10 Ocak 2011, Pazartesi 08:48:45

AZMİN ZAFERİ

Lalin Sabuncuoğlu Janssen, 20 yıl önce öğrenci iken part time olarak çalışmaya başladığı Swiss Air'in Zürih'teki kargo operasyonunun başına getirildi
  • biz ecdad olarak o kadar kapasite ,o kadar potansiyel sahibiyiz ki, THY'de 3 ayda mudur olanlara sasirmamak lazim.bu bacimiz bosuna yorulmus o kadar,yillarini vermis.havacilik nedir ki,3 ayda ogrenirsin hatta piri olursun.yani sadece turkiyedeysen .. bu arada swiss'in ust yonetiminde ki ilk bayan calisan oldugu iddiasida ne kadar dogru acaba??
  • Yorumlar süper valla. Bayılıyorum bu siteye!...
  • ne 2 yılda müdürü yahu 10 aylık,6 aylık ,2 aylık hatta direk müdür olarak başlayanlar var ki yurtdışına tayin olmak için söz verilen torpillilere yurt dışına tayin olanlara AB tarafından uygulanan AB üyesi ülkelere tayin olmak için gereken 9 aylık bekleme süresi unutulmuş o yüzden çoğunun morali bozukmuş!!!! 2-3 aylıklar 9 ayı doldurma peşindelermiş!!! hey gidi thy hey gidi ülkem..
  • yabancıların insana ve eğitime verdıklerı deger acıkca ortada bızde olsa coktan kapı dısı olmustu partıcılıge uymadıgı duzene uymadıgı ıcın bızde...yıllar yıllar oncekı bır sozu hatırlatıp duygulandırdı bu yazı benı acıkca ve o yazıyı paylaşıyorum...''TÜRKİYEDE HİÇBİR BAŞARI CEZASIZ KALMAZ.'' yorum sizin artık bu sozun ustune soz soylemeye gerek varmı sizce?
  • swiss air de cok insafsizmis halbuku THY ni ornek alsalar 2 yilda mudur 5 yilda baskan cikarirlardi 20 yilda ise coktan kapinin onune koyarlardi,gelsinlerde kariyer planlamasi nasil yapilir bizden ogrensinler.bu arada sn.Sabuncuoglu sansliymis staja THY da baslamamis yoksa su anda ya is ariyordu yada evde orgu oruyordu.
Üniversite döneminde Atatürk Havalimanı'ndaki Swiss Air gişesinde part time olarak çalışmaya başlayan Lalin Sabuncuoğlu Janssen, 20 yıl sonra şirketin Zürih'teki merkezinde kargo operasyonunun başına geldi. Janssen, Swiss'in tepe yönetimindeki ilk kadın yönetici oldu.

Lalin Sabuncuoğlu Janssen, üniversite döneminde derslerden arta kalan zamanlarında boş kalmamak için hobisi olan seyahat etmekle ilgili part time bir iş ararken karşısına Atatürk Havalimanı’nda faaliyet gösteren İsviçre'nin bayrak taşıyıcısı havayolu şirketi Swiss Air çıktı. Üniversite eğitiminden sonra buradaki görevine devam eden Janssen, aralıksız çalıştığı 20 yılın sonrasında geçen ay Swiss International Airlines'ın 79 uçağıyla 80 ülkede 150 destinasyona kargo ulaştıran Swiss World Cargo şirketinin Avrupa bölgesinden sorumlu kargo yöneticiliğine getirildi. Janssen, bu özelliğiyle şirketin tepe yönetim kadrosundaki tek kadın olmayı başardı.

Diğer havayolu şirketlerinin kargo bölümlerinin aksine İsviçreli mantığıyla çalıştıklarını anlatan Lalin Sabuncuoğlu Janssen, daha az hacimli fakat para, altın, radyoaktif madde ve organ nakli gibi 'korunması gereken değerli eşyaları' taşıdıklarını belirtiyor.

