21 Mart 2019, Perşembe 14:04:25

Bilal Ekşi'den 'MAX' açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Boeing 737 Max tipi uçakları seferden kaldırmalarına ilişkin, "Boeing'in bir yazılım hatası olduğu görülüyor. Yazılım hatasını kısa sürede düzeltmelerini bekliyoruz. Yolcularımızın güvenlik teminini sağlamak adına 12 uçağımızı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yere indirdik" dedi.
  • Torpil ve hemşehricilik denen kepazelik olmasa thy'nin önünden geçemeyecek zevat konuşmuş yine.
  • Sorun aerodinamik yapının değişmesi, yani iş yazılıma kalıyor. Yazılım arızalanırsa ya da müdahalede geç kalınırsa uçak düşüyor. Bu sorun yazılımla aşılacak bir sorun değil, tasarım hatalı Bila bey.
  • Ülkene hizmet dolarla mı oluyor?
  • İmza paramızı zamlarımızı harcırah düzenlemelerini bekliyoruz yoksa evimize yemek almayı düşünür hale geldik bu kadar emeğimize karşılık bekliyoruz
  • Verin bize çözelim, Çare ARFF! Tazminattır hakkımız, birşekilde alırız:)
  • aciz yahu cocugumuza mama alamıyoruz. su yuzde 55 isini kaldırın nolur.
  • Neden hala tis imzalanmadi ? Maas farklari bile ne olacak belli degil
  • thy teknik ENGELLİ HASTA calışanını işten attı
  • Yılların uçak üreticisi Boeing'in motor gövde uyumsuzluğu,aerodinamik sorunlar,yazılım vs problemlerini bile bile, onca maliyetle üretip belki de max serisine uluslararası çapta satış yasağı gelmesi ve hiçbir şirketin satın almaması gibi riskleri göze alarak dünyaya satması mantıklı mı peki?
  • Ben 3000$ a razıyım sayın gm bizi gurbetlere göndermeyin verin 3000$ hakkıyla ülkemize hizmet edelim.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Boeing 737 Max tipi uçakları seferden kaldırmalarına ilişkin, "Boeing'in bir yazılım hatası olduğu görülüyor. Yazılım hatasını kısa sürede düzeltmelerini bekliyoruz. Yolcularımızın güvenlik teminini sağlamak adına 12 uçağımızı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yere indirdik" dedi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Sosyal medyada 'THY zarar ediyor' yönündeki paylaşımları değerlendiren Ekşi, "Türk Hava Yollarının zarar ettiğine dair söylenenler, tam tabiriyle yalan. Çünkü biz borsaya açık bir şirketiz, bütün işlemlerimiz denetleme firmaları tarafından denetleniyor ve açıklanıyor. Biz, 2017 yılında 1 milyar dolar kar ettik. 2018 yılında da 1 milyar 200 milyon dolar civarında bir kar elde ettik. Dolayısıyla böyle karlı sonuçlar elde eden, dünyada en çok noktaya uçan bir firmanın böyle basit ve bu kadar gerçeklerden uzak bilgilerle zedelenmesine hiçbir Türk vatandaşının gönlü razı değildir. Bunu yapanlar bence hem kendilerine hem de ülkemize karşı büyük bir haksızlık içerisindeler" dedi.

'Bu yıl 81 milyon yolcu hedefimiz var'

Türk Hava Yolları'nın çok iyi gittiğini ifade eden Ekşi, "2003 yılından beri sürekli kar elde eden bir şirket. Dolayısıyla bunun dışındaki bütün ifadeler yalan ve spekülasyondur. Türk Hava Yolları 2018 yılını çok başarılı bir şekilde bitirdi, rekorlar kırdık. 75 milyon yolcu taşıdık. Bu sene 81 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz. Yeni nesil geniş gövde uçaklarımız geliyor. Dolayısıyla Bali gibi Meksika gibi yerleri de destinasyonumuza katacağız. Biz 'durmak yok, yola devam diyoruz'. Dolayısıyla bizi durdurmak isteyenlerin bu tür haberlerine de inanmıyoruz" diye konuştu.

