10 Ekim 2013, Perşembe 10:44:11

BAŞBAKAN ERDOĞAN ANTONOV'U İNCELEDİ

AirportHaber'in dün duyurduğu "Türkiye, Antonov ile ortak üretimi konuşacak" haberinden sonra dün gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan uçağı gezdi.
  • Simdiye kadar pazar da 0 payi olan Antonov a mi kaldik. Isi bilmeyen kisiler ucak inspect ediyor ve karar veriyor. Hayirlisi.
  • koreye teknoloji mi satacaksın güzel kardeşim? nereye satacaksın savaş çıkmış düşman olmuş afrika ve ortadoğu ülkelerine mi satacaksın? rusyanın karısı irana mı satacaksın? yoksa emiratese mi satacaksın? güldürmeyin allahaşkına...ya onu boşverdim...bu sömürülen ülkeler sömüren ülkeler tarafından yontuluyor yani gelişiyor...sonra arabasını uçağını filan yapabiliyor...amerika senelerdir bizi öpüyor buna avrupa dahil...biz niye yontulamadık birşey üretemiyoruz onu anlayamadım...tamam biliyorum bakan ne dedi? ara eleman ülkesiyiz...kabullenmişler yani:)) doğru pardon hatırladım...kıyamete kadar mahkumsun sömürülmeye...onlar ne derse yaparsa sen yerine getirmek zorundasın...yazık...çok yazık...
  • Şu anda bizimle ortak üretim yapmak hemen hemen tüm benzer firmaların ilgisini çekecektir. Bu normal. Uçaklara gelince; biri diğerlerinden çok iyi ya da kötü değil. Geriye tek kıstas kalıyor: Satılabilirlik!.. Kendi kullanacağımız 50-60 uçak için üretim tesisi kurulacaksa biraz düşünmek gerek. Ama ihracat yapılabilirse işte o zaman attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değer.
  • hd19 un yeni versionlarını geliştirmek daha mantıklı, yirmi yıl önce hd 19 yapan TAI bugün HD99 niye yapamasın ?
  • Satilmiyor ne demek ??? Bu uçagi Kuzey kore ve Küba havayollari satin aldi. Yakinda Venezüella da alir tabii ki Fransa Ingiltere Almanya satin almaz. Sonra da Erdogan yerli uçak TAI -158 yaptik diye hava atar.
  • beyler lütfen burda havacılığı bilenler yorum yapsın uçak lego gibidir. bu uçağı alır heryerini batılı ürünler ile istediğinz gibi değiştirebilirsiniz örneğin mevcut motorları ge,pw, RR motorları ile değiştirebilirsiniz vs vs eleştirmek kolaydır...yapmak zordur..devlet bir adım atmış saçma sapan eleştirmeyin
  • Yarin en ufak bir fikir ayriliginda Ruslar parca marca vermez sapa oturursun. Ukranya hala Ruslarin. Avrupa'ya kizdimi kapattiyor gazi herifler. Bu ulkelerin ipiyle kuyuya inilmez. Sevmesekte sevilmesekte Avrupa'da is yapmamiz gerek. Basbakan cok buyuk hata yapiyor bu islerde. Bunlar cozum degil. Tribunlere oynuyor basbakan.
  • Bu Türkiye için bir çözüm değildir uçak üretme konusunda..
  • Bu uçak satılmıyor, ana konu bu. Saba, Embraer veya Bombardier, hatta ATR olabilir ama satılamayan Sovyet teknolojisi bize bir şey kazandırmaz.
  • her seyden once hukumetın boylesıne bı ışe sıcak bakması takdıre şayan bır davranış olarak degerlendırlmelıdır. ozellıkle sn .başbakanın bızzat bununla ılgılenmesı de bu konu ıle ılgılı kararlılıgımızn bır ışaretıdır.demekkı hukumet ucak yapımı ıcın gereklı hamaleyı atmaya karar vermış ama sadece modelı konusunda tereddutlerı var. soz konusu modelın ulkemızdekı hv alanlarımızn yakınlıgı nedenıyle capraz ucuşlarda da kullanılabılecegı nedenıyle ısabetlı bır secım olacagını duşunmekteyım. kaldıkı performans ıtıbarıylada kucksenmeyecek bı ozelıge sahıp..ulkemız ıcn hayırlısı nasılsa ole olmasını temennı edıyrum...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve THY Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir'in de aralarında bulunduğu bir heyetle Ukrayna yapımı Antonov AN-158 tipi uçağı inceledi. Yetkililerden bilgi alan Başbakan Erdoğan, Antonov ile farklı modellerde ortak üretime yeşil ışık yaktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Victor Yanukoviç, dünkü ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Yanukoviç, "Bugün sayın dostumla beraber havalimanında Antonov 158 uçağına bakmış olacağız. Antonov'un ürettiği bütün uçak modellerine bakma fırsatı bulabiliriz. Ortaklaşa yapabileceğimiz uçak yapımı zannediyorum ikili ilişkilerimizde geleceği büyük olan bir konudur" dedi.

