12 Ocak 2010, Salı 07:28:31

Basın kartı olan uçak biletini ucuza alacak

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, gazetecilerle ilgili internet, ev ve cep telefonlarında getirilecek kolaylıklarla ilgili müjde verdi.
  • Yani basında çalışmayan anlaması çok zor..uzaktan davulun sesi hoş geliyor..sizene kardeşim daha öncede sizin gibi gazeteciliği olmayan kişlerin sayesinde emekçilerin hakları alındı..sizin sarı basın kartınız yok diye kıskanmyanın..bırakın yapsınlar size niye dokunuyor..topu topu sürekli basın kartı sahibi 70 milyonda kaç kişide var yani..bundan eğer sizde yoksa bırakın olanlara da saygı duyun lütfen....
  • apron kartı olanlarda bu hizmetten neden faydalanmıyor......
  • çok saçma bir uygulama olacak. sanki diğer meslek gruplar zorluklar içinde çalışmıyor. basın kuruluşları milyarlarca dolar kar yapmaktadır, ödesinler giderleri. girişimci işadamlarına bazı kolaylılar tanınsa eyvallah diyeceğim. insanlara iş verecekler, ülke ekonomisine katkıda bulunacaklar. sanki basın mensupları bugünkü teknoloji ile illaki sık sık seyahat etmeleri gerek. yerel muhabir nasılsa haberi iletiyor.yeşil pasaport artık okadar çok varki, gümrük kapılarında sıradan işlem yapıyorlar. yani ciddiyeti kalmadı...
  • acaba beleşçiliği yeniden mi hortlatılıyor? yoksa THY batıyor da" gerekçesi budur"demek içinmi yapıyorlar yakında anlarız.çünkü iktidarlarının sonu geldi kendileri de bunun farkındalar.
  • peki mavi pasaportun ne gunahi var? Herkese yesil pasaport vermeye devam ederlerse onunda sonu mavi pasaport gibi olacak.

Sarı basın kartı olanlara; iletişim, ulaşım, ev ve uçak indirimi geliyor! Melek, Zonguldak Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Deniz Kulübü´nde verilen yemekte yaptığı konuşmada, hem genel müdürlüklerinin, hem de basın örgütlerinin eğitim seminerleri düzenlediğini söyledi.

Medyada her geçen gün gelişmelerin yaşandığını kaydeden Melek, eğitim seminerlerine katılımın herkesin yararına olacağını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bundan 20-30 yıl önce apartmanların alt katlarında, o kalıpların kokusunu alarak neler çektiğinizi bizler biliyoruz. Ama son yıllarda bir takım gelişmeler oldu. İnşallah bu gelişmeler daha da ileriye gider. Gazetecilerin kimlik kartı mevcut, ancak bunu almayan arkadaşlarımız var. Basın kartı konusunda bize müracaat etmeleri durumunda nasıl prosedür uygulanacağını söyleriz. 2001´de basın kartının sağladığı bazı kolaylıklar gazetecilerden alındı. Fakat size verdiğimiz sözümüzde duracak, o hakları geri alacağız. ilk aşamada geçenlerde 10 maddelik bir açıklama yaptık. Otobüs şirketlerinden Metro basın kartınıza yüzde 50, Ulusoy yüzde 25, diğer şirketlerin bazıları da indirim yapıyor. Evlenecek genç arkadaşlarımız veya çocuğunu evlendirecekler basın kartlarını göstermeleri durumunda Arçelik, bütün ürünlerinde yüzde 6,5 indirim yapıyor. Basın kartını gösteren herkes öğretmenevlerinden de yararlanabilecek."

İNTERNET, EV, CEP TELEFONLARINDA KOLAYLIK

Gazetecilerin de artık kamu görevi yaptığını ve halkı bilgilendirerek haber verdiğini belirten Melek, şöyle devam etti: "O nedenle devlet kendi memuruna nasıl hak tanıyorsa, gazetecileri de o hakları sağlayacak statüye getirdik. Bundan sonra da kolaylıklar sağlayacağız. Gazetecilerle ilgili önümüzdeki günlerde internet, ev ve cep telefonlarında kolaylık sağlayacak açıklamalar yapacağız.

THY İNDİRİM YAPACAK

Melek ayrıca THY ve KTHY ile yaptıkları görüşmeler sonucunda basın kartı olanlara indirim yapacaklarını da açıkladı. Sürekli basın kartı alan basın mensuplarına yeşil pasaport verilmesiyle ilgili çalışmalara başladıklarını da anlatan Melek, ´´Bir arkadaşımız sürekli basın kartı aldığında yeşil pasaportu olacak. Bunca yıl deneyimi olan arkadaşımız ´vize sıkıntısı yaşamasın, gümrükte uğraşmasın´ diye bir takım kolaylıklar sağlamaya çalışacağız´´ diye konuştu.

Basın kartı olan uçak biletini ucuza alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yani basında çalışmayan anlaması çok zor..uzaktan davulun sesi hoş geliyor..sizene kardeşim daha öncede sizin gibi gazeteciliği olmayan kişlerin sayesinde emekçilerin hakları alındı..sizin sarı basın kartınız yok diye kıskanmyanın..bırakın yapsınlar size niye dokunuyor..topu topu sürekli basın kartı sahibi 70 milyonda kaç kişide var yani..bundan eğer sizde yoksa bırakın olanlara da saygı duyun lütfen....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
apron kartı olanlarda bu hizmetten neden faydalanmıyor......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok saçma bir uygulama olacak. sanki diğer meslek gruplar zorluklar içinde çalışmıyor. basın kuruluşları milyarlarca dolar kar yapmaktadır, ödesinler giderleri. girişimci işadamlarına bazı kolaylılar tanınsa eyvallah diyeceğim. insanlara iş verecekler, ülke ekonomisine katkıda bulunacaklar. sanki basın mensupları bugünkü teknoloji ile illaki sık sık seyahat etmeleri gerek. yerel muhabir nasılsa haberi iletiyor.yeşil pasaport artık okadar çok varki, gümrük kapılarında sıradan işlem yapıyorlar. yani ciddiyeti kalmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba beleşçiliği yeniden mi hortlatılıyor? yoksa THY batıyor da" gerekçesi budur"demek içinmi yapıyorlar yakında anlarız.çünkü iktidarlarının sonu geldi kendileri de bunun farkındalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
peki mavi pasaportun ne gunahi var? Herkese yesil pasaport vermeye devam ederlerse onunda sonu mavi pasaport gibi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000