'Yazılım hatası olduğu görülüyor'

Boeing 737 Max tipi uçakları seferden kaldırmalarıyla ilgili olarak da Ekşi, şunları söyledi:

"Bildiğiniz üzere Airbus ve Boeing tipi uçaklar üretildikleri ülkelerde uçuşun elverişliliğine yetkilendiriliyor. Tüm dünyadaki uygulama böyle. Bizdeki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz o yetkilendirmeden sonra uçuş izni veriyor. Boeing 737 Max'da maalesef meydana gelen kazalar trajik kazalar. Üst üste iki defa meydana geldi. Burada Boeingin bir yazılım hatası olduğu görülüyor. Bu yazılım hatasını kısa sürede düzeltmelerini bekliyoruz. Şu anda biz uçuş emniyeti ve yolcularımızın güvenliğinin temini için 12 uçağımızı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde yere indirdik. Şuanda bunlar uçmuyor. Elbette dünyadaki gelişmeleri takip edip yüzde 100 emniyetli olduğuna inandıktan sonra uçaklarımızı tekrar sefere vereceğiz. Ne zaman vereceğiz? Boeing bu konuda bir çalışma yapıyor. Bu çalışmasını bitirecek ve Amerikan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uçuşa hazır olduğunu, emniyetli olduğunu deklare edecek, bizim sivil havacılığımız da bunu onaylayacak. Biz yüzde yüz emin olduktan sonra tekrar uçakları sefere vereceğiz. Bu süreç tamamen emniyeti gözönünde bulundurarak devam edecek."

'Ekonomi 1 puan büyürse, havacılık 2 puan büyüyor'

Türkiye'nin 2003 yılında 26 olan havalimanı sayısını 55e çıkardığını ifade eden THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Türkiye güçleniyor. Kişi başı milli geliri 3 bin dolardan, 10 bin dolara çıkan bir ülke haline geldi. Bu daha da artacak. Ekonomimiz geliştikçe, istikrar devam ettikçe insanların havayoluna olan talebi artıyor. Ekonomi bir puan büyürse, havacılık 2 puan büyüyor. Yatırımlar, Türkiyenin geleceğine olan güvenin de eseri. Türkiye durduğu yerde durmayacak. Yeni havalimanları yapılıyor. Rizede yapılan havalimanına ihtiyaç vardı. Turizmin gelişebilmesi için, bu bölgede yabancı turizmin de daha fazla artabilmesi için bu havalimanının muhakkak suretle ihtiyaç vardı. Bu havalimanları belli bir plan dahilinde, belli bir araştırma ile yapılıyor. Türkiye'nin geleceği de açık olduğu için bu havalimanları da zaten kendi görevlerini yerine getireceklerdir" dedi. (CNN Türk)

Bilal Ekşi'den 'MAX' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

ülkemizde ~ 5 yıl önce
Torpil ve hemşehricilik denen kepazelik olmasa thy'nin önünden geçemeyecek zevat konuşmuş yine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
max ~ 5 yıl önce
Sorun aerodinamik yapının değişmesi, yani iş yazılıma kalıyor. Yazılım arızalanırsa ya da müdahalede geç kalınırsa uçak düşüyor. Bu sorun yazılımla aşılacak bir sorun değil, tasarım hatalı Bila bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dolar ~ 5 yıl önce
Ülkene hizmet dolarla mı oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tis ~ 5 yıl önce
İmza paramızı zamlarımızı harcırah düzenlemelerini bekliyoruz yoksa evimize yemek almayı düşünür hale geldik bu kadar emeğimize karşılık bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazılım da ne? ~ 5 yıl önce
Verin bize çözelim, Çare ARFF! Tazminattır hakkımız, birşekilde alırız:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman memur bitti ~ 5 yıl önce
aciz yahu cocugumuza mama alamıyoruz. su yuzde 55 isini kaldırın nolur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ya ~ 5 yıl önce
torpille işe girerken iyiydi ama değil mi? sen önce git %100 ile işe başlayanların ve tgs ile taşeronlardan thy'ye torpille geçenlerin yakalarına yapış !
Sen açsan ~ 5 yıl önce
Asgari ücretli, ikramiyenin i sini bilmeyen beleşe uçmayan napsın
Cpt ~ 5 yıl önce
Neden hala tis imzalanmadi ? Maas farklari bile ne olacak belli degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 5 yıl önce
thy teknik ENGELLİ HASTA calışanını işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt ~ 5 yıl önce
Yeter ya. Şişirdin artık sende.
bir soru ~ 5 yıl önce
Yılların uçak üreticisi Boeing'in motor gövde uyumsuzluğu,aerodinamik sorunlar,yazılım vs problemlerini bile bile, onca maliyetle üretip belki de max serisine uluslararası çapta satış yasağı gelmesi ve hiçbir şirketin satın almaması gibi riskleri göze alarak dünyaya satması mantıklı mı peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CIA ~ 5 yıl önce
Boeing e ayar cekildi. Pentagon projelerinde akilli ol dediler. Insansiz savaş uçagı uretecem dedi. Uretme dediler. Senmisin israr eden
3000$ ~ 5 yıl önce
Ben 3000$ a razıyım sayın gm bizi gurbetlere göndermeyin verin 3000$ hakkıyla ülkemize hizmet edelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000