25 Ocak 2013, Cuma 09:59:04

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA İŞ MAKİNALARI ÇALIŞIYOR

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan park sonunun önüne geçmek için “Teneke Mahallesi” olarak bilinen alanın taşınması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
  • Haraç mezat birilerine devredilecek evler alışveriş merkezi uçuş okulları ve diğer şirketlerin talebi doğrultusunda havayollarının ofisleri olacak hezarfen ve corludaki uçuş okulları Atatürk'e çekilecek. Daha da anlatmama gerek yok sanırım.. Birileri zengin olacak kısacası..
  • Bu şirketlerin taşınma sırasında ki zararları kim karşılayacak ? Şirketler belirtilen yerde kurulduktan sonra mı geçecek, personel bekleyecek mi cevabı aranan bir sürü ayrtın var.
  • SANIRIM THY YENI KARGO ANTREPOSUNU BU BOLGEYE YAPIYOR MEVCUT YER YETERLİ DEĞİL ÇÜNKÜ HELE CUMA GÜNLERİ SAATLERCE SIRA VE KARMASA
  • bir tarafta 3. havalimani yapilacak deniyor. diger tarafta da hala AHL'ye yatirim yapiliyor. teneke mahallesindeki yikilan binalar yerine tahsis edilen yerlerdeki binalari sirketler kendileri karsilayacaklar ama bir sure sonra AHL'ye ne olacagini kimse bilmiyor. bu bilinmemezlikle kim nasil yatirim yapsin AHL'ye?

Atatürk Havalimanı apronunda bulunan havayolu şirketlerinin teknik ünitelerinin, Havaş ve Çelebi Handling firmalarının yanı sıra Prima  Aviation gibi MRO firmalarının da bulunduğu alanın boşaltılması ve uçaklara park alanı açılması için çalışmalara hız verildi.

AirportHaber’in edindiği bilgilere göre; Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından uzun süredir üzerinde fikir yürütülen Atatürk Havalimanı’ndaki park sorununa çözüm için THY Genel Müdürlüğü’nün yanında bulunan arazi ve OnurAir Technic ile DHL binasının hemen yan tarafında bulunan E-5’e yakın arazi üzerinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Arazilerdeki kot farkının kapatılmasından sonra Teneke Mahallesi’ndeki şirketlerin iki taraftan kendilerine en uygun noktayı seçmesi bekleniyor.

Öte yandan çalışmaların tamamlanmasından sonra boşalacak mevcut alanla ilgili projelerin hazırlanması ve yapılacak ölçümlerin ardından yaklaşık 15-20 uçaklık park alanının açılması planlanıyor. Projenin, İstanbul’a yeni yapılacak havalimanının konuşulduğu şu günlerde yoğun uçuş trafiğiyle sürekli gündeme gelen Atatürk Havalimanı’na rahat bir nefes aldıracağı düşünülüyor.

DHMİ tarafından uzun süre önce gündeme getirilen ve park sorununa çözüm olması beklenen çalışmaların ilk gündeme geldiği tarihlerde şirketler tarafından pek sıcak karşılanmamıştı. Başlatılan çalışmalar sonrası şirketlerin nasıl bir tavır takınacağı ise belirsizliğini koruyor.



TENEKE MAHALLESİ MEVCUT YERİ



ÇALIŞMALARIN YAPILDIĞI ALAN (1)



ÇALIŞMALARIN YAPILDIĞI ALAN (2)











 ©AirportHaber.com ÖZEL 

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA İŞ MAKİNALARI ÇALIŞIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

:)) ~ 11 yıl önce
Haraç mezat birilerine devredilecek evler alışveriş merkezi uçuş okulları ve diğer şirketlerin talebi doğrultusunda havayollarının ofisleri olacak hezarfen ve corludaki uçuş okulları Atatürk'e çekilecek. Daha da anlatmama gerek yok sanırım.. Birileri zengin olacak kısacası..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KY ~ 11 yıl önce
Bu şirketlerin taşınma sırasında ki zararları kim karşılayacak ? Şirketler belirtilen yerde kurulduktan sonra mı geçecek, personel bekleyecek mi cevabı aranan bir sürü ayrtın var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY YENİ ANTREPO ~ 11 yıl önce
SANIRIM THY YENI KARGO ANTREPOSUNU BU BOLGEYE YAPIYOR MEVCUT YER YETERLİ DEĞİL ÇÜNKÜ HELE CUMA GÜNLERİ SAATLERCE SIRA VE KARMASA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. ~ 11 yıl önce
bir tarafta 3. havalimani yapilacak deniyor. diger tarafta da hala AHL'ye yatirim yapiliyor. teneke mahallesindeki yikilan binalar yerine tahsis edilen yerlerdeki binalari sirketler kendileri karsilayacaklar ama bir sure sonra AHL'ye ne olacagini kimse bilmiyor. bu bilinmemezlikle kim nasil yatirim yapsin AHL'ye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolha ~ 11 yıl önce
yeni havalimanının yapılacağı tarihe çok var.thy filosuna yeni uçaklar katılıyor.diğer havayolları seferler artırıyor.park sorunu daha da büyüyecek hatta facialar yaşanabilir bile trafik oğunluğu çok.bu önlem yetmez ama sonuçta bir önmlemdir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000