13 Haziran 2011, Pazartesi 15:10:59

BİLAL EKŞİ AIRPORTHABER'E AÇIKLAMA YAPTI..

AirportHaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık'ın bugün köşesinde yazdığı konularla ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi AirportHaber'i arayarak iddialara açıklama getirdi. İşte Bilal Ekşi'nin o açıklaması...
  • Bilal bey geldikten sonra Haydar bey ne zaman Türkiyede durduki Bilal beye de akıl versin. Herzaman olduğu gibi gelen yeni genel müdürü de birşekilde ikna ederek hatta zaman zaman da onuda yanına alarak ülke ülke dolaşmaktan başka yaptığı hangi iş varki. Bilal bey geleli 2 ay oldu Haydar beyi SHGM'de 2 kez görebildik. o hep yurt dışında çalışır yurt içerisindeki işler onun ilgi alanına girmez. Teknisyenlerin lisans sorunu, pilotların dil sorunu batan şirketler yapılan bakımların kalitesizlği vb işlerle hiç ilgilenme gereği bile duymaz. Allah SHGM'yi kurtarsın
  • Budur Arkadaslar. Sn.GeneL Muduru tebrik ederim. Turkiye'nin Muz Cumhuriyeti olmadigini gostermistir. Basiretli idareciler gerekli bu ulkeye. Bilal Eksi gibi.
  • İtaat kültüründen gelen adama dik dur, tarafsız ol, adil ol, yönetmedeki tek kıstasın bu olsun dediğin zaman o insanın bütün kabiliyetleri biter. Bunu biln ve olan bitenden şoke olmayın.
  • WizzAirin Türkiyeye yaptığı seferlerlle Türk ekonomisine her yıl kazandırdığı milyonlarca dolar ne olacak şimdi THY her seferinde 3 yolcu fazla taşıyacak diğe bu uçuşların durdurulması hangi akıla hizmet anlayan varmı bizede bir anlatsın
  • REKABET EDEMEYİNCE RAKİBİ KAPAT. KİM KAYBEDİYOR VATANDAŞ ! KİM KAZANIYOR ??? REKABET KURUMU NEREDE ?
  • BU TÜRKİYEDE HEP BÖYLE OLMUŞTUR. ÇIKIN KALDIRIN CHARTER DAKİ BU KISITI HERKES İSTEDİĞİ FİYATA UÇSUN . UÇ TÜRKİYE UÇ UN ARKASINDAKİ MANTIK BUYDU. AMA TERS DÖNEN HESAPLAR BU MANTIĞI VE TURİZM MANTIĞINIDA YIKMAYA BAŞLIYACAK ANLAŞILAN.
  • Son yıllarda THY'nin vesayeti Havacılık sektörünün üzerinden kalktı diğe sevinmeye başlamıştıkki. Geri geldiği anlaşılıyor. Havacılığımızın işi zor.
  • Ya birileri de çıkıp bizim taşıyıcılarımızın da Charter kurallarına uymasını ister ve uymayanların uçuşunu durdurursa ne olacak . Bu sorumluluğu kim yüklenecek. Bu yapılan ateşle oynamaktır. Bu akılı bilal beye Haydar beymi verdi acaba. Ya buna orta çağ havacılığına dönüş denir. Türkiye Avrupayla birlikte havacılık yapıyor beyler Araplarla birlikte değil bu kuralları artık yanlızca Ruslar ve Araplar uyguluyor.
  • Charter kuralları tam uygulanırsa hiç bir Türk taşıyıcı Avrupaya uçamaz. Böyle riskli işlere girilirse bundan en çok Türk taşıyıcıları zarar görür. Türk taşıyıcıları boş gidip Avrupalı turistleri getiriyor ya birisi de çıkıp yolcu benim ve benim taşıyıcım taşır derse ne olacak. Avrupada artık charter taşımacılığının katı kurallarının uygulanmadığını bilmeden nasıl havacılık yapacağız anlaşılır gibi değil. Bu boş akılı Bilal beye kim vermişse bari ona birde madalye takmak lazım.
  • Antalyada herkes satıyor hemde aleni hepside charter uçuşlar.. ucuz uçan vatandaşın farkı ne olacak......
AirportHaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık bugün köşesinde, Irak'ta yeni elde edilen beş frekans uçuşun THY'ye tahsis edilmesi, WizzAir'in uçuşlarının durdurulmasını eleştirmiş ve bu konuda SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi'yi dostane uyarmıştı.

Bu uyarıları dikkate alan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, her iki konuya da açıklık getirdi. Irak'ta yeni elde edilen frekansların tahsis edilmesi sırasında TÖSHİD'e bilgi verildiğini talep olmadığı için Türk Hava Yolları'na tahsis edildiği ifade eden Bilal Ekşi, "Türk Hava Yolları'nı gözetiyoruz diye birşey söz konusu değil" dedi.
 
