14 Nisan 2009, Salı 12:14:31

"BEN HAVACILIK UZMANIYIM"

Airport TV ekranlarında Pazartesi akşamlarına damgasını vuran "Sefa İnan'la Kara Kutu" programı bu hafta, yaptığı açıklamalarla gündem oluşturan Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak'ı ağırladı.
  • Sanırım biz program değil bir mahkeme izledik.Primanın sponsorluğu ile Fevzi kaptanın deyimi ile 'SAHİBİNİN SESİ'bir program olmuş.Amaç Kaptanı mahkemeye çıkarıp hesap sormak gibi olmuş.Çok ayıp..
  • Bilende bilmiyende konusuyor. Siz elinizi taşın altına koydunuz bi kere. Haklı olduktan sonra. Kimse size bir sey yapabiliyor mu bakın. Ancak konususurlar..
  • MÖSYÖ ALTUNBULAK I TANIMAM AMA BEN YORUM ÜZERİNDEN GİDEYİM.MÖSYÖ ALTUNBULAK TEK BAŞINA Bİ HAVALİNANINDAN Bİ UÇAĞI KALDIRMI YODUR YAHU.NEZAKET NERDE KALDI?????
  • parasız mı kaldı da programlara çıkıyor muhterem uzman memlekette uzmandan çok kimse yok herkez uzman herkez profesor herkes önceki hayatta napolyon yada kleopatra hiç mi amele yok
  • Havacılık bilgisi: 9 Pilotaj:9 Kaza değerlendirme:8 Mütevazilik .2 Yedek parça imalat ve pazarlama:0 Havacılık ile ilgili inandırıcılık:8 Diğer kolpa işler ile ilgili inandırıcılık.0 Neden uçumuyor:? bende bilmiyom Sonuç.Bütünleme sınavlarına girmesi gerek
  • Kendisiyle yıldızımız pek barışmasa da.Pilotluğuna,bilgisine,bileğine ve emeğine güvendiğim bir insandır.Bence Feyzi Kaptan'ın bu kadar tepki alması biraz ifade eksikliğinden kaynaklanıyor.Herşeyi açık ve net olarak anlatsa,gerçi hesap verme mecburiyeti yok kendisinin ama insanlar yanlış anlıyor ve doğal olarak gerisi çorap söküğü gibi geliyor.Evet görünüşte kaza kırım yaşamış bir uçağın parçalarını alıp da evde saklamanın hiçbir mantıkla bağdaşlaşması mümkün değil.Aylar sonra çıkarıp buyrun parçalar burda demeninde pek bir anlamı yok.Peki bu parçalar kaza soruşturmasında incelemeye alındımı onu çok merak ediyorum.O kayıp paranın da Feyzi kaptan tarafından harcanmış olabileceğine inanmıyorum ama neden yetkililere teslim edilmedi,bi anlatsa
  • sayın altınbulak teneke ticareti ile pilotlugu bagdaştırmış buna ne diyelim ama kalkar birde havacılık uzmanıyım derse buna gökyüzünde uçan tüm varlıklar güler havacılık uzmanı nedir arkadaşlar her uçan havacılık uzmanı ise ülke uzmandan geçilmiyor demektir.kaldiki uzmanlık egitim deneyim ,bilgi birikimi gerektirir . asıl uzmanlar ben uzmanım deyip ortaya çıkmazken işte böyle teneke pardon havacılık uzmanları çıkar ortaya
  • HERŞEYDEN ÖNCE HERKES BİRAZ DURUP DÜŞÜNSÜN YILLARINI HAVACILIĞA VERMİŞ KİM BİLİR SEKTÖRE BUGÜN ÖZGÜVENİYLE ÇALIŞAN KAÇ KİŞİYİ YETİŞTİRMİŞ BİR KAPTAN ÇIKIP SHGM YETERSİZDİR DİYORSA VE BUNUNLA İLGİLİ DEVLETİN YÖNETİMİNE BİLE YAZILAR YAZIYORSA BU KİŞİ YANLIŞMI KONUŞUYORDUR.İKİNCİ BİR OLAY İSE BAZI KİŞİLERİN HURDA OLARAK TABİR ETTİĞİ İŞİN DEVLETİN BAZI İŞLERİNİ NE KADAR KOLAYLAŞTIRDIĞINI VE AYNI ZAMANDA BU İŞİ YAPAN KAPTANIMIZIN NE KADAR VATANSEVER VE NE KADAR YARDIMSEVER BİRİ OLDUĞUNU BİLİYORLARMI ACABA MERAK EDİYORUM.BOYLESINE ORNEK BI KAPTANIMIZI YARGILAYACAGINIZA HAVACILIK ICINDE HERSEYI UNUTUP SADECE PARANIN DERDINDE OLANLARI YARGILAYIN ARKADAŞLAR BENCE HERKES ALTUNBULAK KAPTANIMIZI ONCE Bİ TANIMALI... TEŞEKKÜRLER ALTUNBULAK KAPTANIM....
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • PATRON SADECE PARAYI DÜŞÜNÜYORSAKİ HEP BÖYLE DEĞİLDİR: O ZAMAN UÇUŞ GÜVENLİĞİNİ, KURALLARI KONTROL ALTINDA OLMALIMIDIR?? MADEM İNSANIZ İNSAN OLMAK BAŞTA GELİR! HAVACILIK PERSONELİNİN SOSYAL HAK VE GÜVENCELERİ GARANTİ ALTINA ALINMALIMIDIR? HAVACILIK PATRONLAR İÇİNDE, SHGM İÇİNDE, ÇALIŞANLAR İÇİNDE PROFESYONELLİK GEREKTİRİR. SN ALTINBULAK DOĞRU SÖYLÜYOR SHGM ÇOK EKSİKTİR. SADECE GÖRÜNENİ YAPARAK KENDİNİ AKLAYAMAZ!! OLABİLECEK OLAYLARIN ENGELLENMESİ İÇİN OLANLARIN SORGULANMASI EKSİKSİZ YAPILMALIDIR. SHGM'DE OLSUN, ŞİRKETLERDE OLSUN PROFESYONEL ELEMAN, PROFESYONEL DÜŞÜNCEDİR. TÜRK SİVİL HAVACILIĞINA KAZANDIRIR. PARA BULUNUR GEREKLİ İNSANI HERZAMAN BULAMAZSINIZ. UYGUN ELEMANLARA ÖNEM VERİLMELİ, KADROLAR DAHA ZENGİN HALE GELMELİDİR..

