14 Mart 2015, Cumartesi 13:36:52

ARFF EKİBİ 'GÖBEKLİTEPE' GÖREVİNİ TAMAMLADI

Türk Hava Yolları'nın (THY) 10 gün önce Nepal'in başkenti Katmandu'da pistten çıkan A330 tipi uçağı, DHMİ'nin ARFF memurları tarafından sorunsuz bir şekilde hangara çekildi...
  • U ve K sökülmüş. keşke sökmeden komple üstleri bantlansaydı .
  • Bu iş 20 dakika sürer diyen akli selim arkadaş senin 7 ceddin 70 sene çalışsa bu uçağın kanadını alamaz.. Orada kurtarılan Tofaş şahin değil yapilan işi küçümsemek sanami kaldı sen kimsin, bu iş hakkinda ne biliyorsun da yorumladın şimdi biraz saygılı olalım birbirimize ayıptır günahtir
  • üstten 2. resimde T den sonra R geliyor. U niye görünmüyor İLGİNÇ. Göz yanılması dedim ama görünen TR
  • Katmandu önümüzdeki 4 gün sıcaklıkları gündüz 4-5 derece, gece eksi 2 derece Kavrulmuşlar ya, ne içtiyseniz ben de istiyorum.
  • Arkadaslar biraz mantikli yorumlar yapalim lutfen, ustundeki elbisenin yeniligini ilk defa kurtarma calismasi yapmayla bagdastirmak hangi akla hizmet? Bari elbise yeni ise yeni baslamislar deseydiniz :)) Aldigimiz bilgilere gore THY teknigin yapacagi mudahalelere gore surekli hava yastiklari kullanilmis 2. Gunde ve gece saatlerinde kule tarafindan ucagin pisti katetmesine izin verilmis (gerceklesebilecek bir arizanin ucagi tekrar pistte birakma ihtimali oldugundan) ve ucuncu gun ucaga jak yerlestirilmesiyle gorev sona ermistir. Neden 3 gun surdu diye soranlar icin yeterli cevap olur heralde.
  • Bu ARFF - Kule atışmasının can sıkıntısını burada geçirmeye çalışan bir beynin ürünü olduğunu düşünüyorum artık. Şimdiye kadar hiç bir kontrolörün arff hakkında konuştuğunu duymadım. Konuşacak onca konu varken kimsenin aklına arff (sadece arff değil elektrik, güvenlik vs.) gelmiyor. Tanıştığım, konuştuğum hiç bir arff memuru da böyle bir konu açmadı muhabbetlerimizde. Sonuç olarak yapacak işi olmayan biri eğlence çıksın diye (nasıl bir eğlence anlayışıysa artık!) iki tarafın adına kendi kendine tartışıyor. Artık merak ettiğim ARFF -Kule tartışmasından kim kazançlı çıkar??
  • Arkadaslarimizin bildirdigine gore ucak havalimaninda uygun bir noktaya tasindi ARFF ve THY Teknik islemlerini bitirdi. Bundan sonra 70 / 70(mt) ebatlarinda haan gar yapilarak ucak haangar icerisine alinmis olacak ve Airbus firmasi onarima baslayacak bu da tahmini olarak 6 ay kadar surecekmis...
  • Yahu bu kurtarma ekibinin ilk görevi miymiş, şu kıyafetlere bak gıcır gıcır, ilk kez giyilmiş sanki. Araç gereçler de de tek bir çizik yok sanki. Neden 3 gün sürdüğünü merak ediyodum ben de. Ekip de kullandıkları araçlar da sıfır kilometre maşallah. Bir de sıcağa hazırlıklı değillermiş anlaşılan baksana hepsinin üzerlerinde montlar, kabanlar. Sorsan şimdi güneşten korunmak için giymişlerdir o kıyafetleri.
  • Yazmis oldugum gerceklerin itiraz edilemez seyler oldugu asikar, zaten edilmemis de!!! Gelelim ebcet hesabina su 10 dk bu 20 dk ... ARFF yi yereyim derken ovuyorsun. Ne kadar kisa surede, ne kadar ciddi isler yapabildigimizi itiraf etmissin. Bu dediklerini de Hintliler yapabilse buradan ARFF ekibi gitmezdi heralde. Tabi THY' nin macera olsun diye ARFF ekibini cagirdini dusunmuyorsan ?
  • Hepsini anladık ta şu uçağın durumu nedir, akıbeti nedir? Bir bilen duyan gören yokmudur Allahaskina. Çatlıyoz burda meraktan.

Türk Hava Yolları'nın (THY) içerisinde 11'i uçuş ekibi toplam 238 kişi bulunan TK726 sefer sayılı uçağı İstanbul-Katmandu uçağı Nepal'de pistten çıkmıştı.

Nepal'ın başkenti Katmandu'daki Tribhuvan Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak toprak zemine saplanan Airbus A330 tipi uçakta 1 yolcu hafif şekilde yaralanmış, uçağın ön dikmesi kırılmış ve motorlarında da hasar meydana gelmişti.

Göbeklitepe isimli uçak, 3 gün süren çalışmaların ardından sağlandığı yerden çıkarılmış ancak hangara çekilmemişti.

Bunun üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne (DHMİ) bağlı Havaalanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF- Airport Rescue And Fire Fighting) biriminden uçak kurtarmada uzman 4 kişilik ekip ve gerekli malzemeler Nepal'e gönderilmişti.

