11 Ekim 2016, Salı 15:54:09

Bebek ağladı THY pilotu öncelik istedi

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Antalya seferini yapan uçağının pilotu çok ağlayan bir çocuk nedeniyle kontrol kulesiyle telsiz bağlantısı kurarak, “Bizi Antalya’ya direkt rotadan uçurun” dedi.
  • Sutunu almamistir yada bezi islak, idrar popoyu yakar. Yada karninda kramp girmistir. Yada sadece uykusu var ve moyor yuzunden uyayamamistir bazi bebekler sadece kendi yataginda uyur. Yada emzigi kaybolmustur.
  • Turk bebek yollari
  • astronotçuk şair gaptançık gibi geldi hellam bana
  • UÇAKTA BİR HUKUMET YETKİLİSİ VARDI.
  • Gunde en az 5 sefer yapilan hatlardan en az bir ucus bebeksiz-cocuksuz. ucus olarak duzenlense fiyat farki neyse verip ucacagim. Hele yaz aylarinda Turkiye'de ucmak iskenceye donusuyor. Ha yanlis anlasilmasin o masum, bilincsiz bebeklerin aglamasindan cok onlari gereksiz hareketler ve seslerle susturmaya calisan ebeveynleri daha rahatsiz edici oluyor
  • Kiyamam bebise :(
  • LTBA35R - LTAI36R/C rotası vermiş arkadaşın birisi (VFR da vermiş, IFR uçan uçağa neyse) de Antalya gündüz vakti güneyden esen rüzgar nedeniyle yılın büyük bölümü 18L/C iniş kalkış yapıyor. Muhtemelen Isparta ya da Afyon sonrası 18L/C final yaklaşmaya doğru yönelttiler. Yoksa RNAV prosedürle uçuş epey uzun sürerdi.
  • Özel şirketlere bu kıyağı yapamıyor o kule
  • Minimum clean speed ile gitmeyi çok seven THY pilotlarının paracıkları gitmiş.
  • Uçuş süresi kısaltılabiliyorsa, hep böyle uçuşması daha mantıklı değil mi ?

Türk Hava Yolları'nın (THY) dün Atatürk Havalimanı'ndan saat 13.05’te kalkan TK2432 sefer sayılı Boeing 737-800 tipli uçağında bulunan bir yaşındaki yolcu ağlamaya başladı.

Uçağın kalkmasının ardından ağlamaya başlayan küçük bebeği ailesi susturamadı. Ailenin küçük bebeği susturamadığını gören kabin ekipleri bebeği susturmayı denedi. Kabin ekipleri de tüm uğraşlarına rağmen küçük bebeği susturamadı. Hiç durmadan ağlayan bebeğin yolcuları rahatsız ettiğini düşünen kabin memurları olayı uçağın kaptan pilotuna iletti.

“Kule uçakta ağlayan bebek var bizi direkt rotadan uçurun”
Küçük yolcunun hiç susmadan ağladığını öğrenen Türk Hava Yolları pilotu Atatürk Havalimanı kontrol kulesiyle telsiz bağlantısı kurarak kuleden kendilerini Antalya’ya direkt rotadan uçurmasını istedi. Direkt rotadan uçan uçak, normal zamanlarda yaklaşık bir saat on dakikada gittiği Antalya’ya, kır altı dakikada gitti.

Türk Hava Yolları pilotu ile Atatürk Havalimanı kontrol kulesi arasında geçen ilginç diyaloglar telsiz konuşmalarına yansıdı.

İşte o konuşmalar:
Pilot:
Efendim ayrıca uçakta aşırı derecede ağlayan bir yaşında çocuk var.Mümkün olduğu kadar direkt rotayla Antalya’ya gitmek istiyoruz.
Kule: Anlaşıldı. Direkt “Sektör” rota verildi.

Bebek ağladı THY pilotu öncelik istedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Mom ~ 8 yıl önce
Sutunu almamistir yada bezi islak, idrar popoyu yakar. Yada karninda kramp girmistir. Yada sadece uykusu var ve moyor yuzunden uyayamamistir bazi bebekler sadece kendi yataginda uyur. Yada emzigi kaybolmustur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tby ~ 8 yıl önce
Turk bebek yollari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
glby fısss ~ 8 yıl önce
astronotçuk şair gaptançık gibi geldi hellam bana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KESİN ~ 8 yıl önce
UÇAKTA BİR HUKUMET YETKİLİSİ VARDI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bebek sorunu ~ 8 yıl önce
Gunde en az 5 sefer yapilan hatlardan en az bir ucus bebeksiz-cocuksuz. ucus olarak duzenlense fiyat farki neyse verip ucacagim. Hele yaz aylarinda Turkiye'de ucmak iskenceye donusuyor. Ha yanlis anlasilmasin o masum, bilincsiz bebeklerin aglamasindan cok onlari gereksiz hareketler ve seslerle susturmaya calisan ebeveynleri daha rahatsiz edici oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mom ~ 8 yıl önce
Bir gun anne olursun insallah, dusuncen degisir. Cocugun sumugu aksa bile sikayet etmesin. Kiymasin.
G ~ 8 yıl önce
Kiyamam bebise :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 8 yıl önce
LTBA35R - LTAI36R/C rotası vermiş arkadaşın birisi (VFR da vermiş, IFR uçan uçağa neyse) de Antalya gündüz vakti güneyden esen rüzgar nedeniyle yılın büyük bölümü 18L/C iniş kalkış yapıyor. Muhtemelen Isparta ya da Afyon sonrası 18L/C final yaklaşmaya doğru yönelttiler. Yoksa RNAV prosedürle uçuş epey uzun sürerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 8 yıl önce
Hm peki
Sipahi ~ 8 yıl önce
Antalya'da trafik yogun degilse Rnav Star verilmiyor. Herkes bir seyler salliyor:)
Özel sirket ~ 8 yıl önce
Özel şirketlere bu kıyağı yapamıyor o kule

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gitti paracıklar ~ 8 yıl önce
Minimum clean speed ile gitmeyi çok seven THY pilotlarının paracıkları gitmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madem öyle ~ 8 yıl önce
Uçuş süresi kısaltılabiliyorsa, hep böyle uçuşması daha mantıklı değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gsgajja ~ 8 yıl önce
Aynen aşşşşşırı mantıklı. Şirketlerde birtane bunu düşünen çıkmamış ahdhdhgjskzk

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000