04 Nisan 2009, Cumartesi 15:07:55

Atatürk Havalimanı alarma geçti

ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda alınan güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı.
  • sabiha gokcene insin.. burda işimiz gucumuz var kac gundur o gun ne yapacagımı dusunuyorum..butun hava kara yaya trafigi felc olacak
  • geliyosa gelsin yoksa gelmesin bu kadar mı muhtacız??
  • nedir bu arkadaşım sanki adam gökten inmiş nedir bu ya onlar bizim genel kurmayımıza yaptıgı hakarete bu cvp cok guzel...
  • ya azda su apronda calısanları dusunun ya bukadar zulum yapılmaz...
  • BİZ MİSAFİRPERVER BİR ÜLKEYİZ AMA BU KADARIDA EV SAHİBİNE ZULÜM DEĞİLMİDİR?

Sarı alarm boyutundaki önlemler kapsamında, Obama'nın gidiş ve gelişi sırasında Atatürk Havalimanı tamamen uçakların iniş ve kalkışına kapatılacağı, limanda cep telefonlarının devre dışı kalacağı öğrenildi.

Obama'yı taşıyan Air Force One'nın İstanbul'a gelişi öncesi ve sonrasında havalimanının 10'ar dakika süreyle hava trafiği iniş ve kalkışlara, kara trafiğinin de giriş ve çıkışlara kapatılacağı belirtildi.

Obama'nın gelişi öncesi terminalde 'sarı alarma' geçilirken, kritik noktalarda izleme görevleri arttırıldı. Pazartesi günü bu alarm seviyesinin bir üst düzey olan 'kırmızı alarm'a çıkartılması bekleniyor.

Limandaki önlemler kapsamında cep telefonlarının da Obama'nın gidiş ve gelişi sırasında çalışmayacağı bildirildi.

Atatürk Havalimanı girişinde bulunan ana yol güvenlik noktasında araçlar polisler tarafından didik didik aranırken, yine Aksaray-Atatürk Havalimanı metro hattının havalimanı girişinde bekleyen polisler burada Genel Bilgi Tarama (GBT) uygulaması yapıyor.

Obama'nın Atatürk Havalimanı'na inişinden kısa bir süre önce ve havalimanından ayrılana kadar havalimanına araç giriş ve çıkışına izin verilmeyecek. Bu yüzden o saatlerde havalimanını kullanacak olan yolcuların ulaşım için metroyu kullanması tavsiye edildi.

Öte yandan, Obama'yı koruma görevinde kullanılacak ve olası bir durumda ulaşımını sağlayacak askeri helikopterler dün gece İstanbul'a getirildi. Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait bir nakliye uçağıyla gece geç saatlerde Atatürk Havalimanı'na getirilen helikopterler Türk Hava Yolları'nın teknik bakım hangarına çekildi. Demonte bir halde getirilen helikopterlerin monte çalışmalarına başlandı.

THY teknik bölümünde çalışan personel de sıkı aramalardan geçirilerek havalimanına alındı.

Atatürk Havalimanı alarma geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
sabiha gokcene insin.. burda işimiz gucumuz var kac gundur o gun ne yapacagımı dusunuyorum..butun hava kara yaya trafigi felc olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
geliyosa gelsin yoksa gelmesin bu kadar mı muhtacız??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nedir bu arkadaşım sanki adam gökten inmiş nedir bu ya onlar bizim genel kurmayımıza yaptıgı hakarete bu cvp cok guzel...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya azda su apronda calısanları dusunun ya bukadar zulum yapılmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BİZ MİSAFİRPERVER BİR ÜLKEYİZ AMA BU KADARIDA EV SAHİBİNE ZULÜM DEĞİLMİDİR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000