21 Mart 2014, Cuma 08:12:27

ANADOLUJET KASTAMONU'YA UÇACAK

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Yönetim Kurul Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Anadolujet’in yakın bir zamanda Kastamonu Havaalanından İstanbul’un Anadolu yakasına uçuş düzenleyeceğini söyledi.
  • Az kaldi 6 ayi gecicak. Bu plan hangi durumda?
  • Bundan sonraki hedef, Sunexpess ile İzmir ve Antalya hattı olmalı, Aynı zamanda Embraer ERJ ler(50-100 kişilik) ile Sinop' la ortak bir girişim(şirket örn KASİN yada SİNKA air vb.) oluşturup sinop-kastamonu-ANKARA arasında hava otobüs şeklinde bir uygulamaya gidilmelidir. Bu model Türkiye' de ilk kez uygulanacak olup tüm orta ve küçük havaalanı olan birbirlerine yakın illerdeki girişimcilere örnek olacaktır. Gerçi Ilgaz tünelinden sonra ne gerek var diyeceksiniz ancak tünel süreyi sadece yarım saat kısaltacaktır. Ayrıca Ankara' dan havayolunu kullanacak yolcular için havayolu ile Ankara' ya ulaşım en önemli tercih nedeni olacaktır. Ancak birde Havaalanı transferi konusu var, Bu konuda da Taşköprü, İnebolu-Abana, cide, Tosya ve Araç-Safranbolu-Karabük kesinlikle havaalanı ulaşımı için tranfer güzergahına alınmalıdır.
  • Kastamonu havalananına geçen hafta ve bugün uçtum airbus a320 150 kişilik uçak % 90 oranında doluydu, gidişte de dönüşte de. Yalnız Kastamonu ilçeleri merkezden uzak olduğundan havaalanından 4 farklı yöne servis olursa ( şu anda otogar ve kuzeykent olarak 2 ve ilçelere gitmiyor), ücret de ona göre belirlenirse, yolcular otogardan tekrar 15 tl ödeyip kendi ilçelerine gitmek zorunda kalma. Böyle olursa yolcu sayısı da artar. Bknz. İstanbul Havaş
  • Kastamonu hava alanından çevre ilçelere İstanbul'daki gibi havaş servisleri de olursa çok iyi olacak. Biz Kastamonu merkezde oturmayan ve çocuklu aileler için aktarma yapmak problem oluyor.
  • Zonguldak havaalanı için dağ traslanali seneler oldu.ayrica Germania havayolu 150 kişilik uçaklarla inebiliyoda Türk şirketleri mi inemiyor. ..
  • IĞDIR'A DA UÇMASINI BEKLİYORUZ SAYGILARIMIZLA.
  • Anadolujet bu dernek yüzünden mi uçuyor sanıyorsunuz? Birisi de aşağıda yorum yapmış, muhtemelen kendileridir.. Arkadaşlar bu çalışma uzun zamandır var zaten. Sizinle ilgisi yok. Kastamonu'nun ağa babaları en tepeye söylüyor, seferler artıyor, bu kadar basit. İsim yapmak için gerek yok yani. Pegasus gelsin ucuz uçalım diyene de güldüm. Otobüs parasına uçağa binmiyon, dolmuş parasına mı uçacan? Bide Pegasus 50tl yapsa, yapamaz ama yaptı diyelim, uçakta nefes alsan para istiyor. Ben niye thy kalitesini değişeyim. Ikisi arasında mukayese bile edilmezler. Pegasus buraya uçmaz. Çünkü kâr edemez. Küçük firmalar kâr etmeyecekleri tercih etmezler. Anadolujet bir thy firmasıdır. Kastamonumuza hayırlı olsun
  • zonguldakin havaalani sorunlu. dag mi traslanacakmis neymis. o yuzden bu problem cozulmeden zonguldaka ucus zor diyorlar. ya da 36-45 kisilik saab2000 modeli fairchild dornier vb tarz ucaklarla ucacak firma bulunmasi lazim
  • Bence TÜRKİYENİN uçuş yapılmalı özellikli Ankara, Antalya, İzmir ve Doğu Anadolu Bölgesi ve Güney Anadolu bölgesine Askerlerimiz ulasımda sıkıntı çekmemeli.
  • Yakinda Pegasus basliyo

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Yönetim Kurul Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Anadolujet’in yakın bir zamanda Kastamonu Havaalanından İstanbul’un Anadolu yakasına uçuş düzenleyeceğini söyledi.