WizzAir konusuna da açıklı getiren Bilal Ekşi, "WizzAir'e charter yapmaları için izin verilmiş, ancak WizzAir charter kurallarına riayet etmedi. Değişik zamanlarda yapılan denetimlerde bu kurallara uyulması gerektiğine dair uyarılarda bulunduk. Ancak uyarılarımızı dikkate almadılar. Tarifeli havayolu gibi kendi sistemlerinden uçak bileti satıyorlardı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak kuralların uygulanmasından yanayız. Kuralları ihlal ettikleri için uçuşlarını iptal ettik. Ancak yolcuların mağdur olmaması için 15 Haziran'a kadar süre tanıdık" dedi.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, artırılan üç frekansın THY'ye tahsis edilmesi konusunda ise; "Macar Sivil Havacılığı Sabiha Gökçen uçuşları ile rekabet edemediklerini bu sebeple Atatürk Havalimanı'ndan uçuş yapan bir firmaya bu frekansları tahsis etmek gerekiyordu. Atatürk Havalimanı'ndan da sadece THY buraya uçuyor. Kimseyi kayırma gibi bir niyetimiz yok" dedi.
 
Bilal Ekşi; charter kurallarına uymayan tüm firmaları uyardıklarını ve kurallara uymayanlara 30 Mayıs'a kadar süre tanıdıklarını belirterek, "Uyarılarımıza rağmen kuralları ihlal edenlerin de uçuşları iptal edilecek" şeklinde konuştu.
 
©Airporthaber.Özel
BİLAL EKŞİ AIRPORTHABER'E AÇIKLAMA YAPTI..

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bilal bey geldikten sonra Haydar bey ne zaman Türkiyede durduki Bilal beye de akıl versin. Herzaman olduğu gibi gelen yeni genel müdürü de birşekilde ikna ederek hatta zaman zaman da onuda yanına alarak ülke ülke dolaşmaktan başka yaptığı hangi iş varki. Bilal bey geleli 2 ay oldu Haydar beyi SHGM'de 2 kez görebildik. o hep yurt dışında çalışır yurt içerisindeki işler onun ilgi alanına girmez. Teknisyenlerin lisans sorunu, pilotların dil sorunu batan şirketler yapılan bakımların kalitesizlği vb işlerle hiç ilgilenme gereği bile duymaz. Allah SHGM'yi kurtarsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Budur Arkadaslar. Sn.GeneL Muduru tebrik ederim. Turkiye'nin Muz Cumhuriyeti olmadigini gostermistir. Basiretli idareciler gerekli bu ulkeye. Bilal Eksi gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İtaat kültüründen gelen adama dik dur, tarafsız ol, adil ol, yönetmedeki tek kıstasın bu olsun dediğin zaman o insanın bütün kabiliyetleri biter. Bunu biln ve olan bitenden şoke olmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
WizzAirin Türkiyeye yaptığı seferlerlle Türk ekonomisine her yıl kazandırdığı milyonlarca dolar ne olacak şimdi THY her seferinde 3 yolcu fazla taşıyacak diğe bu uçuşların durdurulması hangi akıla hizmet anlayan varmı bizede bir anlatsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
REKABET EDEMEYİNCE RAKİBİ KAPAT. KİM KAYBEDİYOR VATANDAŞ ! KİM KAZANIYOR ??? REKABET KURUMU NEREDE ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU TÜRKİYEDE HEP BÖYLE OLMUŞTUR. ÇIKIN KALDIRIN CHARTER DAKİ BU KISITI HERKES İSTEDİĞİ FİYATA UÇSUN . UÇ TÜRKİYE UÇ UN ARKASINDAKİ MANTIK BUYDU. AMA TERS DÖNEN HESAPLAR BU MANTIĞI VE TURİZM MANTIĞINIDA YIKMAYA BAŞLIYACAK ANLAŞILAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Son yıllarda THY'nin vesayeti Havacılık sektörünün üzerinden kalktı diğe sevinmeye başlamıştıkki. Geri geldiği anlaşılıyor. Havacılığımızın işi zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya birileri de çıkıp bizim taşıyıcılarımızın da Charter kurallarına uymasını ister ve uymayanların uçuşunu durdurursa ne olacak . Bu sorumluluğu kim yüklenecek. Bu yapılan ateşle oynamaktır. Bu akılı bilal beye Haydar beymi verdi acaba. Ya buna orta çağ havacılığına dönüş denir. Türkiye Avrupayla birlikte havacılık yapıyor beyler Araplarla birlikte değil bu kuralları artık yanlızca Ruslar ve Araplar uyguluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Charter kuralları tam uygulanırsa hiç bir Türk taşıyıcı Avrupaya uçamaz. Böyle riskli işlere girilirse bundan en çok Türk taşıyıcıları zarar görür. Türk taşıyıcıları boş gidip Avrupalı turistleri getiriyor ya birisi de çıkıp yolcu benim ve benim taşıyıcım taşır derse ne olacak. Avrupada artık charter taşımacılığının katı kurallarının uygulanmadığını bilmeden nasıl havacılık yapacağız anlaşılır gibi değil. Bu boş akılı Bilal beye kim vermişse bari ona birde madalye takmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Antalyada herkes satıyor hemde aleni hepside charter uçuşlar.. ucuz uçan vatandaşın farkı ne olacak......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000