UÇAĞI BERABER İNCELEDİLER

Resmi Konut'ta düzenlenen yemeğin ardından Esenboğa Havalimanı'na giden Başbakan Erdoğan ile Yanukoviç, apronda bulunan Antonov-158 tipi uçağı inceledi. İncelemenin ardından Erdoğan, Yanukoviç'i saat 23.15'te ülkesine uğurladı. Uğurlamada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile diğer ilgililer de bulundu.



UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ

Ukrayna yapımı Antonov-158 tipi uçak, 99 yolcu ve 3 bin 100 kilometre menzile sahip. Saatte 850 kilometre hıza çıkabilen uçak, bin 900 metre uzunluğundaki pistlere inip kalkabiliyor.

İŞTE DÜN SADECE AIRPORTHABER'İN DUYURDUĞU O HABER

BAŞBAKAN ERDOĞAN ANTONOV'U İNCELEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Sacma ~ 10 yıl önce
Simdiye kadar pazar da 0 payi olan Antonov a mi kaldik. Isi bilmeyen kisiler ucak inspect ediyor ve karar veriyor. Hayirlisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lay lay lay ~ 10 yıl önce
koreye teknoloji mi satacaksın güzel kardeşim? nereye satacaksın savaş çıkmış düşman olmuş afrika ve ortadoğu ülkelerine mi satacaksın? rusyanın karısı irana mı satacaksın? yoksa emiratese mi satacaksın? güldürmeyin allahaşkına...ya onu boşverdim...bu sömürülen ülkeler sömüren ülkeler tarafından yontuluyor yani gelişiyor...sonra arabasını uçağını filan yapabiliyor...amerika senelerdir bizi öpüyor buna avrupa dahil...biz niye yontulamadık birşey üretemiyoruz onu anlayamadım...tamam biliyorum bakan ne dedi? ara eleman ülkesiyiz...kabullenmişler yani:)) doğru pardon hatırladım...kıyamete kadar mahkumsun sömürülmeye...onlar ne derse yaparsa sen yerine getirmek zorundasın...yazık...çok yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mrfani85 ~ 10 yıl önce
Şu anda bizimle ortak üretim yapmak hemen hemen tüm benzer firmaların ilgisini çekecektir. Bu normal. Uçaklara gelince; biri diğerlerinden çok iyi ya da kötü değil. Geriye tek kıstas kalıyor: Satılabilirlik!.. Kendi kullanacağımız 50-60 uçak için üretim tesisi kurulacaksa biraz düşünmek gerek. Ama ihracat yapılabilirse işte o zaman attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava dolmuşu ~ 10 yıl önce
hd19 un yeni versionlarını geliştirmek daha mantıklı, yirmi yıl önce hd 19 yapan TAI bugün HD99 niye yapamasın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RUS ~ 10 yıl önce
Satilmiyor ne demek ??? Bu uçagi Kuzey kore ve Küba havayollari satin aldi. Yakinda Venezüella da alir tabii ki Fransa Ingiltere Almanya satin almaz. Sonra da Erdogan yerli uçak TAI -158 yaptik diye hava atar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
log_İnn ~ 10 yıl önce
beyler lütfen burda havacılığı bilenler yorum yapsın uçak lego gibidir. bu uçağı alır heryerini batılı ürünler ile istediğinz gibi değiştirebilirsiniz örneğin mevcut motorları ge,pw, RR motorları ile değiştirebilirsiniz vs vs eleştirmek kolaydır...yapmak zordur..devlet bir adım atmış saçma sapan eleştirmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruslar ~ 10 yıl önce
Yarin en ufak bir fikir ayriliginda Ruslar parca marca vermez sapa oturursun. Ukranya hala Ruslarin. Avrupa'ya kizdimi kapattiyor gazi herifler. Bu ulkelerin ipiyle kuyuya inilmez. Sevmesekte sevilmesekte Avrupa'da is yapmamiz gerek. Basbakan cok buyuk hata yapiyor bu islerde. Bunlar cozum degil. Tribunlere oynuyor basbakan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 10 yıl önce
Bu Türkiye için bir çözüm değildir uçak üretme konusunda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu uçak satılmıyor, ana konu bu. Saba, Embraer veya Bombardier, hatta ATR olabilir ama satılamayan Sovyet teknolojisi bize bir şey kazandırmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
her seyden once hukumetın boylesıne bı ışe sıcak bakması takdıre şayan bır davranış olarak degerlendırlmelıdır. ozellıkle sn .başbakanın bızzat bununla ılgılenmesı de bu konu ıle ılgılı kararlılıgımızn bır ışaretıdır.demekkı hukumet ucak yapımı ıcın gereklı hamaleyı atmaya karar vermış ama sadece modelı konusunda tereddutlerı var. soz konusu modelın ulkemızdekı hv alanlarımızn yakınlıgı nedenıyle capraz ucuşlarda da kullanılabılecegı nedenıyle ısabetlı bır secım olacagını duşunmekteyım. kaldıkı performans ıtıbarıylada kucksenmeyecek bı ozelıge sahıp..ulkemız ıcn hayırlısı nasılsa ole olmasını temennı edıyrum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000