13 Mayıs 2013, Pazartesi 12:15:20

BAKAN DURUMA EL KOYMALI!

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Umut Oran, THY'de 15 Mayıs'ta grev başlayacak olmasına karşın, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in görevden alınmasını eleştirirken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çağrıda bulundu...
  • Abi Umut Oran'ın bugüne kadar THY ile ilgili herşey doğru çıktı.Hiçbirini çürütemediler..Bu süreç bittikten sonra Kabin kapıya konacak, taşerona verilecek diyorsa vardır bir bildiği...Eğer yanlış söylüyorsa TV, TV gezen Topçu çıksın kamuoyu önünde açıklasın "Kabinde operasyon ve tasfiye olmayacak." desin.......
  • ADAM GİBİ ADAMSIN UMUT ORAN...BAŞINDAN BERİ THY EMEKÇİSİNİN YANINDA OLDUN...HELAL OLSUN...
  • Nedense tum yorumlara katilim hep kabinden oluyor,yoksa greve sadece kabin mi cikacak?Diger bolumlerin destegi yoksa kabinin gaza gelerek greve cikmasi demek greve cikanlarin isten atilmasi ve geride kalanlarin haklarinin tirpanlanmasi anlamina gelir.Isverenin de istedigi tam da bu sanirim,kabinin yuksek maliyetinden biran once kurtulmak.Sendika da bu oyuna alet oluyor
  • ekmek için mücadelenin partisi olmaz da senin ekmeğine göz dikenlerin partisi olur.
  • şirketin yerinde olsam ilk işim elimdeki bütün parttimeların 15 mayıstaki uçuşlarını alıp nöbet verirdim. Parttimeların uçuşa gideceğini düşünüyorum. Linke tıklayanlar varsa onlara da nöbet verirdim. Linke tıklamayan ve uçuşu olanların hepsini 14 mayısta ya da 15 mayıs 03:00'a kadar yurt dışı yatılara atardım (hepsini ataması imkansız bunu bilyorum ama yapabildiklerini). böylelikle greve katılmasından şüphelendiğim herkesi yurtdışına göndermiş olurum. yurtdışında grev yapamazlar ne de olsa. 03:00'dan itibaren göreve gitmeyen herkesin yerine de nöbete gönderdiğim adamları yollardım. parttimelar ve linke tıklayanlar. muhtemelen operasyonlar 8-10 saat kadar aksamaz. ama eğer operasyonlar aksamaya başlarsa bakanlar kurulundan erteleme kararı aldırırdım. Akıllı bir yöneticinin izleyeceği yol budur. Bunu greve karşı olarak yazmadım. Sendika da thynin ne yapmaya çalıştığını bilsin. içinizden uçuşu alınıp nöbet verilen varsa dediğim doğru çıkıyor demektir.
  • arkadaşlar bu grevi kırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. şimdi strateji değiştirdiler. şu anda amaçları siyasi partiler üzerinden sizleri bölmek. greve destek verenler saedece chplilermiş gibi yapıyorlar. biz kabinde uçarken chpli, akpli,mhpli olarak uçmuyoruz. greve de siyasi düşüncelerimzle gitmiyoruz. benim bir çok akpli arkadaşım da chpli arkadaşımın da canı yanacak eğer bu grev olmazsa. bu işi siyasi bir olaymış gibi göstermeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz. Bu grev bizim geleceğimiz için önemli.
  • hamdi topcu bize güvenme üzgünüm ama seni yanıltacağız.
  • sendika CHP elele
  • bu cehape nin bu zamana kadar ne yararı olduki bu ülkeye şimdi olsun.Bir dikili ağacı varsa göstersin.Sn atilay ayçin beyi alıp bizide kurtasın bari cehape!!!!!!!!!!!
  • Greve hayır.Ayçin ağa giderse bu sorun çözülür dostlar..........

Oran, “Türkiye’nin gözbebeği bir kurum kötü yönetim sebebiyle krizlerle karşılaşıyor.  Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in bu duruma hemen el koyması lazım. Merak ediyorum, ortada bu kadar sorun varken nasıl sessiz kalıyor? Türkiye’nin en büyük markalarından, en önemli simgelerinden biri bu kadar kötü yönetilirken harekete geçmesi, sorumluluk alması ve acilen bu sorunlar yumağını çözmesi gerekiyor" dedi.

Yazılı açıklama yapan Umut Oran, THY’nin; yan şirketlerle birlikte yaklaşık 30 bin kişinin çalıştığı, yılda 39 milyon yolcu taşıyan, 98 ülkede 183 şehre uçan, yıllık yaklaşık 10 milyar dolar ciro yapan bir kurum olduğunu belirtti. Oran, “THY’nin çok daha ciddi, hesaplı ve kendisine yakışır şekilde yönetilmesi lazım. THY’nin bugün yeni uçak alımları ile birlikte 38 milyar dolar daha borç yükü altına girmiş bir şirket olarak çok hassas, çok dikkatli davranması gerekirken ne yazık ki bu basireti göremiyoruz” dedi.