Küçükşabanoğlu, Uğurlu Konakları'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 6 ay önce kurulan ve büyük bir başarıya imza atan KASGEG’in çalışmaları hakkında bilgi veren Küçükşabanoğlu, 5,5 aydır yoğun bir şekilde ikinci bir havayolunu Kastamonu’ya getirmek için mücadele ettiklerini ve bu konuda bir sonucu ulaştıklarını kaydetti. Küçükşabanoğlu, yakın bir zamanda 4 ila 6 ay içerisinde Anadolujet’in Kastamonu Havaalanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı uçuş gerçekleştireceğini söyledi. Derneği kurduklarında birçok hayallerinin olduğunu ve bu hayallere de adım adım ilerlediklerini vurgulayan Küçükşabanoğlu, yollarının uzun ama kısa sürede büyük çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Üye sayımız her geçen giderek artıyor. Şu anda 100’e ulaştık. Bizim derneğimize her meslekten herkes üye olabiliyor. Ayrıca üyelerimizin çoğunluğunu ise kadınlar oluşturuyor” dedi. Sistemli bir şekilde yollarına devam ettiklerini açıklayan Küçükşabanoğlu, “Gündemimizde Havaalanına ikinci bir havayolu şirketinin gelmesini hedefliyoruz. Bu konuda ilk olarak Borajet ile görüşmemiz oldu. İkinci olarak Anadolujet Havayolu ile görüştük. Ardından Pegasus ile görüştük. Görüşmelerimiz hala devam ediyor. Bu havayollarımızın Kastamonu’ya gelmesi için girişimlerde bulunduk. Her görüşmemizde Kastamonu için bir sunum dosyası hazırladık ve görüşmelerimizi yaklaşık 2’şer saat sürdü. Bu dosyayı havayolu şirketlerimize sunduk. Firmaların ilk kez kendilerine yüz yüze görüşmeye bizlerin geldiğini söylediler. Bundan da açıksa gurur duyduk. Daha önce dernek olarak herhangi bir girişimlerde bulunulmamış. Üniversite ile askeriyeye havayolu şirketleri çok önemsiyor. Özellikle üniversite üzerinde duruyorlar. Ayrıca şehrin turizm durumuna da bakıyorlar” diye konuştu.

TÜİK verilerine göre, İstanbul’un Anadolu yakasında yoğunlukta da Ümraniye’de İstanbul’daki nüfusun yüzde 30’u kadar Kastamonulunun yaşadığına dikkat çeken Küçükşabanoğlu, “Bu kapsamda yaptığımız görüşmeler ve sunduğumuz dosyalar neticesinde Kastamonu’ya Anadolujet Havayolunun geleceğini söyleyebilirim. Anadolujet firması, İstanbul’dan Sabiha Gökçen Havalimanından Kastamonu Havaalanına uçuş gerçekleştirecek. Anadolujet’in 4 ila 6 ay içerisinde Kastamonu’ya gelerek uçuşlarına başlayacağını bekliyoruz. Kastamonu’ya ikinci bir havayolunun gelmesi çok önemli. Çünkü ikinci bir havayolu ile rekabet oluşacak. Bu rekabet sonucunda biletlerde fiyat düşüşü yaşanacak. Bundan da halkımız yararlanacak” şeklinde konuştu.
Havayolu konusunu çözdükten sonra Kastamonu’ya 5 yıldızlı bir otelin kazandırılması için girişimlerde bulunacaklarını anlatan Küçükşabanoğlu, şöyle konuştu: “İkinci havayolu, ayrın şehrin turizm açısından da büyük katkı sağlayacak. Şuanda mevcut bir saat var ve bu saatten farklı bir şekilde saat tercihi bulunmuyor. Saat tercihi artık olacak. Ayrıca Anadolu yakasındaki Kastamonulularda havayolunu kullanabilecekler” ifadelerini kullandı.

Yeni açılan bir havalimanına kısa sürede Türk Hava Yolları ile ikinci bir havayolu şirketinin gelmesinin çok büyük bir başarı olduğunu belirten Küçükşabanoğlu, şunları söyledi: “Kastamonu, bu konuda bir ilki yaşayacak. THY’nin günde iki sefere çıkması diğer havayolu şirketini etkilemez. Çünkü diğer havayolu şirketi, Anadolu yakasına uçuş düzenleyecek. Ama THY, Avrupa yakasına uçuş yapıyor. Bu yüzden Anadolu yakası yolcuları da uçuktan yararlanacak ve yolcu bakımından herhangi bir sorun yaşanmayacak. Doluluk noktasında bir sorun olacağını düşünmüyoruz”

