19 Temmuz 2011, Salı 12:05:38

BAŞBAKAN’A 200 MİLYON DOLARLIK UÇAK

Başbakanlık filosu için THY tarafından sipariş edilen Airbus 330-200 tipi uçak Fransa’nın Toulouse kentindeki tesislerde teslimat için gün sayıyor.
  • basbakanımıza feda olsun obama dan ne ıksıgı var o 747 ye bınıyo... bızımkısı daha cesur daha yureklı a380 e bınersın ıns.
  • AYAĞIMIZA GELİYORLAR DİYORSUN İYİ DE ADAMLARIN HER ALANDA MALLARINI,İCATLARINI KULLANIYORUZ NE ANLADIM BEN BU İŞTEN??? DAHA YENİ 2 MİLYAR EURO YA YAKIN PARA VERDİK UÇAK ALDIK AİRBUS TAN...NE ZAMAN Kİ KENDİ MALIMIZI ÜRETİR DÜNYAYA SATARIZ O ZAMAN TAMAM AMA ADAMIN MALIYLA ADAMA HAVA ATMA GERZEKLİĞİYLE KOMİK OLUYORUZ MİLLET DE BİZE BIYIK ALTINDAN GÜLÜYOR...
  • Basbakan'a A330 uygun gorulmus ise Cumhurbaskani'na da A380 yakisir. Hani benim kusum en buyuk olmali misali!
  • Yakisir Ulkemize. Harika bir govde gosterisi. Avrupa kan aglarken bizler yuceliyoruz. Ataturk nasil ayagimiza gelecekler dediyse Basbakanimizin'da ayagina geleckler.
  • Ayni tayyareden bastibacak sargöthü nami diger sarkozy de almisti..... Ama yakisir be abiler, hatta ayni ucaktan bir tane daha alip yan yana ucursunlar ( katamaran gibi ) . Bu iste benim anlamadigim, rahmetli Adnan Menderesi niye astilar ???..aklima takildi da !
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Bu uçaklar AHL de mi yoksa DHMİ nin ihalesini yaptığı Esenboğa Devlet Hava Araçları Hangarında mı parkedecek.
  • saltanat kaldırılmamış demekki..gn.kur. bşk.na golfstream alınmıştı,başbakana airbus..yukarıda hizmet yarışı devam ederken,olan ŞEHİT ANALARINA oluyor..Ha atatürk tücarları,ha din tacirleri...ne farkeder..Yiyin efendiler yiyin,patlayıncaya kadar yiyin..Bizi de birbirimize düşürün ki,daha da kolay yiyin..yiyin...yiyin..
  • padişahım çoookkkk yaşaaaaaaaaa...
  • İlk alınan A319 sn 1990 piyasada 50,000,ooo € idi.THY nın A310 uçağı 10.000.000 e VIP yapılabilecekken o uçak alındı. O zamandan beri hiç birşeye şaşırmıyorum. Taksi parasını devlete ödettiği için istifa eden Norveçli bakanı düşünüyorum da.GÖTÜÜÜRR!!

Başbakanlık filosunun en büyük uçağı çok yakında teslim alınacak. Airbus’ın Fransa’nın Toulouse kentinde bulunan tesislerinde üretilen Airbus 330-200 tipi uçağın teslimatı için son hazırlıklar sürüyor. Uçağın TC-TUR tescilini alacağı belirtilirken Başbakanlık VIP havuzu filosuna dahil edilecek A330-200 tipi uçak, filonun en büyük uçağı ünvanını da eline alacak.

Geçtiğimiz yıl THY tarafından Başbakanlık için sipariş edilen uçağın yolcu kapasitesi 293’e kadar çıkabiliyor. Ancak, Başbakanlık için teslim alınan uçağın özel kabin konfügrasyonlu ve dolayısıyla daha az yolcu kapasitesine sahip olacağı, kalabalık heyetlerle yapılacak uzun uçuşlarda kullanılacağı kaydedildi.

Başbakanlık VIP uçak havuzunda, son olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesindeki iki adet Cessna Citation tipi uçağın Başbakanlık filosuna devredilmesiyle uçak sayısı 7’ye çıktı. Filonun en pahalı uçağı 2009 yılında teslim alınan Gulfstream 550 tipi uçak olurken, bu uçak yaklaşık 60 milyon dolara mal olmuştu.