HER ÜRÜNÜN TAŞIMASI FARKLI
Janssen, bir kadın yöneticinin kargo taşımacılığında görev yapmasının pek alışkın bir durum olmadığını, ancak işini çok sevdiğini anlatıyor. Kargo taşımacılığının çok farklı bir sektör olduğunu belirten Janssen, "Havacılıkta yolcu uçağının altında taşınan ve kargo uçaklarıyla taşınan kargo olarak ikiye ayrılıyor. Biz Swiss International Airlines'ın 79 yolcu uçağının altındaki bölgelerde kargo taşıyoruz. Dolayısıyla son derece limitli ve özel taşımacılık yapıyoruz" diye konuşuyor.

Lalin Sabuncuoğlu Janssen, şöyle devam ediyor: "Dünyadaki en iyi değerli eşya taşımacılığı ve derece bakımından en önemli taşıyıcı biziz. Çünkü bunların hepsi için belirli prosedürlerimiz var. Kasasından koruma şekline, uçağa yüklenişinden indirilişine kadar kendi standartlarımız bulunuyor. Korunması gereken organ, radyoaktif madde, kanser ilaçları gibi şeyler taşıyoruz. 15 derecede fikslemeniz gereken bazı ilaçlar var. Biz taşıdıklarımızı belirli bir konteyner içerisinde, belirli bir sıcaklıkla taşıyoruz.”

“Daha 'niş' taşımacılık için THY ile görüşebiliriz”
THY’nin şu andaki kapasitesi itibarıyla gitgide büyüyen bir şirket olduğuna dikkat çeken Lalin Sabuncuoğlu Janssen, "Özellikle kendi yeni açtıkları ve sürekli artırdıkları yeni pazarlar sayesinde payını sürekli olarak artırdı. Kargoya da önem veriyorlar. Ancak niş bir taşımacılık alanları yok. Hem hacim hem de niş kargoları birlikte alıyorlar. Bazı değerli kargoları taşımak için belirli alanlarda işbirliği yapabiliriz" diye konuşuyor
AZMİN ZAFERİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
biz ecdad olarak o kadar kapasite ,o kadar potansiyel sahibiyiz ki, THY'de 3 ayda mudur olanlara sasirmamak lazim.bu bacimiz bosuna yorulmus o kadar,yillarini vermis.havacilik nedir ki,3 ayda ogrenirsin hatta piri olursun.yani sadece turkiyedeysen .. bu arada swiss'in ust yonetiminde ki ilk bayan calisan oldugu iddiasida ne kadar dogru acaba??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumlar süper valla. Bayılıyorum bu siteye!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne 2 yılda müdürü yahu 10 aylık,6 aylık ,2 aylık hatta direk müdür olarak başlayanlar var ki yurtdışına tayin olmak için söz verilen torpillilere yurt dışına tayin olanlara AB tarafından uygulanan AB üyesi ülkelere tayin olmak için gereken 9 aylık bekleme süresi unutulmuş o yüzden çoğunun morali bozukmuş!!!! 2-3 aylıklar 9 ayı doldurma peşindelermiş!!! hey gidi thy hey gidi ülkem..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yabancıların insana ve eğitime verdıklerı deger acıkca ortada bızde olsa coktan kapı dısı olmustu partıcılıge uymadıgı duzene uymadıgı ıcın bızde...yıllar yıllar oncekı bır sozu hatırlatıp duygulandırdı bu yazı benı acıkca ve o yazıyı paylaşıyorum...''TÜRKİYEDE HİÇBİR BAŞARI CEZASIZ KALMAZ.'' yorum sizin artık bu sozun ustune soz soylemeye gerek varmı sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
swiss air de cok insafsizmis halbuku THY ni ornek alsalar 2 yilda mudur 5 yilda baskan cikarirlardi 20 yilda ise coktan kapinin onune koyarlardi,gelsinlerde kariyer planlamasi nasil yapilir bizden ogrensinler.bu arada sn.Sabuncuoglu sansliymis staja THY da baslamamis yoksa su anda ya is ariyordu yada evde orgu oruyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000