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan'ın hazırlayıp sunduğu Kara Kutu programı, Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık ile özellikle kaza-kırım olayları sonrasında yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak'ı konuk etti.

Merak edilen birçok konunun gündeme getirildiği programda Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak'ın yaptığı açıklamalar geceye damgasını vurdu.

"SHGM'NİN TEŞKİLAT YAPISI YETERSİZ"

Türk Sivil Havacılığı'nın sorunları hakkında konuşan Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak, 2001 yılında Türkiye'de arama kurtarma yönetmeliğinin çıktığını ancak aradan geçen 8 yıla rağmen bir gelişme olmadığını ifade etti. Altunbulak, "Ben bu konudan Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na mektup yazdım. SHGM'nin teşkilat yapısı yetersiz, personel sayısı yetersiz, kalifiye eleman sayısı çok az" dedi.

Havacılık konusunda uzman olduğunu söyleyen Altunbulak, teknik konuda ne derece bilgili olduğunu soran Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan'a "Havacılıkta uzman olduğuma inanıyorum. Teknik konuda bir pilotun bilmesi gerektiği kadarını biliyorum. Ben havacılığın sorunları konusunda uzmanım" şeklinde cevap verdi.

Kara Kutu - Fevzi Altunbulak

"RAPOR, SHGM HAVACILIĞI TEHLİKEYE ATIYOR DİYOR"

Türk Sivil Havacılığı'nın kaza-kırım konusunda istenilen noktada olmadığını belirterek, "Kaza-kırım inceleme ekibimiz yok. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü her olaydan sonra bu hizmeti dışarıdan alıyor. Amerika ve Almanya gibi ülkelerde direkt bakanlıklara bağlı kaza-kırım inceleme ekipleri var. Bizde uygulanan model, dünyada uygulanan model değil. Mutlaka bir kaza-kırım araştırma ekibimizin olması gerekiyor. Bu yeni birşey değil eskiden de bugünkü gibiydi. Ben olması gereken modeli söylüyorum" dedi.

