07 Aralık 2013, Cumartesi 22:52:10

BAHADIR ALTAN: "BU ONURLU BİR DURUŞ"!

Hava İş Sendikası'nın 27. Olağan Genel Kurulu'nun bugün ilk oturumunun ardından adı çokça anılan Bahadır Altan bir açıklama yaptı.
  • olmadı ALTAN KAPTAN...ekmeğe yağ sürdünüz..bir daha ömür boyu havaiş i tekrar alamazsınız
  • Bahadır hayatında hangi işi sonuna kadar götürdü,bilen var mı? Hala ona güvenenlere yazık!
  • Yazık yazık yazık... Ne anlatırsanız anlatın, sonuç ne oldu? Sonuç sendika AKP'nin eline geçti. Buna izin veren herkes ihanet içindedir.
  • bahadır altan diyor ki sendikayı tasfşye etme planları var... Ve bahadır altan da delegelerine kongreye katılmamaları yönünde mesajlar atarak tasfiye hareketine önderlik ediyor. muhalefete bak!!! bahadır ALTAN, siz bu kongreye katılmayarak tepki falan göstermiş olmadınız reform hareketini ekmeğine yağ sürdünüz. eğer biraz onurunuz varsa daha fazla birşey söylemeden susar ve başınıza gelecekleri sessiz bir şekilde izler bu arada da belki biraz vicdan muhasebesi yaparsınız, ekmeğine kan doğradığınız 305 ler ve grevcileri düşünerek.
  • Ah bahadir kaptan biz japonyada mi yasiyoruz veya avrupada bu davranisiniz onurlu yorumlansin hakli siniz boyle ne secim olmali nede boyle baski vs bu sartlar icinde yuruyor artik hersey kirli ve cirkin keske mucadelenizi birakmasaydiniz sadece derin dusunen gercekten adaletli demokrat isleyen bir sistemde haklisiniz onurlu bunu kimse anlamaz herkes yukardaki gibi yorar malesef ...
  • Helâl olsun asker kökenli bir pilot olarak bu şirketi bu tiplere bıraktığın için seni tebrik ediyorum. Adam dediğin senin gibi onurlu ve haysiyetli olur ve bu şirketi işverene teslim eder. Kaptanlar hak ettikleri şekilde yonetilirlermis. Hamdi bey bakalım şimdi size ne sürprizler yapacak gazaniz mübarek ola.
  • Ayçin ve Altan'ın iktidar hırsı bizi bugünlere getirmiş bulunuyor, ikiniz de birbirinizden ne eksik ne fazlasınız. İşçi komitesi ve Gökkuşağı uçuş işletmenin oylarını heba etmiş oldular, tam bir başarısızlık örneği sergilediler. Şimdi gelmiş onurlu duruştan bahsediyorsunuz. İşçi komitesi uçuş işletmede kendilerine oy vermiş insanların yüzlerine nasıl bakacak? Asıl onurlu duruşu size verilen oyların arkasında durarak gösterecektiniz. Yanlış insanlarla yola çıkan, yolda yaya kalır. orantısız "duruş" göstereceğinize biraz da orantısız "zeka" gösterseydiniz bu işler bu hale gelmezdi. İstifa etmeyi onurlu duruş sananlar, oylarını kullanmamayı da öyle tanımlamışlar. Kavgadan kaçtınız, uçuş işletme her ne kadar greve katılmayarak bunları hak etse bile Bahadır Altan grevi desteklemeyerek gösterdiği samimiyetsizliği telafi etme şansını aynı hatayı tekrarlayarak yitirdi. Sizinki yaptığınız savaş Meydanını terk etmektir, onurlu duruş savaşmayı gerektirir.
  • Merhabalar yorumların çoğu ortak fikirlerde birleşmişler ama tek isteğim günah keçisi olarak Bahadır kaptan seçilmemeli çünkü bu kararı tek başına alamaz o gözünü karartıp girelim dese bile çoğunluğun kararı esastır bu olaydan tüm gökkuşağı hareketi mensupları hatta onlara güvenerek oy atanlar bile eşit derecede sorumludur.
  • biz size guvendik kaptanim bizi neden yari yolda biraktiniz?bu hareketinizle reformcularin ekmegine yag surdunuz.mevcut sendika zaten bitmisti.bilin ki bize en buyuk kotulugu siz yaptiniz.yazikkk!!
  • Onurlu bir duruş olduğunu iddia edebilmek için ortada bir duruş olması gerekmez mi?

