09 Şubat 2013, Cumartesi 08:54:36

ANADOLUJET'TEN SEFER TALEBİ

Anadolujet Başkanı İbrahim Doğan, beraberinde Anadolu Jet Pazarlama Koordinatörü Yusuf Kumbet, THY Diyarbakır Satış Müdürü Mehmet Kaya ve THY Diyarbakır İstasyon Şefi Mehmet Korkutata ile birlikte Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
  • Hewler Erbil'in kürtçe adıymış...
  • Hewler (Kürtçe) = Erbil (genel adı)
  • ????

Doğan ve beraberindekileri makamında ağırlayan Remzi Can, konuklarıyla bir süre sivil havaalanına duyulan ihtiyaç hakkında sohbet ederek; 'Yılda bir milyon sekiz yüz bin insanın uçtuğu Diyarbakır'ın sivil ve uluslararası uçuşların gerçekleştirildiği bir havaalanından yoksun olmasına anlam vermek zor. Bu durum; ticari faaliyetleri aksatıyor, dolayısıyla işsizlik ve yoksulluk oranının yükselmesine yol açıyor. Çünkü yatırımcı kısa görüşmeler için çok fazla zaman harcamak zorunda kalmayacağı başka yerleri yatırım alanı olarak seçiyor' dedi.

'Diyarbakır, sivil havaalanına kavuşuncaya dek, Anadolujet'in, Diyarbakır-Hewlêr seferlerini başlatması durumunda koltukları boş kalmayacaktır' diyen Can, bu konuda kendilerinin de baskı oluşturabileceğini, ilk seferin de bizzat kendi yöntemim kurulu, meclis üyeleri ve üyelerince doldurulacağını garanti ettiğini dile getirdi.

Anadolu Jet Başkanı İbrahim Doğan ise artık bölgeye yoğunlaşmaya çalıştıklarını dile getirerek, ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini, mevzuat engelini aşmada ise yardım bekleyeceklerini dile getirdi.

Anadolu Jet'in girişimleri başlatması durumunda kendilerinin her konuda destek olacaklarını dile getiren Remzi Can şunları kaydetti: 'Sivil havaalanı ihtiyacımız var, elbette bu sizi aşıyor. Ancak o gerçekleşene kadar siz de ara çözümler üretin. Pazar burada, yolcu burada ama buranın onda biri yolcunun olduğu yerlere sivil havaalanı yaptılar. Bölge zaten 30-40 yıldır sıkıntı çekiyor. Ben olaya iş imkânlarının oluşması açısından bakıyorum; yatırımcının gelmesinin önünü açın.'

Konuyla ilgili olarak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile de görüştüğünü dile getiren Can, Habur sınır kapısındaki bekleme işkencesine dönen kuyruklara da değinerek, 'Avrupa ülkelerine de doğrudan uçuşların başlaması çok önemli olmakla birlikte, önceliğimiz Erbil seferlerinin bir an önce başlamasıdır' dedi.

Bu konuda ellerinden gelen gayreti serfedeceklerini dile getiren Anadolu Jet Başkanı İbrahim Doğan, Diyarbakır - Ankara seferlerinin arttırılacağını ve İstanbul'da Sabiha Gökçen'e de Diyarbakır'dan sefer koyacaklarını söyledi.

ANADOLUJET'TEN SEFER TALEBİ

Yorumlar

abc ~ 11 yıl önce
Hewler Erbil'in kürtçe adıymış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Hewler (Kürtçe) = Erbil (genel adı)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hewlêr ~ 11 yıl önce
????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000