12 Mayıs 2011, Perşembe 15:19:50

BH AIRLINES'IN YENİ GENEL MÜDÜRÜ KİM OLDU?

Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde 49 oranında ortak olduğu Bosna Hersek'in ulusal havacılık şirketi 'BH Airlines'a genel müdür olarak Altan Büyükyılmaz'ın atanması kararlaştırıldı.
  • satişlari kadar zarar edebilen dunyada baska bir havayolu varmidir acaba ?thy nin anlamsiz karsiz yatirimlarindan biri daha.. millet gider airberline ortak olur thy gider bosna herseke ortak olur. paralari çar çur etmeye devam..
  • Zararı çok yüksek olan bu havayoluna neden ortak olundu acep?
  • ulaştırma bakanın adı soyadı nedir
  • Türk genel müdür ve 2 Türk yardımcısı işleri doğru yapacaklar da acaba yönetim kurulu doğru iş kararlarını alabilecek mi? Malüm orada azınlıktalar...
  • Çok iddialı bir açıklama yıllık 60 bin yolcusu olan bir şirketi iki yılda 140 bin yolcuya çıkardılar ama En önemli havayolu olması için Aegean, Adria, Crotia Airlines gibi rakipleri var. Bunlara dikkate almıyorlar herhalde.

THY'nin 2008 yılında yüzde 49'unu satın alarak ortak olduğu BH Airlines'ta istenilen yeniliklerin şirketin yönetim yapısından kaynaklanan sorunlar nedeniyle gerçekleştirilememesi üzerine THY tarafından bu şirkete genel müdür atanması konusu teklif edildi.

Bunun üzerine Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç, Ulaşım ve İletişim Bakanı Enver Biyediç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Vefahan Ocak ve THY'nin yetkililerinin katıldığı toplantıda, BH Airlines'a Genel Müdür olarak THY'den Altan Büyükyılmaz'ın atanması kararlaştırıldı.

Yapılan görüşmede, Bosna-Hersek Federasyonu'nun BH Airlines'taki yüzde 51 sermaye payının devam edeceği, THY'nin temsilcisi olarak genel müdürülüğe atanan Büyükyılmaz'ın görev süresinin 3 yıl olacağı konusunda görüş birliğine varıldığı öğrenildi.

Bosna-Hersek Federasyonu'nun dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Büyükyılmaz'ın genel müdürlüğe atanması konusunda Ulaşım ve İletişim Bakanı Enver Biyediç'e yetki verildiği, Biyediç'in önümüzdeki günlerde bu atamayı imzalamasının ardından Büyükyılmaz'ın görevine başlayacağı kaydedildi.

BH Airlines'ta daha önce THY'nin kontenjanından görev yapan 2 genel müdür yardımcısının ise bu görevlerine devam edeceği öğrenildi. BH Airlines'ın yönetim kurulunda ise 3 Bosna-Hersekli, 2 ise Türk görev yapıyor.

THY yetkilileri, İstanbul, Koppenhang, Amsterdam, Stockholm ve Göteborg'a uçak seferleri yapan BH-Airlines'ın filosunda yapılacak yeniliklerle, bu kurumun kısa sürede Balkan ülkelerinin en önemli hava yolu şirketi haline getirileceğini kaydetti.  (TimeTurk)

BH AIRLINES'IN YENİ GENEL MÜDÜRÜ KİM OLDU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
satişlari kadar zarar edebilen dunyada baska bir havayolu varmidir acaba ?thy nin anlamsiz karsiz yatirimlarindan biri daha.. millet gider airberline ortak olur thy gider bosna herseke ortak olur. paralari çar çur etmeye devam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zararı çok yüksek olan bu havayoluna neden ortak olundu acep?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ulaştırma bakanın adı soyadı nedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk genel müdür ve 2 Türk yardımcısı işleri doğru yapacaklar da acaba yönetim kurulu doğru iş kararlarını alabilecek mi? Malüm orada azınlıktalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok iddialı bir açıklama yıllık 60 bin yolcusu olan bir şirketi iki yılda 140 bin yolcuya çıkardılar ama En önemli havayolu olması için Aegean, Adria, Crotia Airlines gibi rakipleri var. Bunlara dikkate almıyorlar herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000