29 Haziran 2014, Pazar 11:45:11

'ATATÜRK HAVALİMANI GİBİ ŞEHİRLE ÇEVRELENMEYECEK'

Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi ve İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının konsorsiyum şirketlerinden Limak Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, yeni havalimanı yolcu kapasitesini, hesaplanandan biraz daha fazla düşündüklerini ve çalışmaları buna göre yaptıklarını söyledi...
  • Cevap yazana cevaben Babanızın hayrınamı yapıyorsunuz bu yatırımı Agzınızın suyu akıyor hesap yaparken yolcu başına duty free den kaç kalır acaba Her uçaktan kaç para park alırım yanaştır körügü Al parayı AHl ilk ihaledekinin ın katına ikinci ihalede verildi Sen e ne demek oluyor bi düşün varsa Hadi buda kapak olsun sana
  • Tav havalimansız yeni havalimanı işletilmez
  • Geçen gün Nihat Özdemir'in sözleri vardı internette: "Üçüncü havalimanının yapılacağı yer bataklık çıktı" diye. Bataklık çıkar tabi, orada irili ufaklı gölcükler de var, çünkü orası su havzası. İstanbul'un su kaynakları kurutulacak maalesef.
  • Hangi kene 20 milyar tl yatirim yaparak yasiyor... Ne kadar cahilsin ceske ol....n. Adamlar dunyanin en buyuk havalimanini yapacaklar kene gibi para kazanacaklar diyorsun yaw..... Ne oluyor yawwwwww
  • Bu ulke adam gibi bir ulke olsaydi ihaleye fesat karistirmaktan, evrakta sahtecilige kadar birsuru olayda adi gecen boyleleri isadami olup da boyle ihaleleri alamazlardi ve cikip da ahkam kesemezlerdi !!!
  • müdürü mustafa idare eder orayı. uzak ya,kimse görmez.
  • Kazasız, belasız biran önce bitirin. Uçak sesinden kurtulalım....
  • Aynen katılıyorum.Sabiha Gökçen i daha düzeltemediniz.Bu kapasite ile. Yeni Havalimanını nasıl yöneteceksiniz.?.ISG içler acısı. :-(( Yeni Havalimanında gümlersiniz.ATIL duruma sokarsınız.Dünya ya rezil edersiniz bizi. Gülerler ..çları ile. Önce SAW daki eksikliklerinizi tespit edin,ondan soran bu taşın altına eliniz koyun. Siz bu işi yapamazsınız bu zihniyetlerle..
  • Sizlere Güveniyoruz. Yolunuz açık olsun. OG
  • THY kazansin biz kene gibi kan emelim demek istiyor acikca...

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir, Akşam gazetesinden Funda Özkan'la yaptığı söyleşide İstanbul'a yapılacak yeni havalimanı ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Özdemir, yeni havalimanı için beklenen 150 milyon yolculuk kapasitenin üzerine çıkılması durumuna karşın, planlarını ona göre hazırladıklarını belirterek; "2012’de 131 milyon yolcu vardı. Türkiye 2013’de 150 milyon yolcuya ulaştı. 76 milyonu iç hat yolcusu, 74'ü de dış hat. 70 milyonu İstanbul havalimanlarını kullandı. 2023’de de Sivil Havacılık 350 milyon yolcu öngörüyor. İstanbul’un yeni havalimanını 25 yıl işleteceğiz ve inşaat da fazlar halinde yapılacak. 150 milyon yolcu olacak diyorduk ama her senaryoyu düşündüğümüzden dolayı ki buna THY’nin büyümesi de dahil, şu an 240 uçak, 400 uçağa çıkmayı hedefliyorlar. Dolayısıyla biz senaryomuzu 150 milyonu aşıp, 180 milyona, hatta 200 milyona çıkacak yolcu sayısına göre yapmamız lazım. Büyümeye açık olmamız gerekiyor. Kaldı ki, Sabiha Gökçen’de de böyle oldu, biz başladığımızda 3 milyon yolcu vardı, 7'inci yılda 25 milyona ulaşıyoruz. Türkiye çok hızlı büyüyor. İç hat yolcusu artıyor, THY sayesinde transit yolcu denilen Türkiye için yeni bir kavram çıktı. Dış hat yolcusu artıyor. Biz de her türlü senaryoya açık planlama yapıyoruz" dedi.

