29 Ocak 2021, Cuma 10:52:16

Aycı; 'En zor yılımıza şahit olduk'

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Yerdeki yolcu uçaklarının bir kısmını (50 uçak) da 25 filoluk kargoya dahil ettik. Böylece kargodaki potansiyeli fırsata çevirdik' dedi.
  • İşlerden bi haber birsi nasıl neye şahit olabilir?
  • Maalesef 2021 daha zor bir yıl olacak THY için. Umarım hazırsınızdır.
  • Hic bir şey yapamazsınız. Değerli yönetici ve kıymetli devlet yöneticileri sayesinde yemek yiyorsunuz. Beğenmeyen çeker gider amele pazarı adam dolu. Aklı başında olan verilene itimat eder fazlasına göz dikmez.
  • Bizim canimiz patlican mi? Millet turizmden uzak duruyor biz gel gel diyoruz.
  • Boşa giderleri indiriyorsun. Satın alma birimini denetle önde. Normalde 5000$ a alınan komponentlere aynı yıl içinde 600.000$ veren kimmiş araştır. Personelden kısarak bi yere varamazsın. Teknisyen bunu unutmaz...
  • Ilker bey siz bence miyadınızı doldurdunuz. bu nasıl kafa 30 Milyon turıst gelecekmiş miş te miş THY DEN kovulmadıgınıza şaşiriyoruz. olur buyursunlar .zaten ne olduysa sız ve sizingibi düşüncesizlerın yuzunden bu hale düştük .sorumsuz ca MAX 777 leri aldınız şimdi nerede surunuyorlar. ne yalakalık bu.
  • Sayin Ayci pandemi döneminde müdür atamalarin'dan vazgecmedin ..Hikaye Okuma burada
  • Giderlerimiz düştü diyor nasıl düştü havaalanlarında hep gariban işçileri çıkarıp 5-10 bin tl emekli maaşı alanları müdür şef yaparakmı giderleriniz düştü.oka ah aldınızki bu daha iyi günleriniz olur umarım
  • İlker Aycı vatanını sevsen şu şatafata son verirsin.İnsanlar senin lüks içinde gezerken personel maaşlarında yaptığın kesintileri dile getirmenden iğreniyor.THY bitmiş arkadaşlar kimse ne yaptığını bilmiyor.Havalimanını bir grup cemaate emanet etmişsin adamlar dernekle,partiyle daha çok ilgileniyorlar.Thy'de hobi olsun diye çalışıyorlar.Karadeniz'den otobüsle getirdiğin adamları müdür, şef yapmak için diğer insanların hakkını yiyorsun.Kuruma alım oluyor kimse nasıl başvuru yapılacak bilmiyor.Aynı fetonun yaptıkları.Gecen Tgs'de yapılan atamalara baktım %75 Karadeniz'li terfi eden isimler.Bu sistem kusar Sn.Ayci. O pisliğin içinde sizlerde kalacaksınız.Hak yiyorsunuz yarınlar geldiğinde cenazeniz bile ortada kalır bu milletin parasını heba ettiniz diye.Bu millet size sahip çıkmaz.
  • pandeminin başından beri özellikle kargoda dur durak bilmeden çalışan taşeron personelinden haberin varmı içlerinde kaçı covid ten öldü biliyomusun ? HAYIR ! ama isme özel gönderdiğin teşekkür mailini evinde çalışana hatta doğum izninde olana attın sayfa sayfa instagramda paylaşıyolar ! Cok zordu dimi taşeron personele teşekkür etmek !! Hakkımız helal mi acaba ?