Dokuzuncu 5 yıllık kalkınma planı için toplanan komisyonda yer aldığını söyleyen Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak, "Orada komisyondan geçen raporda ne deniliyordu biliyor musunuz? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün havacılığı tehlikeye attığı ifade ediliyor. Bu, komisyon kararıdır. Raporlar da internette var zaten" şeklinde konuştu.

Kara Kutu - Fevzi Altunbulak"SİVİL HAVACILIĞIMIZ HASTA, TEDAVİYE İHTİYACI VAR!"

Helikopter kazasından sadece günler önce Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığını tekrarlayan Altunbulak, "Helikopter kazasından önce mektup yazdım. Sivil havacılığımızın hasta olduğunu ve acilen masaya yatırılıp tedavi edilmesi gerektiğini ifade etti. 4 gün sonra ne olduğu biliyor musunuz? O, üzücü helikopter kazası yaşandı. Bunlar tesadüf değil" dedi.

"HAVAYOLLARININ ASIL AMACI PARA KAZANMAK"

Havayollarının asıl amacının para kazanmak olduğunu söyleyen Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak, "Havayolu şirketlerinin asıl amacı para kazanmak. Diğer faktörler bundan sonra geliyor. Türk Hava Yolları da dahil tüm şirketlerin ilk amacı para kazanmaktır. Onun dışında şirketlerin patronları da çok önemli. Son çalıştığım şirket olan Onur Air'ın sahibi Cankut Bagana bize ne söyledi biliyor musunuz? "En iyi pilot korkak olandır. Birinci önceliğinzi uçuş emniyeti olsun. Bırakın benim uçağım kötü hava şartlarında, uygun olmayan meydan şartlarında uçmasın. Gerekirse zarar edeyim ama emniyeti elden bırakmayın" bunu söylemeyen birçok yönetici biliyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE BATIRMAK İÇİN HAVAYOLU ŞİRKETİ KURULDU"

Türkiye'de bugüne kadar açılıp kapatılan 38 havayolu şirketi olduğunu belirten Altunbulak, "Bu ülkede bugüne kadar kaç havayolu şirketi açılıp kapanmış biliyor musunuz? Ben söyleyeyim. Tam 38 tane... Adam bir şirketi varken ikinci şirketini de kurmuş. Yani bu ne demek biliyor musunuz? Bu ülkede batırmak için şirket kuruluyor. Onun dışında SHGM'nin elindeki personel sayısı yetersiz kalıyor. SHGM personeli 1 günü 72 saat olarak yaşasa yine yetmiyor. İnsan hayatının bu kadar önemli bir konumda olduğu sektörde kalite göz ardı edilemez. Avrupa Birliği'nde havacılık nasıl yapılıyorsa bizde de öyle yapılmalı" dedi.

Kara Kutu - Fevzi Altunbulak

ISPARTA KAZASI

Isparta Kazası'nın en büyük nedeninin No-Go bir uçağın uçmasından kaynaklandığını ifade eden Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak, "Kaza raporunda olmayan kısımlar var. Rahmetli Serhat Özdemir yanımda 3 yıl First Officer'lık yaptı. Raporda evveliyat incelenmedi. Serhat Özdemir, tecrübesi az olan bir kaptandı. Raporda pilotların eğitimlerinin eksik olduğu yazıyor. Ama Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü lisanslarını onaylamış. Onun dışında uçakta ciddi arızalar var. GPWS sistemi arızalıymış. Bu kazanın en büyük nedenlerinden birisi. Sistem çalışıyor olsaydı, pilotlar uçağı kurtarırdı. Çünkü sistemin uyarısından sonra 1 dakika gibi uzun bir süre var. Onun dışında uçakta flap arızası da var. Bu da raporda geçiyor. Flap açılmazsa ne olur? Uçak olması gerekenden daha ilerde bir noktadan sapma yapacaktır. Kara Kutu diye tabir ettiğimiz Flight Recoderlar da çalışmıyor. Uçak, 3 sebepten dolayı No-Go durumunda.

