14 Şubat 2013, Perşembe 15:46:45

ALKOL SINIRLAMASI MECLİSE TAŞINDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Türk Hava Yolları'nın Mısır, Kuveyt, Pakistan, Irak, Somali, Senegal ve Nijer'de 10 kente yapılan seferlerinde içki servisini kaldırmasını TBMM'ye taşıdı.
  • Uğraştıkları konuya bakın.türkiyenim meseleleri bunlar için bundan ibaret olsa gerek
  • bacim sen biladeri biraderi birak da bu chp nin hali ne olacak??
  • ALKOLIKLERIN UMUDU OLDUN,PARLAK BIR ISIK GIBI DOGDUN THY NIN USTUNE,SONUNA KADAR YANINDAYIZ,BELKI CHP MEMLEKET MESELELERINI COZMEDE ETKIN ROL OYNAYAMIYOR AMA TURKIYENIN KANAYAN YARASI OLAN "ALKOLSUZ UCUSA" CHP DUR DIYECEK..DUR DIYEMESE BILE BISEYLER DIYECEK..
  • BILADERIM NIYE HEYECAN YAPTIN?KARNINI UMUT GUTAN MI DOYURUYOR :)))
  • Makarnacılar bilgisayar sahibi olmuş da yorum yapmaya başlamışlar.
  • BILADER SEN CHP BU GENEL BASKANLA NERELERE GELEBILIR,PARTININ ISTIKBALI ICIN NE DOGRUDUR NE YANLISTIR ONUNLA ILGILEN,BIZ MISIRA GIDEN JAPON YOLCUYA DIYECEK BISEYLER BULURUZ..GECENIN KARANLIGINDA AKDENIZIN ORTASINDA OLAY CIKARTAN SARHOS YOLCUYLA UGRASMADAN BIZI ANLAMAN IMKANSIZ
  • ARKADASIM SEN NE ICTIN?NE ICTIYSEN SOYLE DE ONU DA YASAKLAYALIM THY DE..
  • Unlem koydum ki kinaye yaptigim anlasilsin diye.Umut Oran yine kendinden beklendigi uzere memleketin en hayati konusu hakkinda soru onergesi vermis.Ne de guzel yapmis.Anlasilan yine CHP'nin basina aday olacak ki boyle sacma sapan islerler partinin adini kucultmeye calisiyor.Allah askina ortaya attigi iddialardan bir tanesi dogru ciksa butun sulaleme oylarini CHP'ye vermeleri icin yemin verdiricem.Ben alkol alirim kardesim kimsede karisamaz,zaten burada yapilan hersey maksatli ve apacik belli,maksat milletin zihnini bulandirip oy devsirmek ve buna destek verdirtmek.Bariz ve belli.Adam diyor ki kardesim bu hatlarda icki servisim karsilikli olarak yok,diger hatlarda benim icin rantabl degil bu kadar basit.Sanki diger havayollari fici bira dagitiyor. Rusya bile ucakta ickiyi yasakalamayi dusunuyor hatta biraya bile sinirlama getirdi ama siz bulanik suda balik avlayip ondan sonra bagciya tekme tokat girisiyorsunuz.Millet aptal degil neyin ne oldugunu cok iyi biliyor nafile bu isler.
  • en mantıklı yaklaşım içki içen saldırganlaşıyor kimse içmesin? waf! BANANE ELALEM SALDIRGANLAŞIYOR DİYE BEN NEDEN İÇMEYECEKMİŞİM? KAÇ TANE PİLOT İÇİP İÇİP HOSTESE TECAVÜZ ETTİ? KAFASI GÜZEL OLUĞ PİKE DALIŞ YAPTI? haa pilotlar o yüksekliğe tabii değildi... arkadaşım sorun çıkarana yazarsın cezayı olur biter. sen daha kırmızıda geçene ceza yazamıyorsan uçakta içkiyi kople yasaklayarak çözüm bulmaya çalışırsın. bir kaç kişi için tüm toplum cezalandırılamaz. anlayamadığınız nokta bu.
  • şarapçı chp zihniyetlilere bir hatırlatma ; geçen asırda sizin zihniyetinizde olanlar kokaini asrın mucizesi olarak sunuyorlardı davetlerde, toplantılarda içip içip kuduruyorlardı, esrarı tütünden daha zararsız bir sakinleştirici sanarak çocuklarına içiriyorlardı, hatta morfin , eroinin faydaları saymakla bitmezdi , absent içmek , eter koklamak medeniyetti. Gün gelecek uçaklarda ve toplum içersinde alkol almak bir insanlık suçu sayılacak ve gelecek nesiller sizin bu içki düşkünlüğünüzü ve kafasızlığınızı okuduğunda şaşıracaktır. Azıcık düşünün ...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması için soru önergesi veren Oran, "Mısır'a uçan Japon içki isterse ne diyeceksiniz?" dedi.

