10 Temmuz 2010, Cumartesi 16:17:51

Bilet paraları iade ediliyor

Frankfurt'ta sattığı bilet paraları ile ortadan kaybolan Güneş Reisen acentesinin sahibi Satılmış Güneş'e amcası Hacı Güneş, iş arkadaşı Faruk Keskin sahip çıktı. Amca, "Haberimiz olsaydı bunlar yaşanmazdı. Ailecek mağdurlardan özür diliyoruz. Zararı karşılayacağız" dedi.

Almanya'nın Frankfurt kentinde sattığı biletlerin paraları ile ortadan kaybolan ve yüzlerce kişiyi mağdur eden perişan eden 'Güneş Reisen' seyahat acentesinin sahibi Satılmış Güneş'e amcası Hacı Güneş ve Frankfurt Havaalanı'nda bilet satan arkadaşı Faruk Keskin sahip çıktı.

Bu arada mağdurlar polise başvurarak şikayette bulunmaya devam ediyor. Polis sözcüsü Alexander Kiessling bugüne kadar 40 mağdurun şikayette bulunduklarını açıkladı.
Amca Hacı Güneş ise, mağdurlara seslenerek, şunları söyledi:

Sorumluluğu üstlendi
"Sayın Güneş Reisen müşterileri, bizler Satılmış Güneş'in ailesi olarak öncelikle başınıza gelen bu olaydan dolayı sizlerden özür dileriz. Güneş Ailesi olarak sizlerin mağduriyetini en kısa zamanda çözmek için uğraşıyoruz. Bütün sorumluluğu üstleniyoruz."

Yeğeninin yıllardır iş hayatında faayilet gösterdiğini ve güvenilir bir insan olduğunu belirten Hacı Güneş, ancak herkesin başına gelebilecek hatalardan dolayı olumsuzluklar yaşandığını hatırlatarak, "Aile olarak bizim haberimiz olsaydı, bu durum yaşanmazdı" dedi.

Biletler değiştiriliyor
Bilet paraları ile şu anda Türkiye'de bulunan Satılmış Güneş'in Frankfurt Havaalanı'nda bulunan arkadaşı Faruk Keskin ise mağdurlara yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Keskin, "Biletleri karşılık ya da ek ücret almadan değiştiriyoruz. THY bu konuda bizlere yardımcı oluyor. Mağdurlar Frankfurt Havaalanı'nda Terminal 1'de bulunan ANT-TOURS'un bulunduğu 688 numaralı gişeye gelerek ellerindeki biletleri değiştirebilirler. Güneş Ailesi ile birlikte mağduriyetin giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Avukat devrede
Satılmış Güneş'in avukatı Engin Yorgun, önümüzdeki günlerde Türkiye'ye giderek Satılmış Güneş ile yüz yüze konuşacağını söyledi. Avukat Yorgun, "Güneş Ailesi çözüm üretmek için canla başla çalışıyor. Şu ana kadar 14 mağdurun bileti değiştirildi. Mağdurların bizlerle görüştükten sonra dava açmamalarını rica ediyoruz. Mahkeme ücretleri ile birlikte bütün yükün altından kalkılması güç olacağından ileride ödeme sorunu çıksın istemiyor Güneş Ailesi. Biletleri ile gelenlere ya yeni bilet temin edilecek, ya da imkanlar çerçevesinde ödedikleri para geri ödenecek" dedi.

(Hürriyet.de)
 

Bilet paraları iade ediliyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000