18 Mart 2013, Pazartesi 12:31:05

'ARTIK ANA OYUNCU BİZİZ'

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin rakiplerine göre yüzde 30 daha ucuz hizmet verdiğini belirterek, "Avrupa'da bilet fiyatı olarak en uzuz hava yolu şirketiyiz" dedi...
  • thy bu torpilli rizelilerle ana oyuncu değil olsa olsa oduncu olur...
  • Temel Kotil in maasi 20 milyar, cahil cahil konusma, ocak ayinda ikramiyesi ile beraber 60 milyar almisti o kadar
  • Ucuza bilet satmak ovunulecek birsey degil mi? Istese herkes mi yapar? Sen ve senin gibi kisilerin bir arkadasimizin da dedigi gibi harbiden profesyonel yardima ihtiyaciniz var. Gel, cok basit bir mantik ile halledelim durumu, istese herkes yapar dedigin sirketler neden yapmiyorlar peki? Thy nin doluluk orani yuzde 75 80 arasinda idi yanlis hatirlamiyorsam, bu orani bulabilen sirket cok cok nadirdir, bulanlar da thy gibi biletleri ucuz tutuyorlardir emin ol ki. Peki neden ucuz tutuyorlar sence? Yuzde 60 dolulukla 200tl olacagina yuzde 80 dolulukla 150 lira yapilirsa o extra gelen yuzde 20 lik orandan 200 tl de kar ettikleri paradan fazla kar ediyorlardir. Elbette bunun daha bircok nedeni vardir ama cok basit bir mantikla bile hersey halledilebiliyor
  • THY'den her hafta mesaj geliyor skytrax'te oyunuzu bize verin diye. Bunun neresi bagimsiz, nerede objektiflik. Lufthansadan da mil uyeligim var, Air France'dan da hic bir zaman boyle mesajlar almiyorum.Kaytan biyiklilar orada burada Avrupa'nin en iyi ucan restorani secildik vs vs diye bagiriyor. Tamam gelisim soz konusu, bunu inkar eden yok ama profesyonel olun.
  • Onu yaptik. Bunu yaptik, ucuz bilet sattik DEGIL! Nasil yaptin, tek basina mi? Çalisanlar mutlumuydu? Huzurlumuydu? Üzerlerinde baski varmiydi? Onlari da ödüllendirdinmi?Çalisma temposundan memnunlarmiydi? Yolculari memnun etmek için ellerinden geleni yaptilarmi? Lutfen kabin ekipleri muhtesem yilbasi mailini hatirlasin! Çok sasirmistim....Okuduktan sonra o gün moralimiz sifir a düstü....
  • kum havuzunda oynamaya devam edin
  • kesinlikle en ucuzu thy.istanbul ukr. odessa 900 tl.600 km uzaklık.yakıta ve ikramın üzerine altın tozu döküyolar galiba.
  • En ucuz nasıl olunuyor tabiki anadolujet ardından thy uçaklarında sunexpress ekiplerini uçurarak.
  • Su habere bile gelip kendi icindeki kini kusmaya calisan arkadaslar, sizin hastaliginiz cok derin, kesinlikle profesyonel yardima ihtiyaciniz var, gidin bir doktora gorunun en kisa zamanda. Hakli oldugun noktalar olur elestirirsin biz de takdir ederiz ama boyle bir haberde gelip hala sacma sapan suclamalar yapmak, buna ancak yuh denir, o yuzden yuh sizlere, sizin gibi kafalara.
  • 1. En ucuza bilet satmak övünülecek birşey değil. İstese bunu herkes yapar. Önemli olan en ucuza satmadan o bileti satmak. 2. Doğudaki torpil, adam kayırma, ahbap çavuş ilişkileri THY 'de var fakat batıdaki kurumsallaşma malesef yok. Keşke olsa.

Air Transport News Dergisi seçici kurulu, uluslararası hava yolu şirketlerinin büyümesini baz alarak yaptığı değerlendirme sonucunda, yılın en iyi hava yolu şirketi ödülüne (2013 Air Transport News Awards) THY'yi layık gördü.

Montreal'de düzenlenen ödül törenine katılan Temel Kotil, Kanada'dan dönüşünde açıklamalarda bulundu.

"Rakiplerimize göre, yüzde 30 daha ucuz hizmet veriyoruz"

THY'nın sürekli büyüdüğünü vurgulayan Kotil, "Avrupa pazar payını, bu yıl 3'üncülükle kapattık. Ödülün ana kaynağını oluşturan şey de bu sürekli gelişimdir. Yüzde 3-4 olan pazar payımızı 13'e çıkardık. Karımız çok ciddi rakamlara ulaştı. Bu ödülü verirken buna bakıyorlar" diye konuştu.

THY'nin 221 noktaya uçtuğunu hatırlatan Kotil, Afrika'nın dünyaya THY ile bağlandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'yı Orta Doğu'ya bağlayan da biziz. Avrupa'yı Asya'ya bağlamada, en iyi 2. şirket konumundayız. İki yıl arka arkaya Avrupa'nın en iyi hava yolu seçildik. Avrupa'da bilet fiyatı olarak en ucuz hava yolu şirketiyiz. Rakiplerimize göre, yüzde 30 daha ucuz hizmet veriyoruz ve servis kalitemizi sürekli geliştiriyoruz. İstanbul'un bir turist merkezi olmasına katkıda bulunuyoruz. Kalitemiz, bilet fiyatlarıyla ters orantılıdır. Kaliteli bir şirketin pahalı olmasına gerek yok. Bilet fiyatlarımız düşük olsa da kalitemiz yüksek."

