05 Ekim 2014, Pazar 13:31:10

ANADOLUJET'TEN 10 SAATLİK UÇUŞ!

Anadolujet'in dün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kars'a yapılan seferinde korku dolu anların yaşandığı ortaya çıktı. Uçak iki ayrı kez denediği Kars inişini başaramadı ve önce Trabzon'a daha sonra da uçak içindeki yolculardan birinin fenalaşması nedeniyle Samsun'a indi.
  • Burada saçma yorum yazanların kaçı pilot kaçı kabin ekibi kaçının havacılıkla ufaktan yakından bir alakası var acaba? Bu kalitedeki yolcular ve alkış alıcam meraklısı pilotlarınız sizin olsun. 'Havacılık tarihi kanla yazılmıştır'sözünü bilir gerçek havacılar.Tarih yazmaya çok meraklıysanız siz inme kararı alırsınız kardeşim. Ben bir kabin memuru olarak saçma riskler ve kahramanlıklara girmeyen kaptanlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün bu yorumları yapan hatta demeci vermiş bayan yolcumuz ne kadar şanslı ki bugün kadere değil prosedür ve risk analizine dayanarak karar vermiş bir ekip tarafından , sağ salim evine ,sevdiklerine getirilmiş. Ha bir de o uçağın ekibine o kadar üzüldüm ki ;10 saatlik uçuşun dışında kimbilir artı kaç saat mesai yaptılar bir de bu kadar sabır zorlayan,insanı çileden çıkaran en az 100 kişi olduğunu düşünürsek..Melek melek onlar. O kokpitin içinde olmadan ya da raporları görmeden kimseyi yargılayamazsınız. Tüm uçuş mürettabatına geçmiş olsun
  • Anadolujet enayi ya.. in kalk..in kalk.olmadı geri dön. Kalkarken bunu bilerek mi kalktı ? su mu yakıyor bu uçak.uçak diğer meydana inmek için kalkar.. Risk varsa da inmez..İnmeyi deneyip Allah Korusun Çakılsa da Neden denedi, risk aldı deriz.. Herkes işini yapsın.
  • gerçekten teşekkürler yazdıkların çok doğru
  • inen şirket iyi şirket, inmeyen şirket kötü şirket derken biraz daha düşünün. belki de inen şirketin inmemesi gerekiyordur ama sırf program aksamasın, ek maliyet çıkmasın diye limitleri zorluyordur bilemezsiniz.
  • İnmek için şartlar uygun değilmiş yada o şartlarda indirmeyi başaramamış ..aynısını Pegasus'ta yapsan kıyamet kopar,bir daha o koltuğa seni oturtmazlar..üç kuruşun hesabını yapan PGS bunun hesabını mutlaka sana sorar,ancak kabuklu olunca iş değişir,bizim bu yöneticiler kabuklu yemişi pek severler..onlardan çokça var memlekette,onların sözlerine pek itibar ederler,nede olsa kabuklu yemiş.
  • bunlarda pilotuz diye ortalıkta gezerler...çakma bunlar sanırım
  • Bu durumda Anadolujet saw.dan New York uçabilir
  • Pilotun verdiği karara saygı duymak gerekir.kars Adana Diyarbakır ağrı urfa gibi illerimizin yolcularininda bu tür durumlarda biraz daha duyarlı olmasi ve kurallara uygun hareket etmesi önem arz etmektedir. Ortalığı savaş alanına çevirmek çözüm değildir.
  • Dimi ya XQ isinden TK ne hale geldi. 5 yilda bir ucak cakan sirket ne hale geldi
  • Aynen F/O tebrikler yazdıkların için

Anadolujet'in dün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kars'a yapılan seferinde korku dolu anların yaşandığı ortaya çıktı. Uçak iki ayrı kez denediği Kars inişini başaramadı ve önce Trabzon'a daha sonra da uçak içindeki yolculardan birinin fenalaşması nedeniyle Samsun'a indi. Sabah 12.50'de İstanbul'dan kalkan uçağın Kars'a inişi gece saat 23.00'te gerçekleşebildi.

Anadolujet'in 7300 sefer sayılı uçağındaki yolcuların büyük isyanına neden olan olaylar zinciri uçağın Kars'a inişi sırasında başladı. Yolculardan Güliz Aydın'ın verdiği bilgiye göre havanın yağmurlu olması nedeniyle uçak ilk denemsinde Kars Havalimanı'na inemedi ve Trabzon'a döndü.

TRABZON-KARS-SAMSUN
"Trabzon Havalimanı'nda 1 saatten fazla bekledik. Bu sırada uçaktaki yiyecek ve içecek stokları tükendi, hatta su bile kalmadı. Daha sonra tekrar kalkışa geçtik ve Kars'a gideceğiz dediler. 30 dk'lık bir yolculuktan sonra Kars Havalimanı'na geldik. Havada hiç bir anormal durum olmamasına rağmen yaklaşık 15 dakika havalimanının üzerinde dolandık, ancak yine inemedik. Bu kez de uçak Ankara'ya dönmeye karar verdi. Fakat yolcular arasında fenalaşanlar oldu, çocuklar da bir taraftan ağlıyor... Ortam çok kötüydü. Hatta yolculardan birisi ciddi bir rahatsızlık geçirdi ve tansiyonu 26'ya çıktı. İçimizde bir doktor hemen müdahale etti. Tansiyonu ancak 21'lere düşürebildiler. Bunun üzerine o doktor uçağın acil iniş yapması gerektiğini söyledi ve biz de Samsun'a indirk. İner inmez de hazır olan ambulansla yolcuyu hastaneye götürdüler."

