06 Mayıs 2013, Pazartesi 11:51:56

BAKAN YILDIRIM YENİ HAVALİMANI İÇİN TARİH VERDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yeni İstanbul Havalimanı ihalesi ve Türk Sivil Havacılığı'ndaki gelişim hakkında açıklamalarda bulundu.
  • Haberin sonundaki "THY'nin iç işleyişine biz karışmıyoruz" cümlesi traji komik olmuş biraz.
  • çok ciddi grev geliyor 15 mayısta.thy yönetimi ya numara yapıyor yada hakikaten durumun ne kadar ciddi olduğunun farkında değil.
  • Niye Muhteşem Süleyman değil?
  • Nedemek isim koymak ismi belli oranin Ataturk Havalimani!!!!
  • binali yıldırım bence thyden yana değil haklıdan yana olun ve şu işe bir el atıverin.insanlar bir yıldan beri işsiz bir çok yuva dağıldı anneler üzüntüden hastalandı insanlar çok zor durumda neden thy,nin inadı yüzünden bunu kendileride biliyor. havalimanına bizzat gittim görüştüm o insanlarla hepsi beyefendi hanımefendi son derece gururlu insanlar en önemlisi vatanını milletini seven insanlar birde suçsuzlar bir çoğu boş gününde çıkarıldı mağdur edidi ülkemizde barış istiyoruz aracılık yapıp sevindirin bizi.
  • Kimse işsiz kalacağız diye endişelenmesin. NAsıl olsa bu havalimanını bu toplama şirketler yapamaz. İçiniz rahat olsun
  • ICF. De türban düşmanı yöneticiler var bizim arkamızda patron var diyen karı-koca çetesi var az kaldı sizin devranda bitecek Allah'ın gazabı yakındır
  • İyiki karışmıyorsunuz bakanım:) karismayan bakanın bir sonraki cümlesi ' daha çok kişi işsiz kalacak' :) atın hepimizi atın.. Evet faydasını düşünüyorsanız bu şirketin atın tüm tecrübeli, okumuş, gorgulu insanları yerimize nasıl olsa 1000 liraya çalışacak köylünüz çok.. Korkmuyorum senden, korkmuyorum Hamdiden korkmuyoruz hiçkimseden Allahımız dışında!! En fazla 305 in yanına bir 305 daha gideriz 610 kişi belkide daha fazla çığ gibi büyüyerek direniriz orada.. Bence siz korkun çünkü atılan çoğaldıkça 305 büyüyecek güçlenecek... 15 Mayıs'ta grev başladığı saatten fazla değil yarım saat sonra biz hala sadece Allah'tan korkuyor olacağız ya siz??? Allah yardımcınız olsun ne diyim!! Sustuk diye heveslenmeyin.. Fırtına önce sessizlik bu çalışanların suskunluğu.. El nino geliyor 15 Mayıs'ta thy ye.. Artık bu kasırganın zararını siz açıklarsınız biz son güne kadar uyardık çünkü.. Milli havayolunu, yolcusunu düşünmediler gibi komik laflara gerek yok.. Bunu bakansan önce sen düşüneceksin.

Cuma günü Türkiye tarihinin en büyük ihalesi, devasa bir satış miktarı ile sonuçlanmış, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının 25 yıllık kira bedeli için 22 milyar 152 milyon Euro vermişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. havalimanı ihalesi başta olmak üzere gündemdeki konuları NTV/CNBC-e ortak yayınında değerlendirdi.

NTV İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, ihalenin tamamen şeffaf, kamuoyu önünde yapılan bir açık artırmayla gerçekleştiğini belirtti ve Atatürk Havalimanı’ndaki sıkıntıları işaret ederek inşaatın bir an önce başlaması gerektiğini ifade etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, üçüncü havalimanı ihalesi için "Hemen toplanıp imzayı atarız" dedi. Kapsamlı bir değerlendirme yaptınız mı? Başbakan, ihale sonucunu nasıl değerlendirdi? İhale onayı ne zaman çıkar?

