08 Temmuz 2009, Çarşamba 12:34:58

ANADOLUJET’TE DEĞİŞİM SÜRÜYOR

Türk Hava Yolları’nın alt markası Anadolujet, Boeing 737-400 tipi bir uçağı filosundan çıkardı. 4 adet Boeing 737-400 ile operasyona başlayan Anadolujet’te sadece bir adet Boeing 737-400 kaldı.
  • sayin genc, daha onceki yazilarima yanit alamadim; ancak yine de size ulasmayi ve onerilerimi iletmeyi bir gorev addediyorum. ankara'da oturan ve gorevi nedeniyle siklikla yurtici ve yurtdisi ucus noktalarina seyahat eden birisi olarak, anadolujet araciligiyla ulusal ve uluslararasi ucus aglarina daha hizli, baglantisiz bir bicimde ulasabilecegimizi ummustum. ancak, projenin, thy'yi destekleyen degil onu ikame eden bir yan-urun oldugunu gorunce, alternatifsiz birakildigimizi ve ankaralilar olarak neredeyse 2. sinif bir hizmetle basbasa kaldigimizi anladim. yaklasik 1.5 yildir tum bu ve benzeri elestirileri yanitlamaya, degim yerindeyse gecistirmeye calistiniz. thy ust-yonetiminin ankara ile ilgili projesinin bu denli dar ve vizyonsuz o
  • lcc'lerin bir alternatif olarak sunulmasi gerekir: eger siz secenekler arasindan daha ucuz olanla ucmak isterseniz bu tercihi yapma hakkiniz vardir. ancak sadece ve sadece lcc ile ucmak zorunda birakilirsaniz ve ustelik bu, devlet destekli ve imtiyaz sahbi ulusal havayolunuzca size sunuluyorsa, bunun adi, secim veya tercih degil dayatmadir. ankara cikisli tum ucularda (istanbul haric) anadolujet'le ucmak zorundasinizdir. thy, istanbul cikisli ucuslarinda, bu kente layik gordugunu baskent ankara'dan ve ankara cikisli ucus noktalarindan esirgemektedir. sozlukte bu cifte standart olarak tarif edilmektedir. thy'nin, "bunu yapmasaydik zarar edecektik" aciklamalari ise, beyhude bir caba olarak tarihe gecmistir.
  • Operasyoncu arkadaşım.Siz işinizi yapmaya devam ediniz alakasız yorumlar yapmayınız. Biz başka açıdan yorum yapıyoruz. Siz ise birşeyler söylemiş olmak için...Anadolujet ben buyum isteyen biner diyor da bir çok istikamette Tek şans ve alternatif Anadolujet başka uçuş yok.Madem güvenli madem personeli THY personeli de niye mavi beyaz boyalı ve ismi değişik.Daha konforsuz uçuş yapmak için boya mı değiştirmek gerekiyor.Kim kimi Kandırıyor. Yolcu bukadar mı akılsız.Eğer THY imajını korumak isteniyorsa Anadolujeti savunurken neden herşeyi ile THY deniyor.
  • Arkadaşım sende akıl fikir var ise,bir oran orantı yap bakayım...THY deki uçak sayısı corendon'da olsa,o filoyu uçurabilecek teknik alt yapıya,beceriye ve hünere sahip mi? :)) Hadi sen bilenlerden kendini sayıyorsunda yorum yapıyorsun,hiç kıyaslana bilir mi iki şirket,akıl var mantık var...4-5 uçaklı filoda ne gibi bir kırım olmasını bekliyorsun,zaten olursa saatler içinde o şirket batar gider..tarihe gömülür..
  • UCAKLAR TESLIM EDILMEDEN ONCE TEST FLIGHT YAPARLAR VE TC KUYRUK KODUYLA UCMAK ZORUNDADIR.MUSTERI UCAGI TESLIM ALDIKTAN SONRA STICKER LAR SOKULUR.ONLAR BOYA DEGIL.AYRICA RESIMDEDE GOZUKUYOR.YA-PIC AFGHAN REGISTER
  • Döküntüler rumuzlu arkadaşıma cevabımdır. Bu güne kadar Corendon'a ait hiç bir uçakta bir kırım olmuş mu bir can kaybı yaşanmış mı. Thy iyi uçakları alıyor da ne oluyor gene kaza yapıor. İlk önce bir düşünmek lazım bir şirketin uçaklarının yaşı mı yoksa uçuş güvenliği mi önemlidir. Bu arkadaşımın cevabın hangisi olduğunu bildiğini hiç sanmıyorum. Allah akıl fikir versin.
  • Zaten bi afganistan alır hurdaları bir de Corendon :)
  • neden dikkatle okumuyorsun? "TC -JEZ kuruk tescilli 'Bergama' adlı uçak uluslar arası leasing firması GECAS'a verildi tabiki türkiye tescilli kalacak leasing bu - kira yani
  • haberde 737-400lerin filodan çıkarıldığı sadece 1 tane kaldığı yaıyor ama yapılan yorumlar enteresan ham operasyonda görevli hem bilet satışla içli dışlıyım bence anadolu jet çok akıllıca ve inanılmaz kazandırıyor max 1 saati bulan yolculuklarda yolcular detaya bakmıyor ancak aşağıda yorum yapanlar yada olursa gizli müşteriler bakıyor . fakat anadolu jet ben buyum isteyen biner diyor güvenlikse güvenli zaten personel thy personeli içindeki ikram yada 3-5 cmlik kolyuk mesafesi 1 saati bulmayan bir yolculuk için çok önemli değil ..
  • Anadolu jetin yönetimi dirayetli bir koordinatör yöneticiyle çok daha farklı olabilirdi. Kalitede oturabilirdi. Lcc, ama kaliteli işletme pek ala olabilirdi. Başlangıçta oluyordu da. Ama tepe yönetim o zamanlar yapılan uyarıları dikkate almadı. Yapı içeriden sürekli baltalanıyor. Bazı gerçekler ya görmezden geliniyor, ya da ciddi gözle bakılmıyor. Sami bey işletmeci değil, daha öğreneceği çok şey var.

