05 Nisan 2009, Pazar 09:25:48

Amsterdam kazası dersleri

Türk Hava Yolları Uçuş İşletme Başkanlığı, Amsterdam kazasından sonra 20 Mart’ta yayınladığı bültenle 10 bin feet yani 3 bin 300 metrenin altında kabin memurlarının yerlerine oturarak bağlanmalarını istedi.
  • Koca kazadan çıkarıla çıkarıla sadece bu ders mi çıkartılmış, zaten mevcut ama uygulanmayan kural..Bu kaza dersini Uğur Cebeci mi çıkarmış yoksa bu resmi yazı gerçekten yayınlanmış mı ? Bu elim kazadan çıkan sadece bu ise TK beklesin başına daha neler gelecek..Yazık mum gibi eriyen koca deve...
  • milleti ikram manyağı yapacağını söyleyebildiğine göre sen zaten manyaksın.akıl yoksunu zavallı.
  • kazadan sonra istifa eden hostesler bilmiyorlarmıydı ki asıl işleri böyle bir kaza anında yolcuları kurtarmak yönlendirmek bunlara nasıl bir mantık veriliyor ki uçak kaza yapmaz mı sanıyorlardı ?????
  • Akıllı olun sizi ikram manyagı yaparım ..
  • 2-3 saatlik uçuşlardaikram verilmese ne olur,uçak bir lokanta değildir.herkesin bu zihniyetten kurtulması lazım.Uçuşa gidecek bir insan uçmadan önce ve indikten hemen sonra karnını doyurabilir.İkramda uzun uçuşlarda verilebilir.2-3 saatlik uçuşta sen ikram versen ne olur vermesen ne olur.Bu ikram işini uçuşa başlamadan önce yerde de verebilirsin yolcuna ,böylece uçakta da bu külfetten kurtulabilir ve kabin ekibinin işini hafifletebilirsin.Uzun uçuşlar hariç.1 - 1.5 saatlik izmir antalya uçuşlarında ikram vermeye çalışıyorsun.Kabin ekibin ne yapsın.Düş ikram maaliyetini biletten yolcun zaten senden bu sürede ikram beklemez,artı daha da mutlu olur.Benimki sadece bir fikir.değerlendirme büyüklrimize düşer.Saygılar.
  • daha önceden özel bi havayolunda uçtum şimdide thy de uçuyorum thy yönetimi ikramla kafayı bozmuş 45 dk lık ankara uçuşuna minimum ekip werip 30 business artı full y\c ye ikram yetiştirilsin istiyo ekip te ekramı yetiştirecem die başka hiçbişeyle ilgilenmiyo teker açılıyo ekip hala kahve çay werme derdinde nie yolcu şikayet etmesin memnun olsun die çünkü thy yönetimi bunu istiyo
  • kaptan dıyorkı kabın ekıbı lutfen ınıs ıçın yerlerınıze. kabınden bır kısı dolanıyo ortalıkta . kım ın hatası. ıste sonuç boyle olunca ırdelenıyo. alıskanlık olmus verılen gorev komutlarını dınlememek. lutfen kokpıtmı verdıgı komutların uygulanmandıgını denetleyecek. acık olalım cevap versin kımse onlar.
  • thy zaman mekan olanak ve maddi açıdan eksik ve yanlış egitim vermez bu böyle kendinize güvenin yaptıgınızın arkasında olun .talihsiz bu açıklamayı yapmayın.sebeb ,zamanı kabin amiri siz ne derseniz deyin kendine göre kullanır .akıllı olun. benden tavsiye size
  • ÇIKARILAN DERSLERİN ZATEN UYGULANIYOR OLMASI LAZIMDI.THY KABİN EKİPLERİNİN İŞ YÜKÜ ÇOK YOĞUN.DOLAYISIYLADA ÇOK YORULUYORLAR.YAZIK ONLARA KESİNLİKLE EKİP SAYILARI CİDDİ BİÇİMDE TAKVİYE EDİLMELİ.BİR YANDAN ÖZEL SEKTÖRDEN KABİN EKİBİ ALMAYA ÇALIŞIYORLAR.BİR YANDAN AMS KAZASINDAN DOLAYI 300 KADAR KABİN MEMURU İSTİFASI OLDUĞUDA BİR GERÇEK.
  • ALINAN BU TEDBİRLE, KESİN OLMAMAKLA BİRLİKTE BELKİ O ARKADAŞIMIZI KURTARABİLİRDİK.KEŞKE... ŞİMDİ OLAYI GERİ SARALIM. KOLTUK BAĞLARINI ERKEN BAĞLATMAMIZ BU KAZAYI ÖNLERMİYDİ.KESİNLİKLE HAYIR. EĞER ÖNLEYECEKSE EMNİYET KEMERLERİNİ HİÇ OFF YAPMAYALIM. BİZ ASIL BU KAZANIN OLUŞUMUNA ETKİ EDEN FAKTÖRLERİ ARAŞTIRMAMIZ LAZIM.CRM, KOKPİT PROCEDURLERİ, MESAİ KONULARI,ÖZELLİKLE YER VE UÇUŞ EĞT KONULARINDA NELER YAPILABİLİR.UÇUŞ İŞL. VE EĞT BAŞKALINLARI ACABA BU KOMULARDA HAZIRLIK YAPIYORMU.

