02 Aralık 2013, Pazartesi 14:08:48

ATİLAY AYÇİN'NDEN GENEL KURUL MESAJI!

Türk Hava Yolları’nda devam eden greve, Sendika Güç Birliği Platformu’ndan destek geldi. Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü önünde 15 Mayıs’tan beri devam eden Hava İş grevine destek veren Sendikal Güç Birliği Platformu ve Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin bir basın açıklamasında bulundu.
  • Kavi1907 sayın başkan bn bir thy emeklisi olarak şirkete 88 yılında ğirdim sen 91 yılında adnan özcandan devraldığin sene bunlar sendiks ağası diyerek şeçim aldın o vakit şindi sen ağa olmuyormusun başkan artık bırak bu işi çekil köşene ya ğençlere bırak başkan be
  • Pos bıyığın, megafonun, 400 liralık tişörtün ve derimodun hepsi güzel bir mazi olacak. Bu çırpınışlarının nedeni toplu olarak yaptığınız rakı-balık masraflarını çebinizden karşılayacak olmanız.
  • Grevdeki 400 kabin personelinin akibeti ne olacak? Sertifikaları düştü bilindiği üzere.. Big boss eğitim planlatmayacagım, unutsunlar thy den ekmek yok artık onlara diyormuş. Bu insanlar anayasal hakkarını kullandılar. Vatan haini gibi gösterilmeye calışılıyorlar. Adaleti fiziken yavaslatmış emellerinize alet etmiş olabilirsiniz ama er geç tecelli edecek. Hepsinden öte, ahirette kime sıgınacaksınız bakalım? Aldıgınız ahlar, yediğiniz kul hakları ile işiniz zor...!!!
  • 192 değil greve çıkalı 203 gün oldu bugün
  • Siyasi görüşünü sendikamızın içine sokan zihniyeti görmek istemiyoruz.İşçi ve reform birleşerek atilay agayı sandıga gönmenin zamanı gelmiştir.Biraz gurur olur insanda,anlayan anladı.
  • Ötekileri için yönetim masrafları karşılıyor diyorsunuz. Peki ya sizin masraflar? Cebinizden vermiyorsunuz herhalde. İşçinin maaşından kesilen aidatlarla ucuz kahramanlık yapmayın.
  • İlk fotoğraftaki kare her şeyi özetliyor işçi bahane siyaset şahane. kaldır kızım elini daha yukarı kaldır.sendika mı siyasi parti mi belli değil sendika daha profesyonel olmalı işçinin hakkını savunmalı. siyasetle işi olmamalı,idolojiyle işi olmamalı
  • Delegeler kimseyi düşünmüyorsanız kendinizi düşünün ne tüm arkadaşlarını ucuz bir pazarlıkla satan işçi birliği ne grevdeki işçinin yanına birgün bile ugramamış gökkuşağı ne de şirket demek olan reform sizi kurtarır sözleşmeniz değiştiğinde .....
  • Ayçin saltanatı bitiyor,şükürler olsun.Yaşasın işçi birligi.
  • Önce 305 sonra bizi bu duruma düşüren sendikaya yazıklar olsun. -305 onur diyosunuz ya , Tk ya gidip 305 bizim sorumluluğumuz ben istifa ediyorum 305 i geri al onurunu gösterse idiniz. Size dedilerki geri alırım ama içlerinde birkaç ateşli kişi var onları almam. Kurunun yanında yaşı yakmasaydınız kalan sağlarla mahkeme mücadelesi verse idiniz 305 aile yanmasaydı. - ki zaten grev yasağına tepki bir gecede alınmış böyle amatör bir karar olmamalıydı. Hindistanda bir havacılğa grev yasağı getirilmiş olup, başka yollardan hak arayışıyla 2 ay sonra grev yasağı kaldırılmış. Önce başka çareler arasa idiniz. - ...ve tüm bu olaylar olmasaydıda sizin yanlışlarınıza , grevcileri kurban etmemiş olsaydınız. - Sizin 25 yıllık rahatlığın verdiği fevri kararlarınızın masum kurbanları 305 ve biz grevcileriz.

