22 Mart 2013, Cuma 09:46:47

BİZ BİZE YETERİZ!

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Otokoç ve Avis & Budget Grup ile yapılan anlaşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı...
  • sen acikla yuzde kactan kac komisyon aldiniz.komisyonlar anlasma imzalaninca program basinda aliniyor.bu kadar parayi tasimak icin kargo ucagi gonder ancak becerirsin getirmeyi
  • Arabistan'dan degilde senin ve senin gibilerin oz amcasi Israil'den geliyor paralar.Nede olsa Musluman ile yakinlasmak sizlere gore anormal.Israil varken Arabistan'da kim oluyor degilmi ama.
  • Sayın KOTİL dürüst olarak açıkılarmısın bu yatırımların %KACI ŞİRKETİN OZKAYNAKLARI VE GERÇEK MALIDIR. BANKA BORÇLARININ DÜŞÜLMESİNDEN SONRA ÖZ KAYNAK VE MALVARLIĞINIZ NEDİR BU AÇIKLA.
  • son donemlerde turk sirketleri,turk projeleri uzun sureli finansman zorlugu yasiyorlar, bakiniz 3.cu kopru, izmit gecisi vs vs.. thy nin bu donemde yurtdisindan finansman bulabilmesi basari cunku oteki projeler bu destegi bulamiyorlar.. neden turk bankalari bu finansmani saglayamiyorlar meselesi ise, turk bankalari hem bilanco olarak kucuk ,hemde bu krediyi 3,4 ile % ile verebilecek konumda degiller, turk bankalari zaten mevduati 7,8% ile topluyorlar.. 16,20% arasinda ise uzun vadeli kredi veriyorlar..
  • Bu kadar uçağı alsanız n'olur, az olan kaliteli elemanına sahip çıkmadan yeni ve suratsız eleman alımlarına devam ettikten sonra...
  • "Daha başka meydanlara da uçak koymamız gerekiyor" Hadi yaa.. sonunda olayı çözdü Temel Bey. Karadeniz fıkrası gibi. Yıl olmuş 2013, THY adını duymadığımız kabile devletlere uçmaya başlamış AHL den. Halen sözde bayrak taşıyıcı havayolu başkent Ankara'dan Paris, Londra, Dubai, Roma uçmuyor. Dünyanın en izole başkenti ödülünü Ankara'ya vermek gerek. Şimdi diyecekler ki karlı hat değil. Sen eğer bayrak taşıyıcı isen bu hatlardan zarar etme pahasına da olsa uçacaksın. Prestijdir bir yerde. Tüm büyükelçilikler burda. Acaba büyükelçilikleri de birgün İstanbul'a taşımanın hesabı mı yapılıyor :)
  • finansman nerden ? arabistan dan mı??? ayrıca % 90 derken şirketteki torpillilerin oranını kastediyordu herhalde!!!!
  • Gec bunlari ..durust ve adil olmayi deneyin biraz..manupule etme kamuoyunu..
  • Birleşmeler kendilerine yetmedikleri için değil, tam tersi, mevcut büyüklükleriyle daha yükseklere erişmek içindir. Temel bey olayı zaafiyet olarak görüyor. LH, düşen değil, yükselen trendlere ilgi duyar, ki kendisine hem rakip olmasın, birlikte erişelim diye hem de kendisinin tek başına erişemeyeceği hedeflere erişmek için fırsat kollamak için bunu yapar.
  • %90 mı?? Biz başka bir şirkette çalışlıyoruz galiba???

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları'nın çok doğru adımlarla ve önemli rakamlarla büyüme sağladığını ve bu nedenle çok sayıda teklif aldıklarını belirtti. Yurtdışı kaynaklı birçok havayolu şirketinden birleşme adına teklifler geldiğini sözlerine ekleyen Kotil, kendilerinin bu tür birleşmeyi düşünmedikleriini söyledi.

Bu kadar doğru büyüme sağlayan şirketle çalışmak için çok sayıda teklif olduğunun altını çizen Kotil, ‘Ama biz herhangi bir birliktelik düşünmüyoruz. Çünkü biz bize yeteriz’ dedi.

Türk Hava Yolları’nın yeni verdiği siparişlerle birlikte toplamda 370 uçağa ulaşacağını ifade eden Kotil, ‘Bakıldığı zaman şu anda Sabiha Gökçen’de 13 uçağımız var. Daha başka meydanlara da uçak koymamız gerekiyor. Şu anki kapasiteyle Atatürk Havalimanı’na 50 uçak daha koysak yeter. AHL’ye çok yüklenmek doğru olmaz. Çünkü Atatürk Havalimanı’na yüklenmek bizim kalkış oranlarımızı da olumsuz etkiliyor. Şu anda yüzde 90 oranında zamanında kalkışımız var’ dedi.

Verilen uçak siparişleri için finansman sağlayacak bir yerli banka olmadığını ve bu nedenle yabancı bankalardan bu desteği sağlayacaklarının altını çizen Genel Müdür Kotil, ‘Yıllık yüzde 3,5 faiz oranıyla bu finansman desteği sağlayabileceğiz. Bugüne kadar yabancı bankalardan sağlıyorduk yine öyle olacak' şeklinde konuştu.