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Yerdeki yolcu uçaklarının bir kısmını (50 uçak) da 25 filoluk kargoya dahil ettik. Böylece kargodaki potansiyeli fırsata çevirdik. Pazar payımızı arttırdık. Ayrı bir şirkete dönüştürdüğümüz Turkish Cargo dünyada 6’ncı sıraya yükseldi. Pazar payımız yüzde 5’e çıktı. Dünyadaki her 20 hava kargodan biri Turkish Cargo ile taşınıyor. Tıbbi malzeme taşımada ilk 3’teyiz” şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları (THY) yükselen temposu ile son yıllarda dünyanın dikkatini çeken bir şirket oldu. Yeni havalimanı ile tam yeni uçaklardan, yeni uçuş noktalarından bahsediyorduk ki hayatımıza giren pandemi, deyim yerindeyse herşeyi altüst etti. Aylarca yere çakılı duran uçaklar sadece THY’yi değil dünya havacılık sektörünü derinden sarstı. Dün ekonomi basını ile bir araya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı bu durumu şu sözlerle paylaştı: “En zor yılımıza şahit olduk. Ülkeler kapandı. Bu dönem tarihin en ağır havacılık krizi olarak kayıtlara geçti. Havacılıkta 2003 yılına döndük. Sektör tam 20 yıl geri gitti.”

GİDERLER DÜŞÜRÜLDÜ

Ancak bu kadar kötü bir dönemde THY aldığı tedbirlerle zararı azaltmayı başarmış. Bunun için de diğer global havayolu şirketlerinden farklı bir strataji izlenmiş. İlker Aycı, “İşçi çıkaran ve devletlerden milyarlarca euro yardım alan global havayolu şirketleri gibi yapmadık. Sendikalarla anlaşıp ücretlerde indirime gittik. 66 bine yakın istihdamı bulunan THY, ‘geride hiç kimseyi bırakmamak’ sözünün tam anlamıyla hakkını verdi. Bu süreçte çalışma arkadaşlarımızın tamamıyla yola devam edebilmenin tercihini yaptık. Bu tercihimizi kriz bitene kadar değiştirmeyi düşünmüyoruz. Bu sayede THY, 2020’yi krize girdiği nakde çok yakın bir nakitle kapattı. Yani nakit pozisyosununu güçlü bir şekilde koruduk. Operasyonel anlamda 1. çeyrek haricinde esas faaliyet gelirimiz artı olacak. Bir anla zarar yazan rakiplerimize göre olumlu ayrıştık” dedi.

Giderlerinin yüzde 53 azaldığını ve 1.1 milyar dolarlık tasarruf sağladıklarını belirten Aycı, Avrupa’nın en çok tasarruf yapan şirketi olduklarını söyledi.

Giderlerini azaltan THY’nin gelirini artırmak için de yeni bir stratejiye başvurduğunu belirten Aycı, “Yerdeki yolcu uçaklarının bir kısmını (50 uçak) da 25 filoluk kargoya dahil ettik. Böylece kargodaki potansiyeli fırsata çevirdik. Pazar payımızı artırdık. Turkish Cargo’nun bu dönemde yıldızı parladı. Dünyada 6’ncı sıraya yükseldik. Pazar payımız yüzde 5’e çıktı. Dünyadaki her 20 hava kargodan biri Turkish Cargo ile taşınıyor. Tıbbi malzeme taşımada ilk 3’teyiz. Memleketimize ve dünyaya aşı taşıyoruz. Hergün Çin’den aşı getirebiliriz. Şu ana kadar 9.5 milyon doz taşıdık. 102 ülke ve 167 destinasyonla dünyanın en çok noktasına uçan havayolu biziz. Bu yüzden aşı taşıma konusunda bize geliyorlar. THY dünyaya dağıtılan her aşıya dokunmuştur” diye konuştu. Hava taşımacılığında dünyada yükselen fiyatlar da THY’nin zararının bir ölçüde azalmasını sağlamış. Aycı, ihracatçılara da, en çok uçulan 28 destinasyon için 4.5 milyar dolar mal bedeline denk, 75 bin ton ilave kapasite sağladıklarını belirtti. Aycı, bu sayede gemiler ve TIR’larla taşınan otomotiv parçalarının, deniz mahsüllerinin, çiçeklerin, bazı tarım ürünlerinin hava kargoyla taşınmaya başladığını aktardı. Bu arada Turkish Cargo, THY’nin yüzde 100 iştiraki olarak ayrı bir şirkete dönüşüyor. Yeni şirketin önümüzdeki dönemde daha da büyümesi ve ligde daha üst sıralara çıkması hedefleniyor.

