05 Mart 2010, Cuma 07:56:24

Ankara-Şam uçuşları başladı

Türk Hava Yolları (THY) Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, "Haziran ayı itibarıyla Frankfurt, Düsseldorf, Viyana, Tahran, Kopenhag, Stockholm olmak üzere dış hat uçuşlarımıza 6 nokta daha eklenecek" dedi.
  • anadolujet'in ilk kurulus donemlerinde de, herkes benzer bir heyecana kapilmis, thy'nin yaninda anadolujet'in de seferlerine ankara cikisli baslayacagini ummustu. ancak kisa bir surede anlasildi ki, thy tum ucuslarini anadolujet'e devrederek ankara'ya 2. sinif bir hizmeti layik gormustu. simdi ayni sey dis hatlarda soz konusu. zaten var olan dis hat ucuslari yavas yavas thy'den anadolu jet'e devrediliyor. anlayacaginiz, ic hatlarda sunulan 2. siniflastirma simdi de dis hatlarda uygulamaya konuldu. hayirlara vesile olsun. yasasin 2. sinif baskenimiz.
  • ya 4 saatlik bursa sefer koyan zihniyet 7 saatlik sivası neden unutur açılacak olan yerlerde yüzbinlerle ifade edilen miktarda sivaslı var tek problem siyasi gücünün olmaması bence ticari değil isteyen dhmin sitesinden ortalamalara bakar
  • Darisi Duseldorf-Weeze cikisli Ryan Air e WEEZE-ANKARA
  • bir TAV IST çalışanı olarak bu operasyonlarda çalışıcak olan tüm arkadaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum
  • hakikaten ankara-trablus her zaman full çeker. bunu thy yönetimi hızlı bir şekilde değerlendirmeli.libyada 100 küsür türk firması faaliyette ve bunların çoğunun merkezi Ankara.
  • ankara tarblus hattı da açılmalı, kesinlikle ful çeker
  • Baskentimizede yakisirdi zaten. Herkesi illada Istanbul uzerinden ucurmaninda faydasi yok. Hem boylece trafik yukude azalmis olur Istanbulda.
  • ŞUBAT: ŞAM HAZİRAN: FRANKFURT, DÜSSELDORF, VİYANA, TAHRAN, KOPENHAG, STOCKHOLM (THY ESB'DEN FRANKFURT, DÜSSELDORF, VİYANA, TAHRAN ZATEN UÇUYOR) YIL SONU: LONDRA, PARİS, AMSTERDAM, PARİS, BRÜKSEL (THY PARİS NİSANDA, AMSTERDAM, BRÜKSEL ZATEN UÇUYOR) BUNLARA ROMA, MOSKOVA, KAHİRE VB YAKIN BAŞKENTLER EKLENİRSE , MEVCUT FREKANSLAR ARTTIRILIRSA VE 4 - 5 YABANCI HAVAYOLU DAHA ESB'YE UÇARSA O ZAMAN BAŞKENTİMİZİN MODERN TERMİNALLI HAVAALANI HAKEETİĞİ KONUMA ULAŞIR. HAVALİMANI GİBİ OLUR.

THY'nin alt markası olan Anadolujet'in, Suriye'nin başkenti Şam'a Ankara'dan yaptığı ilk sefer gerçekleşti. 71 yolcusuyla Şam Havaalanı'na inen Anadolujet uçağını, Suriye'nin yerel folklor grubu Arada karşıladı. Grup yerel bir türkünün sözlerini ''Hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Türkiye ile Suriye birdir. İkinci evinize hoşgeldiniz. Anadolujet en iyisi'' şeklinde değiştirerek, yolcuları karşıladı. Yolcular, grup üyelerinin elindeki iki adet çatal uçlu kılıcın altından geçerek, terminale girdi.

Ankara-Şam direkt uçuşlarının başlaması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Alan, Anadolujet'in, Anadolu illerini birbirine kavuşturmak için 5 uçakla Nisan 2008'de hizmet vermeye başladığını söyledi. 2008'de iç hatlarda güçlü bir ağ oluşturmayı, 2009'da ise bu ağı büyütmeyi hedeflediklerini anlatan Alan, ''2009 sonu itibarıyla 3 milyon yolcuya ulaşarak, inanılmaz bir büyüme yakaladık. Ankara'yı iç hatlarda 24 noktaya ulaştırmanın yanı sıra, Anadolu'yu Ankara üzerinden birbirine ulaştırdık'' diye konuştu.