Filoya yeni katılacak Airbus 330-200’ün Airbus sitesindeki fiyatı ise 200.8 milyon dolar olarak görülüyor. Ancak özel konfügrasyonla bu rakamın biraz daha yukarı çıkabileceği belirtiliyor.

CHP SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz Mart ayında CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Başbakanlık tarafından Airbus firmasına A 330-200 model uçak siparişi verilmesini eleştirmiş, "Memurlar, emekliler, çiftçiler, esnaf, yoksul halk söz konusu olduğunda kaynak yetersizliğinden dem vuran AKP iktidarının, 5 makam uçağı ve 1 helikoptere rağmen yeni bir uçak için sipariş vermesi kamuoyunun tepkisine neden olmaktadır" diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi vermişti.

Ekici, Başbakan’dan şu sorulara yanıt istemişti:
"Airbus firmasına sipariş edilen A 330-200 model uçağın, VIP özellikleri de eklendiğinde bütçeye ‘külfeti’ ne kadar olacaktır? Ödeme hangi kalemden yapılacaktır? Satın alım hangi usulle yapılmıştır?

Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan emekli ve çalışanın ücretine zam söz konusu olduğunda kaynak sıkıntısından bahseden iktidar mensuplarının lüks harcamalarına devam etmesi tezat oluşturmamakta mıdır?

AKP Hükümeti lüks harcamalarına son vermeyi düşünüyor mu, yoksa tasarruf tedbirlerini çiftçiler, işçiler, memurlar, emekliler, yoksul halk üzerinde uygulamaya devam mı edecek?"

Airporthaber.com

BAŞBAKAN’A 200 MİLYON DOLARLIK UÇAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Misafir ~ 13 yıl önce
basbakanımıza feda olsun obama dan ne ıksıgı var o 747 ye bınıyo... bızımkısı daha cesur daha yureklı a380 e bınersın ıns.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AYAĞIMIZA GELİYORLAR DİYORSUN İYİ DE ADAMLARIN HER ALANDA MALLARINI,İCATLARINI KULLANIYORUZ NE ANLADIM BEN BU İŞTEN??? DAHA YENİ 2 MİLYAR EURO YA YAKIN PARA VERDİK UÇAK ALDIK AİRBUS TAN...NE ZAMAN Kİ KENDİ MALIMIZI ÜRETİR DÜNYAYA SATARIZ O ZAMAN TAMAM AMA ADAMIN MALIYLA ADAMA HAVA ATMA GERZEKLİĞİYLE KOMİK OLUYORUZ MİLLET DE BİZE BIYIK ALTINDAN GÜLÜYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Basbakan'a A330 uygun gorulmus ise Cumhurbaskani'na da A380 yakisir. Hani benim kusum en buyuk olmali misali!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yakisir Ulkemize. Harika bir govde gosterisi. Avrupa kan aglarken bizler yuceliyoruz. Ataturk nasil ayagimiza gelecekler dediyse Basbakanimizin'da ayagina geleckler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ayni tayyareden bastibacak sargöthü nami diger sarkozy de almisti..... Ama yakisir be abiler, hatta ayni ucaktan bir tane daha alip yan yana ucursunlar ( katamaran gibi ) . Bu iste benim anlamadigim, rahmetli Adnan Menderesi niye astilar ???..aklima takildi da !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçaklar AHL de mi yoksa DHMİ nin ihalesini yaptığı Esenboğa Devlet Hava Araçları Hangarında mı parkedecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
saltanat kaldırılmamış demekki..gn.kur. bşk.na golfstream alınmıştı,başbakana airbus..yukarıda hizmet yarışı devam ederken,olan ŞEHİT ANALARINA oluyor..Ha atatürk tücarları,ha din tacirleri...ne farkeder..Yiyin efendiler yiyin,patlayıncaya kadar yiyin..Bizi de birbirimize düşürün ki,daha da kolay yiyin..yiyin...yiyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
padişahım çoookkkk yaşaaaaaaaaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İlk alınan A319 sn 1990 piyasada 50,000,ooo € idi.THY nın A310 uçağı 10.000.000 e VIP yapılabilecekken o uçak alındı. O zamandan beri hiç birşeye şaşırmıyorum. Taksi parasını devlete ödettiği için istifa eden Norveçli bakanı düşünüyorum da.GÖTÜÜÜRR!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000