05 Mart 2010, Cuma 18:14:54

AYJET DLR KURSU AÇIYOR

Türk Hava Yolları ve Sunexpress Havayolları’nın pilot alımlarında DLR testi uygulaması Ayjet uçuş okulunu harekete geçirdi. Ayjet, hem kendi öğrencilerine hem de talep edenlere DLR kursu verecek.
  • Uyanda balığa gidelim demişsin, Seviyeye bak işte kimin boş olduğu ortada okumuşsun ama hala öğrenememişsin Sizin gibilerle değil balığa, Cehenneme bile gidilmez ,oradada zebanin bile yabancısını bulur getirirsiniz kazanın başına, ateş testi yapacaz daha iyi yanıyormuş diye
  • Gunumuzun havcilik Inglizcesi "Diz is di kaptan sipiking" Inglizcesinden oldukca farkli! Acil durumlarda alisilmis kaliplarin disinda konusabilmeniz ve icinde bulundugunuz durumu anlatabilmeniz gerekir!
  • Sunexpress o zaman ingilizce öğretmeni mi işe alıyor...Havacılık ingilizcesi başka birsey genel ingilizce başka birsey..Bunları kontrol eden bir sınav değil.
  • Sun express DLR ini gecmek her babayigidin harci degildir.Sun Express de Lufthansa gibi ciddi bir sirket pay sahibi.DLR a giren 25 kisiden ancak 2 ve ya 3 kisi aliyorlar.Aslinda isin sirri mukemmel ingilizceden geciyor.Ingilizce olan DLR sinavindaki matematik problemlerini ve kisilik testini cok iyi ingilizce bilmeden cevaplamak imkansiz.DLR gecseniz bile en son yapilan mulakatta ana dil gibi ingilizce konusamiyorsaniz asla almiyorlar.O yuzden cebinde 30 bin euro type parasi olmayanlar hemen ne edip ne yapip bu parayi bulsun yoksa her sene yenilemelere devam! Ve ya okul parasi arti 30000 olmayanlar kendine guvenmiyorsa hic baslamasin!
  • birilerine maksadlı mı hizmet ediyorsun diyen vatandaş..Uyan da balığa gidelim.Kendinizle karıştırdırdınız.Milleti keklemekte üstünüze yok.Game Over beyler..Boş yazacağına oku da öğren.gerçi okuyup öğrenirsen, boş olduğunu göreceksin.Acı ama gerçek sistem fakirleri..
  • dlr testleri agirdir. hazirligi da pahali olur. almanyada dlr testlerine hazirlik kurslari icin fiyatlar 1000 ila 2000 euro arasinda degisiyor. kendim kursa gitmedim, ama gidenlerin cogu faydasini gördügünü söylüyorlar. yani ayjet talep olursa iyi para yapar bu isle. tabi bu hazirlik kursu bi ise yararsa...
  • Ya Kardeşim çok güzel sallıyorsun sıfır kaza diye milleti yanıltıyorsun, DLR yapan şirketin bi sürü kazası var daha yeni bitanesinin sonucu mahkemede raporu yayınlanmış airpor'tuda okumuyorsun galiba! hep yaptığın şeyler bizim havacılığımızı kötülemek , gençleride kandırıp onlara yardım edecek gibi hamilik numarası yapıyorsun, Senin uçtuğun ülkede herşey sütlimanmı hiç oradan kötü örnek duymadık orda çalışıp burayı kötülemek yakışıyormu sana.Bir SUSHI dir doğrudur değildir bir olayı herkese mal etmeye çalışıyorsun,Sizin uçtuğunuz ülkede herkes Rahiplikten Rahibeliktenmi geliyor! hiç kötü pilot profili yokmu? Siz bence bu işi maksatlı ve birilerine hizmet ediyorsunuz gibi bir çaba içinde olduğunuz düşüncesi veriyor.Gereğinden fazla bir il
  • Ben Türkiye de de kendimize özgü seçim sistemi olmasından yanayım. Fakat bu yeni sistemin de DLR den çok farklı olabileceğine inanmıyorum. sonuçta ölçülecek bilgi ve yetenek altyapısı alman olsun Türk olsun aynı. Bununla birlikte bu testten geçmenin yaş ilerledikçe zorlaştığı(Özellikle TSK kökenli pilotlar için) unutulmamalı. Biz ile Almanlar arasındaki en büyük fark Almanlar bu sınava ATPL sınavı ile birlikte hazırlanmaya başlıyorlar. Bu nedenle onların DLR den geçme yüzdesi %90 iken bizde %30-40 larda. Bu konudaki eksikliği gidermek açısından AYjet i tebrik ederim. Bu sınavdaki enbüyük tehlike hafife almak ya da tam tersi fazla gözünde büyütmek. Yetenekler de geliştirilebilir. Herkes kendine yetecek kadar çalışmalı...Başarılar...
  • DLR öğrenmeye bakın, gençleri de caydırmayın. Geçmişteki örnekleri gelecekte yaşamayalım.
  • Bu isler "hayirli ucuslar" dilemek gibi kaderci yaklasimlarla cozulemez! Herkes evinin önünü süpürmeye baslarsa belki bir seyler olusmaya baslar! SHGM'nin konusunda yetersiz ve bilgisiz oldugu bilinsede yine de bu dogrultuda birseyler yapilamaz anlamina gelmemeli! "SIFIR KAZA bir dilek degil ulasilmasi gereken bir seviyedir! Pilot okullarinin secme ile pilot alimina baslayip ciddi ve yeterli egitimleri vermesi, Havayolu Sirketlerinin "günü ve sezonu kurtarma" hesaplarini birakip uzun vadeli düsünerek pilot okullarinda egitim goren gencleri desteklemesi, alim öncesi "TORPIL" yerine pilot secmelerine öncelik verip yetenekli gencleri almasi da sirketler seviyesinde altilacak ilk adim sayilabilir!