Bu kararın kazada hayatını kaybeden Steward Ulvi Murat Eskin’in son ana kadar kulaklıkları topladığının ve vuruş anında kemerlerini bağlayamadığı için hayatını kaybettiğinin ortaya çıkmasıyla alındığı öğrenildi.

Yeni kurala göre tırmanışta 3 bin 300 metreden sonra kabin ekibi ikrama başlıyor. Alçalmada ise pilotlar 3 bin 300 metre geçilirken “Kabin ekibi iniş için yerlerinize” anonsunu yapıyor. Bu yüksekliğe kadar tüm kabin ikramı yapılmış ve kabinin inişe hazır duruma geldiğinin kontrol edilmiş olması gerekiyor. Kabin ekibi kokpite “Kabin okey” bilgisini verdikten sonra bel ve omuz kemerlerini bağlayarak yerlerine oturuyor. 

Kural değişikliği ile birlikte özellikle

1 saatlik uçuşlarda ikram konusunda da değişikliğe gidildi. İkramın daha hızlı yapılarak ve boşlar toplanarak alçalmada 3 bin 300 metreye gelindiğinde kabin iniş için hazır konuma getiriliyor.

Aynı bültende uçakta kapı kapatmadan önce, kabin ekibi ile yer işletme görevlileri arasında yolcu sayımında 3 kez mutabakat sağlanamaması durumunda, yolculara bilet kontrolü yapılması istendi. Bu kararın Amsterdam olayında yolcu sayısının farklı verilmesi nedeniyle alındığı öğrenildi.

Kokpit kapıları ise ilk yolcunun uçağa alınmasıyla kapatılacak ve uçuş sırasında kapalı ve kilitli tutulacak. Kokpit kapısı, son yolcunun uçaktan inmesiyle açılacak. Uçuş sırasında kabin memurları kokpitle interfon sistemiyle konuşacak.