Gökkuşağı Hareketi olarak bu güne kadar gerçekleri bütün çıplaklığıyla, işçiler ve delegelerle paylaştık. Genel Kurulun birinci günü sonunda, aynı sorumlulukla delegelerle birlikte aldığımız kararımızın gerekçesini açıklama ihtiyacı duyuyoruz.

İşveren, Reform Hareketi delegelerini 2 gündür Akgün Otelde konaklatıp ve neredeyse askeri nizamla genel kurula getirip götürürken, Uçuş İşletme ve Teknik delegelerinin katılımını fiilen engellemiştir. Savcılığa intikal eden bu olay, tek başına genel kurulun meşruluğunu yitirme nedenidir. THY yönetiminin ve görevlendirdikleri müdürlerinin işlediği suçların takipçisi olacağız.

Delege seçimlerinin tamamlanmasından sonra THY yönetimi, Reform Hareketinin tek başına çıkaracağı listenin, seçilse de işçilerce benimsenmeyeceğini görerek, kendisine paravan arayışı içinde olmuştur. Bu bağlamda
Gökkuşağı Hareketini buna alet etme yönünde arkadaşlarımıza baskı yapmıştır. Bu baskıların işe yaramadığı noktada da delegelerimize genel kurula katılmaları halinde işten atılacağı yönünde tehditler yoğunlaşmıştır.

Kararlar almak üzere davet ettiğimiz uçuş işletme delegeleriyle, 6 aralık akşamı toplantı halindeyken bile Reform Hareketinden bir "teklif" gelmiştir. Yönetim kuruluna 4 üyeyle katılmamız ve hatta bu 4 kişinin istediği makamı seçmeleri önerilmiştir. Yani 4 Reform, 1 Hat Bakım, 4 Gökkuşağı olmak üzere yönetim kurulu oluşturulacak ve bizler bu kurulda yer almayı kabul edersek delegelerin de genel kurula katılımı mümkün olacaktı! Aynı teklifin İşçi Komitesine de yapıldığını biliyoruz. Kuşkusuz, bu "teklif" yapılırken aynı zamanda delegelerimizi tehdit eden işverenle birlikte oluşturulacak bir sendika yönetiminde yer almamız mümkün değildi.

Bazı arkadaşlarımız, "Reform Hareketinin sendikamızı tümüyle ele geçirmesinin artık kesin olduğu" ve "hiç olmazsa yönetim kısmen işçilerin elinde kalır" gerekçesiyle bu "teklife" taraftar oldular. Ancak delegelerimizin çoğunluğunun görüşü doğrultusunda bu "teklif" reddedilmiştir.

Böylece, işçi iradesinin yansımadığı, meşruluğunu yitirmiş bir genel kurula katılmama, bu kirli oyunda rol almama kararını delegelerle birlikte aldık ve uyguladık. Bunun onurlu bir duruş olduğundan kuşkumuz yoktur.

Sendika yönetimi ilk toplantıda çoğunluğu sağlamayarak kazanılacak 5 gün içinde işverenin yasa dışı tutumunun afişe edilmesini ve delegelerin katılımının önünün açabilirdi. Bunun yerine hala işverenden çok muhalefeti hedef alan bu anlayışın, işçilerin ve sendikanın geleceği gibi bir kaygısının olmadığı çok açıktır. Çünkü herkesin bildiği gibi işverenin sendikayı tümüyle tasfiye etmek gibi bir "B" planı vardır.

Gökkuşağı Hareketi, ilk kurulduğu günden beri iktidara giden her yolu meşru gören bir çizgiyi onaylamamış ve varılacak yerden çok yolculuğun kendisini önemsemiştir. Bu ilkemiz doğrultusunda ne sendika iktidarıyla ne de işverenle işbirliğine girmedik. Bu yolculuk boyunca işçiler içinde, demokratik, şeffaf, temiz sendika idealinin kök saldığını görmek en büyük tesellimizdir. Gökkuşağı Hareketi ilkeleri ve idealinin kişilerden bağımsız olarak işçilerin gönlünde yeşermeye devam edeceğine inanıyoruz.


Bahadır Altan
Gökkuşağı Hareketi Sözcüsü

BAHADIR ALTAN: "BU ONURLU BİR DURUŞ"!

