24 Şubat 2015, Salı 15:26:00

ATATÜRK HAVALİMANI'NA EK TERMİNAL

Atatürk Havalimanı’nda kapasite büyütme çalışmaları kargo binasının yıkılıp terminale dahil edilme çalışmalarıyla kısa bir süre sonra başlayacak.
  • Zamanında bir pist daha eklenseydi şuraya şimdiye uçmuştu. Uçaklar olması gerekenden daha az aralıklarla iniyor. Kaza olmuyor diye riske atıyorlar, laz kafası resmen
  • Yürü babam yürü zaten o taraftaki son körükler çok uzaktı şimdi daha ileriye de yapıyorlar, yürüyen yol bantlarını ihmal etmeseler bari.
  • Yaa kardeşim körük yapıcan da o yolcu oraya gelene kadar neler çekecek bunu kimse hesaba katmıyo ekipler bile zar zor geliyorlar 226ya o yüzden çevre düzenlemesi Şart..yolcu pasaporttan oraya yürümemeli
  • Bu insaattan anladigimiz kadariyla 3. meydan icin en az 5 sene daha beklenecek...
  • Öncelikle taksi yollarını yapın. D yolunda 112 körük karşısı uçaklar resmen off road yapıyor. F yolunun da pek farkı yok. Her yer FOD dolu
  • Binayı yıkmaya başladılar ama Cargo Gümrük hala o binadaki odasında. Uçuş ekipleri inşaat çalışmasının içinden imza atmaya gidiyor. Kazaya davet çıkarılıyor.
  • A 380 diyen arkadaş,yeni kargo terminal binası inşaatı baslamadan önce bu kararlar coktan alındı verildi. A380le alakası bile yok. Ordaki işletmeler DHMİ müdürüne ne kiyaklar geçtiğini ne ben bilirim ne de sen yada bi başkası bilebilir. Düşün shgm denetime gelsin istanbul boğazında bi tekne turu Otel masraflari herseyin karsilarsin hadi ordan ufaktan da cebine üç beş kuruş atarsin denetimden geçersin. Neler gördük de neyse diyelim.
  • 3. hava limanına ne gerek var, ahl genişletilsin diyecek sazanları bekliyoruz. Hadi bakalım..
  • 3. Havalimanına gerek yok ama sizin gibi Ankara ve Izmiri üvey evlat görüp ve milleti yurtdışına uçmak için Istanbul a mahkum edersen tabi en istenmeyen koşullarda THY eli kolu bağlı hale gelir. Kapasite yetmez. Ee napacağız dersen(iz) Lufthansa ve SAS a bakabilirsiniz. Asıl çözüm yenihavalimanından ziyade 3-4 hub a uçuşları dağıtmak.
  • 1Lden yolcu alabilcesmi
Atatürk Havalimanı’nda kapasite büyütme çalışmaları kargo binasının yıkılıp terminale dahil edilme çalışmalarıyla kısa bir süre sonra başlayacak.
 
İstanbul’a yapılacak 3. Havalimanı hizmete girene kadar Atatürk Havalimanı’ndaki yoğunluğu azaltma çalışmaları da hız kesmiyor.
 
Uçak park alanlarının yanı sıra, terminal ve apron çalışmaları devam ederken, meydan için çok önemli bir alana sahip olan kargo terminali çalışmaları kısa bir süre içerisinde başlayacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) yer teslimi yapmasının ardından başlayacak olan inşaatta şu sıralar THY hurdaları toplama çalışmalarını yürütüyor.
 
DIŞ HATLARA DAHİL EDİLECEK, 6 KÖPRÜ YAPILACAK
 
Atatürk Havalimanı’nı büyütme projesi kapsamında önümüzdeki günlerde yıkılacak olan kargo terminali, çalışmaların tamamlanmasının ardından dış hatlar terminaline dahil edilecek ve söz konusu alana 6 köprü (körük) inşa edilecek. 
 
Hem terminal içindeki yolcu yoğunluğuna hem de aprondaki uçak yoğunluğuna çözüm için başlatılacak çalışmalar kapsamında inşa edilecek köprülerin, büyük gövdeli uçaklara hizmet vereceği öğrenildi.
 
Kargo terminalinin dış hatlara dahil edilmesiyle meydandaki sıkışıklığın önüne geçilmesi hedeflenirken, uçaklar için yapılacak olan köprüler de aprondaki bekleme süresini kısaltacak.
 
Birkaç gün içinde başlaması planlanan çalışmaların yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.







©AirportHaber
ATATÜRK HAVALİMANI'NA EK TERMİNAL

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Zamanında bir pist daha eklenseydi şuraya şimdiye uçmuştu. Uçaklar olması gerekenden daha az aralıklarla iniyor. Kaza olmuyor diye riske atıyorlar, laz kafası resmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 9 yıl önce
Yürü babam yürü zaten o taraftaki son körükler çok uzaktı şimdi daha ileriye de yapıyorlar, yürüyen yol bantlarını ihmal etmeseler bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yaa kardeşim körük yapıcan da o yolcu oraya gelene kadar neler çekecek bunu kimse hesaba katmıyo ekipler bile zar zor geliyorlar 226ya o yüzden çevre düzenlemesi Şart..yolcu pasaporttan oraya yürümemeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
applestore ~ 9 yıl önce
Bu insaattan anladigimiz kadariyla 3. meydan icin en az 5 sene daha beklenecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Öncelikle taksi yollarını yapın. D yolunda 112 körük karşısı uçaklar resmen off road yapıyor. F yolunun da pek farkı yok. Her yer FOD dolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
9559 ~ 9 yıl önce
Binayı yıkmaya başladılar ama Cargo Gümrük hala o binadaki odasında. Uçuş ekipleri inşaat çalışmasının içinden imza atmaya gidiyor. Kazaya davet çıkarılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
A 380 diyen arkadaş,yeni kargo terminal binası inşaatı baslamadan önce bu kararlar coktan alındı verildi. A380le alakası bile yok. Ordaki işletmeler DHMİ müdürüne ne kiyaklar geçtiğini ne ben bilirim ne de sen yada bi başkası bilebilir. Düşün shgm denetime gelsin istanbul boğazında bi tekne turu Otel masraflari herseyin karsilarsin hadi ordan ufaktan da cebine üç beş kuruş atarsin denetimden geçersin. Neler gördük de neyse diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fh ~ 9 yıl önce
3. hava limanına ne gerek var, ahl genişletilsin diyecek sazanları bekliyoruz. Hadi bakalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth a ~ 9 yıl önce
3. Havalimanına gerek yok ama sizin gibi Ankara ve Izmiri üvey evlat görüp ve milleti yurtdışına uçmak için Istanbul a mahkum edersen tabi en istenmeyen koşullarda THY eli kolu bağlı hale gelir. Kapasite yetmez. Ee napacağız dersen(iz) Lufthansa ve SAS a bakabilirsiniz. Asıl çözüm yenihavalimanından ziyade 3-4 hub a uçuşları dağıtmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
1Lden yolcu alabilcesmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000