Türk Hava Yolları’nda devam eden greve, Sendika Güç Birliği Platformu’ndan destek geldi. Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü önünde 15 Mayıs’tan beri devam eden Hava İş grevine destek veren Sendikal Güç Birliği Platformu ve Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin bir basın açıklamasında bulundu.

Hafta sonu yapılacak seçimli Olağan Genel Kurulun bir sınav niteliği taşıdığını ifade eden Atilay Ayçin; ‘552 gündür 305 arkadaşımızla direnişimiz, 192 gündür de grevimiz devam ediyor. Hava İş Sendikası hedef olarak seçilmiş durumda. Bizim üzerimizden sendikacılık anlayışına bir mesaj verilmek isteniyor. Bu anlamda şunu söylemek istiyorum ki, bu kadar zamandır sendikacılık yaşamımda ben böyle bir delege seçimi görmedim, yaşamadım. Muhalif grubun tüm masraflarını Türk Hava Yolları karşılamıştır. Böyle bir muhalefetle karşı karşıyayız. Üyelerin birçoğu seçtiği delegeyi tanımıyor, yönetici odaları ikna ve işkence odasına dönmüş durumda. Tüm bunlara rağmen bu ablukayı kıracağız’ dedi.

Delegelerin masraflarının THY yönetimi tarafından karşılandığına vurgu yapan Ayçin, ‘Hangi sendikanın Genel Kurul öncesinde işveren delegeler için özel otel tutmuştur? THY yönetimi, Genel Kurulda’ki ilk günkü konuşmalardan etkilenmemeleri için delegeleri otellerde tutup, sadece ikinci gün oy kullanmaları için otelden çıkarıp sonra da geldikleri illere geri gönderecektir. Biz inanıyoruz ki insanlar vicdanlarıyla hareket edip, onurlu bir mücadele gösteren sendikasına sahip çıksın’ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Basın İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya ise; ‘Yaklaşık 134 ülkede örgütlü 22 milyon üyesi olan Küresel Sendikal İttifakı’nın İstanbul’daki toplantısından geliyorum. Onların size bir mesajı var; Onlar, işçinin seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasına karşı olduğunu ve anti demokratik uygulamalarla ilgili durumları dünyadaki birçok üyelerle paylaşacaklarını ve yanınızda olduklarını söylediler’ dedi.

Son olarak açıklamalarda bulunan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Sendikal Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Öztaşkın; ‘Biz seçimlere müdahil olunduğu için, Hava İş Sendikası üyelerinin özgür iradelerine ipotek konulmaya çalışıldığı için ve delegelerin yönlendirilmeye çalışıldığı için buradayız. Bir kez daha, hem direnişinize, hem grevinize hem de Atilay Ayçin’in yanında olduğumuzu göstermek için buradayız’ şeklinde konuştu.









