uçağının düşmesiyle ilgili Türk pilotların gündeme getirdiği 'vorteks' iddiasını, 'Uçak normalden hızlı indi' savunması yaparak kabul etmeyen Hollanda makamlarına tokat gibi iki cevap birden geldi.

Boeng firması, 757 tipi uçakların güçlü bir vorteks oluşturduğunu arkasından yaklaşan uçaklarla arasında 4 dakika ara mesafenin olması gerektiğini açıkladı. Hollandalı uzmanlar ise "Kazada pilotaj hatası yok" dedi.

EN AZ 4 DAKİKA

THY’nin Amsterdam seferini yapan Tekirdağ uçağının Schiphol Havaalanı’na inişi sırasında düşmesinin ardından Boeing firmasından çok önemli bir uyarı yapıldığı ortaya çıktı. Firma, bünyesindeki Boeing 757 tipi uçakların güçlü bir vorteks oluşturduğunu vurgulayarak arkasından yaklaşan uçaklarla arasında 4 dakika ara mesafenin olması gerektiğini belirtti. Üretici firma 757 tipi uçakların da diğer uçaklara oranla çok daha güçlü Wake Turbulence oluştuğunun altını çizdi. Türkiye'den ve dünyadan bu yönde yapılan açıklamalar üzerine Hollanda makamları kendilerini temize çıkarmak için önceki gün açıklama yaptı. Açıklamada THY uçağının vorteks'ten değil, uçağın normalden çok hızlı alçaldığı gerekçesiyle düştüğü ileri sürüldü. Hollanda makamları THY uçağının önünde seyreden Boeing 757 ile arasındaki 2 dakikalık mesafenin yeterli olduğunu iddia etti.

KAYITLARDA 2 UÇAK ARASI 2 DAKİKA

THY uçağından önce Schiphol Havaalanı'na inen North West Havayolları'na ait Boeing 757 tipi uçağın iniş saatine ilişkin kayıtlar da ortaya çıktı. North West’in kayıtlarına göre uçak Schiphol Havaalanı'na 10.24'te iniyor. THY uçağı yere yıkıldığında ise saatler 10.26'yı gösteriyor.

PİLOTLAR PİSTE KUSURSUZ İNDİLER

Hollanda basını da dün Tekirdağ’ın pilotaj hatasından düşmediğini duyurdu. Hollandalı uzmanlar, "Uçağın, iniş pistine kusursuz biçimde yaklaştığını" söyledi. Uzmanlar "270 metreye kadar uçağın normal hızda alçaldığı, ancak daha sonra hızla irtifa kaybederek düştüğü görülüyor" dedi

Belge

Belge

(Bugün)

BOEING'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar yorumda bulunurken biraz düşünün. Daha hiç bir şey kesin olarak bilinmiyorken bilip bilmeden konuşmayın. Uçaklar hakkında ne biliyosunuz ki bu şekilde yorum yapabiliyosunuz. Sadece kulaktan dolma bilgiler. Lütfen herşeyin kesinleşmesini bekleyin sonra bu tür yorumlarınızı yapın. İnsanlarıda etkiliyosunuz. Ölen pilotlarımızın arkasından konuşuyorsunuz yazık değil mi? Kendi milletinizi savunmuyosunuzda suçluyosunuz. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Alın size başka bakış açısı...B-757 nin iniş zamanı actual olarak 10:24 görünüyor, peki saniyesi var mı kayıtlı mesela ya 10:24:55 ise ve de kaza anı 10:26:01 ise nasıl bir durum olur..Arkadaşlar havacılık bunun adı hassasiyet ister buyrun bakalım...temel konu GPS saatidir bunu nereden öğrenicez hadi bakalım çalıştırın kafaları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türbülans değip başka bir şey demeyenler unutmay tüm avrupada uçak diziliş aralıkları 5 bin fitten bin fite uçak iniş aralıklarıda 4 dk. 2 dk indirildi tüm avrupa hava sahasında RNAV uygulanıyor. Beşyıldır uygulanmakta olan bu usuller hiç bir emniyetsizliğe neden olmamışken ne oldu da bizim uçakta oldu anlayamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ister inanin ister inanmayin: Ucak Wake Turbulence ayirimlari radar yardimi ile yapiliyorsa (ki Amsterdam Schipoll da oyle) biribirini takip eden ucak tiplerine bagli olarak bu ayirim 4 ile 6 deniz mili (NM) arasinda degisir. Eger radar yoksa bu ayirim zaman ile yapilir ve ayni sekilde 2 ile 3 dk arasinda degisir. Yani 4 dk diye bir sey kesinlikle yok. B 757 yi (Heavy:Agir) takip eden B 737 (medium: orta) icin bu mesafe 4 Nm veya 2 dk dir. Zaten ucagin son yaklasmasi sirasinda 2 dk da katettigi mesafe yaklasi 4 NM dir. Yani Amsterdam 2 dk /4 NM mesafe koyduysa bu normaldir. Ayrica ben bu kazanin Wake Turb den olduguna da kesinlikle inanmiyorum. Zaten yetkililer herseyi biliyor da, yarini bekliyorlar aciklamak icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
10:30 daki arkadaş 'a cevaben yazıyorum arkadaşım bir kaç keredir senin yazdıklarına benzer yazılar okuyorum. YA HEPSİNİ SEN YAZIYORSUN YA DA SENİN KAFANDA BİR KAÇ KİŞİ DAHA VAR .. anlayamadığımsa niye böyle ESRARENGİZ bir tutum içindesin ? AZZZZ sonra diye diye bir hal oldun . bugün de suçlu başka nedenlerdir diyorsun Dünkü yazında kaza sebebi hiç kimsenin tahmin edemediği bir yerden çıkacak demiştin. KİMSİN SEN? müneccim falanmısın ? veya suç'un kaynağımısın? niye açıklamıyorsun bildiklerini ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir medium'un başka bir medium veya heavy ardından aynı piste inmesi wake turbulance seperationu 3 dakikadır.757 için ayrı bir standart veya 4 dakika diye birşey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BUNU TÜM DÜNYA VE TÜRKİYEDEKİ İNSANLAR DUYSUN DÜNYANIN EN YÜREKLİ,EN USTA VE EN KAHRAMAN PİLOTLARI TÜRK PİLOTLARIDIR. TEKNİSYEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yorumalrdan birisimde amsterdam uçuşları iptal edilsin diye bir öneri gelmiş. işte havacılıkla ilgisi bu kadar olanlar bile yorum yapıyor kazalara. Amsterdama THY ucmasa Amsterdamın zerre kaybı olmaz KLMye de gün doğar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
CNN , Reuters , SKY news , BBC World News ve Hollanda basininda bu Airport haberin yaptigi sok haber yazmiyor, ya airport haber salliyor yada bahs ettigim haber ajanslari aciklamadi henuz , acaba neden ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eee, Pilotların suçu yokmuş, demek ki son saniyeye kadar görevlerini yapmak için uğraşmışlar, hayatlarını vermişler, bir dolu yolcuyu da kurtarmışlar. Peki bu pilotlar kahraman değil de nedir, "kahraman ilan etmek şovenliktir " diyenler şimdi ne diyeceksiniz bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000