26 Nisan 2013, Cuma 14:35:32

ANLAŞTIĞIMIZ ÜLKE SAYISI 155'E ÇIKACAK

Pegasus Hava Yolları hisselerinin borsada işlem görmeye başlaması dolayısıyla Borsa İstanbul'un İstinye'deki merkezinde gong töreni gerçekleştirildi. Gong töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Yıldırım, artık Türkiye'nin söylediği bir lafla borsaların allak bullak olduğunu kaydetti...
  • Dunyanin en pahali benzinin,arabasinin,elektriginin,dogalgazinin,internetinin,cep telefonu,pasaportunun, harclarin vs vatandasa musteri gibi satildigi, kacak elektrik kullananlarin faturalarinin durust ,namuslu vatandaslara odetildigi,10 milyondan fazla insanin asgari ucretle gecinmek zorunda oldugu ve bir o kadar da insanin da yesil kart sahibi oldugu, terorist saldirilarda, odenek yetersizliginden!!! (devlet erkaninin yaklasik 700 milyon dolarlik makam ucaklari ve helikopterleri var!!) tamir edilemeyen karakollarda sehit ve gazi vermemize neden olundugu, bakan cocuklarinin'gemicik'sahipleri ve genc ,girisimci isadami!!! olduklari ve gorevi boyunca olan kazalari gormezden gelip en son hizli tren faciasindan sonra 'istifa edecek misiniz'' diye soran gazetecilere ''neden edeyim? treni ben mi kullaniyordum?'' cevabi verenin hala bakan olabildigi bir ulkenin bir lafi ile mi borsalar allak bullak oluyor???? Komik olmayin daha fazla da insanlari aptal yerine koymayin!!!!
  • başarılarınızın devamını diliyoruz.. skyairchartering

İstanbul'un transfer yolcu sayısının her yıl yüzde 25 arttığına işaret eden Yıldırım, "Biz neden 3. havalimanı yapıyoruz. Türkiye tam bir aktarma merkezi olacak. Şimdiden bunu başardık" dedi.

Türkiye'nin 143 ülke ile havacılık anlaşması imzaladığını kaydeden Yıldırım, bu rakamın yakında 155'lere çıkacağını ifade etti.

Uluslararası alanda karar mekanizmalarına ya seyirci ya da katılımcı olunabileceğini anlatan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye 2000'li yıllardan önce seyirci idi. Etkisiz elemandı ama bugün kararları etkili. Yeri geldiğinde değiştirebilen bir konuma sahip. Bunun arkasında muazzam bir gelişme var. Bugün rahatlıkla Pegasus 100 uçak siparişi verebiliyor. THY 235 uçak siparişi verebiliyor. 2023 için koyduğumuz filo büyüklüğünü şimdiden yakaladılar. Hedefleri bir daha değiştirmemiz gerekecek, bize iş çıkardınız. Ne yapalım, milletimiz için bu baş ağrılarını bir şikayet değil, bir mutluluk olarak algılıyoruz."

Yıldırım, 2002 sonunda Afrika ülkelerine uçuşların başladığını anımsatarak, "Uganda'ya 2002 sonunda 1,2 milyon dolarlık bir ihracatımız vardı. Şu anda 21,5 kat artmış, 26 milyon dolara ulaşmış" bilgisini verdi.

Aynı sürede Tanzanya'ya ihracatın 24 kat, Kenya'ya ise 15,5 kat arttığına dikkati çeken Yıldırım, bütün bunların ifade ettiği bir şey olduğunu, eğer ulaşılıyorsa, erişiliyorsa o ülke ile ilişkilerin geliştiğini dile getirdi.

"650 milyon lira civarında bir satış hasılatı oldu"

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan da Pegasus'un halka arzının bu yıl gerçekleşen en önemli halka arzlardan birisi olduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde benzer halka arzlarla bu seriyi devam ettireceklerini düşündüklerini belirten Turhan, Türkiye'nin 2023'teki 2 trilyon dolarlık hedefine ulaşmasının yegane yolunun şirketlerin sermaye piyasasından fazla istifade etmesini sağlamaktan geçtiğini vurguladı.

Turhan, uzun dönem ve bilinçli yatırım yapılması şartıyla sermaye piyasasının diğer bütün yatırım araçlarından daha fazla getiri sağladığını kaydetti.

Pegasus'un yaklaşık 650 milyon lira civarında bir satış hasılatı olduğunu anımsatan Turhan, bunun 500 milyon lirasının sermaye olarak şirkete girdiğini dile getirdi.

