21 Mayıs 2014, Çarşamba 09:13:57

BAKAN ELVAN: "BU MÜTHİŞ BİR ŞEY"

Almanya’nın başkenti Berlin'de düzenlenen ve Türkiye'nin bu yıl partner ülke olduğu Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı'na (ILA) katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, açıklamalarda bulundu.
  • Sayın bakan nezaman bu yabancı pilot konusunu çözüp işsiz Türk pilotları kurtaracaksın
  • Bravo, tercüman olmadan anlaşabiliyor musun sayın bakan? Çarşı.
  • bir karar verin artık ATAK helikopterinin neresi Türkiye'de üretildi.

Almanya’nın başkenti Berlin'de düzenlenen ve Türkiye'nin bu yıl partner ülke olduğu Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı'na (ILA) katılan Bakan Lütfi Elvan, Schönefeld Havalimanı'ndaki fuarda, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Fuara 17 Türk firmasının katıldığını bildiren Elvan, "Atak helikopterimizin tüm yazılım ve elektronik kısımları, yani gövdesinin dışında hemen hemen tüm bölümleri Türkiye’de üretildi. Artık Türk mühendislerimiz ve Türk firmalarımız bu helikopterimizi üretebiliyorlar. Bu bizim için gurur verici bir hadise" ifadesini kullandı.

Şu an 10'un üzerinde Atak helikopterinin hazır olduğunu belirten Elvan, "Çok yoğun bir şekilde üretime devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimize önemli güç katacaktır. Bu helikopterleri aynı zamanda ihraç etmeyi düşünüyoruz. Savunma sanayisi bizim öncelikli sektörlerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.

Yoğun bir Ar-Ge yatırımı söz konusu olduğunu, bugün itibarıyla Türkiye'nin yıllık 1,2 milyar avro ihracatının bulunduğunu kaydeden Elvan, "Özellikle Türk Hava Yolları (THY), Türk Silahlı Kuvvetleri gibi uçak ve helikopter ihtiyacı olan kuruluşlarımıza, üretimlerimizin sunulması bizi memnun ediyor" dedi.

Elvan, savunma sanayisinin hızla geliştiğini ancak Türk firmalarının henüz istenilen noktada olmadığını, gelecekte Almanya gibi ülkelerle rekabet etmesini ümit ettiğini vurguladı.

THY ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yerli ürünün arttırılması için çaba sarf ettiğini anlatan Elvan, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın, Havelsan gibi birçok firmanın uçaklarda teknolojilerinin mevcut olduğunu ifade etti.

Türk firmalarının çalışmalarını yoğunlaştıracağını dile getiren Elvan, "Hem kendi savunma sanayimize yönelik hem de ihracata yönelik önümüzdeki dönemde çok daha iyi gelişmeleri göreceğiz" dedi.

Türkiye’nin yaklaşık 10 yıl önce savunma sanayisine yönelik yüzde 20-25 seviyesinde bir yerli katkı oranına sahip olduğunu, bu oranı yüzde 56’ya yükselttiğine dikkati çeken Elvan, "Özellikle savunma sanayine yönelik ürünlerin yüzde 56’sı Türkiye’de üretiliyor. Bu müthiş bir şey" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’ye, özellikle savunma sanayisinde gelişmiş ülkelerin özel bir ilgisi olduğunu aktaran Elvan, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye’nin bu fuarda ortak ülke olması ve sunulmasının, bunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu düşünüyorum. Türkiye diğer ülkelerle kıyaslandığın da çok hızlı büyüyen bir ülke. Dolayısıyla Türkiye’de bu potansiyeli Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD görüyor. Bu ülkelerin Türkiye’de yatırım yapmak istemeleri, Türkiye’deki firmalarla işbirliği yapmak istemeleri gayet doğal. Bunu çok canlı bir şekilde görüyoruz."

Bakan Lütfi Elvan, fuara katılan Roketsan, Havelsan, TÜBİTAK Uzay ve Turkish Cargo gibi birçok Türk firma ve kuruluşlarının stantlarını gezdi.

















BAKAN ELVAN: "BU MÜTHİŞ BİR ŞEY"

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayın bakan nezaman bu yabancı pilot konusunu çözüp işsiz Türk pilotları kurtaracaksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bravo, tercüman olmadan anlaşabiliyor musun sayın bakan? Çarşı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bekliyoruz ~ 10 yıl önce
bir karar verin artık ATAK helikopterinin neresi Türkiye'de üretildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000