26 Temmuz 2010, Pazartesi 15:03:52

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, THY'YE HOSTES YETİŞTİRECEK...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, bu dönem Türk Hava Yolları'nın (THY) kabin elemanı ihtiyacını karşılamak üzere açtıkları Hosteslik Programı'na ek yerleştirmeden öğrenci alacaklarını söyledi.
  • bende tercih vermeyi düşünüyorum ama boyum 1.58 etki eder mi?
  • eğitim şart. arkadaşlar teorikle pratik bir mi allah aşkına.Bu okulu bitirecek güzel sonra ne öğrenekse belki daha iyisini,daha kalıcısını ekip arkadaşlarından öğrenecek.ama yinede teoriğini bilmekte fayda var. havacılığın hangi bölümü olursa olsun güzel.
  • Kapadokya Meslek Yüksek okulu şu an zaten kabin amirliği diye thy desteği ile bölüm açmıştır.ilk öğrencileri 2010 ve 2011 eğitim ve öğretim döneminde alacaktır.Tercih yapan öğrencilerin bilgilerine...
  • hangi dersleri okutacak bu hocalar sektorun ıcındekı olmayan hocalar bu sektorde ders veren hoca ancak sektorde yasamıs ucagın kabın kulturunu veren kısılerden olusmalı yanı en az 10 yılını doldurmus kabın meuru yada amırı pozosyonundan secılmelı yoksa sadece kagıt uzerınde sırf ders vermek amcı ıcın acılan bolumlerden ınsana bır yarar vereılmez nasıl bır pılot yetıstırecegınız zmna hocasınında pılot olması gerekıyorsa nasıl dısardan bır ınsan ders veremıyecekse bu kabın memurlugu ıcınde sektorde calısan ınsanlar ders vermelıdır yoksa sırf bu bolum ıcın 70 yılların hocası yada 2000 lı yılların hocası olmasının bır anlamı yok sektorde calısan ucağın kabin kulturunu bilen psikoloji ortamını bilen insanlar ders vermelıdır...
  • sonucunu söleyeyim..insanlar bu okula girecek..okuyacak.senelerini harcıyacak...sonradan dışarıdan da hiç okumadan olunan hosteslikle hiç bir farkı olmadığını öğrenince isyan edecek..gayet te haklı olacaklar.ama iş işten geçmiş olacak..
  • bu iş için okumaya ne gerek varki, bu işi zaten işsiz kalanlar ve yüksek lisans öğrenvileri yapmıyormu demişsiniz, sanırım ya havacılıkla bir alakanız yok boşa atıp tutyorsunuz yada bu melseği yapmak için yeterliliklerin farkında değilsiniz, ben kendimden örnek vermek isterimki amerikadan mezunum ve çok büyük bir holdingte çok iyi bir maaşla çalışıyordum bu işe başlamadan önce, ama havacılık aşkı baka bir şeydir, okulunuzun bir önemi kalmaz, ama sizin gibi at gözlüğütyle bakıp bu mesleği küçümseyenler asla bunu anlayamazlar.. lğtfen içi boş ve cahi yorumlar yapacaksak hiç yapmayalım önce bir bilgi edinelim, komik oluyorsunuz çünkü..
  • TEBRİKLER ANADOLU ÜNV. KABİNE KALİTELİ EKİPLER YETİŞTİRECEK YEGANE ÜNV. DİR.KOKPİTTEKİ KALİTESİNİ KABİNDEDE GÖRMEK SEVİNDİRİCİ.
  • Filo rektörü nasıl bişey = Filo komutanı gibi bir şey olsa gerek.
  • amac sadece okul acmak... Bu okuldaki siyasi kadrolasma sonucu ici bos ogretim gorevlileri ile onlardan daha bos ve işşiz bir nesil ortaya konulacak... Kendini sektorun goncel olaylarına kapatmıs 1970lerden kalma makaleler ile havacılık ogrettiğini sanan hocalardan kurtarılmalı okul... Daha sonra buyumeye gidilmeli...
  • Asla başarılı olamicaklar ve üniversiteden mezun olan işsizlerin arasına yeni gruplar girecek 2 seneleri ve masrafları boşa gidicek ve 2 sene daha hayata geç başlicaklar. zaten kafası çalışan bir insan okuma imkanı varken neden bu işi yapsın ki.. bu işi zaten işsiz kalanlar ve yüksek lisans öğrencileride yapmıyor mu.. niye sürekli gençlerin hayatı çalınıyor kafaları bulandırılıyor...zaten ortalık bulandırmaktan başka ne yapıyorlar...hangi sekter tam iş garantisi veriyoor ki...

