10 Ocak 2014, Cuma 10:51:51

"BİLGİLER THY TARAFINDAN VERİLMEMİŞTİR"

Savcı Zekeriya Öz'ün uçuş bilgilerinin Türk Hava Yolları (THY) tarafından verildiği iddia edilmişti. THY Basın Müşaviri Ali Genç, iddialara yanıt verdi.
  • Thy nin ne zaman doğru söylediğini gördünüzki
  • yolcu bilgileri bal gibi de veriliyor ali efendi bile bile niye yalan soyluyorsun ??? kaldi ki sirket vermese bile troya sisteminin oldugu heryerde yani thy,tgs ve polis ofislerinden bu bilgilere kolaylikla ulasilabilir bunu da isin icindeki herkes cok iyi bilir !!!! bunun icin savcilik talebi vs lazim tamam da adam girer sisteme butun bilgilere ulasir sonra istedigine verebilir bunun onune de gecemezsiniz !!!
  • Protokoller protokoller... Neredeyiz biz yahu?
  • gazetelerde geçen bilet bilgileri sadece biletin çıktısı bunu istediğiniz gibi word e akatarın değiştirin. ama thy sitesinde bilet numarasını girip bileti görüntüleyebilirsiniz.
  • Arkadaşlar Thy'nin MİT ile yapmış olduğu protokol var. Her türlü uçuş bilgilerine ulaşabiliyorlar.
  • Sanki bana bilet numarası gösteriliyor orada yada amadeus pnr veya tk pnr ıda gizlenmiş halde onu yapmak cook kolay tartışılan olaya bak... HAYALİ BİLETTE OLABİLİR..
  • THY bileti kabak gibi dolanıyor ortalıkta ama THY ben sorum değilim diyor :) yalan söylemek bu toplumun kültürü olmuş. kimse yadırgamıyor.
  • THY tarafından verilmemiştir, kurum olarak. Ancak bu bilgilere sadece THY kayıtlarından ulaşılabileceğine göre, THY içinden birilerinin sızdırmış olması akla gelebilecek en iyi sonuç.

Savcı Zekeriya Öz‘ün yaptığı seyahatlerle ilgili THY kayıtlarının sızdırıldığına dair dün basında çıkan haberler üzerine Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, mikroblog sitesi Twitter üzerinden yanıt verdi. Genç, "Türk Hava Yolları yolcularına ait uçuş bilgilerini hiçbir kişi ve kurumla paylaşmamaktadır. Bu yasal olarak da mümkün değildir" dedi.

Radikal Gazetesi'nden Bahadır Özgür'ün dünkü haberinde; Savcı Zekeriya Öz'ün uçuş bilgilerinin 6 Ekim 2012 tarihinde THY ile MİT arasında imzalanan protokol ile bu tür bilgiler sadece MİT’e verilmeye başlandığı belirtilmişti. “Çok Gizli” damgalı 3 sayfadan oluşan 11.041.05.051/552 sayılı protokolde THY ile uçan kişilere ait bilgilerin MİT'e aktarıldığı ifade edildi. Savcı Öz ile ilgili bilgilerin de Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından sızdırılarak "fişleme" yapıldığı iddia edilmişti.

Tüm bu iddialar sonrasında Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Dr. Ali Genç, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamaları yaptı:

 

"BİLGİLER THY TARAFINDAN VERİLMEMİŞTİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy nin ne zaman doğru söylediğini gördünüzki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan !!! ~ 10 yıl önce
yolcu bilgileri bal gibi de veriliyor ali efendi bile bile niye yalan soyluyorsun ??? kaldi ki sirket vermese bile troya sisteminin oldugu heryerde yani thy,tgs ve polis ofislerinden bu bilgilere kolaylikla ulasilabilir bunu da isin icindeki herkes cok iyi bilir !!!! bunun icin savcilik talebi vs lazim tamam da adam girer sisteme butun bilgilere ulasir sonra istedigine verebilir bunun onune de gecemezsiniz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam iste ~ 10 yıl önce
Adam da onu soyluyor,resmi olarak THY'den boyle bir istekte bulunan olmadigi gibi biz de bilgi vermedik diyor.Calisanlar vs icerden biri vermis olabilir
scl ~ 10 yıl önce
bizde 1 teelfonla tum isler gorulur.. sadece bilet no olmasi cikti almak icin yeterli
(Si)mit çi ~ 10 yıl önce
Protokoller protokoller... Neredeyiz biz yahu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bmx ~ 10 yıl önce
gazetelerde geçen bilet bilgileri sadece biletin çıktısı bunu istediğiniz gibi word e akatarın değiştirin. ama thy sitesinde bilet numarasını girip bileti görüntüleyebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar Thy'nin MİT ile yapmış olduğu protokol var. Her türlü uçuş bilgilerine ulaşabiliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİT ~ 10 yıl önce
herhalde ulaşabilecek, adı üstünde Milli İstihbarat Teşkilatı., IETT değil.
scl ~ 10 yıl önce
sadece mit degil,maliyede ulasabiliyor artik.
çok kolay ~ 10 yıl önce
Sanki bana bilet numarası gösteriliyor orada yada amadeus pnr veya tk pnr ıda gizlenmiş halde onu yapmak cook kolay tartışılan olaya bak... HAYALİ BİLETTE OLABİLİR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 10 yıl önce
THY bileti kabak gibi dolanıyor ortalıkta ama THY ben sorum değilim diyor :) yalan söylemek bu toplumun kültürü olmuş. kimse yadırgamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrudan ~ 10 yıl önce
THY tarafından verilmemiştir, kurum olarak. Ancak bu bilgilere sadece THY kayıtlarından ulaşılabileceğine göre, THY içinden birilerinin sızdırmış olması akla gelebilecek en iyi sonuç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000