26 Şubat 2009, Perşembe 09:07:01

Amsterdam'a gelen yakınlar yaşadıklarını anlattı

Hollanda'nın Amsterdam kentindeki Schiphol Havaalanı'na inerken düşen Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçaktaki yolcuların yakınları, akşam saatlerinde Amsterdam'a geldi.
  • kişiler bazen ne kadar bencil oluyor yazıklar olsun asıl size.thy sizi telefonda hiç bekletmeden yapsa rezervasyonunuzu ve uçak düşse ölseniz iyi bir şirket olacaktı demek.neresinden bakıyorsunuz olaya ve neleri görmezden geliyorsunuz.bir şirket ister mi bu şekilde bir kazayla anılmayı,bir kokpit üyesi ister mi başta kendi canını tehlikeye atmayı.hiç de kolay bir iş değilken yaptıkları sizi biraz saygıya davet ediyorum.hangi iş mensubu gözüne taş gelip bir gözünü kaybetse işsiz kalır,bu risklerle her gün işinin başına keyifle iş aşkıyla gider.dışardan herşey ne kolay.sizin eşiniz gecenin 4ünde yanınızdan kalkıp işe gitse ve vefaat haberini alsanız ardından üstüne bir de böyle yazılar okumak isterseniz devam edin düşünmeden yorum yapmaya.
  • thy ye yakışmadı die yorum gönderen arkadaşımıza inanamıyorum.kim böyle bir kazayı yakıştırabilir yada ister,neyin garantisi var hayatta,elinden daha fazlası gelebilseydi eminim yapardı kendi canını kurtarırdı ve mesai arkadaşlarına ailesine böyle bir acı yaşatmazdı.oturduğu yerden yorum yapmak cok kolay,bırakında insanlar acılarını yaşasınlar abukl sabuk yorumlarla daha da canlarını acıtmayın insanların.
  • Öncelikle ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yararlılara da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu kazanın Türk Hava Yolları itibarına kesinlikle zarar vermeyeceği görüşündeyim zira 134 kişilik uçakta ölü sayısı sadece 9 dur ve bu kadar az can kaybı olması kesinlikle merhum pilot Hasan Tahsin bey ve ekibinin büyük başarısıdır. Tekrar tüm havacılık sektörüne geçmiş olsun dileklerimi sunarım..
  • Ne yazık ki THY en kötü yıllarını yaşıyor. Hiç bu kadar kötü olmamıştı.
  • şu son günler de thy haberlerini sıkca duyar olduk ilk reklamları daha sonra çağrı merkezi sorunları tek bir kişilik bi rezavasyon yaptırmak için yarım saat beklememiz şimdi bu uçak kazası thy kaliteyi giderek düşürüyor lütfen yetkililer dikkate alın

Kaza sonrası, 70 yolcu ve mürettebat yakınıyla 14 THY aile destek birimi görevlisi, Airbus 321 tipi THY uçağıyla, Hollanda'ya gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan hareket etmişti. 

Kazadan kurtulan yolculardan iş adamı Mustafa Bahçecioğlu, yaşanılan kazadan kurtulmalarını büyük bir mucize olarak değerlendirdi. Bahçecioğlu, "İneceğimiz sırada kaza meydana geldi. Neye uğradığımız şaşırdık. Uçak 10 saniye için yere çakıldı. Tam bir can pazarı yaşandı. Çığlık sesleri yükselmeye başladı. Kendim arkadaşım Mustafa Atman ile uçaktan indik. Daha sonra yaralılara yardım etmeye başladık. Sonra yetkililer bizi uçağın yakınından uzaklaştırarak bir hangara götürdüler. Burada ilk müdahale yapıldı. Ardından hastanelere götürdüler. Kontrollerimiz yapıldı. Bu arada Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Bizi son derece memnun etti. Olayda herhangi bir kasıt yoktu. THY'ninde bir kusuru yoktu anlık bir olay oldu. Tüm illetimizin başı sağ olsun."

Kazazede yakınları kahraman pilot Hasan Tahsin Arısan'a dualar gönderdi. Yaralı yakınları, Amsterdam Schiphol havalimanında Türkiye'den gelen yakınlarını karşılayarak yaralı akrabalarının bulunduğu şehirlerdeki hastanelere akın ettiler. Bunlardan biri de Cemalettin Akyar idi. Düşen uçaktaki yolculardan Ali Yardım'ın akrabası Akyar, kayınbiraderinin hastanede olduğunu, canı sağ olduğu için Allah'a şükrettiğini söyledi. Akyar "Şoka girdik. O anı anlamak için yaşamak lazım. Pilot iyi iş başardı. Kaynım Ali Yardım'a, uçak düştükten ancak 3 ila 4 saat sonra buluşabildik. Şu anda onun kardeşini alıp hastaneye götürmek için buraya geldim." dedi.

