21 Haziran 2009, Pazar 17:14:49

Bakan Yıldırım iddiaları değerlendirdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında Awacs uçağı şüphesi yönündeki iddialar üzerine konuştu...
  • Awacs veya elektronik karıştırma yapabilecek bir uçak çok alçaktan VFR(görerek şartlarda) uçuş yapan bir helikoptere ne yapabilir.O anda helikopterin çalışan en gelişmiş aleti radyoları (Telsiz cihazları) Onlarda bulundukları coğrafya nedeniyle devre dışı.Uçuş 1930 - 1940 ların teknik imkanları ve El terazi göz kantar metoduna göre yapılıyor.Kaza anında helikopter dağların arasında soğuk, ıslak, sisli, puslu,kötü yollarda giden bir motorsiklete benziyor..Bütün güvence Rahmetli pilotun beş duyusu. Teknolojiye dayalı uçuş yapmayan bir uçağa teknolojik bir müdahale yapılabilir mi?
  • Nasıl bir şüphe acaba? AWACS uçağı helikoptere bir şey mi yapmış? Ne yapabilirmiş ki? AWACS ne demek, bu soruyu soran biliyor mu acaba? Yine boş tenekeler gürültü yapıyor galiba.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında Awacs uçağı şüphesi yönündeki iddialar üzerine, kendilerine böyle bir bilgi gelmediğini belirterek, "Daha fazla bu işin üzerinden spekülasyon yapılmasını ben doğru bulmuyorum" dedi.

AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere dün akşam saatlerinde Tokat'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geceyi Vali Konağı'nda geçirdi. Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yıldırım, Tokat Havaalanı'nda tekrar seferlerin başlaması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Mevcut havaalanı pist yönünün değişmesiyle havaalanın yenilenmesinin gündemde olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, THY tarafından uçak kiralanması konusunun ise ekonomik olarak değerlendirilmesinin yapıldığını söyledi.

Bir gazetecinin 'BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında Awacs uçağı şüphesi var' şeklinde hatırlatması üzerine Bakan Yıldırım, kendilerine böyle bir bilgi gelmediğini ve daha fazla bu işin üzerinden spekülasyon yapılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Bakan Yıldırım, "Bu kaza çok konuşuldu bunla ilgili kaza kırım heyeti çalışmalarını halen sürdürüyor. Gün geçmiyor ki bunla ilgili bir spekülasyon yeni bir komplo teorisi ortaya atılmasın. Bizim bu ve buna benzer iddialarla ilgili söyleyebileceğimiz bir şey yok. İşi uzmanlarına bırakalım. Onlar çalışsınlar sonuçları ortaya çıkarsınlar. Tabi ki hepimiz için üzücü bir olay olmuştu. Yıllarca siyasette mücadele vermiş, bu ülkenin birliği, beraberliği, milli değerleri üzerine iyi ve zor günlerde hep çizgisini muhafaza etmiş değerli bir siyaset adamımız ve yanındaki arkadaşları. O elim kazada hayatını kaybetti. Bu olay üzerinden spekülasyon yapmak, komplo teorileri üretmek onların ruhaniyetlerine en azından rahatsızlık vermekte. Daha fazla bu işin üzerinden spekülasyon yapılmasını ben doğru bulmuyorum" dedi.

Helikopterin düşmesinde Awacs uçağı şüphesi yönünde kendilerine gelen bir bilgi olmadığını ifade eden Bakan Yıldırım, "İşi uzmanlarına havale ettik. Onlar çalışmalarını yapıp işin bütün ayrıntıları ile birlikte raporunu hazırlayacaklar. Dünyada da ülkemizde de bu işler böyle yapılıyor" diye konuştu.
Bir gazetecinin 'Türkiye siyasi gündeminde partinize yönelik plan olduğu söz konusu, bu planın içerisinde AK Parti içerisindeki ajanlar harekete geçirecek diye bir beyan kullanılmakta. Bu söylem partiniz içinde nasıl karşılanmakta' şeklindeki sorusuna Bakan Yıldırım, "AK Parti içinde ajan olmaz. AK Parti içinde AK Parti'ye, bu ülkeye gönül vermiş insanlar olur. Bizim öyle katakulli işlere aklımız ermez. Bizim işimiz dümdüzdür. Yol yaparız, milletin yolunu açarız. Milletin yolunu tıkayanlar varsa onları da yine millete havale ederiz" diye cevap verdi.

Vali Recai Akyel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Şükrü Aylan, AK Parti Milletvekilleri Dilek Yüksel, Osman Demir, Hüseyin Gülsün, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın da katıldığı basın toplantısının ardından Bakan Yıldırım, Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda yapılan partisinin kongresine geçti.

Bakan Yıldırım iddiaları değerlendirdi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Awacs veya elektronik karıştırma yapabilecek bir uçak çok alçaktan VFR(görerek şartlarda) uçuş yapan bir helikoptere ne yapabilir.O anda helikopterin çalışan en gelişmiş aleti radyoları (Telsiz cihazları) Onlarda bulundukları coğrafya nedeniyle devre dışı.Uçuş 1930 - 1940 ların teknik imkanları ve El terazi göz kantar metoduna göre yapılıyor.Kaza anında helikopter dağların arasında soğuk, ıslak, sisli, puslu,kötü yollarda giden bir motorsiklete benziyor..Bütün güvence Rahmetli pilotun beş duyusu. Teknolojiye dayalı uçuş yapmayan bir uçağa teknolojik bir müdahale yapılabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nasıl bir şüphe acaba? AWACS uçağı helikoptere bir şey mi yapmış? Ne yapabilirmiş ki? AWACS ne demek, bu soruyu soran biliyor mu acaba? Yine boş tenekeler gürültü yapıyor galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000