ANADOLUJET KASTAMONU'YA UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Sinan ~ 10 yıl önce
Az kaldi 6 ayi gecicak. Bu plan hangi durumda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dr. İsmail TOSUN ~ 10 yıl önce
Bundan sonraki hedef, Sunexpess ile İzmir ve Antalya hattı olmalı, Aynı zamanda Embraer ERJ ler(50-100 kişilik) ile Sinop' la ortak bir girişim(şirket örn KASİN yada SİNKA air vb.) oluşturup sinop-kastamonu-ANKARA arasında hava otobüs şeklinde bir uygulamaya gidilmelidir. Bu model Türkiye' de ilk kez uygulanacak olup tüm orta ve küçük havaalanı olan birbirlerine yakın illerdeki girişimcilere örnek olacaktır. Gerçi Ilgaz tünelinden sonra ne gerek var diyeceksiniz ancak tünel süreyi sadece yarım saat kısaltacaktır. Ayrıca Ankara' dan havayolunu kullanacak yolcular için havayolu ile Ankara' ya ulaşım en önemli tercih nedeni olacaktır. Ancak birde Havaalanı transferi konusu var, Bu konuda da Taşköprü, İnebolu-Abana, cide, Tosya ve Araç-Safranbolu-Karabük kesinlikle havaalanı ulaşımı için tranfer güzergahına alınmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
purplelake ~ 10 yıl önce
Kastamonu havalananına geçen hafta ve bugün uçtum airbus a320 150 kişilik uçak % 90 oranında doluydu, gidişte de dönüşte de. Yalnız Kastamonu ilçeleri merkezden uzak olduğundan havaalanından 4 farklı yöne servis olursa ( şu anda otogar ve kuzeykent olarak 2 ve ilçelere gitmiyor), ücret de ona göre belirlenirse, yolcular otogardan tekrar 15 tl ödeyip kendi ilçelerine gitmek zorunda kalma. Böyle olursa yolcu sayısı da artar. Bknz. İstanbul Havaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuba ~ 10 yıl önce
Kastamonu hava alanından çevre ilçelere İstanbul'daki gibi havaş servisleri de olursa çok iyi olacak. Biz Kastamonu merkezde oturmayan ve çocuklu aileler için aktarma yapmak problem oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karaelmas ~ 10 yıl önce
Zonguldak havaalanı için dağ traslanali seneler oldu.ayrica Germania havayolu 150 kişilik uçaklarla inebiliyoda Türk şirketleri mi inemiyor. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IĞDIR ~ 10 yıl önce
IĞDIR'A DA UÇMASINI BEKLİYORUZ SAYGILARIMIZLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Anadolujet bu dernek yüzünden mi uçuyor sanıyorsunuz? Birisi de aşağıda yorum yapmış, muhtemelen kendileridir.. Arkadaşlar bu çalışma uzun zamandır var zaten. Sizinle ilgisi yok. Kastamonu'nun ağa babaları en tepeye söylüyor, seferler artıyor, bu kadar basit. İsim yapmak için gerek yok yani. Pegasus gelsin ucuz uçalım diyene de güldüm. Otobüs parasına uçağa binmiyon, dolmuş parasına mı uçacan? Bide Pegasus 50tl yapsa, yapamaz ama yaptı diyelim, uçakta nefes alsan para istiyor. Ben niye thy kalitesini değişeyim. Ikisi arasında mukayese bile edilmezler. Pegasus buraya uçmaz. Çünkü kâr edemez. Küçük firmalar kâr etmeyecekleri tercih etmezler. Anadolujet bir thy firmasıdır. Kastamonumuza hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zon ~ 10 yıl önce
zonguldakin havaalani sorunlu. dag mi traslanacakmis neymis. o yuzden bu problem cozulmeden zonguldaka ucus zor diyorlar. ya da 36-45 kisilik saab2000 modeli fairchild dornier vb tarz ucaklarla ucacak firma bulunmasi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ertin ~ 10 yıl önce
germania a319 ve b737-7 lerle 5 yıldır dusseldorf ve dortmunddan direk sefer yapıyor zonguldak'a diğerleri de hayli hayli yapar bilgine
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Bence TÜRKİYENİN uçuş yapılmalı özellikli Ankara, Antalya, İzmir ve Doğu Anadolu Bölgesi ve Güney Anadolu bölgesine Askerlerimiz ulasımda sıkıntı çekmemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yakinda Pegasus basliyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000