Nepal'e ulaşan ARFF memurlarından sevindiren haber geldi. Nepal'in başkenti Katmandu'ya giden ekip, kavurucu sıcağın altında Göbeklitepe'yi hangara çekme çalışmalarına başladı. Yaklaşık 3 gün süren yoğun çalışmanın ardından THY uçağını hangara çeken ARFF memurları, görevlerini başarıyla yerine getirdi ve dün ülkeye dönüş yaptı.

Nepal'deki ekipmanların ise yarın İstanbul'da olacağı öğrenildi.











©AirportHaber

ARFF EKİBİ 'GÖBEKLİTEPE' GÖREVİNİ TAMAMLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

U ve K ~ 9 yıl önce
U ve K sökülmüş. keşke sökmeden komple üstleri bantlansaydı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu iş 20 dakika sürer diyen akli selim arkadaş senin 7 ceddin 70 sene çalışsa bu uçağın kanadını alamaz.. Orada kurtarılan Tofaş şahin değil yapilan işi küçümsemek sanami kaldı sen kimsin, bu iş hakkinda ne biliyorsun da yorumladın şimdi biraz saygılı olalım birbirimize ayıptır günahtir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2. resim ~ 9 yıl önce
üstten 2. resimde T den sonra R geliyor. U niye görünmüyor İLGİNÇ. Göz yanılması dedim ama görünen TR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 9 yıl önce
Katmandu önümüzdeki 4 gün sıcaklıkları gündüz 4-5 derece, gece eksi 2 derece Kavrulmuşlar ya, ne içtiyseniz ben de istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeka ~ 9 yıl önce
İçtiğin şeye devam et yeni şeyler aramana gerek yok :)Gündüz 27 akşam 9 zor degil açar google'dan bakarsın, taşıyosunuz bari kullanın ya
Hava Kurtarma ~ 9 yıl önce
Arkadaslar biraz mantikli yorumlar yapalim lutfen, ustundeki elbisenin yeniligini ilk defa kurtarma calismasi yapmayla bagdastirmak hangi akla hizmet? Bari elbise yeni ise yeni baslamislar deseydiniz :)) Aldigimiz bilgilere gore THY teknigin yapacagi mudahalelere gore surekli hava yastiklari kullanilmis 2. Gunde ve gece saatlerinde kule tarafindan ucagin pisti katetmesine izin verilmis (gerceklesebilecek bir arizanin ucagi tekrar pistte birakma ihtimali oldugundan) ve ucuncu gun ucaga jak yerlestirilmesiyle gorev sona ermistir. Neden 3 gun surdu diye soranlar icin yeterli cevap olur heralde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu ARFF - Kule atışmasının can sıkıntısını burada geçirmeye çalışan bir beynin ürünü olduğunu düşünüyorum artık. Şimdiye kadar hiç bir kontrolörün arff hakkında konuştuğunu duymadım. Konuşacak onca konu varken kimsenin aklına arff (sadece arff değil elektrik, güvenlik vs.) gelmiyor. Tanıştığım, konuştuğum hiç bir arff memuru da böyle bir konu açmadı muhabbetlerimizde. Sonuç olarak yapacak işi olmayan biri eğlence çıksın diye (nasıl bir eğlence anlayışıysa artık!) iki tarafın adına kendi kendine tartışıyor. Artık merak ettiğim ARFF -Kule tartışmasından kim kazançlı çıkar??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF S. T. ~ 9 yıl önce
Arkadaslarimizin bildirdigine gore ucak havalimaninda uygun bir noktaya tasindi ARFF ve THY Teknik islemlerini bitirdi. Bundan sonra 70 / 70(mt) ebatlarinda haan gar yapilarak ucak haangar icerisine alinmis olacak ve Airbus firmasi onarima baslayacak bu da tahmini olarak 6 ay kadar surecekmis...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıyafet ~ 9 yıl önce
Yahu bu kurtarma ekibinin ilk görevi miymiş, şu kıyafetlere bak gıcır gıcır, ilk kez giyilmiş sanki. Araç gereçler de de tek bir çizik yok sanki. Neden 3 gün sürdüğünü merak ediyodum ben de. Ekip de kullandıkları araçlar da sıfır kilometre maşallah. Bir de sıcağa hazırlıklı değillermiş anlaşılan baksana hepsinin üzerlerinde montlar, kabanlar. Sorsan şimdi güneşten korunmak için giymişlerdir o kıyafetleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF S. T. ~ 9 yıl önce
Yazmis oldugum gerceklerin itiraz edilemez seyler oldugu asikar, zaten edilmemis de!!! Gelelim ebcet hesabina su 10 dk bu 20 dk ... ARFF yi yereyim derken ovuyorsun. Ne kadar kisa surede, ne kadar ciddi isler yapabildigimizi itiraf etmissin. Bu dediklerini de Hintliler yapabilse buradan ARFF ekibi gitmezdi heralde. Tabi THY' nin macera olsun diye ARFF ekibini cagirdini dusunmuyorsan ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonuç, sonuç?? ~ 9 yıl önce
Hepsini anladık ta şu uçağın durumu nedir, akıbeti nedir? Bir bilen duyan gören yokmudur Allahaskina. Çatlıyoz burda meraktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000