Yeni havalimanının Atatürk Havalimanı gibi zaman şehrin ortasında kalmayacağına da değinen Özdemir; "Çok iyi planlama yapılıyor. Biz havalimanını master plana koyuyoruz, devlet de tüm ulaşım yollarını, metrosunu, hafif raylı sistemlerini organize ediyor. Atatürk Havalimanı’na göre 7.5 kat daha büyük araziden söz ediyoruz. Şehir tarafından sıkıştırılmış bir havalimanı olmayacak" dedi.

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir, yeni havalimanının ilk fazını 2018 yılında açmayı düşündüklerini ancak Başbakan Erdoğan'ın verdiği tarihe göre planlamalarını öne çektiklerini söylerken, yeni havalimanı inşaatının fazlar halinde yapılacağını ve 29 Ekim 2017’de 90 milyon yolcu kapasiteye hizmet verecek terminali ve üç pisti açacaklarını belirtti.

'ATATÜRK HAVALİMANI GİBİ ŞEHİRLE ÇEVRELENMEYECEK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Yaw yawwwww .... ~ 10 yıl önce
Cevap yazana cevaben Babanızın hayrınamı yapıyorsunuz bu yatırımı Agzınızın suyu akıyor hesap yaparken yolcu başına duty free den kaç kalır acaba Her uçaktan kaç para park alırım yanaştır körügü Al parayı AHl ilk ihaledekinin ın katına ikinci ihalede verildi Sen e ne demek oluyor bi düşün varsa Hadi buda kapak olsun sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tav havalimansız yeni havalimanı işletilmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mete ~ 10 yıl önce
Geçen gün Nihat Özdemir'in sözleri vardı internette: "Üçüncü havalimanının yapılacağı yer bataklık çıktı" diye. Bataklık çıkar tabi, orada irili ufaklı gölcükler de var, çünkü orası su havzası. İstanbul'un su kaynakları kurutulacak maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaaa ~ 10 yıl önce
mete sen nekadar boş konuşuyosun..sırf yazmak için yorum yapmak için yorum yapıyosun..
Kene ~ 10 yıl önce
Hangi kene 20 milyar tl yatirim yaparak yasiyor... Ne kadar cahilsin ceske ol....n. Adamlar dunyanin en buyuk havalimanini yapacaklar kene gibi para kazanacaklar diyorsun yaw..... Ne oluyor yawwwwww

Yanıtla

Kalan karakter 1000
off beee ~ 10 yıl önce
ya bi anlamadan dinlemeden atıp tutuyosunuz ki cahillik bile değil.dünyanın en buyuk havalimanı olmayacak.. Şu an itibariyle boyle gorunuyor, ancak bittiğinde baska sehirlerde ne olur bilmiyoruz. Ayrıca 150 milyon kapasiteli terminal 2019-20 gibi hizmete girecek. O zamana kadar kim ne yapar bilinmez..
yaww bak ~ 10 yıl önce
seni gidi sermaye seven ilk ahl ihalesinin 5 kati ikinci ihaleye verildi anla ne kadar kazandiklarini
! ~ 10 yıl önce
Bu ulke adam gibi bir ulke olsaydi ihaleye fesat karistirmaktan, evrakta sahtecilige kadar birsuru olayda adi gecen boyleleri isadami olup da boyle ihaleleri alamazlardi ve cikip da ahkam kesemezlerdi !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otel ~ 10 yıl önce
müdürü mustafa idare eder orayı. uzak ya,kimse görmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kazasız, belasız biran önce bitirin. Uçak sesinden kurtulalım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tek ~ 10 yıl önce
HAYDİ HAYIRLISI TÜRKİYE
AHL ve SABİHA-İSG ~ 10 yıl önce
Aynen katılıyorum.Sabiha Gökçen i daha düzeltemediniz.Bu kapasite ile. Yeni Havalimanını nasıl yöneteceksiniz.?.ISG içler acısı. :-(( Yeni Havalimanında gümlersiniz.ATIL duruma sokarsınız.Dünya ya rezil edersiniz bizi. Gülerler ..çları ile. Önce SAW daki eksikliklerinizi tespit edin,ondan soran bu taşın altına eliniz koyun. Siz bu işi yapamazsınız bu zihniyetlerle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sizlere Güveniyoruz. Yolunuz açık olsun. OG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
old gun ~ 10 yıl önce
THY kazansin biz kene gibi kan emelim demek istiyor acikca...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000