Bakanlık onayı tamamlandıktan sonra firmalar sözleşmeye davet edilecek. Sürecin önünde bir engel yok. İhale tamamen şeffaf gerçekleştirildi. Bundan sonraki süreci kısaltmak gerekiyor. Bir an önce inşaatı başlatmak lazım. Bu ihale, 'İstanbul'un taşı toprağı altın' sözünün ispatıdır.

İhale bedeli oldukça yüksek. Finansmanında sıkıntı olur mu?

Bu kadar para şan olsun diye verilmez, yüklenici firmalar bunun hesabını kitabını mutlaka yapmışlardır. Proje kendi içinde karlılığı olan rahatlıkla bu rakamları karşılayabilen bir proje.

Havalimanı ne zaman hizmete açılır? Projeyle ilgili dokümanlarda 2017 tarihi var. Ancak Nihat Özdemir, ihale sonrasında 2018 sonunu tarih olarak verdi. Tarihte bir farklılık mı oluştu?

Projeler, imzalar atıldıktan sonra 42 ay içinde işletmeye açılacak.

Tamamı bitince havalimanının yolcu kapasitesi yıllık 150 milyon olacak. Atatürk Havalimanı'nın şu andaki yıllık % 14-15 büyümesi dikkate alındığında açılışta kaç olur yolcu kapasitesi olur?

Türkiye, bugün dünyanın en büyük havalimanları seviyesinde bir havalimanına sahip olacak. Altyapı olarak dünyanın en büyük havalimanlarına eş bir proje olacak. 2008 krizden sonra dünyanın merkezi Ortadoğu'ya özellikle Türkiye'ye doğru kaydı. Türkiye konumu itibariyle tam bir aktarma merkezine dönüşüyor. Türkiye hava trafiğinin merkezine dönüşecek, son 10 yıl bunun göstergesi. Bu projeye devletin bütçesinden bir kaynak aktarılmayacak.

Ölçümler tam olarak yapılmadı eleştirileri var. Rüzgar, kuş göçü haritası ve Karadeniz'in oluşturduğu erozyona dikkat çekiliyor. Bu konuda planlamalar tam olarak yapıldı mı?

Biz o alanı rehabilite ediyoruz, yapılan eleştiriler haksız. Bence haksız bir tenkit var. Bunu söyleyenler önce gidip oraya bir baksınlar. Karadeniz sahilini İstanbul'a kazandıracağız. Mevcut havalimanı ile bunun arasındaki mesafe 20 km. Bunun içerisinde rüzgar yönü ne kadar değişir? Zaten kullanılan bir mesafe. O tür değerlendirmeler bize göre dayanaktan yoksun. Kesilecek ağaçlar küçük makilikler 2.5 milyon ağacın 1.8 milyonu taşınacak. Çevreye dikkat edeceğiz ama ihtiyaçlarımızı da gidereceğiz.

Rekabet açısından bir ön inceleme yapıldı mı? Limak, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın da ortakları arasında. Rekabet hukuku açısından bir engel oluşur mu?

Yarışmaya katılan bütün gruplar için geçerli. Gerekirse yine bakılır ama tekel oluşturacak bir yapı yok.

3. havalimanının ismi için ne öngörülüyor?

Biz işi yapıyoruz, önemli olan eser. İsmini koyacak biri çıkar. Eserin isimsiz kahramanları her zaman olur.

Hava-İş Sendikası Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının 15 Mayıs'ta greve gireceğini açıkladı. Grevin sebebi olarak geçen yıl işten çıkarılan 305 kişinin geri alınmaması ve çalışma şartlarının iyileştirilmemesi gösterildi. Türk Hava Yolları'ndan bu karara karşı yazılı bir açıklama geldi. Lokavt kararı almayacağız Türk Hava Yolları hizmetine kesintisiz devam edecektir dendi. Çalışanlara greve katılmayın çağrısı yapıldı. Bu konudaki düşünceleriniz neler?