©AirportHaber

BİZ BİZE YETERİZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

d ~ 11 yıl önce
sen acikla yuzde kactan kac komisyon aldiniz.komisyonlar anlasma imzalaninca program basinda aliniyor.bu kadar parayi tasimak icin kargo ucagi gonder ancak becerirsin getirmeyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avustralya'dan ~ 11 yıl önce
Arabistan'dan degilde senin ve senin gibilerin oz amcasi Israil'den geliyor paralar.Nede olsa Musluman ile yakinlasmak sizlere gore anormal.Israil varken Arabistan'da kim oluyor degilmi ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatırlatırım !!! ~ 11 yıl önce
sen ve senin gibilerin oy verdikleri, israil e laf söyleyenler gittiler müslüman öldüren israil in en büyük devlet ödülünü aldılar hatırlatırım!!!
farkları mı var ~ 11 yıl önce
Ha İsrail ha Arabistan..ne farkları var birbirlerinden?
ÖS ~ 11 yıl önce
Sayın KOTİL dürüst olarak açıkılarmısın bu yatırımların %KACI ŞİRKETİN OZKAYNAKLARI VE GERÇEK MALIDIR. BANKA BORÇLARININ DÜŞÜLMESİNDEN SONRA ÖZ KAYNAK VE MALVARLIĞINIZ NEDİR BU AÇIKLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya tarkan kozan ~ 11 yıl önce
son donemlerde turk sirketleri,turk projeleri uzun sureli finansman zorlugu yasiyorlar, bakiniz 3.cu kopru, izmit gecisi vs vs.. thy nin bu donemde yurtdisindan finansman bulabilmesi basari cunku oteki projeler bu destegi bulamiyorlar.. neden turk bankalari bu finansmani saglayamiyorlar meselesi ise, turk bankalari hem bilanco olarak kucuk ,hemde bu krediyi 3,4 ile % ile verebilecek konumda degiller, turk bankalari zaten mevduati 7,8% ile topluyorlar.. 16,20% arasinda ise uzun vadeli kredi veriyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rosso ~ 11 yıl önce
Bu kadar uçağı alsanız n'olur, az olan kaliteli elemanına sahip çıkmadan yeni ve suratsız eleman alımlarına devam ettikten sonra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karadeniz fıkrası ~ 11 yıl önce
"Daha başka meydanlara da uçak koymamız gerekiyor" Hadi yaa.. sonunda olayı çözdü Temel Bey. Karadeniz fıkrası gibi. Yıl olmuş 2013, THY adını duymadığımız kabile devletlere uçmaya başlamış AHL den. Halen sözde bayrak taşıyıcı havayolu başkent Ankara'dan Paris, Londra, Dubai, Roma uçmuyor. Dünyanın en izole başkenti ödülünü Ankara'ya vermek gerek. Şimdi diyecekler ki karlı hat değil. Sen eğer bayrak taşıyıcı isen bu hatlardan zarar etme pahasına da olsa uçacaksın. Prestijdir bir yerde. Tüm büyükelçilikler burda. Acaba büyükelçilikleri de birgün İstanbul'a taşımanın hesabı mı yapılıyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ ~ 11 yıl önce
Senin zihniyetin yüzünden, "bayrak taşıyıcısı olduğu için x de yapmak zorunda" zihniyeti yüzünden bu şirket 80 yıl geç uyandı. THY, bazı ufak sosyal zorunlulukları olsa da özel bir şirket artık bunu anlayın. Kâr etmeyecek, şirkete fayda sağlamayacak hiçbir kararı isteseler de uygulayamazlar.
nerden? ~ 11 yıl önce
finansman nerden ? arabistan dan mı??? ayrıca % 90 derken şirketteki torpillilerin oranını kastediyordu herhalde!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EZS 06 ~ 11 yıl önce
Dünyada, çoğu ABD menşeeli finansman kuruluşları var. Onlardan biridir. Nedir sizdeki bu arabistan takıntısı anlamadım valla.
Hadi ya.. ~ 11 yıl önce
Gec bunlari ..durust ve adil olmayi deneyin biraz..manupule etme kamuoyunu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biz bize yeteriz ~ 11 yıl önce
Birleşmeler kendilerine yetmedikleri için değil, tam tersi, mevcut büyüklükleriyle daha yükseklere erişmek içindir. Temel bey olayı zaafiyet olarak görüyor. LH, düşen değil, yükselen trendlere ilgi duyar, ki kendisine hem rakip olmasın, birlikte erişelim diye hem de kendisinin tek başına erişemeyeceği hedeflere erişmek için fırsat kollamak için bunu yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HANGİ ÜLKE BU?? ~ 11 yıl önce
%90 mı?? Biz başka bir şirkette çalışlıyoruz galiba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ ~ 11 yıl önce
Gerçeklerini bilmediğiniz bir şirket olsa gerek. THY'nin Şubat 2013 zamanında kalkış oranı %90'ın üzerindedir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000