TURİZMDE BEKLENTİ BÜYÜK

Turist sayısının bu yıl 30 milyon ile ikiye katlanmasının beklediğini belirten Aycı, “Tüm hazırlıkları yapıyoruz. İyi bir turizm sezonu geçireceğiz. Alman, İngiliz, Rus ve Ortadoğulu turistler gelecek. Yunanistan sadece aşı olanı alacağını duyurdu. İspanya’nın bu yıl turizmi açmama ihtimali var. İtalya’da da sıkıntı var. Bu durum Türkiye’ye olumlu yansıyacak” diye konuştu. (hürriyet)

Aycı; 'En zor yılımıza şahit olduk'

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

Şahit olduk derken ~ 3 yıl önce
İşlerden bi haber birsi nasıl neye şahit olabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik A.Ş ~ 3 yıl önce
Maalesef 2021 daha zor bir yıl olacak THY için. Umarım hazırsınızdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen bu u unutmazcılar ~ 3 yıl önce
Hic bir şey yapamazsınız. Değerli yönetici ve kıymetli devlet yöneticileri sayesinde yemek yiyorsunuz. Beğenmeyen çeker gider amele pazarı adam dolu. Aklı başında olan verilene itimat eder fazlasına göz dikmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye ~ 3 yıl önce
Bizim canimiz patlican mi? Millet turizmden uzak duruyor biz gel gel diyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 3 yıl önce
Boşa giderleri indiriyorsun. Satın alma birimini denetle önde. Normalde 5000$ a alınan komponentlere aynı yıl içinde 600.000$ veren kimmiş araştır. Personelden kısarak bi yere varamazsın. Teknisyen bunu unutmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taner ~ 3 yıl önce
Ilker bey siz bence miyadınızı doldurdunuz. bu nasıl kafa 30 Milyon turıst gelecekmiş miş te miş THY DEN kovulmadıgınıza şaşiriyoruz. olur buyursunlar .zaten ne olduysa sız ve sizingibi düşüncesizlerın yuzunden bu hale düştük .sorumsuz ca MAX 777 leri aldınız şimdi nerede surunuyorlar. ne yalakalık bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Security ~ 3 yıl önce
Sayin Ayci pandemi döneminde müdür atamalarin'dan vazgecmedin ..Hikaye Okuma burada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kertenkele ~ 3 yıl önce
Giderlerimiz düştü diyor nasıl düştü havaalanlarında hep gariban işçileri çıkarıp 5-10 bin tl emekli maaşı alanları müdür şef yaparakmı giderleriniz düştü.oka ah aldınızki bu daha iyi günleriniz olur umarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taka61 ~ 3 yıl önce
İlker Aycı vatanını sevsen şu şatafata son verirsin.İnsanlar senin lüks içinde gezerken personel maaşlarında yaptığın kesintileri dile getirmenden iğreniyor.THY bitmiş arkadaşlar kimse ne yaptığını bilmiyor.Havalimanını bir grup cemaate emanet etmişsin adamlar dernekle,partiyle daha çok ilgileniyorlar.Thy'de hobi olsun diye çalışıyorlar.Karadeniz'den otobüsle getirdiğin adamları müdür, şef yapmak için diğer insanların hakkını yiyorsun.Kuruma alım oluyor kimse nasıl başvuru yapılacak bilmiyor.Aynı fetonun yaptıkları.Gecen Tgs'de yapılan atamalara baktım %75 Karadeniz'li terfi eden isimler.Bu sistem kusar Sn.Ayci. O pisliğin içinde sizlerde kalacaksınız.Hak yiyorsunuz yarınlar geldiğinde cenazeniz bile ortada kalır bu milletin parasını heba ettiniz diye.Bu millet size sahip çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıkılsaydı ~ 3 yıl önce
Karadenizlilerle doldugundan bu halde şirket
Sn AYCI ~ 3 yıl önce
pandeminin başından beri özellikle kargoda dur durak bilmeden çalışan taşeron personelinden haberin varmı içlerinde kaçı covid ten öldü biliyomusun ? HAYIR ! ama isme özel gönderdiğin teşekkür mailini evinde çalışana hatta doğum izninde olana attın sayfa sayfa instagramda paylaşıyolar ! Cok zordu dimi taşeron personele teşekkür etmek !! Hakkımız helal mi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000