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

DENİZ A. ~ 10 yıl önce
olmadı ALTAN KAPTAN...ekmeğe yağ sürdünüz..bir daha ömür boyu havaiş i tekrar alamazsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bahadır hayatında hangi işi sonuna kadar götürdü,bilen var mı? Hala ona güvenenlere yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takipci ~ 10 yıl önce
Yazık yazık yazık... Ne anlatırsanız anlatın, sonuç ne oldu? Sonuç sendika AKP'nin eline geçti. Buna izin veren herkes ihanet içindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devrim deniz ~ 10 yıl önce
bahadır altan diyor ki sendikayı tasfşye etme planları var... Ve bahadır altan da delegelerine kongreye katılmamaları yönünde mesajlar atarak tasfiye hareketine önderlik ediyor. muhalefete bak!!! bahadır ALTAN, siz bu kongreye katılmayarak tepki falan göstermiş olmadınız reform hareketini ekmeğine yağ sürdünüz. eğer biraz onurunuz varsa daha fazla birşey söylemeden susar ve başınıza gelecekleri sessiz bir şekilde izler bu arada da belki biraz vicdan muhasebesi yaparsınız, ekmeğine kan doğradığınız 305 ler ve grevcileri düşünerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ebru ~ 10 yıl önce
Ah bahadir kaptan biz japonyada mi yasiyoruz veya avrupada bu davranisiniz onurlu yorumlansin hakli siniz boyle ne secim olmali nede boyle baski vs bu sartlar icinde yuruyor artik hersey kirli ve cirkin keske mucadelenizi birakmasaydiniz sadece derin dusunen gercekten adaletli demokrat isleyen bir sistemde haklisiniz onurlu bunu kimse anlamaz herkes yukardaki gibi yorar malesef ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adamın dibisin ~ 10 yıl önce
Helâl olsun asker kökenli bir pilot olarak bu şirketi bu tiplere bıraktığın için seni tebrik ediyorum. Adam dediğin senin gibi onurlu ve haysiyetli olur ve bu şirketi işverene teslim eder. Kaptanlar hak ettikleri şekilde yonetilirlermis. Hamdi bey bakalım şimdi size ne sürprizler yapacak gazaniz mübarek ola.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Derviş ~ 10 yıl önce
Geçmişler olsun... Askeri saflık dinci sermaye kurnazlığı karşısında yine yenilmiş görünüyor. Keşke Ayçin'le anlaşsaydınız. Çalışanın yararına olurdu.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ayçin ve Altan'ın iktidar hırsı bizi bugünlere getirmiş bulunuyor, ikiniz de birbirinizden ne eksik ne fazlasınız. İşçi komitesi ve Gökkuşağı uçuş işletmenin oylarını heba etmiş oldular, tam bir başarısızlık örneği sergilediler. Şimdi gelmiş onurlu duruştan bahsediyorsunuz. İşçi komitesi uçuş işletmede kendilerine oy vermiş insanların yüzlerine nasıl bakacak? Asıl onurlu duruşu size verilen oyların arkasında durarak gösterecektiniz. Yanlış insanlarla yola çıkan, yolda yaya kalır. orantısız "duruş" göstereceğinize biraz da orantısız "zeka" gösterseydiniz bu işler bu hale gelmezdi. İstifa etmeyi onurlu duruş sananlar, oylarını kullanmamayı da öyle tanımlamışlar. Kavgadan kaçtınız, uçuş işletme her ne kadar greve katılmayarak bunları hak etse bile Bahadır Altan grevi desteklemeyerek gösterdiği samimiyetsizliği telafi etme şansını aynı hatayı tekrarlayarak yitirdi. Sizinki yaptığınız savaş Meydanını terk etmektir, onurlu duruş savaşmayı gerektirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Merhabalar yorumların çoğu ortak fikirlerde birleşmişler ama tek isteğim günah keçisi olarak Bahadır kaptan seçilmemeli çünkü bu kararı tek başına alamaz o gözünü karartıp girelim dese bile çoğunluğun kararı esastır bu olaydan tüm gökkuşağı hareketi mensupları hatta onlara güvenerek oy atanlar bile eşit derecede sorumludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
biz size guvendik kaptanim bizi neden yari yolda biraktiniz?bu hareketinizle reformcularin ekmegine yag surdunuz.mevcut sendika zaten bitmisti.bilin ki bize en buyuk kotulugu siz yaptiniz.yazikkk!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grevci ~ 10 yıl önce
Onurlu bir duruş olduğunu iddia edebilmek için ortada bir duruş olması gerekmez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000