23 Nisan 2008’de başladığı Ankara merkezli operasyonlarına geçtiğimiz günlerde İstanbul Sabiha Gökçen’i de ekleyen Anadolujet, filosuna yeni uçaklar eklerken THY filosundan kaydırılan Boeing 737-400 model uçakları da teker teker filosundan çıkarıyor.

Filodan son çıkarılan uçak  TC-JEZ kuyruk tescilli ‘Bergama’ adlı uçak oldu. İlk uçuşunu 1993 yılında yapan TC-JEZ tescilli uçak uluslar arası leasing firması GECAS’a verildi. Uçağın yeni sahibi ise Afganistan havayolu şirketi Pamir Airways oldu. Uçak, THY Teknik Hangarı’nda yeni şirketinin renklerine boyandı.

THY’nin alt markası olarak faaliyetlerini sürdüren Anadolujet’in filosunda halen 3 adet Boeing 737-800, 4 adet Boeing 737-700 ve bir adet de Boeing 737-400 tipi uçak bulunuyor.

©AirportHaber.com

ANADOLUJET’TE DEĞİŞİM SÜRÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
sayin genc, daha onceki yazilarima yanit alamadim; ancak yine de size ulasmayi ve onerilerimi iletmeyi bir gorev addediyorum. ankara'da oturan ve gorevi nedeniyle siklikla yurtici ve yurtdisi ucus noktalarina seyahat eden birisi olarak, anadolujet araciligiyla ulusal ve uluslararasi ucus aglarina daha hizli, baglantisiz bir bicimde ulasabilecegimizi ummustum. ancak, projenin, thy'yi destekleyen degil onu ikame eden bir yan-urun oldugunu gorunce, alternatifsiz birakildigimizi ve ankaralilar olarak neredeyse 2. sinif bir hizmetle basbasa kaldigimizi anladim. yaklasik 1.5 yildir tum bu ve benzeri elestirileri yanitlamaya, degim yerindeyse gecistirmeye calistiniz. thy ust-yonetiminin ankara ile ilgili projesinin bu denli dar ve vizyonsuz o