Oran, Maliye Bakanı Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, THY’nin, Mısır, Kuveyt, Pakistan, Irak, Somali, Senegal ve Nijer'de 10 kente yaptığı uçuşlarda içki servisini kaldırırken, gerekçe olarak da "talep azlığı ve lojistik zorlukları" öne sürdüğünü anımsattı.

Oran, Bakan Şimşek’e, "THY’nin uçuşlarında alkollü içki servisini kaldırması talimatını bizzat siz mi verdiniz? Bu yönde Başbakan’ın size bir telkini oldu mu? Uçuşlarda alkollü içki servisinin kaldırılmasının gerekçeleri nelerdir?" dediği önergesinde şu konulara cevap istedi:

"Yurtiçi ve yurtdışı lojistik zorluklar nedeniyle alkollü içki servisi yapılmadığı iddiası doğru ise geçmişi 20 Mayıs 1933’e kadar uzanan, 90 yıllık THY’nin AKP dönemi öncesindeki yöneticileri bu güçlükleri nasıl aştılar? Talep azlığı gerekçesi doğru mudur? Dünya devi olmak övünen, Avrupa’nın en iyisi olduğu reklamını yapan, Global olarak senin sloganını kullanan THY’nin, 1 tek yolcunun dahi alkollü içki talebini reddetmesi şirketin oluşturulan imajına aykırılık teşkil etmiyor mu?

Japonya’dan Mısır’a İstanbul üzerinden aktarmalı uçan Japon yolcular alkollü içki istediğinde onlara hangi yanıt verilmektedir? Yurt dışına uçuşlarda alkollü içki yasağı konulan ülke ve kentler hangi ölçütlere göre belirlendi? Mısır’a yapılan uçuşlara konulan alkol yasağının örneğin Tunus ve Fas için olmamasının gerekçesi nedir? Alkol yasağı konulan bu ülkelerin dini hassasiyetleri nedeniyle bu kararın alındığı öne sürülüyor ise Mısır, Kuveyt, Pakistan, Irak, Somali, Senegal, ve Nijer'de aynı hatlara uçan THY’nin rakibi ‘Emirates’, ‘Katar Hava Yolları’ gibi şirketlerde niçin bu yasak yok?"

ALKOL SINIRLAMASI MECLİSE TAŞINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

