21 Mart 2010, Pazar 08:25:25

Bisignani: "THY'nin geleceği çok parlak"

IATA Başkanı Giovanni Bisignani, krizdeki havayolu şirketlerinin gelirlerini artırmak için yastık, battaniye, kulaklık gibi bazı servis ve ürünlerden ek ücret talep etmenin sektörde yükselen bir trend olduğunu söyledi.
  • RÜYANDA GÖRÜRSÜN
  • Thy hakkinda boyle haberler okumak gerkcekten cok gurur verici arkadaslar. Daha once bircok yabanci havayolu sirketi ile yolculuk yaptim ve gunun sonunda arada gercekten thy'nin buyuk fark olduguna inaniyorum. Yabanci havayolu ile seyahat etmektense Thy' i tercih ederim. Umarim ki bu parlayan yildiz hicbir zaman sonmez.
  • kim gelirse gelsin de yeter ki sürekli parlasın o yıldız
  • AMİN!!!
  • Yeni seçimlerden sonra bunlar gittiğinde daha da parlayacak o yıldız.

Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği (IATA) Başkanı Giovanni Bisignani, havacılık sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılı durumu, çıkış stratejilerini ve THY ile ilgili düşüncelerini SABAH'a anlattı. Küresel krizden etkilenen havacılık sektöründe değişik stratejilerin gündeme geldiğini belirten Bisignani, zor durumdaki şirketlerin yolcularından bazı servisler için ek ücret talep etmesinin yükselen bir trend haline geldiğini kaydetti. Seyahat sırasında yolcuların kullandığı battaniye, yastık, kulaklık gibi ürün ve hizmetlerin bazı havayolu şirketleri tarafından ek ücrete tabi olmasının önümüzdeki dönemde yaygınlaşacağını savunan Bisignani, her şirketin farklı gelir stratejesine sahip olduğunu ve kendine göre bir takım önlemler aldığını dile getirdi.

GELECEK ASYA'DA
Bisignani, "Bu bir tercih meselesi ama bu uygulamalar, zor durumdaki sektörde yükselen bir trend haline geliyor. IATA olarak yeni bir e-servis projesini hayata geçirdik. Buna göre havayolu şirketleri seyahat acenteleri ve dağıtım kanalları aracılığıyla uçak biletini alırken söz konusu servisleri müşteriye satabiliyor" dedi. Havacılık endüstrisi açısından bu yılın en kârlı bölgeleri arasında Asya Pasifik ve Latin Amerika'yı gösteren Bisignani, "Havacılık endüstrisinin geleceği Asya'da olacak. Türkiye de Asya ile Avrupa arasındaki ideal merkez konumu ile bunu çok daha iyi şekilde fırsata çevirebilir. Havacılık gücündeki avantajını global pazara taşıması konusunda Türkiye daha etkin olmalı" diye konuştu. Avrupa ve ABD'den olgunlaşmış pazar olarak bahseden Bisignani, gelişmekte olan pazarların tıpkı diğer sektörlerde olduğu gibi havacılıkta da daha fazla öne çıktığını belirtti. '

SEKTÖR ÇOK DAĞINIK'
Havacılık endüstrisinin birleşmeye ve kendi içinde sağlam bir yapılanmaya gitmesi gerektiğini savunan Bisignani, global pazarda değişik büyüklüklerde binden fazla havayolu şirketi bulunduğunu belirtti. Bütün endüstriler arasında en dağınık ve parçalanmış yapıya sahip endüstri olarak havacılığı gösteren Bisignani, "Bunun da nedeni, bizim, ülkeler arasında piyasaya erişimi ve yabancı payını kısıtlayan çok taraflı anlaşmaları içeren bir sistem tarafından yönetilmemiz. Bu ticari özgürlükteki kısıtlamanın sonucu havacılık endüstrisi son 10 yılda her yıl ortalama 5 milyar dolar kayba uğradı" dedi. Değişim zamanının geldiğini belirten Bisignani, bu konuda ilk adımı 2008'de İstanbul'daki yıllık toplantıda attıklarını kaydetti. Bisignani, 2009'da açıkladıkları 'Çok Taraflı ilkeler Anlaşması' metinin çok sayıda ülke tarafından imzalandığını, Türkiye'nin de bu anlaşmaya katkısını beklediklerini ifade etti.

"THY'nin geleceği çok parlak"
Türk Hava Yolları'nın (THY) uluslararası pazarda agresif bir oyuncu olduğunu dile getiren Bisignani, şirketin son yıllardaki hızlı büyümesini 'olağanüstü' olarak değerlendirdi. Bisignani, "THY'nin, Star Alliance üyesi olması şirketin uluslararası pazardaki rekabet gücünü ve bilinilirliğini beklenenin üzerinde artırdı. Bunun da ötesinde, İstanbul'un coğrafi açıdan sahip olduğu konum, bölgenin merkezi olma avantajını sağlıyor. THY, İstanbul'u hem iş hem de turizm potansiyeli açısından çok daha iyi şekilde kullanabilir. Havayolu sektörünün içinde bulunduğu durumun tam tersine THY'nin geleceğini çok daha parlak görüyorum" dedi.

Bisignani: "THY'nin geleceği çok parlak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
RÜYANDA GÖRÜRSÜN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Thy hakkinda boyle haberler okumak gerkcekten cok gurur verici arkadaslar. Daha once bircok yabanci havayolu sirketi ile yolculuk yaptim ve gunun sonunda arada gercekten thy'nin buyuk fark olduguna inaniyorum. Yabanci havayolu ile seyahat etmektense Thy' i tercih ederim. Umarim ki bu parlayan yildiz hicbir zaman sonmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kim gelirse gelsin de yeter ki sürekli parlasın o yıldız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AMİN!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeni seçimlerden sonra bunlar gittiğinde daha da parlayacak o yıldız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000