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
lcc'lerin bir alternatif olarak sunulmasi gerekir: eger siz secenekler arasindan daha ucuz olanla ucmak isterseniz bu tercihi yapma hakkiniz vardir. ancak sadece ve sadece lcc ile ucmak zorunda birakilirsaniz ve ustelik bu, devlet destekli ve imtiyaz sahbi ulusal havayolunuzca size sunuluyorsa, bunun adi, secim veya tercih degil dayatmadir. ankara cikisli tum ucularda (istanbul haric) anadolujet'le ucmak zorundasinizdir. thy, istanbul cikisli ucuslarinda, bu kente layik gordugunu baskent ankara'dan ve ankara cikisli ucus noktalarindan esirgemektedir. sozlukte bu cifte standart olarak tarif edilmektedir. thy'nin, "bunu yapmasaydik zarar edecektik" aciklamalari ise, beyhude bir caba olarak tarihe gecmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Operasyoncu arkadaşım.Siz işinizi yapmaya devam ediniz alakasız yorumlar yapmayınız. Biz başka açıdan yorum yapıyoruz. Siz ise birşeyler söylemiş olmak için...Anadolujet ben buyum isteyen biner diyor da bir çok istikamette Tek şans ve alternatif Anadolujet başka uçuş yok.Madem güvenli madem personeli THY personeli de niye mavi beyaz boyalı ve ismi değişik.Daha konforsuz uçuş yapmak için boya mı değiştirmek gerekiyor.Kim kimi Kandırıyor. Yolcu bukadar mı akılsız.Eğer THY imajını korumak isteniyorsa Anadolujeti savunurken neden herşeyi ile THY deniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşım sende akıl fikir var ise,bir oran orantı yap bakayım...THY deki uçak sayısı corendon'da olsa,o filoyu uçurabilecek teknik alt yapıya,beceriye ve hünere sahip mi? :)) Hadi sen bilenlerden kendini sayıyorsunda yorum yapıyorsun,hiç kıyaslana bilir mi iki şirket,akıl var mantık var...4-5 uçaklı filoda ne gibi bir kırım olmasını bekliyorsun,zaten olursa saatler içinde o şirket batar gider..tarihe gömülür..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UCAKLAR TESLIM EDILMEDEN ONCE TEST FLIGHT YAPARLAR VE TC KUYRUK KODUYLA UCMAK ZORUNDADIR.MUSTERI UCAGI TESLIM ALDIKTAN SONRA STICKER LAR SOKULUR.ONLAR BOYA DEGIL.AYRICA RESIMDEDE GOZUKUYOR.YA-PIC AFGHAN REGISTER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Döküntüler rumuzlu arkadaşıma cevabımdır. Bu güne kadar Corendon'a ait hiç bir uçakta bir kırım olmuş mu bir can kaybı yaşanmış mı. Thy iyi uçakları alıyor da ne oluyor gene kaza yapıor. İlk önce bir düşünmek lazım bir şirketin uçaklarının yaşı mı yoksa uçuş güvenliği mi önemlidir. Bu arkadaşımın cevabın hangisi olduğunu bildiğini hiç sanmıyorum. Allah akıl fikir versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Zaten bi afganistan alır hurdaları bir de Corendon :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
neden dikkatle okumuyorsun? "TC -JEZ kuruk tescilli 'Bergama' adlı uçak uluslar arası leasing firması GECAS'a verildi tabiki türkiye tescilli kalacak leasing bu - kira yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
haberde 737-400lerin filodan çıkarıldığı sadece 1 tane kaldığı yaıyor ama yapılan yorumlar enteresan ham operasyonda görevli hem bilet satışla içli dışlıyım bence anadolu jet çok akıllıca ve inanılmaz kazandırıyor max 1 saati bulan yolculuklarda yolcular detaya bakmıyor ancak aşağıda yorum yapanlar yada olursa gizli müşteriler bakıyor . fakat anadolu jet ben buyum isteyen biner diyor güvenlikse güvenli zaten personel thy personeli içindeki ikram yada 3-5 cmlik kolyuk mesafesi 1 saati bulmayan bir yolculuk için çok önemli değil ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Anadolu jetin yönetimi dirayetli bir koordinatör yöneticiyle çok daha farklı olabilirdi. Kalitede oturabilirdi. Lcc, ama kaliteli işletme pek ala olabilirdi. Başlangıçta oluyordu da. Ama tepe yönetim o zamanlar yapılan uyarıları dikkate almadı. Yapı içeriden sürekli baltalanıyor. Bazı gerçekler ya görmezden geliniyor, ya da ciddi gözle bakılmıyor. Sami bey işletmeci değil, daha öğreneceği çok şey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000