12 Şubat 2013, Salı 11:00:00

ATÜ'DEN SIRADIŞI TANITIM GECESİ!

ATÜ Duty-Free, çalışanlarının kıyafetlerini bir yıllık bir çalışmayla yeniledi...
  • Atlasjet'in Hostesleriyle yarışır ATÜ'nün kızları ;)
  • Tek kelimeyle SUPER olmuş.Tebrikler...
  • dünya görüşü icin uzaklara bakmak gerekmez yanınıza bakın yeter umarım THY yönetimi bunları görüp fikirleri değişir.
  • Vizyoner farkı ;)
  • Umarım THY na örnek teşkil eder.

ATÜ çalışanlarının yeni kıyafetlerine  dünyaca ünlü Türk tasarımcı Hakan Yıldırım imza attı. İstanbul Modern’de düzenlenen iş ve sanat dünyasının katıldığı gecede, ATÜ çalışanları Tan Sağtürk’ün sanat danışmanlığında gerçekleştirdikleri dans performanslarıyla yeni kıyafetlerini tanıttı.

İstanbul Modern’de düzenlenen tanıtım gecesine Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu,TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTUR Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdürrahim Albayrak, ünlü balet Tan Sağtürk’ün yanısıra iş ve sanat dünyasından birçok davetli katıldı.
Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran THY üniformalarının ardından dün gece yeni üniformaları tanıtan ve özellikle çalışanların fikirlerinin alındığı kıyafetleri Tan Sağtürk’ün danışmanlığında dans kareografisiyle tanıtan ATÜ personeli geceye katılanları adeta mest etti. Gecede ATÜ çalışanları yeni kıyafetleriyle  ünlü koreograf Tan Sağtürk’ün sanat danışmanlığını yaptığı bir dans performansı sergiledi.

Yeni üniformalar hakkında bilgi veren ATÜ Duty-Free Genel Müdürü Ersan Arcan “Gümrüksüz mağaza işletmeciliğinde Türkiye’nin lider markası ATÜ, kuruluşundan bu yana müşteri memnuniyetini odağına alıyor. Misafirlerimize en geniş ürün gamını sunarak kaliteli bir alışveriş  deneyimi yaşatmak üzere çalışıyoruz. Bu çabamızın en önemli parçasıysa çalışanlarımız. Müşterilerimizin memnuniyetinin çalışanlarımızın mutluluğuna bağlı olduğunu biliyoruz. Kendilerini rahat, güvende ve şık hissedecekleri kıyafetler tasarlamak üzere yola çıktık ve bu alandaki en önemli isimlerle çalıştık” dedi.

Bugün 19 ülkede 48 havalimanında, 179 Travel Value/Duty Free mağazasını işleten Gebr. Heinemann Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Claus Heinemann, “TAV-ATÜ ile 12 yıldan bu yana devam eden başarılı bir ortaklığımız var. Küresel ekonomik krizin üstesinden de başarıyla geldik ve hâlâ bu büyük ortaklıkta ilerleme  kaydediyoruz. Bu, Almanya ve Türkiye arasında çok değerli bir işbirliği örneğidir. Türkiye’nin gelişmesini de yakından takip ediyoruz ve çok etkileyici buluyoruz. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yürütülen duty-free işi Avrupa’nın ortalama büyüme hızından çok daha ileride bir noktada yer alıyor” dedi.

Beş ülkede sekiz havalimanında faaliyet gösteren ATÜ, geçen yıl Şubat ayında başlattığı çalışma için dünyaca ünlü Türk modacı Hakan Yıldırım’la işbirliği yaptı. Yıldırım, çalışanların görüşleri doğrultusunda altı farklı görev tanımı için altı farklı kıyafet tasarladı. Kıyafetlerin şık ve konforlu olması için kumaş ve renk seçimine kadar her konu göz önüne alındı. Yeni tasarımlar yaklaşık bin ATÜ çalışanı tarafından giyilecek.

ATÜ personel kıyafetleri tasarımındaki ana renge, ATÜ Duty Free’nin kurumsal rengi olan narçiçeği tonundaki kırmızıdan esinlenilerek karar verildi. Kumaşın içeriğinde bulunan yüzde 58 koton personelin uzun saatler çalışma ortamında terlemeyi önleyen bir faktör olarak göze çarpıyor. Yüzde 37 polyester ise kırışıklığı önlüyor ve kolay ütü sağlıyor. Yüzde 5 likra,  personelin uzun saatler süresince rahat hareket edilebilmesi için kumaşa esneklik veriyor. Yurt içi ve yurt dışı tüm operasyon çalışanları için kullanılan elbise ve ceket kumaşının uzunluğu yaklaşık 4500 metreyi buluyor.

ATÜ çalışanları yeni üniformalarını farklı bir sunumla ilk kez tanıttı. Sanat danışmanlığını Tan Sağtürk’ün, sanat yönetmenliğini ise Özlem Demir Paçacı’nın yaptığı projede ATÜ çalışanları Tan Sağtürk ve ekibi tarafından özel bir eğitime alındı. Üç hafta süren eğitimin sonunda ATÜ çalışanları profesyonel dansçılarla aynı sahneyi paylaştı.

Foto galeri için aşağıdaki resme tıklayınız...

©AirportHaber
 

ATÜ'DEN SIRADIŞI TANITIM GECESİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Anıl ~ 11 yıl önce
Atlasjet'in Hostesleriyle yarışır ATÜ'nün kızları ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 11 yıl önce
hiç sanmam. Atlasjet'in hostesleri bir adım önde bu sektörde :)
... ~ 11 yıl önce
Tek kelimeyle SUPER olmuş.Tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 11 yıl önce
dünya görüşü icin uzaklara bakmak gerekmez yanınıza bakın yeter umarım THY yönetimi bunları görüp fikirleri değişir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırat ~ 11 yıl önce
Vizyoner farkı ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örnek ~ 11 yıl önce
Umarım THY na örnek teşkil eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000