Havacılıkta böyle bir şirket olur mu? Adamlar arızaları ve eksikleri resmen bakkal defterine yazmışlar. İyi bir denetçi olsa, "Sizin uçaklarınız hiç mi arıza yapmıyor" der ve olayı çözerdi" şeklinde konuştu.

"HAYVANSAK HAYVAN HAKLARINA TABİ TUTULALIM!"

Türkiye'de tekstil fabrikasında çalışan işçinin bile sosyal güvenceleri olduğunu ama uçucu personelin hiçbir güvencesi olmadığını söyleyen Altunbulak, "Her işkolunun güvencesi var. Ama maalesef bizim yok. Makinaların bile bir kullanma kılavuzu var. Biz eğer makinaysak bizim de bir kılavuzumuz olsun da ona göre çalıştırılalım. Olmadı hayvansak hayvan haklarına tabi tutulalım. Bu ülkede No-Go uçaklarla uçmak istemeyen insanlar güvenceleri olmadığı için zorla uçuruluyor. Uçmazsa işinden olacağını biliyor" dedi.

Kara Kutu - Fevzi Altunbulak"OLAYLAR KRİZ MASASINDA ÇÖZÜLMEZ"

Havayollarının yaşadığı kazalar sonrası yöneticilerinin elini kolunu sallayarak dolaştığını söyleyen Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak, "Bizim ülkemizde havacılık hukuku yok. Uçağı düşen şirketin yöneticileri de o kadar insanın hayatını kaybetmiş olmasına rağmen elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Onun dışında olayların ardından hemen kriz masaları kuruluyor. Ama olaylar kriz masasında çözülmez" ifadelerini kullandı.

ENKAZ KALDIRMA OLAYI

Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak, Isparta'da düşen uçağın enkazının kaldırılması sırasında yaşanan olaylar hakkında şöyle konuştu:

"Ben bu işi enkazı kaldıracak şirket  adına yapmadım. Protokol gereği enkazı ben devraldım. Daha sonra oradaki parçaların sökülüp çuvallara koyulduğunu görünce el koydum ve İstanbul'a getirdim. O parçaları satacaklardı."

Fevzi Altunbulak'ın bu sözleri üzerine Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık, "Neden o parçaları İstanbul'a getirdiniz. Madem böyle bir olay yaşandı, niye zabıt karşılığı parçaları savcılığa ya da jandarmaya teslim etmediniz?" dedi.

Altunbulak, Kıdık'ın bu sorusuna "Biz orada dağ başındaydık. Parçalar sökülerek çuvallara konulmuş. Bende görünce el koydum. Enkaz bana verilmiş. Oradan bir çöp bile aldırmam. Parçaların güvende olmadığını düşündüğüm için evime getirdim. Yine olsa yine aynı şeyi yaparım" şeklinde cevap verdi.

"FEVZİ KAPTANI ESEFLE KARŞILIYORUM"

Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak'ın yaptığı açıklamaların ardından enkazın kaldırılması sırasında olay yerinde Enkaz Kaldırma Sorumlu Koordinatörü olarak bulunan Serdar Saygın telefonla programa katıldı. Saygın, "Fevzi beyle orada geçirdiğimiz günlerde çok iyi bir çalışma ortamında bulunduk. Ben, Fevzi beyin söylemlerini esefle karşıladım. Madem bize güvenmiyordu, o zaman Cumhuriyet Savcılığı'na etseydi. Alınan parçaların bugünkü değeri bile 100 dolar etmez ve patlayıcı niteliktedir. Kaldı ki bu parçalardan depoda 100'lerce 1000'lerce var. Olay yargıya intikal etmiş durumda. Tarihe geçecek bir olayı ranta dönüştürmesi çok üzücü..."