YOLCULAR APRONA ÇIKTI
Samsun'da kendilerini bekleme salonuna aldıklarını belirten Aydın, "bu kez de uçağın ve mürettebatın uçuş süresinin dolduğunu ve aynı uçakla devam edemeyeceğimizi söylediler. Bize başka bir uçağın geleceği söylendi. Fakat artık herkesin sinirleri ciddi şekilde bozuldu. Çocuklar bir taraftan ağlıyor diğer yandan beklemekten ciddi tartışmalar çıkmaya başladı. Normalde yolcuların bekleme salonundan çıkması yasakken tartışmaların büyümesi üzerine kapılar açıldı, bütün kurallar ihlal oldu ve yolcular aprona açık havaya çıktılar. Hatta insanlar uçak yakıt alırken apronda sigara içtiler, yürüyüş yaptılar" diye konuştu.

YEŞİLKÖY’DEN GELEN UÇAK İNDİ
Aydın, bölgede yaşayanların kendilerine çok daha kötü havalarda bile uçakların iniş yapabildiğini bu havada neden inilemediğini anlayamadıklarını söylediklerini kaydetti. Özellikle ikinci iniş denemesinde havanın çok daha uygun olduğunun altını çizen Aydın, "Mesela THY'nin Yeşilköy'den kalkan uçağı saat 18.00 civarı inmiş, daha sonra da yolcusunu alıp kalkmış. biz neden inemedik anlayamadık, kimse de bir açıklama yapmadı" dedi.

PİLOT TEDİRGİN OLDU
Son olarak saat 22.00 civarı bir uçağın kendilerini almak üzere geldiğini söyleyen Aydın, "Ancak bu kez de diğer uçakta olduğu gibi yine yabancı bir pilot vardı ve yolcuların o gergin hallerini görünce uçağı kaldırmak konusunda tereddüt etti. Neyse ki daha sonra hepimiz uçağa bindik ve saat 23.00 civarı Kars'a ulaşabildik"

Tüm bu yaşananlara rağmen Anadolujet ekibinden kimsenin kendilerine bir şey söylemediğini sadece pilotun ikinci uçuşta kuru bir özrü dilediğini anlatan  Aydın, şikayet için gerekli yerlere başvuracaklarını da sözlerine ekledi. (Hürriyet)

ANADOLUJET'TEN 10 SAATLİK UÇUŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

kahraman!! ~ 10 yıl önce
Burada saçma yorum yazanların kaçı pilot kaçı kabin ekibi kaçının havacılıkla ufaktan yakından bir alakası var acaba? Bu kalitedeki yolcular ve alkış alıcam meraklısı pilotlarınız sizin olsun. 'Havacılık tarihi kanla yazılmıştır'sözünü bilir gerçek havacılar.Tarih yazmaya çok meraklıysanız siz inme kararı alırsınız kardeşim. Ben bir kabin memuru olarak saçma riskler ve kahramanlıklara girmeyen kaptanlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün bu yorumları yapan hatta demeci vermiş bayan yolcumuz ne kadar şanslı ki bugün kadere değil prosedür ve risk analizine dayanarak karar vermiş bir ekip tarafından , sağ salim evine ,sevdiklerine getirilmiş. Ha bir de o uçağın ekibine o kadar üzüldüm ki ;10 saatlik uçuşun dışında kimbilir artı kaç saat mesai yaptılar bir de bu kadar sabır zorlayan,insanı çileden çıkaran en az 100 kişi olduğunu düşünürsek..Melek melek onlar. O kokpitin içinde olmadan ya da raporları görmeden kimseyi yargılayamazsınız. Tüm uçuş mürettabatına geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 10 yıl önce
Anadolujet enayi ya.. in kalk..in kalk.olmadı geri dön. Kalkarken bunu bilerek mi kalktı ? su mu yakıyor bu uçak.uçak diğer meydana inmek için kalkar.. Risk varsa da inmez..İnmeyi deneyip Allah Korusun Çakılsa da Neden denedi, risk aldı deriz.. Herkes işini yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O tebrikler ~ 10 yıl önce
gerçekten teşekkürler yazdıkların çok doğru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
inen şirket iyi şirket, inmeyen şirket kötü şirket derken biraz daha düşünün. belki de inen şirketin inmemesi gerekiyordur ama sırf program aksamasın, ek maliyet çıkmasın diye limitleri zorluyordur bilemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
İnmek için şartlar uygun değilmiş yada o şartlarda indirmeyi başaramamış ..aynısını Pegasus'ta yapsan kıyamet kopar,bir daha o koltuğa seni oturtmazlar..üç kuruşun hesabını yapan PGS bunun hesabını mutlaka sana sorar,ancak kabuklu olunca iş değişir,bizim bu yöneticiler kabuklu yemişi pek severler..onlardan çokça var memlekette,onların sözlerine pek itibar ederler,nede olsa kabuklu yemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öndsw ~ 10 yıl önce
bunlarda pilotuz diye ortalıkta gezerler...çakma bunlar sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu durumda Anadolujet saw.dan New York uçabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pilotun verdiği karara saygı duymak gerekir.kars Adana Diyarbakır ağrı urfa gibi illerimizin yolcularininda bu tür durumlarda biraz daha duyarlı olmasi ve kurallara uygun hareket etmesi önem arz etmektedir. Ortalığı savaş alanına çevirmek çözüm değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dimi ya XQ isinden TK ne hale geldi. 5 yilda bir ucak cakan sirket ne hale geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler F/O ~ 10 yıl önce
Aynen F/O tebrikler yazdıkların için

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000