Prof. Dr. Aydın, yaptığı açıklamada, Eskişehir'de 5 bin 300 havacılık sertifikası olan insan bulunduğunu, her 12 bin kişiden birinin havacılık sektörü birikimine sahip olup sektörde çalıştığını ve bunun dünyada benzerinin olmadığını belirtti. Anadolu Üniversitesi olarak sivil havacılıkta çok geniş bir altyapıya sahip olduklarını kaydeden Aydın, "20 eğitim uçağımız var. 20 uçaklı bir filonun rektörüyüm. Ama uçaklar orada duruyor. Uçak yerde durduğu sürece zarar eder. Uçağın kar etmesi için uçması gerekiyor. Uçakları uçurabilmek için bakımını yapmamız, eskiyen parçalarını değiştirmemiz lazım. Ama ne yazık ki bugünkü Kamu İhale Kanunu buna izin vermiyor, lojistik destekte sıkıntılarımız oluyor. THY ile bir araya geldik. Kendileriyle ortak bir anlaşmaya gidiyoruz. Uçakları bakım için onlara devrediyoruz, bakımı onlar yapacak, bize pilot verecekler ve pilotları biz eğiteceğiz. İlk uygulama ağustos ayında başlayacak. 17 pilot adayı geliyor. Böylece kapsamlı bir iş birliğine gidiyoruz. Anadolu Üniversitesi'nin Havacılık Mükemmeliyet Merkezi, pilot yetiştirmede sadece Türkiye'de değil, İngiltere'den Pakistan'a kadar bu bölgenin en yetkili havacılık merkezi oluyor. Geniş bir coğrafyaya eğitim hizmeti vereceğiz. Araştırma ve bakım hizmetleri de bunun içerisinde olacak" dedi.

"THY HEMŞİREDEN HOSTES YAPMAYA ÇALIŞIYOR, MESLEK FARKINDAN DOLAYI UYUM FEVKALADE ZOR"

Rektör Aydın, havacılığın çok büyüyen bir sektör olduğunu ifade ederek, "THY'nin yıllık büyüme hızı yüzde 15. Büyük bir eleman sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı gidermek üzere kısa, uzun, orta vadeli projelerimiz var. Bu dönem onlar hemşireden hostes yapmaya çalışıyorlar. Tabii, meslekler farklı olunca uyum da fevkalade zor. Bunun için bizden kabin elemanı, diğer adıyla hostes yetiştirilmesini istediler. Program açtık, bu dönem hosteslik eğitimi başlayacak. Programa ek yerleştirmeden öğrenci alacağız. Ayrıca, bunun dışında iki yıllık eleman istediler. Porsuk Meslek Yüksekokulu'nda da 'Uçak Teknolojisi' diye bir bölüm açtık. İlk kez bu dönem ek kontenjandan öğrenci alıp, iki yıllıkları da orada yetiştireceğiz" diye konuştu.

Eskişehir'de gençler arasında büyük bir işsizlik yaşandığını vurgulayan Rektör Aydın, şunları söyledi:
"Buna çözüm bulmak için THY ve İŞKUR ile bir araya geldik. 300 kişilik bir istihdam garantili proje başlatıyoruz. İki dönem 150'şer kişilik. İŞKUR parayı, THY istihdam garantisini verecek. Biz de Eskişehir'de teknik lise mezunu 300 genci eğiterek, THY'de çalışma imkanı getireceğiz. Bu da önümüzdeki dönem başlayacak projelerimizden bir tanesidir. Havacılıkta bu anlamda çok önemli bir gelişme sürüyor. Havacılık sektörü ileri bir sektör. Eskişehir, raylı sistemde de mükemmeliyet merkezine gidiyor. Bu anlamda önümüzdeki dönemde çok ciddi yatırımlarımız olacak. Eskişehir'i hem demiryolunda hem de havayolunda çok önemli araştırma, uygulama ve test merkezine taşıyacağız. Bu da öncelikli projelerimiz içerisinde. TÜLOMSAŞ da bu işin en önemli partnerlerinden birisi. Sivil havacılık, TCDD ve diğer kurumlar da bu projeyi destekliyor."
 