Avrupa’da özellikle Almanya’da sivil havayolu pilotlarının seçiminde Alman Uzay ve Havacılık Merkezi’nin geliştirdiği DLR testleri uygulanıyor.

Bu testler ile pilotluk için aranan; uzaysal algılama, görsel hafıza, temel fizik kavramları, konsantrasyon, üç boyutlu düşünme, pratik hesaplama, sayısal çözümleme, algılama hızı ve geçici bellek gibi yetenekler ölçülmeye çalışılıyor.

Avrupa’da bu sistemle pilot seçimini yapan şirketlere en önemli örnek ise Lufthansa… Türkiye’de ise  THY ve Lufthansa ile THY ortaklığındaki SunExpress Havayolları pilot seçiminde DLR testlerini uyguluyor.

Türkiye’nin pilot eğitimi konusunda ilk akla gelen okullarından biri olan Ayjet de bu durumu göz önünde bulundurarak DLR  testine girmeyi planlayan pilotlara ve pilot adaylarına, testlere hazırlanarak girmeleri ve yeteneklerini testlerde daha başarıyla yansıtabilmeleri amacıyla DLR hazırlık kursu açıyor.

AYJET DLR KURSU AÇIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Misafir ~ 14 yıl önce
Uyanda balığa gidelim demişsin, Seviyeye bak işte kimin boş olduğu ortada okumuşsun ama hala öğrenememişsin Sizin gibilerle değil balığa, Cehenneme bile gidilmez ,oradada zebanin bile yabancısını bulur getirirsiniz kazanın başına, ateş testi yapacaz daha iyi yanıyormuş diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gunumuzun havcilik Inglizcesi "Diz is di kaptan sipiking" Inglizcesinden oldukca farkli! Acil durumlarda alisilmis kaliplarin disinda konusabilmeniz ve icinde bulundugunuz durumu anlatabilmeniz gerekir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sunexpress o zaman ingilizce öğretmeni mi işe alıyor...Havacılık ingilizcesi başka birsey genel ingilizce başka birsey..Bunları kontrol eden bir sınav değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sun express DLR ini gecmek her babayigidin harci degildir.Sun Express de Lufthansa gibi ciddi bir sirket pay sahibi.DLR a giren 25 kisiden ancak 2 ve ya 3 kisi aliyorlar.Aslinda isin sirri mukemmel ingilizceden geciyor.Ingilizce olan DLR sinavindaki matematik problemlerini ve kisilik testini cok iyi ingilizce bilmeden cevaplamak imkansiz.DLR gecseniz bile en son yapilan mulakatta ana dil gibi ingilizce konusamiyorsaniz asla almiyorlar.O yuzden cebinde 30 bin euro type parasi olmayanlar hemen ne edip ne yapip bu parayi bulsun yoksa her sene yenilemelere devam! Ve ya okul parasi arti 30000 olmayanlar kendine guvenmiyorsa hic baslamasin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birilerine maksadlı mı hizmet ediyorsun diyen vatandaş..Uyan da balığa gidelim.Kendinizle karıştırdırdınız.Milleti keklemekte üstünüze yok.Game Over beyler..Boş yazacağına oku da öğren.gerçi okuyup öğrenirsen, boş olduğunu göreceksin.Acı ama gerçek sistem fakirleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dlr testleri agirdir. hazirligi