29 Ocak 2017, Pazar 09:49:30

Anadolu Üniversitesi'nden "yanmaz uçak koltuğu" çalışması

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, "Şuanda yanmaz uçak koltuğu yapılmasına ilişkin ciddi çalışmalar yapılıyor." dedi.Kaynak: Anadolu Üniversitesi "yanmaz uçak koltuğu" çalışmaları yapıyor
  • Uçakta yangın gibi bir olay gerçekleştiğinde koltukların yanmaması ne gibi bir avantaj sağlayabilir ki? Evet, gövde parçalandı ama koltuklar sağlam.
  • Yanmaz koltuk yoktur. Yanması geciktirilmiş malzeme vardır. Her madde belirli bir sıcaklığa erişince yanar.
  • Milli havaciligimiz adina guzel gelisme tebrik ediyorum. Sayin Prof Dr. Naci Gundogan Beye Sivil Hacilik YO nun kan aglayan ve aldiklari 5 yillak egitimin meslekte sifirdan degil eksiden baslamalarina neden olan ve pismanliklarini her yerde dile getiren ogrencilerinin seslerine kulak vermesini de oneririm. Bu dogrultuda SHGM-YOK Komisyonu calismalarina alt grup calismalarina goz atilmasini ve komisyona dahil olan YO temsilcilerinin sorgulanmasini, okul yonetiminin ne gibi gelismelere adim attiginin sorgulanmasini oneririm. Bizler eski yillarda Hava Araci Bakim Lisansi ile mezun olduk ve al8nan egitime verilen cabaya yillara karsilik bu saglaniyordu. Simdi ise bu dogrultuda yapilan calismalara ve sonuclara ragmen hicbir gelisme yok. SHYO nun karizmatik ve istah acici reklamlara uygun, sektorun ve mezunlarin ihtiyacina yonelik gelistirilmesi mezun olan genclerin ailelerinin caba emek ve fedakarliklarinin magduriyete donusmemesi icin duyarli girisken ve sonuc odakli calismalara ihtiyac var. Lutfen artik mezunlarin sesine kulak verin ve Mega Universitenin sanina leke dusuren bu aciziyete bir son verin. Saygilarimla.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ''THY ile yaptığımız anlaşma ile daha önce Boeing'e yaptırılan yanma testlerini Anadolu Üniversitesi Havacılık Mükemmeliyet Merkezi'nde yapacağız. Şuanda yanmaz uçak koltuğu yapılmasına ilişkin ciddi çalışmalar yapılıyor." dedi.

Rektör Prof. Dr. Gündoğan, üniversitenin Yunus Emre Yerleşkesi'nde yer alan Personel Lokali'nde düzenlediği basın toplantısında, üniversitenin çalışmalarını anlattı. Üniversitenin 2016 yılında güzel işlere imza attığını vurgulayan Gündoğan, 2017 yılında hayata geçecek projelerle ülkeye ciddi hizmetler yapılacağını belirtti.

Gündoğan, üniversite bünyesindeki Havacılık Mükemmeliyet Merkezi laboratuvarının faaliyete geçtiğini anımsatarak, şöyle konuştu:"Hava araçlarında son yıllarda hafif malzemeler kullanılmaya başlandı. Havacılık sektöründeki firmalar hafif malzemelerle uçak üretme çabasında. Bu noktada biz de kurduğumuz laboratuvarda polimerik ve kompozit malzemelerin testlerini, analizlerini gerçekleştiriyoruz. THY ile yaptığımız anlaşma ile daha önce Boeing'e yaptırılan yanma testlerini Anadolu Üniversitesi Havacılık Mükemmeliyet Merkezi'nde yapacağız. Şu anda yanmaz uçak koltuğu yapılmasına ilişkin ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu yıldan itibaren THY'nin alt yüklenicisi olarak bu malzemelerin testini yapacağız. Ayrıca Türkiye'de üretim yapan firmaların maliyetlerini düşürmüş olacağız. Çünkü firmalar testleri yurt dışında yaptırıyordu."

Anadolu Üniversitesi'nden "yanmaz uçak koltuğu" çalışması

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

yanmaz? ~ 7 yıl önce
Uçakta yangın gibi bir olay gerçekleştiğinde koltukların yanmaması ne gibi bir avantaj sağlayabilir ki? Evet, gövde parçalandı ama koltuklar sağlam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Yanmaz koltuk yoktur. Yanması geciktirilmiş malzeme vardır. Her madde belirli bir sıcaklığa erişince yanar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa ~ 7 yıl önce
Merhabalar. Başlık haberi yapan tarafından konulmuştur. Biz "güç tutuşur" terimini kullanıyoruz. Sadece uçak koltuğu değil, pek çok malzemenin testlerini de yapabiliyoruz. Sanıyoruz ki ilgi çekebilmek için bu ifadeyi kullanmışlar. bilginize sunarız.
Ucak teknisyeni ~ 7 yıl önce
Milli havaciligimiz adina guzel gelisme tebrik ediyorum. Sayin Prof Dr. Naci Gundogan Beye Sivil Hacilik YO nun kan aglayan ve aldiklari 5 yillak egitimin meslekte sifirdan degil eksiden baslamalarina neden olan ve pismanliklarini her yerde dile getiren ogrencilerinin seslerine kulak vermesini de oneririm. Bu dogrultuda SHGM-YOK Komisyonu calismalarina alt grup calismalarina goz atilmasini ve komisyona dahil olan YO temsilcilerinin sorgulanmasini, okul yonetiminin ne gibi gelismelere adim attiginin sorgulanmasini oneririm. Bizler eski yillarda Hava Araci Bakim Lisansi ile mezun olduk ve al8nan egitime verilen cabaya yillara karsilik bu saglaniyordu. Simdi ise bu dogrultuda yapilan calismalara ve sonuclara ragmen hicbir gelisme yok. SHYO nun karizmatik ve istah acici reklamlara uygun, sektorun ve mezunlarin ihtiyacina yonelik gelistirilmesi mezun olan genclerin ailelerinin caba emek ve fedakarliklarinin magduriyete donusmemesi icin duyarli girisken ve sonuc odakli calismalara ihtiyac var. Lutfen artik mezunlarin sesine kulak verin ve Mega Universitenin sanina leke dusuren bu aciziyete bir son verin. Saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 7 yıl önce
Hampa yok,kim uğraşır . Modül sınav şahane paralar cebe
fakülte bey ~ 7 yıl önce
yüksekokul mu kaldı allasen ya 5 sene oluyor fakülte olalı
Tsk ~ 7 yıl önce
Duzeltme icin tesekkurler. Durum daha da kotu desene. YO yazdigim icin ustune almamazlik yapmazlar insallah. Ha bu arada fakulte olduguna gore diplomalarda da muhendis yaziyordur :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000