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın,  bu akşam saat 20.00'de Airport TV Ana Haber Bülteni'nde programın detaylarını anlatacak.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, THY'YE HOSTES YETİŞTİRECEK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

kübra ~ 8 yıl önce
bende tercih vermeyi düşünüyorum ama boyum 1.58 etki eder mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eğitim şart. arkadaşlar teorikle pratik bir mi allah aşkına.Bu okulu bitirecek güzel sonra ne öğrenekse belki daha iyisini,daha kalıcısını ekip arkadaşlarından öğrenecek.ama yinede teoriğini bilmekte fayda var. havacılığın hangi bölümü olursa olsun güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kapadokya Meslek Yüksek okulu şu an zaten kabin amirliği diye thy desteği ile bölüm açmıştır.ilk öğrencileri 2010 ve 2011 eğitim ve öğretim döneminde alacaktır.Tercih yapan öğrencilerin bilgilerine...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hangi dersleri okutacak bu hocalar sektorun ıcındekı olmayan hocalar bu sektorde ders veren hoca ancak sektorde yasamıs ucagın kabın kulturunu veren kısılerden olusmalı yanı en az 10 yılını doldurmus kabın meuru yada amırı pozosyonundan secılmelı yoksa sadece kagıt uzerınde sırf ders vermek amcı ıcın acılan bolumlerden ınsana bır yarar vereılmez nasıl bır pılot yetıstırecegınız zmna hocasınında pılot olması gerekıyorsa nasıl dısardan bır ınsan ders veremıyecekse bu kabın memurlugu ıcınde sektorde calısan ınsanlar ders vermelıdır yoksa sırf bu bolum ıcın 70 yılların hocası yada 2000 lı yılların hocası olmasının bır anlamı yok sektorde calısan ucağın kabin kulturunu bilen psikoloji ortamını bilen insanlar ders vermelıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sonucunu söleyeyim..insanlar bu okula girecek..okuyacak.senelerini harcıyacak...sonradan dışarıdan da hiç okumadan olunan hosteslikle hiç bir farkı olmadığını öğrenince isyan edecek..gayet te haklı olacaklar.ama iş işten geçmiş olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu iş için okumaya ne gerek varki, bu işi zaten işsiz kalanlar ve yüksek lisans öğrenvileri yapmıyormu demişsiniz, sanırım ya havacılıkla bir alakanız yok boşa atıp tutyorsunuz yada bu melseği yapmak için yeterliliklerin farkında değilsiniz, ben kendimden örnek vermek isterimki amerikadan mezunum ve çok büyük bir holdingte çok iyi bir maaşla çalışıyordum bu işe başlamadan önce, ama havacılık aşkı baka bir şeydir, okulunuzun bir önemi kalmaz, ama sizin gibi at gözlüğütyle bakıp bu mesleği küçümseyenler asla bunu anlayamazlar.. lğtfen içi boş ve cahi yorumlar yapacaksak hiç yapmayalım önce bir bilgi edinelim, komik oluyorsunuz çünkü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TEBRİKLER ANADOLU ÜNV. KABİNE KALİTELİ EKİPLER YETİŞTİRECEK YEGANE ÜNV. DİR.KOKPİTTEKİ KALİTESİNİ KABİNDEDE GÖRMEK SEVİNDİRİCİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Filo rektörü nasıl bişey = Filo komutanı gibi bir şey olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
amac sadece okul acmak... Bu okuldaki siyasi kadrolasma sonucu ici bos ogretim gorevlileri ile onlardan daha bos ve işşiz bir nesil ortaya konulacak... Kendini sektorun goncel olaylarına kapatmıs 1970lerden kalma makaleler ile havacılık ogrettiğini sanan hocalardan kurtarılmalı okul... Daha sonra buyumeye gidilmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Asla başarılı olamicaklar ve üniversiteden mezun olan işsizlerin arasına yeni gruplar girecek 2 seneleri ve masrafları boşa gidicek ve 2 sene daha hayata geç başlicaklar. zaten kafası çalışan bir insan okuma imkanı varken neden bu işi yapsın ki.. bu işi zaten işsiz kalanlar ve yüksek lisans öğrencileride yapmıyor mu.. niye sürekli gençlerin hayatı çalınıyor kafaları bulandırılıyor...zaten ortalık bulandırmaktan başka ne yapıyorlar...hangi sekter tam iş garantisi veriyoor ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000