"2020'de 370 uçağımız olacak"

THY'nin, dünya pazarında kendine yer açtığını ve ana oyuncu olduğunu belirten Kotil, şöyle konuştu:

"2020 hedefimiz günde 2 bin sefer yapmak ve yolcu sayımızı da 2 katına çıkarmaktır. Şu anda sefer sayımızı 3 katına çıkardık. 300 seferden bin sefere yükselttik. Bunu 2 bin sefere taşıyacağız. Yolcu sayısını, 10 milyondan 46 milyona çıkardık, bunu da 2 katına getireceğiz. Yolcu sayımız, yılda aşağı yukarı yüzde 20 artıyor. 2020'de 370 uçağımız olacak. Şu anda 211 olan uçak sayımız, yıl sonunda 235 olacak. Ciromuzla da Türkiye'de ikinci grubuz."

Kotil, THY'nin "Batı gibi kurumsal, Doğu gibi duygusal" hizmet anlayışının bu ödülü getirdiğini söyledi.

'ARTIK ANA OYUNCU BİZİZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

oduncu ~ 11 yıl önce
thy bu torpilli rizelilerle ana oyuncu değil olsa olsa oduncu olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
'THY' yazan ~ 11 yıl önce
Temel Kotil in maasi 20 milyar, cahil cahil konusma, ocak ayinda ikramiyesi ile beraber 60 milyar almisti o kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
'yorum' yazana ~ 11 yıl önce
Ucuza bilet satmak ovunulecek birsey degil mi? Istese herkes mi yapar? Sen ve senin gibi kisilerin bir arkadasimizin da dedigi gibi harbiden profesyonel yardima ihtiyaciniz var. Gel, cok basit bir mantik ile halledelim durumu, istese herkes yapar dedigin sirketler neden yapmiyorlar peki? Thy nin doluluk orani yuzde 75 80 arasinda idi yanlis hatirlamiyorsam, bu orani bulabilen sirket cok cok nadirdir, bulanlar da thy gibi biletleri ucuz tutuyorlardir emin ol ki. Peki neden ucuz tutuyorlar sence? Yuzde 60 dolulukla 200tl olacagina yuzde 80 dolulukla 150 lira yapilirsa o extra gelen yuzde 20 lik orandan 200 tl de kar ettikleri paradan fazla kar ediyorlardir. Elbette bunun daha bircok nedeni vardir ama cok basit bir mantikla bile hersey halledilebiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Dost ~ 11 yıl önce
THY'den her hafta mesaj geliyor skytrax'te oyunuzu bize verin diye. Bunun neresi bagimsiz, nerede objektiflik. Lufthansadan da mil uyeligim var, Air France'dan da hic bir zaman boyle mesajlar almiyorum.Kaytan biyiklilar orada burada Avrupa'nin en iyi ucan restorani secildik vs vs diye bagiriyor. Tamam gelisim soz konusu, bunu inkar eden yok ama profesyonel olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalisan ~ 11 yıl önce
Onu yaptik. Bunu yaptik, ucuz bilet sattik DEGIL! Nasil yaptin, tek basina mi? Çalisanlar mutlumuydu? Huzurlumuydu? Üzerlerinde baski varmiydi? Onlari da ödüllendirdinmi?Çalisma temposundan memnunlarmiydi? Yolculari memnun etmek için ellerinden geleni yaptilarmi? Lutfen kabin ekipleri muhtesem yilbasi mailini hatirlasin! Çok sasirmistim....Okuduktan sonra o gün moralimiz sifir a düstü....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
had, canım ~ 11 yıl önce
kum havuzunda oynamaya devam edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly1 ~ 11 yıl önce
kesinlikle en ucuzu thy.istanbul ukr. odessa 900 tl.600 km uzaklık.yakıta ve ikramın üzerine altın tozu döküyolar galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 11 yıl önce
En ucuz nasıl olunuyor tabiki anadolujet ardından thy uçaklarında sunexpress ekiplerini uçurarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh artik ~ 11 yıl önce
Su habere bile gelip kendi icindeki kini kusmaya calisan arkadaslar, sizin hastaliginiz cok derin, kesinlikle profesyonel yardima ihtiyaciniz var, gidin bir doktora gorunun en kisa zamanda. Hakli oldugun noktalar olur elestirirsin biz de takdir ederiz ama boyle bir haberde gelip hala sacma sapan suclamalar yapmak, buna ancak yuh denir, o yuzden yuh sizlere, sizin gibi kafalara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 11 yıl önce
1. En ucuza bilet satmak övünülecek birşey değil. İstese bunu herkes yapar. Önemli olan en ucuza satmadan o bileti satmak. 2. Doğudaki torpil, adam kayırma, ahbap çavuş ilişkileri THY 'de var fakat batıdaki kurumsallaşma malesef yok. Keşke olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000