a4 ~ 11 yıl önce
Uğraştıkları konuya bakın.türkiyenim meseleleri bunlar için bundan ibaret olsa gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilader birader ~ 11 yıl önce
bacim sen biladeri biraderi birak da bu chp nin hali ne olacak??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umut orannnn ~ 11 yıl önce
ALKOLIKLERIN UMUDU OLDUN,PARLAK BIR ISIK GIBI DOGDUN THY NIN USTUNE,SONUNA KADAR YANINDAYIZ,BELKI CHP MEMLEKET MESELELERINI COZMEDE ETKIN ROL OYNAYAMIYOR AMA TURKIYENIN KANAYAN YARASI OLAN "ALKOLSUZ UCUSA" CHP DUR DIYECEK..DUR DIYEMESE BILE BISEYLER DIYECEK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BILADER ~ 11 yıl önce
BILADERIM NIYE HEYECAN YAPTIN?KARNINI UMUT GUTAN MI DOYURUYOR :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitmiş ~ 11 yıl önce
Makarnacılar bilgisayar sahibi olmuş da yorum yapmaya başlamışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
makarnacı ~ 11 yıl önce
o zaman bu ülkenin yarısı makarnacı. böyle küçük görmeye çalışmak size sadece oy kaybettiriyor başka bir şey değil.anlıyorum kaldıramıyorsunuz 10 yıl dile kolay tabi bünyeye ağır geliyor. makarnacılar sizin gibi et yiyenleri al aşağı edince zor tabi kaldırmak
umut oran(tisiz) ~ 11 yıl önce
BILADER SEN CHP BU GENEL BASKANLA NERELERE GELEBILIR,PARTININ ISTIKBALI ICIN NE DOGRUDUR NE YANLISTIR ONUNLA ILGILEN,BIZ MISIRA GIDEN JAPON YOLCUYA DIYECEK BISEYLER BULURUZ..GECENIN KARANLIGINDA AKDENIZIN ORTASINDA OLAY CIKARTAN SARHOS YOLCUYLA UGRASMADAN BIZI ANLAMAN IMKANSIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 11 yıl önce
BİLADER DEĞİL BİRADER OLACAK TÜRKÇE ÖZÜRLÜ!!!
prometheus a... ~ 11 yıl önce
ARKADASIM SEN NE ICTIN?NE ICTIYSEN SOYLE DE ONU DA YASAKLAYALIM THY DE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umudumuz Umut Oran ~ 11 yıl önce
Unlem koydum ki kinaye yaptigim anlasilsin diye.Umut Oran yine kendinden beklendigi uzere memleketin en hayati konusu hakkinda soru onergesi vermis.Ne de guzel yapmis.Anlasilan yine CHP'nin basina aday olacak ki boyle sacma sapan islerler partinin adini kucultmeye calisiyor.Allah askina ortaya attigi iddialardan bir tanesi dogru ciksa butun sulaleme oylarini CHP'ye vermeleri icin yemin verdiricem.Ben alkol alirim kardesim kimsede karisamaz,zaten burada yapilan hersey maksatli ve apacik belli,maksat milletin zihnini bulandirip oy devsirmek ve buna destek verdirtmek.Bariz ve belli.Adam diyor ki kardesim bu hatlarda icki servisim karsilikli olarak yok,diger hatlarda benim icin rantabl degil bu kadar basit.Sanki diger havayollari fici bira dagitiyor. Rusya bile ucakta ickiyi yasakalamayi dusunuyor hatta biraya bile sinirlama getirdi ama siz bulanik suda balik avlayip ondan sonra bagciya tekme tokat girisiyorsunuz.Millet aptal degil neyin ne oldugunu cok iyi biliyor nafile bu isler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prometheus ~ 11 yıl önce
en mantıklı yaklaşım içki içen saldırganlaşıyor kimse içmesin? waf! BANANE ELALEM SALDIRGANLAŞIYOR DİYE BEN NEDEN İÇMEYECEKMİŞİM? KAÇ TANE PİLOT İÇİP İÇİP HOSTESE TECAVÜZ ETTİ? KAFASI GÜZEL OLUĞ PİKE DALIŞ YAPTI? haa pilotlar o yüksekliğe tabii değildi... arkadaşım sorun çıkarana yazarsın cezayı olur biter. sen daha kırmızıda geçene ceza yazamıyorsan uçakta içkiyi kople yasaklayarak çözüm bulmaya çalışırsın. bir kaç kişi için tüm toplum cezalandırılamaz. anlayamadığınız nokta bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alagöz ~ 11 yıl önce
şarapçı chp zihniyetlilere bir hatırlatma ; geçen asırda sizin zihniyetinizde olanlar kokaini asrın mucizesi olarak sunuyorlardı davetlerde, toplantılarda içip içip kuduruyorlardı, esrarı tütünden daha zararsız bir sakinleştirici sanarak çocuklarına içiriyorlardı, hatta morfin , eroinin faydaları saymakla bitmezdi , absent içmek , eter koklamak medeniyetti. Gün gelecek uçaklarda ve toplum içersinde alkol almak bir insanlık suçu sayılacak ve gelecek nesiller sizin bu içki düşkünlüğünüzü ve kafasızlığınızı okuduğunda şaşıracaktır. Azıcık düşünün ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000