“Nasılsa hükümet grevi yasaklar” diye mi düşünüyor

THY’de 15 Mayıs’ta grevin başlayacağını ve grevin en büyük nedeninin de mahkeme kararlarını bile dikkate almadan, sendika ile uzlaşma yoluna da gitmeden, çalışanlarına karşı inatçı ve kabul edilemez bir tutum belirleyen yönetim politikaları olduğunu vurgulayan Oran, “Hepimiz merak ediyoruz, THY bu kadar borç yükü altındayken, THY’nin 1 gün bile durmaya tahammülü yokken,  Sayın Hamdi Topçu neden çalışanların haklarını korumuyor, haksız işten çıkartılan personeli işe almıyor, sendika ile uzlaşma yolunu tercih etmiyor, hem çalışanları hem de THY’yi mağdur ediyor? THY Yönetimi “nasılsa hükümet grevi yasaklar” gibi bir fikre mi güvenerek bu hareketi yapıyor?” dedi.

5 bin kabin memuru işten mi çıkarılacak?

“Sektörden gelen bir diğer bilgi de yaklaşık 5.000 kabin memurunun işten çıkartılacağı ve bu hizmetin de taşeronlaştırılacağı yönünde” ifadesini kullanan Oran, THY yönetiminin planları arasında THY çalışanlarının haklarını daha fazla korumanın değil çalışanlarının emeklerinin daha da heba edilmesi olduğunu kaydetti.

Kritik zamanda Temel Kotil niçin görevden alındı?

CHP’li Umut Oran’ın açıklaması şöyle:

“Şimdi bu kadar kritik bir dönemde, 2 gün sonra grev başlayacakken THY’nin Genel Müdürü Sayın Temel Kotil’in izne çıktığını öğreniyoruz. Acaba Sayın Kotil görevden mi alındı yoksa tatile mi çıktı? 15 Mayıs’ta grev başlamadan hemen önce böyle büyük bir şirketin genel müdürü nasıl ücretli izne çıkar? Şayet Temel Kotil görevinden alındıysa bu kadar kritik bir anda görevden alınmasının anlamı nedir? Böyle bir davranış süreci daha da yönetilemez kılmaktan, krizi derinleştirmekten başka neye yarar?

Nedeni Londra’daki ruj açıklaması mı?

Ticari yaşamın pratikleriyle örtüşmeyen bu istifada umarım, Temel Kotil’in 9 Mayıs 2013’te Londra’da iken yaptığı "Bizim ruj rengiyle ilgili bir problemimiz yok. Ancak nasıl olmuşsa alt seviyedeki yöneticiler bize sormadan böyle bir karar almış. Bildiğiniz üzere Türkiye'de bazıları bu tür konularda biraz hassas” açıklamasının bir etkisi yoktur.

Şimdi ortada büyük bir borç var. THY personelinin mağduriyeti var. THY’nin bir gün bile durmaması gerekirken, kötü yönetim nedeniyle ortaya çıkan bir grev gerçeği var ve THY yönetimi arasında da bir çatışma var. Bütün bunlar da taleplerin geldiği yaz sezonu başında oluyor. Havacılık sektörü açısından çok kritik, çok önemli bir zamanda THY bunu yaşıyor. Türkiye’nin gözbebeği bir kurum kötü yönetim sebebiyle krizlerle karşılaşıyor.

Şimşek duruma el koymalı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in bu duruma hemen el koyması lazım. Merak ediyorum, ortada bu kadar sorun varken nasıl sessiz kalıyor? Türkiye’nin en büyük markalarından, en önemli simgelerinden biri bu kadar kötü yönetilirken harekete geçmesi, sorumluluk alması ve acilen bu sorunlar yumağını çözmesi gerekiyor. Hızla THY çalışanlarının hakları tanınmalı, mağdur edilen personelin mağduriyeti giderilmeli ve bu krize yol açanlar soruşturularak hesap vermeli.

