23 Nisan 2009, Perşembe 08:51:47

"Amsterdam kazasındaki yazı komplo teorisi değildir"

Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı, Amsterdam kazasının yaşanmasının ardından THY teknisyenin depoda tutulmasına ilişkin yazdığı yazıyı bugün şöyle genişletmiş...
  • önce thy nin geçmişine bakın bırakın komplo teorilerini van diyarbakır adana hepsimi komploydu önce eğitiminize bakın sade vatandaş size ve şu taşeron firma akp den anadolu jete nasıl biniyor merak ediyorum allah korusun
  • Ya amma dallandirip budaklandirdiniz ,telegraaf gazatesinin yorumu neydi bu 4 teknisyen THK nin ihtiyaci olan ve ismide yanilmiyorsam falcon eyes olan 737-800 den bozma bir erken uyari sistemi icin Turkiyede calismalarda bulunmuslardi ve bu ucagin sozde resmide o gunku telgraaf gazatesinde yayinladilar.
  • şöyle diyordu kitabında bir amerikalı istihbaratçı:şöyle düşünün bir yerde yüzbin kişi yaşıyor ve kıtlık sıkıntısı var.bu insanların yirmi bini ölürse geriye kalan seksenbin kişi refaha erecek,dolayısıyla amerika bu seksenbin için gözünü kırpmadan yirmibini rahatlıkla öldüreilir. aynı ikiz kulelerde yatıkları gibi!!!!
  • Haberin özü şudur.Amerikalının "kendi çıkarı söz konusu olduğunda hiç bir engel tanımaması ve insan hayatını bile tehlikeye atacak kadar gözünün kara olmasıdır".Bu gözü karalığa göz yumduğu için de Hollanda Makamlarını şiddetle kınıyorum.
  • Ya madem o kadar gizli bir olay neden FBI kendi uçakları ile getirmedi adamlarıda THY uçağına bindiler. bırakın bu işleri ya işiniz gücünüz teori özenti yazık ya
  • Ortada Amerika'nın çıkarı olduğu zaman akan sular durur,herşey mubah olur.Gerisi yalan olur.Kendi İnsanlık anlayışı böyledir.

Bu köşede dün yazdığım “FBI düşen THY uçağına 40 dakika kimseyi sokmadı” başlıklı yazı büyük ilgi çekti. Ancak gelen yorumlardan ve sorulardan anladığım kadarıyla pek çok kişi yazının ana temasını değil “komplo teorisi” olarak nitelenecek bölümünü ele almış. Bu nedenle birkaç noktaya açıklık getirmek istiyorum.

Öncelikle THY uçağının düşmesi ile içinde gizli bilgiler taşıyan Amerikalı Boeing yetkililerinin arasında hiçbir ilişki yoktur. Yazıdan “uçak düşürüldü” gibi bir sonuç çıkarmak yanlış. Burada önemli olan ABD’nin “kendi çıkarı söz konusu olduğunda” hiçbir engel tanımaması ve insan hayatını bile tehlikeye atacak kadar gözünün kara olmasıdır.

Pentagon’a ait gizli bilgiler yüklü laptop’ları taşıyan Amerikalılar muhtemelen İstanbul’dan “güvenli” biçimde uçağa bindirildikten sonra aynı “güvenlikle” Amsterdam’da karşılanacaktı. Anlaşıldığı kadarıyla uçağı Amsterdam’da karşılayacak olan Amerikan güvenlik ekibi, uçağın alana çok yakın bir yerde düşmesi üzerine paniğe kapılıyor ve laptop’ları olmak için harekete geçiyor. Bu aşamada örneklerini filmlerden gördüğümüz gizli mekanizmalar devreye giriyor ve FBI ajanları ulaşmak istedikleri laptop’ları alıncaya kadar yardım ekipleri harekete geçirilmiyor.

Alanda görevli bir Türk yetkili ise “zor kullanılarak” etkisiz hale getiriliyor. Hollanda ise tüm bunlara göz yumuyor. Ve belki komplo teorisi olarak algalanacak bir soru: ABD’nin uğruna insan hayatını tehlikeye attığı Pentagon’la ilgili sırlar Türkiye’de ne arıyordu? Bu Amerikalılar transit geçiş mi yapmışlardı yoksa Türkiye’deki bazı görüşmelere mi katılmışlardı?

"Amsterdam kazasındaki yazı komplo teorisi değildir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
önce thy nin geçmişine bakın bırakın komplo teorilerini van diyarbakır adana hepsimi komploydu önce eğitiminize bakın sade vatandaş size ve şu taşeron firma akp den anadolu jete nasıl biniyor merak ediyorum allah korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ya amma dallandirip budaklandirdiniz ,telegraaf gazatesinin yorumu neydi bu 4 teknisyen THK nin ihtiyaci olan ve ismide yanilmiyorsam falcon eyes olan 737-800 den bozma bir erken uyari sistemi icin Turkiyede calismalarda bulunmuslardi ve bu ucagin sozde resmide o gunku telgraaf gazatesinde yayinladilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şöyle diyordu kitabında bir amerikalı istihbaratçı:şöyle düşünün bir yerde yüzbin kişi yaşıyor ve kıtlık sıkıntısı var.bu insanların yirmi bini ölürse geriye kalan seksenbin kişi refaha erecek,dolayısıyla amerika bu seksenbin için gözünü kırpmadan yirmibini rahatlıkla öldüreilir. aynı ikiz kulelerde yatıkları gibi!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haberin özü şudur.Amerikalının "kendi çıkarı söz konusu olduğunda hiç bir engel tanımaması ve insan hayatını bile tehlikeye atacak kadar gözünün kara olmasıdır".Bu gözü karalığa göz yumduğu için de Hollanda Makamlarını şiddetle kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ya madem o kadar gizli bir olay neden FBI kendi uçakları ile getirmedi adamlarıda THY uçağına bindiler. bırakın bu işleri ya işiniz gücünüz teori özenti yazık ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ortada Amerika'nın çıkarı olduğu zaman akan sular durur,herşey mubah olur.Gerisi yalan olur.Kendi İnsanlık anlayışı böyledir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000