ATİLAY AYÇİN'NDEN GENEL KURUL MESAJI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kavi1907 sayın başkan bn bir thy emeklisi olarak şirkete 88 yılında ğirdim sen 91 yılında adnan özcandan devraldığin sene bunlar sendiks ağası diyerek şeçim aldın o vakit şindi sen ağa olmuyormusun başkan artık bırak bu işi çekil köşene ya ğençlere bırak başkan be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pos bıyığın, megafonun, 400 liralık tişörtün ve derimodun hepsi güzel bir mazi olacak. Bu çırpınışlarının nedeni toplu olarak yaptığınız rakı-balık masraflarını çebinizden karşılayacak olmanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km1 ~ 10 yıl önce
Allah aşkına bu ne biçim bir yorum ya
değmez ~ 10 yıl önce
gerçekten bu ne biçim yazı yahu utanıın
Demokrat ~ 10 yıl önce
Grevdeki 400 kabin personelinin akibeti ne olacak? Sertifikaları düştü bilindiği üzere.. Big boss eğitim planlatmayacagım, unutsunlar thy den ekmek yok artık onlara diyormuş. Bu insanlar anayasal hakkarını kullandılar. Vatan haini gibi gösterilmeye calışılıyorlar. Adaleti fiziken yavaslatmış emellerinize alet etmiş olabilirsiniz ama er geç tecelli edecek. Hepsinden öte, ahirette kime sıgınacaksınız bakalım? Aldıgınız ahlar, yediğiniz kul hakları ile işiniz zor...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grevci ~ 10 yıl önce
192 değil greve çıkalı 203 gün oldu bugün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Siyasi görüşünü sendikamızın içine sokan zihniyeti görmek istemiyoruz.İşçi ve reform birleşerek atilay agayı sandıga gönmenin zamanı gelmiştir.Biraz gurur olur insanda,anlayan anladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sizin Masraflar? ~ 10 yıl önce
Ötekileri için yönetim masrafları karşılıyor diyorsunuz. Peki ya sizin masraflar? Cebinizden vermiyorsunuz herhalde. İşçinin maaşından kesilen aidatlarla ucuz kahramanlık yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nobele aday yorum ~ 10 yıl önce
algın ve mukayese yeteneğin harika... kimlerle uğraşıyoruz canım benim ya .
crew ~ 10 yıl önce
yazılmış en saçma ve komik yorum adam kendi mevcut sendikasından karşılayacak elbet dışardan gelmiş bir adayın işverenle ne maddi ne manevi bağı olmamalı bunu söylemek yazmak gereksiz...elbette o aidatlar alınacak tis e dahil olmak sendikalı olmak beleş değil heralde
foto ~ 10 yıl önce
İlk fotoğraftaki kare her şeyi özetliyor işçi bahane siyaset şahane. kaldır kızım elini daha yukarı kaldır.sendika mı siyasi parti mi belli değil sendika daha profesyonel olmalı işçinin hakkını savunmalı. siyasetle işi olmamalı,idolojiyle işi olmamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fotoya ~ 10 yıl önce
siyaset yapıyor dediğin o kız thy çalışanı ve grevde.thy yönetimi işçiye,işçi sendikasına karşı gücünü iktidardan alıyor,işyerinde grev varken anayasaya aykırı personel alıyor,sendika seçimi var seçimde kendi adamlarımız yani siyaset yapan bakan yeğeni cemaatin genç birlik vakfı başkanı reform gelirse tis istediğimiz gibi imzalanır diyor, mahkemeler gün vermiyor siyasetin kralını thy yapıyor sen sendika siyasete karışmasın diyorsun.
grevci ~ 10 yıl önce
Delegeler kimseyi düşünmüyorsanız kendinizi düşünün ne tüm arkadaşlarını ucuz bir pazarlıkla satan işçi birliği ne grevdeki işçinin yanına birgün bile ugramamış gökkuşağı ne de şirket demek olan reform sizi kurtarır sözleşmeniz değiştiğinde .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ayçin saltanatı bitiyor,şükürler olsun.Yaşasın işçi birligi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bırak bu işleri ~ 10 yıl önce
işçi birliği dediğin grevdeyken hamdi topçu ile görüştükten sonra grevi bırakıp sendikacılığa soyunan,uçuş işletmede reform kazanamayacağı için ortaya çıkan ve hamdi bey talimatı ile görevini tamamlayan arkadaşlarını yarı yolda bırakan insanlarmı kurtaracak thy işçisini
katılıyorum ~ 10 yıl önce
ayçin saltanatı bitiyor. aylık bin liraya çalışırsınız hepiniz. hak ettiğinizi yaşayacaksınız.
Sendika ~ 10 yıl önce
Önce 305 sonra bizi bu duruma düşüren sendikaya yazıklar olsun. -305 onur diyosunuz ya , Tk ya gidip 305 bizim sorumluluğumuz ben istifa ediyorum 305 i geri al onurunu gösterse idiniz. Size dedilerki geri alırım ama içlerinde birkaç ateşli kişi var onları almam. Kurunun yanında yaşı yakmasaydınız kalan sağlarla mahkeme mücadelesi verse idiniz 305 aile yanmasaydı. - ki zaten grev yasağına tepki bir gecede alınmış böyle amatör bir karar olmamalıydı. Hindistanda bir havacılğa grev yasağı getirilmiş olup, başka yollardan hak arayışıyla 2 ay sonra grev yasağı kaldırılmış. Önce başka çareler arasa idiniz. - ...ve tüm bu olaylar olmasaydıda sizin yanlışlarınıza , grevcileri kurban etmemiş olsaydınız. - Sizin 25 yıllık rahatlığın verdiği fevri kararlarınızın masum kurbanları 305 ve biz grevcileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000