THY'nin iç işleyişine biz karışmıyoruz. Karışsak bu kadar gelişmez herhalde. Bırakalım işlerini yapsınlar. 10 yıllık süreye baktığımızda da iyi iş yaptılar. Dünyanın en çok yerine uçan havayolu şirketi haline geldiler. Bayrağımızı dalgalandıran bir şirket oldu. Buna sahip çıkmamız lazım. Sendikaların daha sorumlu davranması lazım. Greve gittiniz ne olacak? Başka havayolu şirketleri sizin elinizdekileri alacak. Ondan sonra daha çok işçi çıkarmak zorunda kalınacak.Bu şirket hepimizin şirketi, ona en başta çalışanların sahip çıkması gerekir. Hala anlaşma yolu vardır.

BAKAN YILDIRIM YENİ HAVALİMANI İÇİN TARİH VERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

THY ~ 11 yıl önce
Haberin sonundaki "THY'nin iç işleyişine biz karışmıyoruz" cümlesi traji komik olmuş biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biliyorum ~ 11 yıl önce
çok ciddi grev geliyor 15 mayısta.thy yönetimi ya numara yapıyor yada hakikaten durumun ne kadar ciddi olduğunun farkında değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya bu öneri? ~ 11 yıl önce
Niye Muhteşem Süleyman değil?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni Havalimani ~ 11 yıl önce
Nedemek isim koymak ismi belli oranin Ataturk Havalimani!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gazeteci ~ 11 yıl önce
binali yıldırım bence thyden yana değil haklıdan yana olun ve şu işe bir el atıverin.insanlar bir yıldan beri işsiz bir çok yuva dağıldı anneler üzüntüden hastalandı insanlar çok zor durumda neden thy,nin inadı yüzünden bunu kendileride biliyor. havalimanına bizzat gittim görüştüm o insanlarla hepsi beyefendi hanımefendi son derece gururlu insanlar en önemlisi vatanını milletini seven insanlar birde suçsuzlar bir çoğu boş gününde çıkarıldı mağdur edidi ülkemizde barış istiyoruz aracılık yapıp sevindirin bizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 11 yıl önce
Kimse işsiz kalacağız diye endişelenmesin. NAsıl olsa bu havalimanını bu toplama şirketler yapamaz. İçiniz rahat olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 11 yıl önce
ICF. De türban düşmanı yöneticiler var bizim arkamızda patron var diyen karı-koca çetesi var az kaldı sizin devranda bitecek Allah'ın gazabı yakındır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cabinnn ~ 11 yıl önce
İyiki karışmıyorsunuz bakanım:) karismayan bakanın bir sonraki cümlesi ' daha çok kişi işsiz kalacak' :) atın hepimizi atın.. Evet faydasını düşünüyorsanız bu şirketin atın tüm tecrübeli, okumuş, gorgulu insanları yerimize nasıl olsa 1000 liraya çalışacak köylünüz çok.. Korkmuyorum senden, korkmuyorum Hamdiden korkmuyoruz hiçkimseden Allahımız dışında!! En fazla 305 in yanına bir 305 daha gideriz 610 kişi belkide daha fazla çığ gibi büyüyerek direniriz orada.. Bence siz korkun çünkü atılan çoğaldıkça 305 büyüyecek güçlenecek... 15 Mayıs'ta grev başladığı saatten fazla değil yarım saat sonra biz hala sadece Allah'tan korkuyor olacağız ya siz??? Allah yardımcınız olsun ne diyim!! Sustuk diye heveslenmeyin.. Fırtına önce sessizlik bu çalışanların suskunluğu.. El nino geliyor 15 Mayıs'ta thy ye.. Artık bu kasırganın zararını siz açıklarsınız biz son güne kadar uyardık çünkü.. Milli havayolunu, yolcusunu düşünmediler gibi komik laflara gerek yok.. Bunu bakansan önce sen düşüneceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000