Kazada ağır yaralanan Ahmet Peynircioğlu'nun annesi Neyra Peynircioğlu da kazayı duyar duymaz THY ile temasa gelip Hollanda'ya geldiğini söyledi. Peynircioğlu, "Türkiye saati ile 11.35 te beni aradı. Anne uçak düştü ben iyiyim dedi. Sonrasında kendisi ilke görüşemedik. Oğlum Utrecht üniversitesinde okuyordu. Şu anda Leiden Hastanesi'nde, onu görmeye gidiyorum. Acımız çok büyük. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Kazazede yakını Nihat Yıldız, kazayı ilk öğrendiğinde Hollandalı yetkililer ile temasa geçtiğini, kazadan kurtulan yakınının Badhovedorp'ta bir spor salonunda olduğunu söyledi. Yıldız "Olayı ilk Hollanda televizyonundan duydum. Ben de kendisini karşılamak için hazırlanmıştım. O sırada uçak düşer düşmez hemen ilk olay yerine gittim. Ardından yetkililer eşliğinde spor salonuna getirildim. Orada olmadığını görünce bir an öldüğünü sandım. Sonra ben yetkililere durumu sordum Haarlem kentinde hastanede dediler. Ayağı kırılmıştı. Allah'a şükür fazla bir hasar yoktu.Tüm halkımızın başı sağ olsun. Ölenlerin acılarını paylaşıyoruz." dedi.


Hollandalı görgü tanıkları: Pilot son ana kadar uğraştı

Hollandalı görgü tanığı Yvonne Boogers, Hollanda televizyonlarına yaptığı ilk açıklamada ise, havaalanının yanındaki yolda otomobiliyle giderken uçağın burnu yere doğru ve normalden alçakta indiğini gördüğünü söyledi. Boogers, "Bir şeylerin yanlış gittiğini hemen anladım. Pilot son ana kadar uçağın burnunu kaldırmaya uğraştı. Daha sonra bir kıvılcım çıktı ve uçak yerde yatıyordu" dedi.

Kazanın ardından Schipol Havalimanı'nda trafik sınırlandırıldı. Gelen birçok uçak Rotterdam Havalimanı'na yönlendirildi.

Amsterdam'a gelen yakınlar yaşadıklarını anlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
kişiler bazen ne kadar bencil oluyor yazıklar olsun asıl size.thy sizi telefonda hiç bekletmeden yapsa rezervasyonunuzu ve uçak düşse ölseniz iyi bir şirket olacaktı demek.neresinden bakıyorsunuz olaya ve neleri görmezden geliyorsunuz.bir şirket ister mi bu şekilde bir kazayla anılmayı,bir kokpit üyesi ister mi başta kendi canını tehlikeye atmayı.hiç de kolay bir iş değilken yaptıkları sizi biraz saygıya davet ediyorum.hangi iş mensubu gözüne taş gelip bir gözünü kaybetse işsiz kalır,bu risklerle her gün işinin başına keyifle iş aşkıyla gider.dışardan herşey ne kolay.sizin eşiniz gecenin 4ünde yanınızdan kalkıp işe gitse ve vefaat haberini alsanız ardından üstüne bir de böyle yazılar okumak isterseniz devam edin düşünmeden yorum yapmaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy ye yakışmadı die yorum gönderen arkadaşımıza inanamıyorum.kim böyle bir kazayı yakıştırabilir yada ister,neyin garantisi var hayatta,elinden daha fazlası gelebilseydi eminim yapardı kendi canını kurtarırdı ve mesai arkadaşlarına ailesine böyle bir acı yaşatmazdı.oturduğu yerden yorum yapmak cok kolay,bırakında insanlar acılarını yaşasınlar abukl sabuk yorumlarla daha da canlarını acıtmayın insanların.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Öncelikle ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yararlılara da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu kazanın Türk Hava Yolları itibarına kesinlikle zarar vermeyeceği görüşündeyim zira 134 kişilik uçakta ölü sayısı sadece 9 dur ve bu kadar az can kaybı olması kesinlikle merhum pilot Hasan Tahsin bey ve ekibinin büyük başarısıdır. Tekrar tüm havacılık sektörüne geçmiş olsun dileklerimi sunarım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne yazık ki THY en kötü yıllarını yaşıyor. Hiç bu kadar kötü olmamıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şu son günler de thy haberlerini sıkca duyar olduk ilk reklamları daha sonra çağrı merkezi sorunları tek bir kişilik bi rezavasyon yaptırmak için yarım saat beklememiz şimdi bu uçak kazası thy kaliteyi giderek düşürüyor lütfen yetkililer dikkate alın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000