21 Nisan 2009, Salı 15:54:29

ATSO'dan THY'ye çağrı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türk Hava Yolları (THY)'ndan Antalya'dan dünyanın önemli kentlerine tarifeli sefer düzenlemesini istedi.
  • ANTALYA HAVALİMANINI YILIN 7-8 AYINDA ÖZELLİKLEDE YAZ MEVSİMİNDE GORMEDEN AHKAM KESENLERE HAYRET EDİYORUM. AYT THY NİN BELKİDE ZARAR ETMEDEN BAŞLAYACAĞI DÜNYADAKİ TEK ANA ÜS OLABİLİR. DİKKAT HAT DEĞİL ANA ÜSLERDEN BİRİ. İSTANBULU BİLE GEÇEBİLİR 8-10 YILDA
  • kahire-izmir arasi seferler koyacakmis egypt air yani potansiyeli görup görememe arasindaki fark bu.thy bugune kadar coktan baglamaliydi antalya'yi belli metropollere.nurettin dogan isvec
  • van minüt olmaz van minüt orası bi kerem chp li oldu artık ikincisi fetuş ne der önce bi bakalım rantabl mantabl hikaye...sanki haritada yerini bulamayacağınız yeni hatlar açıldığında rantabllığa bakıldıda...
  • havacilik global rekabetin acimasizca ve kiyasiya yasandigi bir ortamda thy sizin sirketiniz olsaydi verimli ve karli olup olmayacagi belli olmayan operasyonlar yaparmiydiniz?
  • Yerinde olmayan bir talep ve serzeniş. Her uçuşa kaç tane yolcu çıkacak, maliyetinin altından nasıl kalkılacak, hesabı yapılmış mı da isteniyor.
  • THY'NİN NE İŞİ VAR ORALARDA? YOKTAN VAROLAN, NE ZOR ŞARTLARLA TÜRKİYE VE DÜNYADA YERİNİ ALMAYA ÇALIŞAN TÜRKİYE ÖZEL HAVAYOLU ŞİRKETLERİ ÖNCE 3-5-10 YOLCUYLA UÇSUN SONRA DOLDURSUN UÇAKLARI YOLCUYLA, BAKTILAR PARA VAR THY ONDAN SONRA BİRDE BALKANLAR-JET KURSUN UÇSUN ORAYA GÜZEL OLUR. THY DÜNYADAKİ YERİNİN NE OLDUĞUYLA DEĞİL ÖZEL SEKTÖR'LE KENDİ MANTIĞI ARASINDA HAREKET ETMEKTEN SIRA BAYRAK TAŞIMAYA GELEMİYOR MAALESEF.

Antalya'dan direkt tarifeli sefer yetersizliğinin kongre, golf, sağlık ve kültür turizminin gelişmesini engellediğini ileri süren Budak, "Yurtdışından direkt tarifeli seferlerin artırılması için THY'den destek bekliyoruz. Kimsenin kuşkusu olmasın Antalya'nın potansiyeli tarifeli seferlerde uçakları doldurur." dedi. 

THY Antalya Satış Müdürü Ömer Durna, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'a yeni göreve seçilmesinden dolayı nezaket ziyaretinde bulundu. ATSO Başkanı Budak, Antalya - Moskova tarifeli seferlerinin başarısına işaret ederek, THY'den Londra, Paris ve Cenevre gibi Avrupa'nın ve dünyanın önemli kentlerine de tarifeli seferler düzenlemesi talebinde bulundu.

THY'nin bazı hatlarda bir süre fedakarlık etmesi gerektiğini ifade eden Budak, "Türk Hava Yolları'nın sadece kar endeksli olmasını düşünemiyorum. Bazı hatlarda bir süre fedakarlık edilebilir. THY sadece yolcu taşımıyor, bayrak taşıyor. ATSO olarak milli havayolumuza her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

THY'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Durna ise, Antalya'nın performansının giderek arttığını, THY'nin en yeni ve donanımlı uçaklarını buraya tahsis ettiğini söyledi. THY'nin yan kuruluşu olan ve iç hat seferleri yapan Anadolu Jet'in birinci yılını doldurduğunu belirten Durna, Antalya'dan Rusya'nın başkenti Moskova'ya her gün tarifeli sefer düzenlendiğini, doluluk anlamında bu uçuşların son derece başarılı olduğunu kaydetti.

THY Antalya Satış Müdürü Ömer Durna, ziyaretin anısına ATSO Başkanı Budak'a THY'nin 'Antalya' isimli uçağının maketini hediye etti.

ATSO'dan THY'ye çağrı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
ANTALYA HAVALİMANINI YILIN 7-8 AYINDA ÖZELLİKLEDE YAZ MEVSİMİNDE GORMEDEN AHKAM KESENLERE HAYRET EDİYORUM. AYT THY NİN BELKİDE ZARAR ETMEDEN BAŞLAYACAĞI DÜNYADAKİ TEK ANA ÜS OLABİLİR. DİKKAT HAT DEĞİL ANA ÜSLERDEN BİRİ. İSTANBULU BİLE GEÇEBİLİR 8-10 YILDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kahire-izmir arasi seferler koyacakmis egypt air yani potansiyeli görup görememe arasindaki fark bu.thy bugune kadar coktan baglamaliydi antalya'yi belli metropollere.nurettin dogan isvec

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
van minüt olmaz van minüt orası bi kerem chp li oldu artık ikincisi fetuş ne der önce bi bakalım rantabl mantabl hikaye...sanki haritada yerini bulamayacağınız yeni hatlar açıldığında rantabllığa bakıldıda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havacilik global rekabetin acimasizca ve kiyasiya yasandigi bir ortamda thy sizin sirketiniz olsaydi verimli ve karli olup olmayacagi belli olmayan operasyonlar yaparmiydiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yerinde olmayan bir talep ve serzeniş. Her uçuşa kaç tane yolcu çıkacak, maliyetinin altından nasıl kalkılacak, hesabı yapılmış mı da isteniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY'NİN NE İŞİ VAR ORALARDA? YOKTAN VAROLAN, NE ZOR ŞARTLARLA TÜRKİYE VE DÜNYADA YERİNİ ALMAYA ÇALIŞAN TÜRKİYE ÖZEL HAVAYOLU ŞİRKETLERİ ÖNCE 3-5-10 YOLCUYLA UÇSUN SONRA DOLDURSUN UÇAKLARI YOLCUYLA, BAKTILAR PARA VAR THY ONDAN SONRA BİRDE BALKANLAR-JET KURSUN UÇSUN ORAYA GÜZEL OLUR. THY DÜNYADAKİ YERİNİN NE OLDUĞUYLA DEĞİL ÖZEL SEKTÖR'LE KENDİ MANTIĞI ARASINDA HAREKET ETMEKTEN SIRA BAYRAK TAŞIMAYA GELEMİYOR MAALESEF.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000