"Size bir sözüm var; başınızı ağrıtmaya devam edeceğim"

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise son 2 hafta içerisinde 90'nın üzerinde yatırımcı ile bizzat tanışma fırsatı bulduğunu belirtti.

Dünyada yuvasını bulmaya çalışan para olduğunu, bu konuda Türkiye'nin doğal adreslerden birisi haline geldiğini söyleyen Sabancı, bu halka arzı bir Türk firması oldukları için çok kolay yaptıklarını anlattı.

Sabancı, "Bizim coğrafyamızda İngiltere'den Endonezya'ya kadar başka düşük maliyetli hava yolu yoktu" dedi.

Batıda iş modellerini anlatmanın kolay olduğunu aktaran Sabancı, "Biraz yorulduk ama değdi. Sayın Bakanım ben sizinle 2003 yılında tanıştım. O günden bugüne başınızı ağrıtıyorum. Size bir sözüm var, sizin başınızı ağrıtmaya devam edeceğim. Ama niye- Burası için, çünkü ben de buralıyım" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Sabancı, halka arz gelirinin nerede kullanılacağına ilişkin şunları söyledi:

"Biz bu parayı çok hızlı büyüyen bir bölgede uçuş ağımızı genişletmek ve bu uçuş ağına marka yatırımı yapmakta kullanacağız. Tabi uçuş ağı genişlerken bu uçuş ağına uçak da lazım. Dolayısıyla paranın bir kısmını uçakların finansmanında kullanacağız. 4 yıl önce buraya geleceğimizi hayal edemizdik. Paranın bir kısmı da bilançomuza flexibilite getirecek, yani borçluluğumuzu azaltacak. Parayı şirket içinde tutarak, bunları yapacağız."

Bu sırada söz alan Bakan Yıldırım da "Arta kalanını da vergi olarak bize verecek" dedi.

Ali Sabancı, şirketin uzun dönemde yurt dışına açılması, orada da halka arz düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

"2003'ten bu yana iç pazar 8 kat büyüdü. Yüzde 99 pazar payına sahip, kamu taşıyıcısı vardı. O zaman çok kritize edilmişti. 'Bu şirkete zarar verir' denilmişti. Görüldü ki iç pazar serbestleşince o şirket büyüdü çünkü pasta büyüdü. 6 Türki Cumhuriyeti'nde 63 milyon nüfus var. Türkiye'de 75 milyon nüfus var, 138 milyon da toplam nüfus. Bendeki en son rakam 2011. 3,4 milyon misafir tarifeli uçmuş. Benim buradan kastım, aynen yurt içindeki liberalleşmeyi yurt dışına da getirelim. Artık Türkiye'de hava yollarını korumayı bırakalım, hava yolu ile uçan insanları korumaya başlayalım. Bundan ben de faydalanabilirim, başka hava yolu da faydalanabilir."

ANLAŞTIĞIMIZ ÜLKE SAYISI 155'E ÇIKACAK

Yorumlar

trajikomedi!! ~ 11 yıl önce
Dunyanin en pahali benzinin,arabasinin,elektriginin,dogalgazinin,internetinin,cep telefonu,pasaportunun, harclarin vs vatandasa musteri gibi satildigi, kacak elektrik kullananlarin faturalarinin durust ,namuslu vatandaslara odetildigi,10 milyondan fazla insanin asgari ucretle gecinmek zorunda oldugu ve bir o kadar da insanin da yesil kart sahibi oldugu, terorist saldirilarda, odenek yetersizliginden!!! (devlet erkaninin yaklasik 700 milyon dolarlik makam ucaklari ve helikopterleri var!!) tamir edilemeyen karakollarda sehit ve gazi vermemize neden olundugu, bakan cocuklarinin'gemicik'sahipleri ve genc ,girisimci isadami!!! olduklari ve gorevi boyunca olan kazalari gormezden gelip en son hizli tren faciasindan sonra 'istifa edecek misiniz'' diye soran gazetecilere ''neden edeyim? treni ben mi kullaniyordum?'' cevabi verenin hala bakan olabildigi bir ulkenin bir lafi ile mi borsalar allak bullak oluyor???? Komik olmayin daha fazla da insanlari aptal yerine koymayin!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sky air chartering ~ 11 yıl önce
başarılarınızın devamını diliyoruz.. skyairchartering

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000