09 Eylül 2020, Çarşamba 08:47:29

Aylar sonra ilk uçuş THY'den

Kovid-19 nedeniyle 17 Mart'tan bu yana durdurulan uluslararas ticari uçuşlar bu akşam Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Amman seferiyle yeniden başlayacak.
Ürdün'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında durdurulan yolcu uçuş seferleri yeniden başlarken, ilk tarifeli ticari yolcu seferi İstanbul'dan başkent Amman'a yapıldı.

Ürdün vatandaşlarının dönüşleri ve kargo uçakları haricinde, 17 Mart'tan bu yana tüm uçuşların durdurulduğu ülkede ticari yolcu uçuşları başladı

Türk Hava Yolları'nın (THY) saat 20.20'de İstanbul Havalimanı'ndan Amman'daki Kraliçe Aliya Havalimanı'na hareket eden TK812 sefer kodlu uçağıyla Ürdün'ün uluslararası uçuşları kabul etmeye başlaması planlanıyor.

Ülkede salgın nedeniyle ticari yolcu seferlerinin durdurulması öncesinde son sefer 17 Mart'ta THY ile yapılırken, önlemlerin tedbirlerin kısmen gevşetilmesiyle birlikte ilk uçuşu da THY düzenliyor.

Ürdün Korona Krizi Operasyon Odası Müdürü Mazin el-Feraya, yerel medya kuruluşlarına yaptığı açıklamada, ilk etapta havalimanına günlük 6 uçağın ineceğini söyledi.

Feraya, Türkiye'nin salgın konusunda güvenli ülkeler arasında bulunduğunu ve gelenler için bir dizi sağlık önleminin alınacağını belirtti.

 

Aylar sonra ilk uçuş THY'den

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000