BAKAN DURUMA EL KOYMALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Yalanlasanıza ~ 11 yıl önce
Abi Umut Oran'ın bugüne kadar THY ile ilgili herşey doğru çıktı.Hiçbirini çürütemediler..Bu süreç bittikten sonra Kabin kapıya konacak, taşerona verilecek diyorsa vardır bir bildiği...Eğer yanlış söylüyorsa TV, TV gezen Topçu çıksın kamuoyu önünde açıklasın "Kabinde operasyon ve tasfiye olmayacak." desin.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YANLIZ DEĞİLİZ ~ 11 yıl önce
ADAM GİBİ ADAMSIN UMUT ORAN...BAŞINDAN BERİ THY EMEKÇİSİNİN YANINDA OLDUN...HELAL OLSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 11 yıl önce
Nedense tum yorumlara katilim hep kabinden oluyor,yoksa greve sadece kabin mi cikacak?Diger bolumlerin destegi yoksa kabinin gaza gelerek greve cikmasi demek greve cikanlarin isten atilmasi ve geride kalanlarin haklarinin tirpanlanmasi anlamina gelir.Isverenin de istedigi tam da bu sanirim,kabinin yuksek maliyetinden biran once kurtulmak.Sendika da bu oyuna alet oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekmek ~ 11 yıl önce
ekmek için mücadelenin partisi olmaz da senin ekmeğine göz dikenlerin partisi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
phd (6) ~ 11 yıl önce
şirketin yerinde olsam ilk işim elimdeki bütün parttimeların 15 mayıstaki uçuşlarını alıp nöbet verirdim. Parttimeların uçuşa gideceğini düşünüyorum. Linke tıklayanlar varsa onlara da nöbet verirdim. Linke tıklamayan ve uçuşu olanların hepsini 14 mayısta ya da 15 mayıs 03:00'a kadar yurt dışı yatılara atardım (hepsini ataması imkansız bunu bilyorum ama yapabildiklerini). böylelikle greve katılmasından şüphelendiğim herkesi yurtdışına göndermiş olurum. yurtdışında grev yapamazlar ne de olsa. 03:00'dan itibaren göreve gitmeyen herkesin yerine de nöbete gönderdiğim adamları yollardım. parttimelar ve linke tıklayanlar. muhtemelen operasyonlar 8-10 saat kadar aksamaz. ama eğer operasyonlar aksamaya başlarsa bakanlar kurulundan erteleme kararı aldırırdım. Akıllı bir yöneticinin izleyeceği yol budur. Bunu greve karşı olarak yazmadım. Sendika da thynin ne yapmaya çalıştığını bilsin. içinizden uçuşu alınıp nöbet verilen varsa dediğim doğru çıkıyor demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hımm ~ 11 yıl önce
Bu faşizan anlayışlar gelebileceğin tek yol Hela kapısı..Dikkat et
phd ~ 11 yıl önce
ben bunları thy böyle yapsın diyerek yazmadım. eğer yazıyı okusaydınız sonunda belirtmiştim zaten. bu eğer aklı varsa thy yöneticilerinin yapacağı şeydir. bunu da tüm kabin ekibinin ve sendikanın bilmesini istedim. Zaten çoğunuza rezerv ya da nöbetler verilmiştir. ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Greve karşı değilim amacım greve gidenlerin karşıdaki işverene karşı bir adım önde olmaları.
bölücülük ~ 11 yıl önce
arkadaşlar bu grevi kırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. şimdi strateji değiştirdiler. şu anda amaçları siyasi partiler üzerinden sizleri bölmek. greve destek verenler saedece chplilermiş gibi yapıyorlar. biz kabinde uçarken chpli, akpli,mhpli olarak uçmuyoruz. greve de siyasi düşüncelerimzle gitmiyoruz. benim bir çok akpli arkadaşım da chpli arkadaşımın da canı yanacak eğer bu grev olmazsa. bu işi siyasi bir olaymış gibi göstermeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz. Bu grev bizim geleceğimiz için önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 11 yıl önce
hamdi topcu bize güvenme üzgünüm ama seni yanıltacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYNI ZİHNİYET ~ 11 yıl önce
sendika CHP elele

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cehape ~ 11 yıl önce
bu cehape nin bu zamana kadar ne yararı olduki bu ülkeye şimdi olsun.Bir dikili ağacı varsa göstersin.Sn atilay ayçin beyi alıp bizide kurtasın bari cehape!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikili ağaç ~ 11 yıl önce
örneği vereyim isterseniz, dış borç 2002 de 129 2012 de 336 milyar dolar kamu dış borç 2002 de 64 2012 de 103 milyar dolar özel sektör 2002 de 43 2012 de 226 milyar dolar iç borç stoku 2002 de 155 milyar tl 2012 de 408 milyar tl dış borç 2002 de 102 milyar tl 2012 de 154 milyar tl türkiyenin toplam borcu 1 trilyon tl yaklaşık 630 milyar dolar cari açık 50 milyar, dolardan fazla sıcak para 100 milyar dolar, devlet yatırımı yok, elde olanlar satılmış durumda, dış ticaret açığı 2002 de 10 milyar dolar 2012 de 89 milyar dolar, bu rakamlara göre dikili ağacın olsa ne olur olmasa ne olur, ülke batmış da ağlayanı yok, işte on senelik bilanço, şimdi bu nasıl ödenecek, dikili ağaçları satarak mı ödeyeceksiniz, o da yok zaten, ne var ne yok satıldı.
Akıl,fikir ~ 11 yıl önce
AKP nin ülkemize sağladığı yararlarından sonra bu ülkede başka bir partiye ihtiyaç var mı? bak ne güzel herkesin hakkını hukukunu kolluyorlar? bu kominist HAVA-İŞ hala utanmadan sıkılmadan hak hukuk diyor anlamak imkansız!!! bular bu ülkeyi yıkmaya çalışıyorlar falan filan diye gider de, dostum Allah akıl fikir versin size diyeceğim ama, danıştay başkanı son konuşmasında şöyle diyor " Allah'ın 6-7 milyar kulu var, hep sizimle mi uğraşacak" anladın sen onu kanımca
rlm ~ 11 yıl önce
Greve hayır.Ayçin ağa giderse bu sorun çözülür dostlar..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000