Kara Kutu - Fevzi Altunbulak

PARA KONUSU

Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık'ın "O dönemde bulduğunuz parayı neden cep telefonuyla birlikte jandarmaya teslim etmediniz" sorusuna parayı teslim ettiğini söyleyerek cevap veren Fevzi Altunbulak'ın bu sözlerine Serdar Saygın, "Fevzi Bey parayı, bulunan telefonun sahibini IMEI numarasından tespit ederek ona vereceğini söyledi. Parayı bana verdiğini söylüyor ama bana vermedi" dedi.

Bu konuşmaların ardından sinirlenen Altunbulak, "Ben parayı vermedim. Paranın hesabını vermek zorunda değilim. Parayı da yedim! Size ne?" şeklinde konuştu.

AMSTERDAM KAZASI

Türk Hava Yolları'nın Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a inişe geçtiği sırada düşen uçağı hakkında da konuşan Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak, "Bu kaza bize, uçuş sırasında temel cihazların ne kadar önemli olduğunu ve ihmal edilmemesi gerektiğini gösterdi" dedi.

HELİKOPTER KAZASI

Hem Isparta'da hem de Kahramanmaraş'ta yaşanan kazalarda sabotaj olma ihtimali vermediğini ifade eden Altunbulak, "Ben ne Isparta'da ne de bu kazada bir sabotaj ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Helikopterin uçmaması gereken bir hava şartında uçtuğunu düşünüyorum. Onun dışında olayın ardından arama kurtarmada sıkıntılar yaşandı. Türkiye'nin mutlaka bu tür olaylar için son teknolojiye sahip ve her şartta uçabilen bir hava aracına ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Helikopter 10.000 feet gibi bir yükseklikte rahatlıkla uçabilirdi ama o günkü hava şartları nedeniyle o yüksekliğe çıkamazdı. Sonuç olarak bu olayın bir pilotaj hatası olduğunu düşünüyorum. Burada kural ihlali var" şeklinde konuştu.

VAZIANI OLAYI

Son olarak Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz günlerde askeri meydana inmesi hakkındaki görüşlerini açıklayan Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak, "Bu olay dünyanın birçok bölgesinde yaşanmıştır. Aletlere güvenerek iniş yaparsanız yanlış meydana inilmez. Tabiî manuel olarak iniş yapılırsa bunun olması mümkündür" dedi.