Bu yıl Ankara'dan dış hat uçuşlarını artırmayı ve Suriye gibi dost ve kardeş ülkeleri Ankara üzerinden Türkiye'nin tamamına taşımayı hedeflediklerini ifade eden Alan, şöyle konuştu:

''Anadolujet, şu anda dış hatlarda Lefkoşa ve Şam'a sefer yapıyor. Haziran ayı itibarıyla Frankfurt, Düsseldorf, Viyana, Tahran, Kopenhag, Stockholm olmak üzere 6 noktayı daha ekleyerek, yurt dışı uçuş noktasını 8'e çıkaracağız. Ayrıca iç hatlarda Bodrum, Denizli, Dalaman ve Bursa'yı ekleyerek 28 hatta ulaşacağız. Yıl sonunda Londra, Amsterdam, Paris ve Brüksel noktalarıyla Ankara'dan toplam 40 noktaya uçmaya başlayacağız. Suriyeliler, Şam'dan Ankara'ya tüm vergiler dahil 59 avroya uçabilecek. Ankara'dan Türkiye haritasında Anadolujet'in uçtuğu herhangi bir noktayı tercih ettiklerinde ise 15 avro fark ödeyecekler.''

Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan ise Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin son yıllarda geliştiğine dikkati çekerek, ''Haftada iki seferle başlayan bu adım, bir ay sonra haftada üç sefere çıkarılacak. Yaz aylarında haftanın her günü sefer düzenlenecek'' diye konuştu.

Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği Müsteşarı Aydın Açıkel de Türkiye ile Suriye arasında sivil havacılıkta da son günlerde gelişmeler olduğunu belirterek, ''İstanbul-Şam seferleri haftada üçe çıkarıldı. Bugün de Ankara-Şam seferleri başladı. Bugünkü gelişmeden çok mutluluk duyuyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından Alan, hattın açılmasına katkılarından dolayı Kabalan ile Açıkel'e plaket ile Anadolujet uçağı maketi hediye etti.

Ayrıca Anadolu Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Seçim Aydın, Sami Alan'a, üzerinde Türk motifleri olan bir vazo hediye etti. Aydın, ''İki başkent arasındaki yüz yıllık hayal, yüz dakikalık bir uçuşla gerçekleşti. Yüz yıl önce bu seyahat yüz saat sürüyordu'' diye konuştu.

Basın toplantısının sonunda pasta kesildi.

Anadolujet'in Ankara-Şam seferleri her hafta perşembe ve pazar günleri Ankara'dan saat 14.00'de Şam'dan ise 17.20'de yapılacak.

Ankara-Şam uçuşları başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
anadolujet'in ilk kurulus donemlerinde de, herkes benzer bir heyecana kapilmis, thy'nin yaninda anadolujet'in de seferlerine ankara cikisli baslayacagini ummustu. ancak kisa bir surede anlasildi ki, thy tum ucuslarini anadolujet'e devrederek ankara'ya 2. sinif bir hizmeti layik gormustu. simdi ayni sey dis hatlarda soz konusu. zaten var olan dis hat ucuslari yavas yavas thy'den anadolu jet'e devrediliyor. anlayacaginiz, ic hatlarda sunulan 2. siniflastirma simdi de dis hatlarda uygulamaya konuldu. hayirlara vesile olsun. yasasin 2. sinif baskenimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya 4 saatlik bursa sefer koyan zihniyet 7 saatlik sivası neden unutur açılacak olan yerlerde yüzbinlerle ifade edilen miktarda sivaslı var tek problem siyasi gücünün olmaması bence ticari değil isteyen dhmin sitesinden ortalamalara bakar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Darisi Duseldorf-Weeze cikisli Ryan Air e WEEZE-ANKARA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir TAV IST çalışanı olarak bu operasyonlarda çalışıcak olan tüm arkadaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hakikaten ankara-trablus her zaman full çeker. bunu thy yönetimi hızlı bir şekilde değerlendirmeli.libyada 100 küsür türk firması faaliyette ve bunların çoğunun merkezi Ankara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ankara tarblus hattı da açılmalı, kesinlikle ful çeker

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Baskentimizede yakisirdi zaten. Herkesi illada Istanbul uzerinden ucurmaninda faydasi yok. Hem boylece trafik yukude azalmis olur Istanbulda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ŞUBAT: ŞAM HAZİRAN: FRANKFURT, DÜSSELDORF, VİYANA, TAHRAN, KOPENHAG, STOCKHOLM (THY ESB'DEN FRANKFURT, DÜSSELDORF, VİYANA, TAHRAN ZATEN UÇUYOR) YIL SONU: LONDRA, PARİS, AMSTERDAM, PARİS, BRÜKSEL (THY PARİS NİSANDA, AMSTERDAM, BRÜKSEL ZATEN UÇUYOR) BUNLARA ROMA, MOSKOVA, KAHİRE VB YAKIN BAŞKENTLER EKLENİRSE , MEVCUT FREKANSLAR ARTTIRILIRSA VE 4 - 5 YABANCI HAVAYOLU DAHA ESB'YE UÇARSA O ZAMAN BAŞKENTİMİZİN MODERN TERMİNALLI HAVAALANI HAKEETİĞİ KONUMA ULAŞIR. HAVALİMANI GİBİ OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000