da pahali olur. almanyada dlr testlerine hazirlik kurslari icin fiyatlar 1000 ila 2000 euro arasinda degisiyor. kendim kursa gitmedim, ama gidenlerin cogu faydasini gördügünü söylüyorlar. yani ayjet talep olursa iyi para yapar bu isle. tabi bu hazirlik kursu bi ise yararsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya Kardeşim çok güzel sallıyorsun sıfır kaza diye milleti yanıltıyorsun, DLR yapan şirketin bi sürü kazası var daha yeni bitanesinin sonucu mahkemede raporu yayınlanmış airpor'tuda okumuyorsun galiba! hep yaptığın şeyler bizim havacılığımızı kötülemek , gençleride kandırıp onlara yardım edecek gibi hamilik numarası yapıyorsun, Senin uçtuğun ülkede herşey sütlimanmı hiç oradan kötü örnek duymadık orda çalışıp burayı kötülemek yakışıyormu sana.Bir SUSHI dir doğrudur değildir bir olayı herkese mal etmeye çalışıyorsun,Sizin uçtuğunuz ülkede herkes Rahiplikten Rahibeliktenmi geliyor! hiç kötü pilot profili yokmu? Siz bence bu işi maksatlı ve birilerine hizmet ediyorsunuz gibi bir çaba içinde olduğunuz düşüncesi veriyor.Gereğinden fazla bir il

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben Türkiye de de kendimize özgü seçim sistemi olmasından yanayım. Fakat bu yeni sistemin de DLR den çok farklı olabileceğine inanmıyorum. sonuçta ölçülecek bilgi ve yetenek altyapısı alman olsun Türk olsun aynı. Bununla birlikte bu testten geçmenin yaş ilerledikçe zorlaştığı(Özellikle TSK kökenli pilotlar için) unutulmamalı. Biz ile Almanlar arasındaki en büyük fark Almanlar bu sınava ATPL sınavı ile birlikte hazırlanmaya başlıyorlar. Bu nedenle onların DLR den geçme yüzdesi %90 iken bizde %30-40 larda. Bu konudaki eksikliği gidermek açısından AYjet i tebrik ederim. Bu sınavdaki enbüyük tehlike hafife almak ya da tam tersi fazla gözünde büyütmek. Yetenekler de geliştirilebilir. Herkes kendine yetecek kadar çalışmalı...Başarılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DLR öğrenmeye bakın, gençleri de caydırmayın. Geçmişteki örnekleri gelecekte yaşamayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu isler "hayirli ucuslar" dilemek gibi kaderci yaklasimlarla cozulemez! Herkes evinin önünü süpürmeye baslarsa belki bir seyler olusmaya baslar! SHGM'nin konusunda yetersiz ve bilgisiz oldugu bilinsede yine de bu dogrultuda birseyler yapilamaz anlamina gelmemeli! "SIFIR KAZA bir dilek degil ulasilmasi gereken bir seviyedir! Pilot okullarinin secme ile pilot alimina baslayip ciddi ve yeterli egitimleri vermesi, Havayolu Sirketlerinin "günü ve sezonu kurtarma" hesaplarini birakip uzun vadeli düsünerek pilot okullarinda egitim goren gencleri desteklemesi, alim öncesi "TORPIL" yerine pilot secmelerine öncelik verip yetenekli gencleri almasi da sirketler seviyesinde altilacak ilk adim sayilabilir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000