"BEN HAVACILIK UZMANIYIM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
Sanırım biz program değil bir mahkeme izledik.Primanın sponsorluğu ile Fevzi kaptanın deyimi ile 'SAHİBİNİN SESİ'bir program olmuş.Amaç Kaptanı mahkemeye çıkarıp hesap sormak gibi olmuş.Çok ayıp..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bilende bilmiyende konusuyor. Siz elinizi taşın altına koydunuz bi kere. Haklı olduktan sonra. Kimse size bir sey yapabiliyor mu bakın. Ancak konususurlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MÖSYÖ ALTUNBULAK I TANIMAM AMA BEN YORUM ÜZERİNDEN GİDEYİM.MÖSYÖ ALTUNBULAK TEK BAŞINA Bİ HAVALİNANINDAN Bİ UÇAĞI KALDIRMI YODUR YAHU.NEZAKET NERDE KALDI?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
parasız mı kaldı da programlara çıkıyor muhterem uzman memlekette uzmandan çok kimse yok herkez uzman herkez profesor herkes önceki hayatta napolyon yada kleopatra hiç mi amele yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Havacılık bilgisi: 9 Pilotaj:9 Kaza değerlendirme:8 Mütevazilik .2 Yedek parça imalat ve pazarlama:0 Havacılık ile ilgili inandırıcılık:8 Diğer kolpa işler ile ilgili inandırıcılık.0 Neden uçumuyor:? bende bilmiyom Sonuç.Bütünleme sınavlarına girmesi gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kendisiyle yıldızımız pek barışmasa da.Pilotluğuna,bilgisine,bileğine ve emeğine güvendiğim bir insandır.Bence Feyzi Kaptan'ın bu kadar tepki alması biraz ifade eksikliğinden kaynaklanıyor.Herşeyi açık ve net olarak anlatsa,gerçi hesap verme mecburiyeti yok kendisinin ama insanlar yanlış anlıyor ve doğal olarak gerisi çorap söküğü gibi geliyor.Evet görünüşte kaza kırım yaşamış bir uçağın parçalarını alıp da evde saklamanın hiçbir mantıkla bağdaşlaşması mümkün değil.Aylar sonra çıkarıp buyrun parçalar burda demeninde pek bir anlamı yok.Peki bu parçalar kaza soruşturmasında incelemeye alındımı onu çok merak ediyorum.O kayıp paranın da Feyzi kaptan tarafından harcanmış olabileceğine inanmıyorum ama neden yetkililere teslim edilmedi,bi anlatsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın altınbulak teneke ticareti ile pilotlugu bagdaştırmış buna ne diyelim ama kalkar birde havacılık uzmanıyım derse buna gökyüzünde uçan tüm varlıklar güler havacılık uzmanı nedir arkadaşlar her uçan havacılık uzmanı ise ülke uzmandan geçilmiyor demektir.kaldiki uzmanlık egitim deneyim ,bilgi birikimi gerektirir . asıl uzmanlar ben uzmanım deyip ortaya çıkmazken işte böyle teneke pardon havacılık uzmanları çıkar ortaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HERŞEYDEN ÖNCE HERKES BİRAZ DURUP DÜŞÜNSÜN YILLARINI HAVACILIĞA VERMİŞ KİM BİLİR SEKTÖRE BUGÜN ÖZGÜVENİYLE ÇALIŞAN KAÇ KİŞİYİ YETİŞTİRMİŞ BİR KAPTAN ÇIKIP SHGM YETERSİZDİR DİYORSA VE BUNUNLA İLGİLİ DEVLETİN YÖNETİMİNE BİLE YAZILAR YAZIYORSA BU KİŞİ YANLIŞMI KONUŞUYORDUR.İKİNCİ BİR OLAY İSE BAZI KİŞİLERİN HURDA OLARAK TABİR ETTİĞİ İŞİN DEVLETİN BAZI İŞLERİNİ NE KADAR KOLAYLAŞTIRDIĞINI VE AYNI ZAMANDA BU İŞİ YAPAN KAPTANIMIZIN NE KADAR VATANSEVER VE NE KADAR YARDIMSEVER BİRİ OLDUĞUNU BİLİYORLARMI ACABA MERAK EDİYORUM.BOYLESINE ORNEK BI KAPTANIMIZI YARGILAYACAGINIZA HAVACILIK ICINDE HERSEYI UNUTUP SADECE PARANIN DERDINDE OLANLARI YARGILAYIN ARKADAŞLAR BENCE HERKES ALTUNBULAK KAPTANIMIZI ONCE Bİ TANIMALI... TEŞEKKÜRLER ALTUNBULAK KAPTANIM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
PATRON SADECE PARAYI DÜŞÜNÜYORSAKİ HEP BÖYLE DEĞİLDİR: O ZAMAN UÇUŞ GÜVENLİĞİNİ, KURALLARI KONTROL ALTINDA OLMALIMIDIR?? MADEM İNSANIZ İNSAN OLMAK BAŞTA GELİR! HAVACILIK PERSONELİNİN SOSYAL HAK VE GÜVENCELERİ GARANTİ ALTINA ALINMALIMIDIR? HAVACILIK PATRONLAR İÇİNDE, SHGM İÇİNDE, ÇALIŞANLAR İÇİNDE PROFESYONELLİK GEREKTİRİR. SN ALTINBULAK DOĞRU SÖYLÜYOR SHGM ÇOK EKSİKTİR. SADECE GÖRÜNENİ YAPARAK KENDİNİ AKLAYAMAZ!! OLABİLECEK OLAYLARIN ENGELLENMESİ İÇİN OLANLARIN SORGULANMASI EKSİKSİZ YAPILMALIDIR. SHGM'DE OLSUN, ŞİRKETLERDE OLSUN PROFESYONEL ELEMAN, PROFESYONEL DÜŞÜNCEDİR. TÜRK SİVİL HAVACILIĞINA KAZANDIRIR. PARA BULUNUR GEREKLİ İNSANI HERZAMAN BULAMAZSINIZ. UYGUN ELEMANLARA ÖNEM VERİLMELİ, KADROLAR DAHA ZENGİN HALE GELMELİDİR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000