Hürriyet

Amsterdam kazası dersleri

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
Koca kazadan çıkarıla çıkarıla sadece bu ders mi çıkartılmış, zaten mevcut ama uygulanmayan kural..Bu kaza dersini Uğur Cebeci mi çıkarmış yoksa bu resmi yazı gerçekten yayınlanmış mı ? Bu elim kazadan çıkan sadece bu ise TK beklesin başına daha neler gelecek..Yazık mum gibi eriyen koca deve...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
milleti ikram manyağı yapacağını söyleyebildiğine göre sen zaten manyaksın.akıl yoksunu zavallı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kazadan sonra istifa eden hostesler bilmiyorlarmıydı ki asıl işleri böyle bir kaza anında yolcuları kurtarmak yönlendirmek bunlara nasıl bir mantık veriliyor ki uçak kaza yapmaz mı sanıyorlardı ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Akıllı olun sizi ikram manyagı yaparım ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
2-3 saatlik uçuşlardaikram verilmese ne olur,uçak bir lokanta değildir.herkesin bu zihniyetten kurtulması lazım.Uçuşa gidecek bir insan uçmadan önce ve indikten hemen sonra karnını doyurabilir.İkramda uzun uçuşlarda verilebilir.2-3 saatlik uçuşta sen ikram versen ne olur vermesen ne olur.Bu ikram işini uçuşa başlamadan önce yerde de verebilirsin yolcuna ,böylece uçakta da bu külfetten kurtulabilir ve kabin ekibinin işini hafifletebilirsin.Uzun uçuşlar hariç.1 - 1.5 saatlik izmir antalya uçuşlarında ikram vermeye çalışıyorsun.Kabin ekibin ne yapsın.Düş ikram maaliyetini biletten yolcun zaten senden bu sürede ikram beklemez,artı daha da mutlu olur.Benimki sadece bir fikir.değerlendirme büyüklrimize düşer.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
daha önceden özel bi havayolunda uçtum şimdide thy de uçuyorum thy yönetimi ikramla kafayı bozmuş 45 dk lık ankara uçuşuna minimum ekip werip 30 business artı full y\c ye ikram yetiştirilsin istiyo ekip te ekramı yetiştirecem die başka hiçbişeyle ilgilenmiyo teker açılıyo ekip hala kahve çay werme derdinde nie yolcu şikayet etmesin memnun olsun die çünkü thy yönetimi bunu istiyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kaptan dıyorkı kabın ekıbı lutfen ınıs ıçın yerlerınıze. kabınden bır kısı dolanıyo ortalıkta . kım ın hatası. ıste sonuç boyle olunca ırdelenıyo. alıskanlık olmus verılen gorev komutlarını dınlememek. lutfen kokpıtmı verdıgı komutların uygulanmandıgını denetleyecek. acık olalım cevap versin kımse onlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy zaman mekan olanak ve maddi açıdan eksik ve yanlış egitim vermez bu böyle kendinize güvenin yaptıgınızın arkasında olun .talihsiz bu açıklamayı yapmayın.sebeb ,zamanı kabin amiri siz ne derseniz deyin kendine göre kullanır .akıllı olun. benden tavsiye size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ÇIKARILAN DERSLERİN ZATEN UYGULANIYOR OLMASI LAZIMDI.THY KABİN EKİPLERİNİN İŞ YÜKÜ ÇOK YOĞUN.DOLAYISIYLADA ÇOK YORULUYORLAR.YAZIK ONLARA KESİNLİKLE EKİP SAYILARI CİDDİ BİÇİMDE TAKVİYE EDİLMELİ.BİR YANDAN ÖZEL SEKTÖRDEN KABİN EKİBİ ALMAYA ÇALIŞIYORLAR.BİR YANDAN AMS KAZASINDAN DOLAYI 300 KADAR KABİN MEMURU İSTİFASI OLDUĞUDA BİR GERÇEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ALINAN BU TEDBİRLE, KESİN OLMAMAKLA BİRLİKTE BELKİ O ARKADAŞIMIZI KURTARABİLİRDİK.KEŞKE... ŞİMDİ OLAYI GERİ SARALIM. KOLTUK BAĞLARINI ERKEN BAĞLATMAMIZ BU KAZAYI ÖNLERMİYDİ.KESİNLİKLE HAYIR. EĞER ÖNLEYECEKSE EMNİYET KEMERLERİNİ HİÇ OFF YAPMAYALIM. BİZ ASIL BU KAZANIN OLUŞUMUNA ETKİ EDEN FAKTÖRLERİ ARAŞTIRMAMIZ LAZIM.CRM, KOKPİT PROCEDURLERİ, MESAİ KONULARI,ÖZELLİKLE YER VE UÇUŞ EĞT KONULARINDA NELER YAPILABİLİR.UÇUŞ İŞL. VE EĞT BAŞKALINLARI ACABA BU KOMULARDA HAZIRLIK YAPIYORMU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000